Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trzymam za Liska kciuki z całej siły. Cały dzień panikuję i obdzwaniam znajomych w poszukiwaniu dt, dobrze że tutaj takie pozytywne wieści. Mam nadzieję, że skończy się to pasmo Liskowych nieszczęść.

Taki pomysł mi wpadł: może by dopomóc losowi i ktoś, kto się dobrze na tym zna, pomógł by jutro Pani w zapoznawaniu jej pieska z Liskiem? Mam drobne obawy, żeby Pani się nie zraziła jakby na początku coś nie poszło, bo na mojego psiaka (który kocha cały świat) Lisek pomrukiwał. Zdaję sobie sprawę, że to głównie przez to, że strasznie cierpiał i nie chciał, żeby jakiś pies się do niego zbliżał... Ale czy weźmie to pod uwagę Liskowa Pani... Ja bym chętnie się wybrała, ale ekspertem nie jestem i mogę więcej zaszkodzić niż pomóc ;)

• Replies 545
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zolzunka - zmniejsz w imageshacku zdjęcia :)
potem skopiuj direct i wstaw go pomiędzy [ img ] [ / img ] (bez spacji oczywiście ;) )

ale zdjęcia,które masz w tej chwili chyba są troszkę za duże :)

śliczny Lisek...

Posted

Wielkie podziękowania dla Wandy Szostek!
Równie ogromne dla Pana, który chciał pomóc i dać Liskowi schronienie na jakiś czas.
Wielka ulga, że chętny domek nie zrezygnował tylko się numery popitoliły.

Posted

[quote name='DIF']Lisek na trójłapach:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9955932#post9955932

Bardzo proszę o wklejenie, na wątek Liska albo trójłapków, zmniejszonego zdjęcia, to wkleję do pierwszego postu (chyba za dużo przecinków:oops:)!!

Umarłam!!!! :mdleje::mdleje::mdleje:

Poproszę o przesłanie zdjęć w formacie jpg to umieszczę Liska w kąciku adopcyjnym "Mojego Psa". Możecie to również zrobić bezpośrednio na adres: [email protected]

Lisku!!! Damy radę!!! Poczekaj jeszcze troszkę!!!

Przesliczny i jak mordecczka zadowolona :loveu:

Posted

Jak już wiecie okazało się, że nastąpił totalny zator informacyjny. Pani Ewa Gontarek rozmawiała w lecznicy nie z tym wetem, co trzeba. Facet postanowił na własną rękę pozbyć się piesia z lecznicy. Ja wczoraj gadałam z samym kierownikiem (i b. miłymi paniami wetkami) i mam zapewnienie, że nikt Liska nie wyrzuci.
Co do Pani, to ma wpaść w tych dniach (nie wiadomo dokładnie kiedy) ze swoim psem żeby zobaczyć jak psiaki na siebie zareagują. Zostawiłam tam swój numer z prośbą o kontakt. Jestem pewna, że lekarze zrobią wszystko, by Panią uspokoić i wytłumaczyć jej jak należy się piesiem zajmować. Jak stamtąd wychodziłam krzyknęli mi na pożegnanie chórem "Nie oddamy Liska do żadnego schroniska!". Sami też zresztą szukają mu domku (na wypadek gdyby z Panią nie wyszło). Tak że w lecznicy panuje idylla i zrozumienie.
Co do tego, dlaczego Lisek nie może trafić do Łomianek... Pani Ewa ma wielkie serce dla zwierząt i ma już przytulisko "zapsione" na maxa. Po prostu pojemność jej domu jest ograniczona, a przecież nie wyrzuci żadnej z bid, żeby przyjąć Lisia. Sami wiecie jak to jest. Do tego w okolicy wszyscy wiedzą, że ona przygarnia psy, więc co rusz znajduje pod płotem nowych klientów. Co ja będę tłumaczyć - standard po prostu.
Wszystko to oczywiście nie znaczy, że możemy spać spokojnie. Przecież jeśli Pani jednak zrezygnuje, Lisio będzie musiał się gdzieś podziać.
Pozdrawiam - Zofia

Posted

[quote name='zofia&sasza']Jak już wiecie okazało się, że nastąpił totalny zator informacyjny. Pani Ewa Gontarek rozmawiała w lecznicy nie z tym wetem, co trzeba. Facet postanowił na własną rękę pozbyć się piesia z lecznicy. Ja wczoraj gadałam z samym kierownikiem (i b. miłymi paniami wetkami) i mam zapewnienie, że nikt Liska nie wyrzuci.
Co do Pani, to ma wpaść w tych dniach (nie wiadomo dokładnie kiedy) ze swoim psem żeby zobaczyć jak psiaki na siebie zareagują. Zostawiłam tam swój numer z prośbą o kontakt. Jestem pewna, że lekarze zrobią wszystko, by Panią uspokoić i wytłumaczyć jej jak należy się piesiem zajmować. Jak stamtąd wychodziłam krzyknęli mi na pożegnanie chórem "Nie oddamy Liska do żadnego schroniska!". Sami też zresztą szukają mu domku (na wypadek gdyby z Panią nie wyszło). Tak że w lecznicy panuje idylla i zrozumienie.
Co do tego, dlaczego Lisek nie może trafić do Łomianek... Pani Ewa ma wielkie serce dla zwierząt i ma już przytulisko "zapsione" na maxa. Po prostu pojemność jej domu jest ograniczona, a przecież nie wyrzuci żadnej z bid, żeby przyjąć Lisia. Sami wiecie jak to jest. Do tego w okolicy wszyscy wiedzą, że ona przygarnia psy, więc co rusz znajduje pod płotem nowych klientów. Co ja będę tłumaczyć - standard po prostu.
Wszystko to oczywiście nie znaczy, że możemy spać spokojnie. Przecież jeśli Pani jednak zrezygnuje, Lisio będzie musiał się gdzieś podziać.
Pozdrawiam - Zofia

jestec CUDOWNA !!!:loveu::lol:

Posted

zolzunka napisał(a):
wczoraj podobno Lisek mial rekordowa liczbe odwiedzin w lecznicy :)

To miło, do naszego biedaka bardzo mało osob zagląda, w zasadzie tylko my dwie z koleżanką. Oby z Liskiem było inaczej

Posted

Ech :) czyli jednak trochę pomyliłam :P nie do końca wiadomo, kiedy Pani do liska przyjdzie w odwiedziny z psiutem :)
Mysza 1 - zobacz ilu tu cudownych ludzi i jakie akcje odchodziły :) Wam się też na pewno uda...

Posted

No nie wiadomo. Ale grunt, że nie wymiękła na razie. Wiecie, że Lisio CIĄGNIE na smyczy? Niegrzeczny taki. Najzabawniej jest jak próbuje siusiać. No bo nóżki podnieść przecież nie może. Więc kuca i paaatrzy takim zawstydzonym wzrokiem. Ja spadam z netu. Dziś go chyba nie odwiedzę, bo muszę ściągnąć klatkę-pułapkę z AWF-u...
Zaglądajcie tutaj - to że nie ma paniki nie oznacza, że sprawa załatwiona :shake:
Zofia

Posted

zofia&sasza napisał(a):
(...)Zaglądajcie tutaj - to że nie ma paniki nie oznacza, że sprawa załatwiona :shake:
Zofia

Jasna sprawa więc...zaglądamy.