Jump to content
Dogomania

SIEKIERĄ W ŁEB... i WON!! Zmasakrowany Foksterierek - POKOCHANY W NOWYM DOMU!

Recommended Posts

Posted

:placz: co on wyprawia???? Jak byłam w poniedziałek, to nie zapowiadało się na takie ekscesy.
Jedyne co mi przychodzi na myśl to DT Beethovena. Tam jest Kiosk na ogrodzonej działce, więc Bobik byłby sam. Poza tym mają dziecko małe, a jak on gryzie to nie wiem czy by się zgodzili :cool3:

• Replies 396
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

IKA & SONIA a czy nie mieli by takiej mozliwosci zeby Bobika odzielic od dziecka? Zapytam dzis Ulke jak wroci o klatke, jest to jedyne wyjscie ktore w tej chwili przychodzi mi do glowy.

Posted

Byłąby taka możliwość, bo oni mieszkają na innej działce. Ja już im kiedyś wspominałam o DT i nie protestowali, ale mówili żeby psiak nie był agresywny. Moge przesłać Pani na PW ich nr tel.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
RATUNKU !!! Bobik traci DT, mamy dwa dni czasu tyle uprosilam p. Kasie. Bobik zachowuje sie bardzo agresywnie terroryzuje pozostale stadko, Czarusia ucieka przed nim i chowa sie w trawie i czeka az p. Kasia po nia przyjdzie, Ruda jak uda sie jej wyjsc na podworko to nie ma powrotu Bobik zastawia soba wejscie do domu, i Babla tez atakuje. Od wczoraj gryzie w reke rowniez p. Kasie jak go karmi, poniewaz daje mu jedzenie z reki ze wzgledu na kolnierz, dzisiaj jak p. Kasia musila towarzystwo zostawic samo w domu to Bobik osikal caly ganek zas Babel poznaczyl pozostale pomieszczenia bo byli oddzieleni od siebie, smrod panowal taki ze wchodzac do domu p. Kasia musiala od razu za sciere lapac. Sytuacja przerosla p. Kasie i ona juz sobie z nia nie radzi a nie jest to osoba ktora podnosi alarm bez powodu. Sytuacja jest tragiczna jak ktos nie pomoze i nie da Bobikowi DT to nie chce myslec jaka bedziemy musilay podjac decyzje :-( jedno jest pewne ze to musi byc DT bez psow, bo Bobik nie toleruje nawet suk.:shake:

Musiał bardzo, bardzo obrywać w życiu:(. Czy On czasami nie ma jakiś dolegliwości ? Może Go coś boli. Psy na ból długotrwały mogą tak właśnie reagować:(

Posted

Figa Bez Maku napisał(a):
Albo jakiś problem neurologiczny ..w końcu silny cios siekiera w głowę mógł mu zaszkodzić ...prawda?

Też tak pomyślałam.. Sierkierą w główkę dostał, więc może jakieś komplikacje ... chociaż swoją drogą to nie musi tak być zupełnie, bo może on po prostu (tak jak nowofunlandy) chce mieć p.Kasie dla siebie i jest zazdrosny o psiaki.
Tylko pytanie : dlaczego gryzie p. Kasie.. ??? qrcze, problem się zrobił no ! :shake:
Jeżeli udałby się DT u Anuli to było by dla Foxa zbawienie ! 3majmy kciuki !

Posted

Dla ALLEGROWICZOW ktorzy zasilili skarpete Bobika DZIEKUJEMY, With_Iwona, Wozniakowski 76, mardo, Ninja, M.T. Urszula, Kwiatas 80, Lusiam_2004, na laczna kwote 65 zl. a Bobikowe saldo wynosi 330 zl.

Posted

Bobik może mieć guz albo krwiak mózgu po tym uderzeniu i ucisk powoduje takie agresywne reakcje. Miał robione USG albo prześwietlenie?

Mojej znajomej jamnik 8 letni został uderzony przez samochód, nie miał właściwie obrażeń i po 2 tygodniach od wypadku zaczął się rzucać na domowników i dotkliwie gryzł. Prześwietlenie wykazało krwiak mózgu, pies z bolu stawał się agresywny, niestety nic nie dało się zrobić, musieli go uśpić.

