Basia&Safi Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 jak chcecie mam kilka smiesznych fotek Safi :) je tez mozecie wystawac :):):) Quote
wiewiora1 Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 Czyli Co???chcecie Wykupic Szczeniaki Od Faceta?(ile Sobie Zazyczyl Za Wszystkie?)a Potem Dac Do Domu Tymczasowego Albo Docelowego?szczeniaki Wciaz Sa U Niego?biedna Suczka ,,matka,,miejmy Nadzieje Ze Juz Nigdy Nie Bedzie Rozmnazana..... Quote
lavinia Posted June 29, 2008 Author Posted June 29, 2008 Suczki sa bezpieczne, nigdy juz nie będą miały szczeniąt. A jeśli uda się uratować te maluchy, to 6 suczek też nigdy już nie będzie miało szczeniąt, a 6 piesków nigdy nie pokryje żadnych suk. jeśli ktos ma ochote policzyć , jaka ilość bezpapierowych buldozków urodziłaby się w wyniku rozmnażania tej 12 przez powiedzmy tylko 5 kolejnych lat, to spróbujcie..... jest 6 suczek i 6 piesków....... Quote
Inez de Villaro Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 ok 300 sztuk z samych suczek plus oczywiście te, których ojcami byliby chłopcy...którzy mogą miec wielokrotnie więcej dzieci niz suczki....mogą kryć na okrągło...trudno by policzyc Quote
majqa Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 Woluś, już Cię zaktualizowałam "szczeniaczkowo". Quote
oktawia6 Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 skąd wiecie że nie będzie dalej mnożył? przecie prawie każdy cwaniak pseudohodwca jak chce więcej opylic to sypie takie głodne kawałki:"likwiadacja hodowli" nie likwidacja tylko chce więcej naraz zarobic! czy nie Wiecie tego stare doświadczone wyjadaczki? to jego pieniądza z tego żyje i na tym zarabia-nie poprzestanie bo mu fajnie interes idzie, kupią od niego po 10 psów z drugiej rasy następne 10, sprowadzi świeży towar do mnożenia i za rok góra 2 znów będzie to samo.... Quote
agata-air Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 oktawia jestem przeci wykupywaniu zwierzat z pseudohodowli a za interwencyjnym likwidowaniem ich ale tu nie ma podstaw. nie ma jak złapać faceta na przemycaniu do szwecji na tą chwile. dac umrzeć tym meleństwa?? ja nie potrafie przestać myśleć o tej sprawie odkąd to przeczytałam. A facet sprzedaje wszytskie psy jakie ma, nawet yorki więc raczej likwiduje interes może daj boże wyjeżdza np. do angli lub irlandii ;d Quote
agata-air Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 popodnoście w wolonej chwili bazarki moje :) a najlepiej kupujcie Quote
wiewiora1 Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 Oj mi tez nie chce sie wierzyc ze on juz konczy swoja wielka dzialalnosc,,,, Moze po prostu te rasy juz nie ida,wiec ma juz w planach po pozbyciu sie tych,,kupno nowej oplacalnej rasy!!! Quote
Maupa4 Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 Oktawio - a skąd ja mam wiedziec co kto bedzie robił za dzień, tydzień czy za miesiąc ... Ale wiem że matki tych szczeniaków i te szczeniaki nie będą mnożone jak opętane ... I ta wiedza mi wystarczy ... Jak na razie mi wystarczy ... No i pamiętam i będę pamiętac Moją Monę ... Ona też pewnie kiedyś była rozkosznym szczeniaczkiem ... Szczeniaczkiem, który urodził się tam gdzie nie trzeba i trafił w rece w które nie powinien ... Quote
Viris Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 Tak tak, rasy typu BF i york z dnia na dzień spadły na ostatnie miejsce w rankingu modnego psa:crazyeye::crazyeye::crazyeye:??? I facet wyzbywa się suk po 1 miocie, które dają dużą liczbę szczeniąt? Napisałabym jedno zdanie jakie to Oktawia z resztą wysłała mi w PW, ale chyba to nie mój poziom :diabloti: Lavinia, Maupa, Agata - dołączam do osób które nie dadzą umrzeć tym szczeniaczkom w kartonowym pudle, z zaklejonymi pyszczkami....:shake::shake::shake: Quote
Pysia Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 Śledzę ten wątek. Próbuję namówić TZta na danie DT jakiejś ślicznotce lub slicznotkowi. Na razie TZ nie pozwala.... Ale ja wiem, że dla buldożka łatwo bym naprawdę dobry dom znalazła. Więc byłoby to króciutko. Tylko gorzej z kosztami odrobaczeń ( bo musiałabym od razu wszystkie zwierzaki - bo tak należy. A koszt odrobaczania moich mały nie jest.... W ogóle jesteśmy w finansowym dołku. Dlatego TZ nie pozwala. Quote
Viris Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 Zrobię sobie post ściągawkę z bazarkami. Bazarki na suczki *Kolczyki srebrne z BF, Pudlem, Beaglem oraz Kotem* http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113239 *Wysoki Anioł z masy solnej* http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113426 *Kolczyki DOGOMANIA - 2 edycja* http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113497 *Dwie butle decoupage* http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113356 *Kolczyki dla handlerek - rozetki* http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113500 Bazarki na szczeniaczki *Anioł ogrodniczka - z masy solnej* http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113540 *SMOK - szkatułka* http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113550 *Truskawkowa kość sznurowa* http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113556 *Figurki z buldożkami* http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113545 *SCRABBLE - czekoladowe wydanie gry* http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113548 Oczywiście proszę o podnoszenie w miarę możliwości. Ja zaraz wystawię kolejne. Tylko chwilę odpocznę. Quote
wiewiora1 Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 ja sie podpisuje pod petycja ratowania tych biednych psiakow 2 rekoma,,,,ale trudno po prostu mi uwierzyc ze facet tak latwo sie poddaje,,,,i rezygnuje z hodowli,,,,ale oby!!!!! .....Swieta racja maupa,,nigdy nikt nie wie co bedzie za tydz czy miesiac,,,trzeba ratowac te maluchy i tyle!!! I pomyslec ze tak przewozone sa setki , tys zwierzat,,ptaki koty psy zolwie itp!!!:-( Quote
lavinia Posted June 29, 2008 Author Posted June 29, 2008 Viris...dzięki za podsumowanie bazarkowe i powiem tyle - jeśli ktokolwiek nie zgadza się z tym, co tu piszemy i z tym, co chcemy zrobić, to niech po prostu omija ten watek szerokim łukiem, bo ja wprawdzie nie mam teraz czasu na pyskówki, ale jeśli zostanę sprowokowana, to czas znajdę.. Maupa, ja, Agata, druga Agata, Inez, Basia, Netti i wiele, wiele innych osób rozumie sens tego, co chcemy zrobic i wspiera nas pomagając w każdy możliwy sposób, za co jesteśmy bardzo, bardzo wdzięczne. Oktawio - pomogłam Ci wiele razy, również finansowo, nie pytając o zasadność tego co robisz i wierząc w to, że Twój wybór jest słuszny. Ty tak nie potrafisz...to już wiem. Viris, powinnaś zacytować to zdanie z pw. Quote
lavinia Posted June 29, 2008 Author Posted June 29, 2008 I jeszcze - tak jak ktoś już tu napisał - żaden pseudohodowca nie będzie pozbywał się 1.5 rocznych suk, które dają duże i zdrowe mioty szczeniąt, po to tylko by za większe pieniądze kupić kolejne suki - to nie jest opłacalne. Quote
