Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej, rozmawiam z pewną Panią przez meila o Funi, na razie podałam link do wątku, zdjęcia i opis ( ta Pani odezwała się dziś do mnie w sprawie Kizi, ja podałam meil, numer tel do albiemu z wątku Kizi ale dalej ze mną Pani meiluje)
ze Szpilką się kontaktowałam, podpowiedziała mi w razie co Funię. Mam pytanie, Kizia to siostra Funi?
Nie wiem czy wogóle mam prawo angażować się w rozmowy z zainteresowanymi. :oops:. Ale chcę pomóc...

Posted

Mikadominika przesłał mi maila od Pani ale oni szukają młodej, niedużej suczki bardzo spokojnej......Po nieudanej adopcji i jej powodach naprawdę bałabym sie wieżć Funie na drugi koniec Polski / zachodniopomorskie/ po to, żeby potem kombinować jej powrót w razie gdyby podobna sytuacja zaistniała...:roll:
Wiedziałam że ta nieudana adopcja zaciąży na jej przyszłości, tym bardziej jest to bolesne że nie wiemy jak było naprawdę. Jedno pewne że Funia nie jest taką ciapowatą, cichutką sunią bo jak potrzeba to i szczeknąc potrafi.....
To chyba nie ten typ psa Państwo szukają ale spróbować można.

Posted

Nie wiedziałam o powrocie Funi z domu, gdy dostałam pierwszego meila odnośnie Kizi to napisałam na pw do Szpilki ( bo to ona początkowała wątek Kizi ). Szpilka napisała mi że może Funia by się nadała. Na pw pisałam też że z zachodniopomorskiego. Stąd to zamieszanie :-(

Posted

ponowiłam Funię wyróżnioną na alegratce , ale tym razem na całą Polskę , może to błąd ,że dawałam ją tylko na podkarpackie..
Funię dałam do różnych działów , psinko szukamy domku

Posted

gagata napisał(a):
Mikadominika i Becia, a może tym państwu podpowiedzieć Perełkę? A Funia w górę...

Gagata - Perełka to była pierwsza o której pomyslałam tylko Państwo chcą
młodą sunię, a Perełka już pare latek ma.......
Niedawno odeszła ich 10-letnia sunia i rozpacz wielka, a Perełka ze 6 pewnie będzie miec....:roll:

Posted

Ta Pani mi pisała że podała Beci swój tel, więc może się dziś skontaktują. Ja Pani wysłałam meilem skopiowany z wątku suni tekst o tym powrocie także będzie wiedziała o co chodzi. Wysłałam Beci zdjęcie Azuni ( nie żyjącego już pieska tej Pani ) więc może znajdzie się jakaś inna bida ze schroniska co nie ma tu wątku i jest podobna w miarę do malutkiego pieska jak Kizia

Posted

to fajnie ,że jakaś suńka znajdzie domek , ale szukanie kopii naszego zmarłego pieska może być rozczarowaniem, z zewnątrz taki sam a charakter zupełnie inny i często niespełnione nadzieje..
Funia Ty tez będziesz mieć swój domek , wierzę w to

Posted

Do wszystkich którym los Funi nie jest obojetny : proszę o pomoc i komentarze, szczere jak najbardziej bo tu chodzi o całe życie Funi .
Dzwoniła do mnie dzisiaj pewna pani spod Rzeszowa ? /Głogów/ że wypatrzyła Fuńkę na stronce rzeeszowskiego kundelka i bardzo by chciała ją zaadoptować jej sąsiadka której niedawno odeszła 17-letnia sunia bardzo podobna do naszej Fuńki. I byłoby cudownie gdyby nie to, że Pani ma 80 lat ,a Fuńka 2.
Zapytałam co stałoby sie z Funią gdyby Pani zachorowała , a nawet umarła bo przecież wiek ma swoje prawa - ale ta dzwoniąca zapewniła mnie że Funie wzięłaby do siebie bo obie z mamą opiekują sie tą starszą panią .
Funia mieszkałaby w domku oczywiście i nawet spałaby w łóżku ze swoją panią bo bardzo kocha zwierzęta i pytała czy sunia coś szczeka bo chciałaby właśnie taką czujną. Do Fuńki to pasuje jak ulał tylko co ja mam z tym fantem zrobić ?
Zapytałam o wizyte przedadopcyjną , na co pani odpowiedziała że nie wie czy sie tamta zgodzi bo jest bardzo nieufna do nieznajomych, na co ja że bez tego ani rusz. Nie wiem czy dalej drążyć temat - powiedziałam że muszę to skonsultować i dam znać jutro ale pojęcia jak się zachować.....:shake: Jaką mam pewnośc że jak starsza panie zaniemoże to sąsiadki się Funią zaopiekują ? Zapewniają że tak, że mają kota z rzeszowskiego Kundelka ale jaka to dla mnie gwarancja ?
Czy zignorować ten domek i szukać dalej ? A co będzie jak Funia domku nie znajdzie i będzie latami tkwić w schronie, a ja patrzec jej w oczy i mysleć że zaprzepaściłam szansę ? Błagam pomocy !!!