Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 772
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Renata5 napisał(a):
W środku tygodnia nie chlamy,no nie Ziutka?:eviltong:

W środku tygodnia zakazane ale za to w weekendy to do oporu :drinking::drinking::drinking:

Posted

kinga-kinia napisał(a):
kurka wodna a co to teraz wyszło :crazyeye:

Oooo a teraz widzę Kinie w awatarku :loveu: teraz już łokiej :eviltong:

Posted

Ziutka napisał(a):
W środku tygodnia zakazane ale za to w weekendy to do oporu :drinking::drinking::drinking:

to ja już wiem czemu nie chorujecie :eviltong: a mi luka syrop z cebuli proponowała jak tu macie lepsze syropki :evil_lol:

Posted

cześć kinia, gratulacje! nie było mnie kilka dni, przyznam, ze gdzies mi sie ten watek zapodział izanim go znalazłam....:roll: w każdym razie ominęło mnie przywitanie z dosią, trudno...
moja zoska też jets niejadkiem, juz nie wiem, co gorsze, obżartuch, czy niejadek - jak ma rzuty nie jedzenia przez dw-trzy dni, to z nerw schodzę.
ale teraz wtrynżala, bo śliwka jej dyszy za plecami ;-).

dosieńska słodka jest. kiełbasy za dużo jej nie dawaj. a próbowałaś surowe mięsko? np skrzydełko od kury... zosia na początku nie wiedziała, co to, ale się dowiedziała i przepada za surowym mięskiem, więc od czasu do czasu dostaje skrzydełko albo żeberko świńskie -tylko że zosia wyjątkowo dobrze na świninę reaguje...

Posted

dawałam jej gotowane surowego nie dawałam bo nie wiem czy jej nie zaszkodzi ? staram się kiełbasy jej nie dawać albo dawać jak najmniej bo czasami tak prosi te ślipia przewraca żeby jej dać :evil_lol:

Posted

surowe nie szkodzi, psy od zawsze jadały to, co upolowały, nie? trzeba tylko z wieprzowina uważac, niektóre psy nie najlepiej znoszą, ale to jest do sprawdzenia -małe żeberko i zobaczysz, czy ma sraczkę, czy nie, jak nie, to git. a drób to już w ogóle cacy. może być tak, że ona surowizny nie zna i nie będzie wiedziała, co ty jej dajesz...:evil_lol:. albo sie przyzwyczai, albo nie, spróbuj.

Posted

witajcie :) przesłałam kolejne dwa zdjęcia do cioteczki Ziutki by wstawiła ;) Dosia już się chyba zadomowiła ciągle chce się bawić zaczepia kota tzn szczeka na niego :evil_lol: jest taka zazdrosna ja nikogo nie mogę głaskać tylko ją muszę :evil_lol: dzisiaj w nocy z wyrka spadła ale jak ona to zrobiła to ja nie wiem :crazyeye:

Posted

[quote name='asiamm']z mięs dla psa to drób bez kości albo wołowina (może być z gnatkiem ;)). wieprzowiny raczej się nie zaleca

asiamm, surowy drób MOŻE BYĆ Z KOŚCIĄ. te kości sa niebezpieczne dlatego, bo PO UGOTOWANIU ŁAMIĄ SIE W DRZAZGI przy gryzieniu. ale surowe nie mają tej właściwości..
wieprzowiny się nie zaleca, bo często psy źle żołądkowo reagują. moja zosia reaguje doskonale, i lubi :eviltong:.

Posted

uważajcie z tą jej zazdrością żeby w pewnym momencie nie chciała być najważniejsza, bo się okaże że i o córkę będzie zazdrosna. Dosia powinna wiedzieć że to Wy jesteście najważniejszi, a ona jest na końcu. Czasem rozpieszczane pieski pokazują różki

a co do kości w surowym drobiu to nie wiem :roll: więc nie zaprzeczam ;)

Posted

u mnie w domu wszyscy są o mnie zazdrośni :evil_lol: Dosia pilnuje bym kota nie głaskała od razu się mili by ją pieścić ...macie racje muszę z tą jej zazdrością popracować bo różnie to bywa ;)