Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Donoszę iż dzieci dobrze przespały noc, teraz sie najadły i zaczynają się dzikie harce.
Inka nieustanie zaczepia Jaco a Nesca piszczy i sama nie wie co by chciała. Cała trójka robi wszytskim moim meblem test jadalnośći ale noie bardzo im smakuja na szczęście ;p

Posted

wczoraj szukałysmy znaków szczególnych ,znalazłam ,dziewczynka ma skrzywiony ogonek,zle obcięty ? złamany ? nie mam pojęcia ale jest krzywy.
Noc przespały bardzo ładnie ,oczywiscie rozpacz była straszna ale mamusia ;)utuliła do snu i przykryła kołderką :p

Rano nie bardzo chciały jeśc...może niepotrzebnie namoczyłam suche...ale zjadły i się zaczeło :shock:
ile w nich radości szczenięcej ,najchętniej bawią sie jedną zabawka ,gumową ze sznurem ciągną za dwa konce ,przewalją się ,podgryzaja ,każde chce uciekac w swoja strone :evil_lol:

Posted

Buldożki rodzą się z takimi ogonkami.....;)
Ogonki mogą być tyci tyci przy dupince, mogą być takie na 2-3 cm, pokręcone jak nie wiem co ;]

Wzorzec : [FONT=Verdana]OGON: krótki, osadzony nisko na zadzie, przyklejony do pośladków, gruby u nasady, zawęźlony lub naturalnie złamany i zwężający się ku końcowi. Nawet w akcji musi pozostawać poniżej linii poziomej wyznaczonej przez nasadę ogona. Ogon dłuższy (nie przekraczający końca stawu skokowego), załamany i cienki jest dopuszczalny, ale nie pożądany.[/FONT]

Posted

Karilka napisał(a):
e tam medal... OSKAR.

Cholera jasna... tam zostały jeszcze psy...
Za szczeniaka yorka ile chciał?

sunia jest yorka i mopsiczka zdaje sie są po 600zl a york bezjajeczny to bylby bonus do tych......
ciekawe czy spanielkowo sie zdecyduje na coś wtedy można polączyć transporty....
dziewczyny kochane jak sie wyśpicie i ochłoniecie napiszcie coś więcej o tych co tam pozostaly....

Posted

u nas była pobudka o 4:30 :diabloti:

potem było szaleństwo, skakanie, bieganie, wszystko w pojedynkę, bo cała reszta zwierzyńca i domowników jeszcze śpi

a nieprzytomna lavinia wpadła na sztański pomysł - mała dostała ciepłe kluseczki z kaszką dla niemowląt.

I co ?

I śpi :loveu::loveu::loveu:

Posted

Gacusiowa napisał(a):
Boziulku, jakie glusie piękne :loveu:
Kiedy planowany jest transport do Poznania? Pewnie w weekend...
Myślę że jeszcze nie jest zaplanowany.

Posted

doświadczenie czyni mistrzem
ależ Wam zazdroszczę,jeszcze te foty dałyście, chyba specjalnie żeby mnie dobić
Gratulacje sprawnie przeprowadzonej akcji w tak krótkim czasie
kurcze jakby spanielkowo wykupywało Mona pisała że 100zł moze na yorka dać ,może udało by się połaczyć razem ten wykup

o to właśnie doczytałam ze yorczek nie do oddania
Lavinia napisałam wszystko Viris gdybym mogła się przydać do czegoś
daj znak

Posted

yorczka suczka jest do wydania (chore uszy, paskudne zęby,sierść paskudna, sunia jest malutka i ma 3 lata), 4 spanielki + chłopiec 4 miesięczny i mopsia (ma problemy duże z oddychaniem, 3 lata

Moje dzieciaki przed chwilą latały po ogrodzie. Ku mojemu zaskoczeniu moje psy powitały jest nadzwyczaj spokojnie. Maluchy zwiedzay wszystko, chodziły za mną krok w krok i pięknie się bawiły wszytskim co znalazły w ogrodzie- listakami, gałązką itp.
Inka- jest przeurocza. Miałą być aniołkiem okazała się diabełkiem. Małe ciało duży duch. Zawsze jest przy mnie pierwsza, pierwsza przy misce i piłce. Uwielbia ludzi, piszczy jak chce na rączki i patrzy się tak błagająco tymi wyłupiastymi oczkami.
Nesca- bardzo gadatliwa dziewczyna: piszczy, szczeka i oczywiście chrapie. Boi się ludzi gdy chcą ją brac na ręce ale uwielbia gdy ona jest na ziemi a ty pozwalasz jej podgryzać palce. Jest nieco nieśmiała.
Jacobs-prawdziwy mężczyzna jednak niezwykle zrównoważony. Kobiety wchodzą mu na głowę, zabierają piłkę, całym ciałem wchodzą do miski, podgryzają jego łapki a on tylko patrzy się na nie z politowaniem. Za to jak dziewczyny zrobiły awanture między sobą 3kg kolos pobiegł zaszczekał i odszedł a dziewczynki za nim. Do ludzi jest super- "przytuałbym się, jeszcze przytulał potem znów bym się przytulał"

Teraz dzieci śpią... na łóżku. Viris bardzo bym chciała pozostawić tą decyzję ich przyszłym właściela ale...muszę sprawdząć czy maluchy oddychają ;p całą podróż robiłyśmy to z Maupą i tak jakoś mi został strach o nie ;p

Posted

Aha - mam kolejny DS. W Trójmieście - w dodatku z ofertą transportu tymczasów - jeśli będzie taka potrzeba. Domek dogomaniacki, umowy, opłaty itp - wszystko na tak:loveu:

Posted

dorcia44 napisał(a):
Viris :oops:
już zdążyłam poczytać sobie o rasie .
Grozi nam powódz :crazyeye:
Maltusia przy nich to wcale nie siusia:diabloti:

:)przyda się rozkładanie duzej ilości szmat ,jak zaczną sikac hurtowo,ja rozkładałam szmaty,ręczniki,jak szczenięta wyszły z kojca to pierwsze co pędziły do miski i zalewały na wyścigi podłogę .zabierałam szmaty,zanosiłam do prania a one w tym czasie robiły kupy.sprzątałam kupy,szczenięta po walkach i barowaniu padały zmęczone jeden na drugim,zasypiały ssąc sobie końce ogonów lub siusiaki,co tam komu odstawało i nadawało się do possania,ja zmywałam podłogi i miałam 2 godziny wolnego czasu do następnego karmienia:)

lavinia-nie mogę znaleźc informacji o stanie zdrowia szczeniąt,czy wszystko jest ok?co mówił lekarz?