akucha Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 wiewiora1 napisał(a):Oj mi tez nie chce sie wierzyc ze on juz konczy swoja wielka dzialalnosc,,,, Moze po prostu te rasy juz nie ida,wiec ma juz w planach po pozbyciu sie tych,,kupno nowej oplacalnej rasy!!! Wiewiórko, on już ma kilka ras... nawet yorki w kojcu trzyma. Ma problemy, likwiduje swój paskudny interes. Dziewczyny dają szansę tym psom na normalne, dobre życie. Na allegro chętnie by je wykupili, po to, żeby znowu rozmnażać. Nie krytykujcie, pomyślcie, ile staruszków z różnychpseudohodowli szukało już już domów na dogo. I tych miniaturowych i większych. Stare, schorowane, wyeksploatowane do granic mozliwości, błagały o spokojny kąt, często o ratowanie zdrowia. Z nimi też tak mogłoby być. Lepiej zabrać je wcześniej i podarować im wolność i dom u kochających ludzi. Tak powienien żyć każdy pies. I nie dziwcie się Maupie i Lavinii, one są zawsze pierwsze do pomocy, bo wiele już bulw uratowały. Nie pamiętam, żeby choć jedna była zdrowa. Miłośc do rasy to nie grzech. Poczytajcie historię Mony, dowiecie się, jak okrutnie traci zdrowie "przemysłowo" rozmnażana bulwa. Często na ratunek jest za późno. I nie pomoże największa miłość człowieka, najlepszy weterynarz i żadne pieniądze świata. Teraz można uratować kilkanascie psów przed podróża za TM, bo większość szczeniąt nie przeżywa transportu. Musimy to zrobić! Bulwy to też psy!!! Quote
Inez de Villaro Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 Kochani, nikt nikogo nie zmusza przecież do partycypowania w kosztach ratowania dzieci buldozich....naprawdę...to dobrowolna akcja, ja i kilka osób na tym wątku tak uważa, jeżeli się z tym nie zgadzacie, też macie do tego prawo...szanuję wasze zdanie i gdzieś tam czuję jego zasadność... ale sercem myśli się inaczej niż rozumowo! Mona, którą poznałam tylko na zdjęciach, a która tak bardzo podobna była do mojej bulwy, ciągle stoi mi przed oczami....patrzy tymi dużymi, mądrymi, zbolałymi oczami na mnie i bezgłośnie prosi...cichutko...milcząc...jak żywy obraz cierpień..."zrób coś" , "nie stój bezczynnie" Tak, Mona, nie chcę stać bezczynnie...nawet jeśli to głupie i nieracjonalne i bez sensu...nie będę stać bezczynnie!!! Sercem patrzy się inaczej... Chętnych do pomocy zapraszam na bazarki!!!Mimo wszystko! Quote
Inez de Villaro Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 Lavinia- ja napisałam (takie zboczenie zawodowe :) ) a Ty zrobiłaś...jesteś wielka!!! Quote
lavinia Posted June 29, 2008 Author Posted June 29, 2008 Inez, dziękuję, bardzo ładnie to napisałaś..... trzeba patrzeć sercem...... Quote
Viris Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 Lavinia - nic wymyślnego szczególnie. Jeśli dobrze pamiętam to " puknij się w łeb" ;) . Pw już skasowałam więc nie sprawdzę czy dobrze zapamiętałam ( starałam się z całego serca ;> ). Ale to nie dotyczyło tego tematu, to wcześniejsze wydarzenie, jakże ważne w mym życiu :cool1: Zaraz postaram się wrzucić kolejne rzeczy na bazarek, i może uda mi się zebrać bazarki wszystkich do jednego postu. Tak żebyśmy wiedzieli co podbijać przede wszystkim. Znajoma która byłaby DS dla ciemnej suni jakiejś też chce coś wystawić na bazarek - jutro chyba będę miała zdjęcia. Quote
auraa Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 szczeniaki trzeba uratować.one będą umierały w męce bez wody i powietrza. Jeśli ktos widzi inne rozwiązanie niz zaproponowane przez dziewczyny to niech je przedstawi. Dopóki ludzie będą kupowali psiaki to ten proceder będzie prowadzony. A takich hodowli sa tysiące:shake:. Quote
lavinia Posted June 29, 2008 Author Posted June 29, 2008 mamy wysyp bazarków :loveu::loveu: bardzo się cieszę, bo każda złotówka przybliża nas do celu na allegro jest juz 90 zł, a jak wrócą z weekendu moje stałe klientki, to myślę, że i tam się ruszy coś.... Quote
Recommended Posts