ARKA Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 GameBoy napisał(a):na stale? ....... :loveu:TAK Quote
GameBoy Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 ARKA napisał(a)::loveu:TAK super informacja, p. Lusia, ktorej pokazywalam sunie miala mi dac odpowiedz jutro a tu widze taka niespodzianka wiadomo kiedy sunia opuści to pieklo? Quote
majqa Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 To rzeczywiście jest powód do skoków radości...:multi: Quote
mar.gajko Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 ARKA napisał(a):Tak, sunia ma propozycje pojechania do wspanialego, znanego na Gaju ale..... rowniez jest i druga propozycja do domku wspanialego, do Szczecina...:multi: Bosz. Trzymam mooooocno. Kciuki znaczy się. Quote
ARKA Posted June 19, 2008 Author Posted June 19, 2008 To jak bajka o kopciuszku jest. Sonia jedzie do Gaju a z Gaju juz 'rzut' beretem' do Szczecina;) Anja z Gaju, ktora tak chciala miec Sonię pod swoja opieką tez sie Sonią chwile nacieszy a Sonieńka nią. A domek w Szczecinie i p.Ewy tez na Sonię czeka. Dziekuje Ci Sikorko a przed wszystkim kochanej p.Ewie:p:loveu: Jestem bardzo wzruszona, niemozlliwe okazuje sie tak szybko jednak mozliwe, a w przypadku Soni to BARDZO WAZNE:-( W sobote, Sonia wyrusza po swoją szanse na NOWE zycie, ktore Jej dobre Anioły daly, nawet jesli bedzie krotkie ale BĘDZIE, to WAZNE. Quote
majqa Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 ARKA napisał(a):(...) W sobote, Sonia wyrusza po swoją szanse na NOWE zycie, ktore Jej dobre Anioły daly, nawet jesli bedzie krotkie ale BĘDZIE, to WAZNE. Czuwajcie nad nią Aniołki, nie spuszczajcie oka nawet na chwilkę. Daj Boże byś ucieszyła się tym nowym życiem jak najdłużej Sonieczko. Przemocno trzymam kciuki!!! Quote
majqa Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 ARKO, TY SZELMOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!!! :loveu: :loveu: :loveu: Sądziłam, że mój czuj mnie zawodzi i wyobraźnię mam zbyt wybujałą. Z wiadomych względów, nie dopuszczałam myśli, jakie się nasunęły, gdy zobaczyłam imię, miasto...hihihi...wiesz aż za dobrze. ;) Ze zrozumiałym powodów też nie śmiałam zapytać u źródła :shake: , za to... "Owo źródło" do mnie dziś zadzwoniło, pochwalić się swoją radością... Pani Ewa !!! Eh, Wy konspirantki!!! :evil_lol: Nawet nie wiesz, jak się cieszę. :multi: Suniu, masz farta na stare lata, oj masz!!! :sweetCyb::cunao: Wtórnie się cieszę, bo bardziej wcześniej niż później będę miała okazję poznać biedunię osobiście!!! PS. ARKO!!! Dziękuję za wykonanie telefonu do Pani Ewy w niedalekiej przeszłości. Quote
Isadora7 Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 [quote name='majqa']ARKO, TY SZELMOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!!! :loveu: :loveu: :loveu: Sądziłam, że mój czuj mnie zawodzi i wyobraźnię mam zbyt wybujałą. Z wiadomych względów, nie dopuszczałam myśli, jakie się nasunęły, gdy zobaczyłam imię, miasto...hihihi...wiesz aż za dobrze. ;) Ze zrozumiałym powodów też nie śmiałam zapytać u źródła :shake: , za to... "Owo źródło" do mnie dziś zadzwoniło, pochwalić się swoją radością... Pani Ewa !!! Eh, Wy konspirantki!!! :evil_lol: Nawet nie wiesz, jak się cieszę. :multi: Suniu, masz farta na stare lata, oj masz!!! :sweetCyb::cunao: Wtórnie się cieszę, bo bardziej wcześniej niż później będę miała okazję poznać biedunię osobiście!!! PS. ARKO!!! Dziękuję za wykonanie telefonu do Pani Ewy w niedalekiej przeszłości. Ale piękny numer :sweetCyb::cunao: Quote
Tola Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 :multi:Trudno uwierzyć, a jednak:multi: W sobote trzymajcie wszyscy kciuki za podróz 3 zamojskich dziewczyn, bo tyle ich jedzie ze schronu... A szczególnie za stare serducho starej suni, zebyu wszyustko bylo dobrze. Co ja piszę; musi byc dobrze:lol: Quote
lothia Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 Arko a znasz moze miejsce gdzie mozna umiescić dwa starsze psy[sunia 16 lat ale bardzo żywotna pies młodszy ale nie wiem ile] ich opiekunka 80 kilku letnia pani idzie do przytułku a ktoś kto przejmuje mieszkanie nie zamierza się zwierzami opiekować,nie mieszka zreszta w Warszawie więc na cito szukamy jakiegoś dobrego przytuliska ,Pani zapisala ze w razie czego psa uśpic a dla suni szukac domu nie wiem czemu taki wybór,dodam że nie widziałam tych psów o pomoc poprosiła mnie koleżanka mamy[psy mają jeszcze jakieś dwa tygodnie,panie poszukują pilnie domu ale wiadomo że starszych psów nikt za bardzo niechce,a to nie są zniedołężniałe staruszki] przepraszam za offa ale to ważne a bohaterce wątku życzę jeszcze długich szczśliwych lat Quote
ARKA Posted June 19, 2008 Author Posted June 19, 2008 [quote name='lothia']Arko a znasz moze miejsce gdzie mozna umiescić dwa starsze psy[sunia 16 lat ale bardzo żywotna pies młodszy ale nie wiem ile] ich opiekunka 80 kilku letnia pani idzie do przytułku a ktoś kto przejmuje mieszkanie nie zamierza się zwierzami opiekować, To po co oddaje mieszkanie takim ludziom?:placz:boszeee, 16 letnia staruunia i drugi psiak, zapewne wychuchane, wypieszczone u starszej Pani, to TRAGEDIA. Takie psiaki nie dadza sobie ABSOLUTNIE rady w schronisku:placz: ILE mamy czasu na szukanie miejsca?? Quote
majqa Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 [quote name='ARKA']To po co oddaje mieszkanie takim ludziom?(...) Arko, kochamy zwierzaki ale musimy brać pod uwagę fakt, że nowi lokatorzy nie mają takiego obowiązku. Zerknij proszę w ten fragment postu (chyba, że coś nie zostało dopowiedziane, o czymś nie wiemy ale...): "ich opiekunka 80 Ta Pani ma 80lat, ja wolę nie wiedzieć, czy dożyję tego wieku, a jeśli to w jakim ogólnym zdrowiu psychicznym. kilku letnia pani idzie do przytułku Mogła się o to umiejętnie postarać rodzina albo Pani jest świadoma, że już niczemu nie jest w stanie podołać, choćby i finansom, jeśli jest samotna. a ktoś kto przejmuje mieszkanie nie zamierza się zwierzami opiekować Hm...nie musi chcieć, taka jest prawda. ,nie mieszka zreszta w Warszawie więc na cito szukamy jakiegoś dobrego przytuliska Może i na cito, z sobie znanych przyczyn Pani pozbywa się mieszkania, któż z nas wie, jaki ma nóż na gardle. Wtedy nie ma czasu na przebieranie w nowych lokatorach. ,Pani zapisala ze w razie czego psa uśpic a dla suni szukac domu nie wiem czemu taki wybór(...) Niezbadane są nie tylko wyroki boskie ale i ludzkie decyzje. Tu mam mimo wszystko dużą pokorę wyrozumiałość dla wieku Pani." Przyłączam się do pytania - ile psy mają czasu? Czy mają założony osobny wątek? Quote
lothia Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 koło 2 tygodni,postaram się dowiedziec więcej, w każdym razie podobno jej wolą jest jeżeli nie znajdzie się domu dla nich razem to młodszy ma zostać uśpiony.Poproszę o foty. Sąsiadki szukaja chociaż jakiegoś dobrego przytułku,bo wiadomo że w normalnym schronie raczej nie maja szans,Canis nie ma miejsc. Nie zakładałam im osobnego watku ,bo mam za mało danych,dzisiaj bedę dzwoniła do p.Ani w tej sprawie[to jest tak że jej kolezanka jest sąsiadka tej starszej pani i razem szukają czegoś ale uzyskanie info jest nieco utudnione bo idzie łańcuszkiem] Wiem tylko że młodszy pies to syn suni i tez już ma swoje lata ,niestety nie wiem ile i że sunia mimo wieku jest żywotna bardzo,zwłaszcza na spacerach Quote
majqa Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 lothia napisał(a):koło 2 tygodni,postaram się dowiedziec więcej, w każdym razie podobno jej wolą jest jeżeli nie znajdzie się domu dla nich razem to młodszy ma zostać uśpiony.(...) Mam szacunek dla wieku tej Pani i to jedyna przyczyna, która mnie powstrzymuje od napisania, co myślę o tej tzw.woli. Quote
Helga&Ares Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 czekamy na przybycie bohaterki wątku do gaju;) Quote
ARKA Posted June 20, 2008 Author Posted June 20, 2008 Helga&Ares napisał(a):czekamy na przybycie bohaterki wątku do gaju;) :loveu:Czyli Sikorki "zwarte i gotowe" w oczekiwaniu?;) Dziekuje Wam z calego serca w imieniu swoim i Soni:loveu: Quote
emilia2280 Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Do Gaju? To ja myslalam ze ona do Szczecina jedzie??? Quote
Helga&Ares Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 ARKA napisał(a)::loveu:Czyli Sikorki "zwarte i gotowe" w oczekiwaniu?;) Dziekuje Wam z calego serca w imieniu swoim i Soni:loveu: czekamy i doczekać się nie możemy:loveu: Quote
Helga&Ares Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 emilia2280 napisał(a):Do Gaju? To ja myslalam ze ona do Szczecina jedzie??? jedzie, ale najpierw 'przystanek' w Gaju;) Quote
ARKA Posted June 20, 2008 Author Posted June 20, 2008 Helga&Ares napisał(a):jedzie, ale najpierw 'przystanek' w Gaju;) No!!;) Muszą Sonie Sikory odstresowac, dopiescic itd;) Sonia musi odpoczac troszke po takich przezyciach i drodze. A i tak Gaj jest podrodze do Szczecina. Tak jest ustalone z p.Ewą i wszystkim to bardzo pasuje. Quote
Anja93 Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 ja to już w ogóle usiedzieć na miejscu nie mogę :-P Quote
ARKA Posted June 21, 2008 Author Posted June 21, 2008 :multi: Sonia juz :painting::cool2:wyruszyla z Zamoscia. Quote
majqa Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 [quote name='ARKA']:multi: Sonia juz :painting::cool2:wyruszyla z Zamoscia.[/quote] Szerokiej drogi ku szczęściu Soniu!!! :multi: Quote
Anja93 Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 :multi: super :multi: czekamy, czekamy :loveu::loveu: Quote
ARKA Posted June 21, 2008 Author Posted June 21, 2008 Sonia dojechala.To biedna, kompletnie zagubiona, bezbronna sunienka. Sikroki bedziecie mialy nie lada zadanie aby kochana starowinka sie otworzyla. Wszystkim, wszystkim serdecznie dziekuje. Ta sunia zasluzyla na lepszy los i zycie. Serce krwawi jak widzie sie taką 'kupkę nieszczescia":placz: Quote
Recommended Posts