Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a dzis byli ludzie iw schronisku i pytali o Dosie - powiedziałam że jest zarezerwowana - nie wzięli innego psa. Odjechali, a pani powiedziała do pana "albo ta albo żadna" (?).

• Replies 772
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem po co konieczny ten kontener dla Dosi...
Ale nieistotne.
Jesli jest taka potrzeba, przywiozę sunię do Gdyni, o warunkach juz mówiłam Kindze (?), ponieważ będę wracać pociągiem.
Bede wracać z moim psem ze szkolenia z Warszawy do Gdyni 28 wrzesnia, w nocy 28/29 suka powinna być w Gdyni.

Posted

natalia_aa napisał(a):
Nie wiem po co konieczny ten kontener dla Dosi...
Ale nieistotne.

Ja też nie wiem po co, dostałam tylko taką informację na gg - tyle

Posted

Nie cieszcie się za wczęśnie.
Suka owszem dom ma, czeka na nią w Gdyni.
Tylko ja obawiam się tego transportu ze względu na to, że moja suk to mega agresor, nie chcę, żeby Dosia zabrana ze schroniska, zestresowana już nowymi ludźmi, pociągiem, przeżywała jeszcze stres związany z psem, który chce jązabić.
Nie chce, żeby ta mała miała awersję do ludzi, zwierząt i pociągów.
Dlatego tak debatuje, osoba, z którą jade chciała mnie ubić za ten pomysł (ale ona kocha zwierzątka i jak ja się zdecyduje zabrać małą to ją zabierzemy, ale nie ukrywam, że boję się).
Narobiłam nadziei wiem głupio mi, no ale sami się wypowiedźcie czy to nie za duży szok dla tego maleństwa, które z tego co wyczytałam dużo przeszło?
Nie żebym się wykręcała, bo skoro i tak jade na tej trasie to co za róźnica, ja się tylko martwię o swojego psa i o Dosię.

Posted

Może komfortowiej dla suki byłoby gdyby faktycznie wiozła ją APSA (bo słyszałam, że tak ową pomoc zaoferowała), tylko nie w kontenerku!
Niech ta suka sie nie stresuje.
Pracuje w schronisku i wiem co to znaczy dla psa podróż z obcą osobą i zamknięcie go na 6h w klatce to raczej mało humanitarne.
Luka1 daj znać co o tym myślisz.

Posted

Natalia masz 100% racji ......ja też tego do końca nie przemyślałam ......wierzę ze znajdzie się transport bo ja z Dosi nie zrezygnuje .....może luka1 zgodzi się jednak by APSA jednak przywiozła Dosie do Gdyni ........smutno mi ale nie chcę my Dosieńka przyjechała do mnie znerwicowana podróżą .......Dosia czekam na ciebie w Gdyni coś się wymyśli :Dog_run:

Posted

Ja wierzę w to, że się uda, luka1 myśl, myśl, bo i Dosia czeka na dom i dom na Dosię czeka i się doczekać nie może!
Dosia to mała suczka, taki dodatkowy podręczny bagaż (dosłownie podręczny), może ktoś sięj ednak zdecyduje ją przewieźc w dogodniejszych warunkach niż ja jej mogę zaoferować.
Spokojna podróż w ludzkich ramionach ;)
Ogłosiliście info o poszukiwanym transporcie na wątku transportowym?
To fajna suka, należy jej się spokój w domowym zaciszu i to czym prędzej!

Posted

natalia_aa napisał(a):
Może komfortowiej dla suki byłoby gdyby faktycznie wiozła ją APSA (bo słyszałam, że tak ową pomoc zaoferowała), tylko nie w kontenerku!
Niech ta suka sie nie stresuje.
Pracuje w schronisku i wiem co to znaczy dla psa podróż z obcą osobą i zamknięcie go na 6h w klatce to raczej mało humanitarne.
Jednak się wypowiem na wątku.
Uważam, że wożenie przez obcą osobę polegające na trzymaniu psa 5 godzin na podłodze między nogami obcych ludzi, którzy co jakiś czas wstają, ruszają się i grożą nadepnięciem jest bardziej stresujące niż zamknięcie psa w bezpiecznej "budzie". Ludzie wożący często swoje własne wychuchane psy na zawody/wystawy polecają kontenerki jako najbezpieczniejsze i najbardziej komfortowe dla psów.
Co nie zmienia faktu, że nie wymagam kontenerka do przewiezienia psa.

Posted

eurydyka napisał(a):
a taki sie jak rozumiem szykuje

Domek już na Dosię czeka :multi:
APSA zawiezie Dosieńkę do Gdyni...:multi:
Wielkie dzięki cioteczko :loveu:

Posted

Bardzi sięciesże.
Ja oczywiście jestem za wszelkiego rodzaju klatkami kennelowymi, transporterkami itp w celach edukacyjnych itd itp.
Ale jeśli chodzi o transport, jak ja takie małe psy przewoziłam to normalnie na kolanach zwinięte w kulkę spały...
W każdym razie powodzenia!