matamata Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Boże kolejna bieda. I to jaka - kolejny umeczony, katowany psiak. Ręce opadają. Pomóc oczywiście trzeba, tylko pozostaje pytanie czy to się kiedykolwiek skończy? Czy kiedykolwiek znajdzie sie bat na takich ludzi? Quote
IKA & SONIA Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Foksik w dalszym ciągu jest bardzo zestresowany:shake:, warczy na Bąbla, a Bąbel na niego. Najbardziej pastwi się nad Czarusią, ona bidulka uwaza żeby nie spotkać się z nim i wychodzi na zewnątrz wówcza kiedy on tego nie widzi. Faktycznie trzęsie się, p. Kasia ma kropelki ziołowe, które dostała na uspokojenie dla Czarusi. Ma spróbować, czy podczas snu też będzie się trząsł po nich. Oczko wygląda znacznie lepiej, nie ropieje. Jest mniejsze od drugiego, ale podobno wetka stwierdziła, że to normalne u foksików. Ranka nad oczkiem suchutka i pięknie sie goi. P. Kasia czeka ze ściągnieciem szwów na wetkę. Bobik warczy czasami na p. Kasie, kiedy ona go chce poczesać lub wytrzeć kołnierz po jedzeniu. Zachęciłam ją do stopniowego przyzwyczajania Bobika do zabiegów pielegnącyjnych. Do mnie podszedł i polizał po ręce jak kucalam do niego i bardzo delikatnie podsuwałam rekę. Je z ręki, z miski nie potrafi. Załątwia sie na zewnatrz, a Bąbel znaczy teren. Przy mnie też to robił:evil_lol: Bobiczek ma stan zapalny siurka, p. Kasia ma zaparzyć mu rumianek i przemywać. Z pozytywnych rzeczy to to, że Bobik często wywala sie kołami do góry i lubi kiedy mizia się go po brzuszku i jajeczkach:evil_lol: robi wtedy słodką minkę i zamyka oczka. Uwieczniłąm to na fotach. A i zaczął podnosić łapkę podczas sikoo. Quote
IKA & SONIA Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 A tu obiecane foto podczas mizianka po brzuszku i klejnocikach:oops: Quote
Ulaa Posted June 30, 2008 Author Posted June 30, 2008 Czyli takie pół-na-pół te wieści, ale fotki super :loveu: Już zapomniałam, że on taki malutki. Zadziorność do innych psów jest normalna dla terierów :roll: p. Kasia musi być cierpliwa, napewno za jakiś czas pozwoli się dotykać... Ładnie wygląda bidulek, dobrze mu :loveu: Quote
Weronikaa Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Będzie lepiej ! Coraz bardziej się oznajmi i będzie robił postępy :p A tak w ogóle to piękne foteczki, ale jak się patrzy na tą biedną główkę to aż płakać się chce.. Quote
Edi100 Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Weronika13 napisał(a):Będzie lepiej ! Coraz bardziej się oznajmi i będzie robił postępy :p A tak w ogóle to piękne foteczki, ale jak się patrzy na tą biedną główkę to aż płakać się chce.. Swięta prawda:loveu: Quote
Agnie Koty Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Ale chyba nieco wyluzował, prawda? Patrząc na zdjęcia jest dużo lepiej. A foksiki to małe zadry są!:evil_lol: Quote
Martecek Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 jaki on malutki na tych fotkach hihi a to sie łobuzowi spodobało mizianie :razz: Quote
IKA & SONIA Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Agnie Koty napisał(a):Ale chyba nieco wyluzował, prawda? Patrząc na zdjęcia jest dużo lepiej. A foksiki to małe zadry są!:evil_lol: Tak wyluzował na pewno. P. Kasia widzi poprawę;) Quote
Ulaa Posted June 30, 2008 Author Posted June 30, 2008 Czy doszły jakieś wpłaty z allegro? Cegiełki nieźle się sprzedają, chciałabym wystawic ludziom podziękowania :p Quote
Edi100 Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Ulaa napisał(a):Czy doszły jakieś wpłaty z allegro? Cegiełki nieźle się sprzedają, chciałabym wystawic ludziom podziękowania :p Cieszy że sa jeszcze wraźliwi ludzie:) Quote
Ulaa Posted July 1, 2008 Author Posted July 1, 2008 Ada-jeje napisał(a):Dzis na koncie nie ma nowych wplat. :shake: A w ostatnich dniach? Niemożliwe, proszę się dokładnie przyjrzeć :cool3: Wysyłam na pw od kogo powinny być. Quote
Martecek Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 ode mnie wpłata za cegiełki będzie jutro bo też musiałam poczekać na pieniążki z przelewu Quote
Ada-jeje Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Uzupelniamy wplaty z Allegro od:_gnieszka 30 zl., pantera 5zl. ludwikam 5 zl. i od cioci Zachary ktora nas w blad wprowadzila :angryy: zamiast 100,- 200 zl. wplacila. Wszystkim cioteczkom wielgachne dzieki :loveu::loveu::loveu: a w skarpecie Bobiczka mamy: 365zl. Quote
Ulaa Posted July 1, 2008 Author Posted July 1, 2008 Jaki Bobiczek bogaty :loveu: A to jeszcze nie koniec aukcji cegiełkowej (wystawiłam drugą). Wystarczy mu na wszystkie potrzeby! :multi: Quote
zachary Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Cioteczko Ada-jeje, nie wprowadziłam Was w błąd:shake:, tylko wpłaciłam 100 zł na Bobika i 100 zł na Dziadziusia na konto fundacji Pro-Animals:loveu:. Quote
Ada-jeje Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Dzieki Zachary za sprostowanie w takim razie zabieramy Bobikowi 100 zl. i w skarpecie zostaje 265 zl, zas druga stowke zaraz dopiszemy dziadziusiowi.. Quote
zachary Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Ja przepraszam, ale ja napisałam w przelewie co komu.Może z banku poszła jedna kwota, ale dwa razy przelewałam,więc nie powinno być wątpliwości.Nic nie zawiniłam, sorry. Quote
Ada-jeje Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Zachary nie masz za co przepraszac ale dzis bylo kilka wpalt i faktycznie twoje byly dwie, tylko to ja za szybko czytam i nie zawsze do koca. :oops: Ciesze sie tez jak ktos zauwazy moja pomylke i moge ja sprostowc. Quote
Ada-jeje Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 RATUNKU !!! Bobik traci DT, mamy dwa dni czasu tyle uprosilam p. Kasie. Bobik zachowuje sie bardzo agresywnie terroryzuje pozostale stadko, Czarusia ucieka przed nim i chowa sie w trawie i czeka az p. Kasia po nia przyjdzie, Ruda jak uda sie jej wyjsc na podworko to nie ma powrotu Bobik zastawia soba wejscie do domu, i Babla tez atakuje. Od wczoraj gryzie w reke rowniez p. Kasie jak go karmi, poniewaz daje mu jedzenie z reki ze wzgledu na kolnierz, dzisiaj jak p. Kasia musila towarzystwo zostawic samo w domu to Bobik osikal caly ganek zas Babel poznaczyl pozostale pomieszczenia bo byli oddzieleni od siebie, smrod panowal taki ze wchodzac do domu p. Kasia musiala od razu za sciere lapac. Sytuacja przerosla p. Kasie i ona juz sobie z nia nie radzi a nie jest to osoba ktora podnosi alarm bez powodu. Sytuacja jest tragiczna jak ktos nie pomoze i nie da Bobikowi DT to nie chce myslec jaka bedziemy musilay podjac decyzje :-( jedno jest pewne ze to musi byc DT bez psow, bo Bobik nie toleruje nawet suk.:shake: Quote
Recommended Posts