Jump to content
Dogomania

SIEKIERĄ W ŁEB... i WON!! Zmasakrowany Foksterierek - POKOCHANY W NOWYM DOMU!

Recommended Posts

• Replies 396
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Foksia trzeba wykastrować. Jest bardzo pobudliwy, podnieca się przy byle okazji. Zapewne stąd ma to zapalenie siusiaka.

Poza tym maluch czuje się bardzo dobrze, jest wesoły i bryka sobie. Wskoczył mi na ręce :D Ktoś musiał go tego nauczyć kiedyś... A może przypadek. On strasznie się cieszy jak przychodzę, skacze jak mala piłeczka, przebiera łapkami i "fufa" jak jeżyk :loveu: a ogonek to mało mu nie odpadnie merdawek :loveu:. Poza tym zaczął się bawić :)

Pod wieczór wstawię fotki.

Posted

Ulaa napisał(a):
Foksia trzeba wykastrować. Jest bardzo pobudliwy, podnieca się przy byle okazji. Zapewne stąd ma to zapalenie siusiaka.

Poza tym maluch czuje się bardzo dobrze, jest wesoły i bryka sobie. Wskoczył mi na ręce :D Ktoś musiał go tego nauczyć kiedyś... A może przypadek. On strasznie się cieszy jak przychodzę, skacze jak mala piłeczka, przebiera łapkami i "fufa" jak jeżyk :loveu: a ogonek to mało mu nie odpadnie merdawek :loveu:. Poza tym zaczął się bawić :)

Pod wieczór wstawię fotki.

Czekamy Czekamy:loveu:

Posted

Jednak rano wstawię :oops:

Bobiczek dzisiaj był wyjątkowo żywy i wesoły. Chyba już mniej obolały, te zęby napewno lepiej, bo sporo puchy zjadł :multi: i......próbował gryźć psie paluszki, nawet nieźle mu szło!
Bawił się dużo, a potem znosił sobie zabaweczki i miskę przed budę :roll:

To słodki kochany i przyjazny piesek, całkowicie do wychowania na znośnego ;)

Niestety najpóźniej od połowy lipca (czyli za tydzień, może za 10 dni) musi zmienić DT. Wyjeżdżam i nie ma się kto zająć tymczasami :shake:

Posted

Witam. Prowadzimy akcje sprzeciwiajaca sie decyzji Sądu dotyczacej SPALENIA PSA przez nieletnich oprawców! W związku z tym każdy kto pragnie przyłaczyc sie do akcji niech wysle ten list na adres [email protected] Jest to adres Towarzystwa Ochrony Zwierząt które będzie pełniło role oskarzyciela posiłkowego w procesie przeciw tej decyzji tegoz Sądu.
Każde stanowisko w tej sprawie bedzie dołączone do materiału sądowego jako głos opinii publicznej.

Oto list:

Mój głos w sprawie decyzji sądu/sprawa spalonego zwierzęcia:

Ja, niżej podpisana/y jako obywatel/ka tego kraju, wyrażam głęboka gorycz i rozczarowanie z powodu decyzji Sądu Dla Nieletnich w Lublinie w sprawie, która to dotyczyła zamordowania w bestialski sposób żywego zwierzęcia!
"Niska szkodliwość czynu..."Czy jest nią zabicie niewinego stworzenia i rozpowszechnianie nagrań z tego okropnego czynu?!
Sąd wydajac taka decyzję przyczynia sie do propagowania podobnych czynów wśród młodych ludzi być może w przyszłości z ofiarami w ludziach...

Z powazaniem
............

adres: [email protected]

wiadomośc mozna przesyłac dalej.

Posted

Bobik się dzisiaj cieszył z odwiedzinek cioć Ika&Sonia i Justynki :lol: Zaraz wstawię więcej fotek, choć mało kto już odwiedza Bobika.
A on za tydzień musi zmienić DT bo wyjeżdżam.

Albo szybciej. Bo właśnie wróciła mama i jak zobaczy nowego tymczasa to padnie na zawał. Wtedy ja muszę szukać DT a może i DS :razz:

Posted

Ulaa napisał(a):
Bobik się dzisiaj cieszył z odwiedzinek cioć Ika&Sonia i Justynki :lol:

Psychika Bobika zmieniła się nie do poznania :lol: pięknie macha swoim ogonkiem, nie jest już spięty. U p. Kasi szukał ciagle zaczepki i warczał na psiaki. Widać po nim duuuże zmiany i postepy :loveu::loveu::loveu:

Posted

Mama zobaczyła od razu Bobiczka, bo jest koło jej grządek, do których poleciała zaraz po powrocie ocenić stan szkód spowodowanych psami ;) Patrzyłam z okna, bo akurat mam widok prosto na kojec, jak mama wpatruje się w Bobiczka z każdej strony. W końcu wyjrzałam, a mama: "co to ma być???" więc zaczęłam tłumaczyć, że tylko kilka dni (jak zwykle) i bla bla bla. A mama na to: "ale co on taki nieostrzyżony i brzydki???? czemu z nim nic nie zrobiłaś?"

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Uff. Tydzień mamy więc spokój.

Posted

Ula!
Twoja mama to anioł!:loveu:
No i oczywiście jesteś potomkiem anielskiej istoty,a na dodatek psimi jesteście aniołami:lol:

Posted

mimiś napisał(a):
a czy mail wystarczy ? bo czytałam, że nie jest wystarczającym stwierdzeniem intencji wysyłającego[powinna byc wersja tradycyjna-pocztą]?

Ja nie dostałam informacji, że musi to być w formie listu tradycyjnego. Być może zapytać w TOZie lub gdzieś na ich str. poszukać. Dostałam e-maila i: CTRL+C, CTRL+V ;)

Posted

Dziekujemy za wsparcie finansowe :loveu: dla Bobika. Marta B.G.100 zl.
Dariusz C. 10 zl. Nataleczka 03 10 zl.Tif 72 10 zl.
A w skarpecie Bobik ma razem 555 zl. :loveu:

Posted

a tak Krówek oswaja Bobika.

Krówek jest niezwykły pod tym względem. Bardzo angażuje się w socjalizację tymczasów, ma do każdego odpowiednie indywidualne podejście. Koło Bobika po prostu najczęściej sobie leży albo spokojnie się obwąchuje. Szybko wyczuwa jak ma się zachować: czy da się z nowym przybyszem poszaleć od razi, czy trzeba go najpierw przekonać i w jaki sposób, czy po prostu olać, jako nudziarza (tak robi Krówek z moimi sukami ;) ). Niestety sam Krówek ma pecha. Od 3 miesięcy na DT z powodów zdrowotnych :-(

Posted

Ada-jeje napisał(a):
I znow nam dzis nie wyszlo z wyjazdem do weta ale juz jutro na 100%, zaczynamy dzien roboczy od wyjazdu do weta.

To miłej wizyty:)