Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Viris napisał(a):

Może ktoś byłby w stanie pożyczyć tę kasę - a my byśmy oddali z bazarków....

Dałam odpowiedz na ten post ale widzę że chyba umknął w tłumie innych postów więc powtórzę.
Jeśli bedzie taka potrzeba to mozecie liczyć na pożyczkę u mnie.

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Danka, bardzo Ci dziękujemy, zorientujemy się jutro jak stoimy z kasą i ewentualnie poprosimy o pomoc...

jeszcze jedno - napisała mi na gg Lulka, ze w szwecji nie mozna mieć psa bez papierów i ona podejrzewa, że szczeniaki wcale nie pójdą do domów, tylko na testy w najlepszym wypadku....

wiesz tak sobie mysle ze one tam w tej szwecji nie ida do domow tylko pewnie do jakis testow. bo bez papierow nie da rady miec tam psa, jak nie potrafia udokumentowac pochodzenia psa to go uspią a wlasciciel zaraz do sądu

Posted

Nie wyobrażam sobie bulwików z zalepionymi pyszczkami. Ja czasem tak w zabawie zamykam swojej Klarze pyszczek to ona od razu panikuje.

Dlatego nie mogłam po prostu nie pomóc. Chciałabym zrobić więcej, ale wszystko co mogę to bazarki i transport.

Posted

czytałam kiedys artykuł na temat szczeniaków sprowadzanych z Polski do Szwecji. Ludzie je kupują bo sa tanie. Ale szczeniaki sa w takim stanie, że niewiele z nich przeżywa. Szczeniaki dodatkowo są czymś usypiane co powoduje,że bardzo choruja.

Posted

czy wiadomo juz ile jest propozycji DT, ile DS?
i czy wiadomo ile kosztowalby wykup szczeniakow?
ich liczba to 12 czy 20? bo raz tak, raz tak czytalam

Trzymam kciuku za powodzenie akcji. Przypominam ze moge dac DT/DS dla jednego obojetnie jaka plec, z tym ze od 12 lipca dopiero.Moge podjechac gdzies w Polske po niego/nia (transportem publicznym)

Posted

i jeszcze to od Lulki

to napisala kumpela co ma hodowle rottkow: Podobno żeby nie mieć kłopotów z zarekwirowaniem psa, należy mieć ze sobą poświadczenie źródła pochodzenia/zakupu. We wszelkich innych przypadkach następuje zabór zwierzaka. Te wiadomości mam ze źródła bezpośredniego - od osób mieszkających w Szwecji i nabywających psa u mnie. Ponieważ nie za bardzo chcieli czekać 6 miesięcy na psa, to oni w Szwecji a ja w Polsce robiliśmy rozeznanie jak można obejść te przepisy. Niestety nawet ich znajomy lekarz potwierdził, że musiałby zgłosić takiego szczeniaka i raczej skończyłoby się uśpieniem. Sunia pojechała jak miała 8 miesięcy.

Posted

szczeniąt jest 12 - 6 dziewczynek, 6 chłopców

DT i DS liczyła Majqa...ja spróbuję w nocy może

i proszę, jeśłi możecie podbijajcie bazarki........dziewczyny naprawdę bardzo pomagają

Posted

no wiec pytanie co oni robią tam z tymi psami???? :roll:

a ze szmugluja to dowiedzialam sie ostatnio z "polityki" gdzie byl o tym artykul, ktory mnie zaszokowal wlasnie tymi zalepionymi pyszczkami :placz:

Posted

lavinia napisał(a):
Danka, bardzo Ci dziękujemy, zorientujemy się jutro jak stoimy z kasą i ewentualnie poprosimy o pomoc...

No jasne,jak coś to dajcie znać,dysponuje nie swoimi pieniędzmi więc dac nie mogę ale pożyczyć owszem.

Posted

Potwierdzam gotowość przyjęcia na DT szczeniaka (jak będzie trzeba to nawet dwóch), tak jak pisała Wola - w Gdyni. Nie mogę tylko się doczytać skąd te maluchy, ale rozumiem, że jakoś do mnie trafią... Mobilna nie jestem (już 5 razy nie chcieli mi dać prawka :-( ) ale przygarnę z chęcią na tymczas. Mam nadzieję, że Koks się nie obrazi... :-)
Dawajcie na pw jak by coś, bo w tygodniu mogę tu przeoczyć :-(. Jak potrzebny mój telefon to też wyślę na pw - tylko dajcie znać komu :-)
Dziewczyny, odwalacie kawał dobrej roboty!
Pozdrawiam

Posted

Lavinia-zapytałam się po prostu najnormalniej skąd ta pewnośc że to nie likwidacja tylko zwykła podpucha! nie było tutaj nic obraźliwego ani w jednym słowie-więc nie rozumiem czemu się zapieniłaś i od razu sugerujesz bym omijała ten wątek szerokim łukiem:crazyeye:.
nie należy pisac szczeg. na publicznym wątku o tym handlarzu to zrozumiałe-odnośnie jakiś dowodów przeciwko niemu.

Posted

okatwio ja nieznoszę wykupywanie psów z pseudo. naprawdę. wybieram zawsze nawet ryzykowna interwencje. Gdyby to była zima zrobiłam bym to ale teraz jest brak podstaw ;/ Facet sprzedaje młode, zdrowe, dające liczne potomstwo suki modnych ras- to jest dla mnie dowód że likwiduje.
nie chce żeby te psy trafiły do takich pseudo z jakich pochodzi moja sunia- 3 lata uwięziona w piwnicy 3m na 3m, bez dostępu do światła i katowana. jest u mnie rok do dziś nie doszła do siebie i nie wiem czy kiedykolwiek zapomni o strachu.
Jeśli mogę zrobić cokolwiek żeby tak się z nimi nie stało poprostu to robię

Posted

lavinia napisał(a):

Oktawio, jeśłi żle Cię zrozumiałam, to przepraszam :-)

w takim razie nie omijaj tego watku i trzymaj kciuki, żeby się udało :lol:

oczywiście, że od samego początku trzymam!
nie znoszę rozmnażaczy-bo potrafią okręcic ludzi wokół palca:angryy: żerując na psiej krzywdzie

Posted

Dziwnym zbiegiem okolicznosci osoby, ktore nie mieszkaja w Szwecji jak rowniez nie znaja szwedzkich przepisow zawsze maja najwiecej do powiedzenia.

lavinia napisał(a):

jeszcze jedno - napisała mi na gg Lulka, ze w szwecji nie mozna mieć psa bez papierów i ona podejrzewa, że szczeniaki wcale nie pójdą do domów, tylko na testy w najlepszym wypadku....