Posted

Tez sie obawiamy tego ze Bobik moze byc nie do wyleczenia. Poniewaz Ulka wydala Maszke to dzis przewozimy Boibika do Uli ktora go poobserwuje jak rowniez wybierzemy sie do weta, sugerujac jednoczesnie zrobienia RTG glowy.

Posted

Bobik przewieziony na DT i obserwacje do Ulki, zas do p. Kasi trafila nastepna sunia koczujaca na ulcy, ktora juz jutro bedzie miala robiona sterylke aborcyjna. :angryy: Pani Kasia jest naszym nieocenionym skarbem to juz 6 pies ktoremu daje DT a tym samym ratuje im zycie.

Posted

A ja to nie skarb :mad::mad::mad::mad::placz: co byście z tym "wrzodem" zrobili.

Bobiczek nie jest żadnym agresorem, ani tymbardziej wrzodem ;) Wyskubałam go, popsikałam na kleszcze, brałam na ręce. Najpierw samego, potem w obecności innych psów. Nawet z Krówkiem się polubił :loveu: Dużych psów raczej się boi (nie panicznie, ale ustępuje. Widząc, że jest olewany, podchodzi, jednak też nie jakoś nachalnie).

Także czekamy na jakiś ewentualny wybuch, bo na razie mogę zapomnieć, że mam coś nowego w kojcu. Nie szczeka, nie piszczy.
Wypił dużo wody.

Jest bardzo spokojny. Spaceruje sobie i podsikuje, albo siedzi. Dziwny. Zobaczymy za parę dni, jak poczuje się pewniej.

Weronika13 napisał(a):
może on po prostu (tak jak nowofunlandy) chce mieć p.Kasie dla siebie i jest zazdrosny o psiaki

a od kiedy niufki są jakoś szczególnie bardziej zazdrosne od innych? :roll::-o toś wymyśliła :eviltong:

Posted

Ula Ty chcesz zebysmy cie skarbem nazywali :crazyeye: chyba cos ci sie pomylilo od upalu, i nadmiaru zajec, jestes takim samym czlonkiem Fundacji :eviltong: jak hanek i ja. Pochwal jej sie zachcialo na takie amory brak czasu. :evil_lol:

Posted

No to sobie uwazaj, :mad: bo my z hanek tez mozemy kare dla ciebie wymslic :evil_lol: Kabel juz przygotowalam i zaraz ci przyniose jak przyjade po ciebie, bo nasz dzien pracy jeszcze sie nie skonczyl.:shake:

Posted

No ja zaprotestuje. To nie pierwszy Wasz watek, ktory sledze z zapartym tchem (na niektorych nawet placze - ze smiechu). W ktoryms tam nawet Was wszystkie troszke pochwalilam. Wiec powtorze, jestescie WSPANIALE! To co i jak robicie jest godne medalu.
ULA, prawdziwy z Ciebie skarb ( ada, hanek i jeszcze ktos-zapomnialam oczywiscie tez), jestescie super zgrane i uzupelniacie sie swietnie.
No to na tyle amorow:loveu:

Posted

Ulaa napisał(a):

a od kiedy niufki są jakoś szczególnie bardziej zazdrosne od innych? :roll::-o toś wymyśliła :eviltong:

A czytałam sobie takie właśnie 'dziwolągi' :)

Ulaa napisał(a):
nie to nie:obrazic:

za karę nie będzie fotek :obrazic:

och, toż to okropne ! Cioteczki tu czekają na foty, a tu co ?? :crazyeye:
Dawaj, dawaj, i nie marudź ! :eviltong::eviltong:

Posted

Figa Bez Maku napisał(a):
Ulaa dogomaniacki skarbie nasz :buzi:
tylko nam grzecznym:diabloti: fotki pokaż:multi:
A niedobra :mad:Ada-jeje:cool1:
niechaj się wtedy śmieje:diabloti:

czuje się dopieszczona :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
a Ada-jeje też się zrehabilitowała w realu więc foty będą :D

Foksio siedzi na dywaniku w kojcu i nic nie robi. Od dłuższego czasu taki zawieszony.

Posted

Ulka a nie mozna by mu tak kolnierza jus ciagnac, praktycznie w sobote ma miec sciagniete szwy, i moze przez ten kolnierz jest taki zlosliwy bo juz ma go dosc. :mad: