divia_gg Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Zrobie mu serie na slaskie w takim razie jak najszybciej bede mogla. Oglaszalam go na Krakow no i jedna chetna byla....Szkoda no bardzo, ale tez jednak to jest kawal psa i jak pani stwierdzila, ze cos nie gra to moze lepiej ze tak sie stalo niz by otem jeszcze nie daj Boze cos....No nic bede dzialac ogloszenia i juz. Coby szybko chlopak do domu swoejgo poszed. A jak z jego transportem - udalo sie cos? Czy pani go do krakowa wiezie? Jak zwykle tak z ciekawosci pytam.... A no i trzymam kciuki za Orfinke - tej tez sie w koncu nalezy;)
erka Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 [quote name='emilia2280']Erko, przelejé za wyzelké. Jutro juz powinnas miec pieniádze.[/QUOTE] Emilia2280, ogromne dzięki:iloveyou: Jutro juz zadzwonie do hotelu wyżełki, dowiem sie , jak sie tam miewa. Jaaga bardzo, bardzo Ci dziękuję:buzi:. Jesteś aniołem!:lilangel::lilangel: Już od wczoraj miałam wisielczy humor z powodu Barego. Tak mi go było szkoda. Bo po bliższym poznaniu Bary okazał sie taką groźnie wyglądającą ciapą. On sam jeszcze boi sie wielu rzeczy, głośniejszych odgłosów, bał się sąsiada tej pani, który głośno mówił. Dzięki Jaadze bedzie jeszcze trochę czasu,żeby szukać mu odpowiedniego domu, a nie wydawać byle gdzie.
erka Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Co do talonów, to mam nadzieję, że TOZ i ŚTOZ, w których to organizacji gestii jest rozdział talonów przeznaczy je dla osób, które pomagają bezdomniakom, a nie bedzie rozdawał każdemu, kto ma jednego swojego zwierzaka i stać go na ten wydatek. Przedstwiciele ŚTOZ-u są przecież na dogo i wiedzą , gdzie sa potrzeby. To by było nie w porządku, gdyby talony zostały rozdane gdzie indziej, a my tu dalej żebrałybyśmy na dogo o kase na sterylki. I to jest naprawdę śmieszne, żebyśmy brały urlopy i ustawiały się od świtu w kolejce, żeby taki talon od TOZ i ŚTOZ uzyskać . Mam nadzieję,ze jednak tak nie będzie.
ewelinka_m Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Ja się jutro wybieram do TOZ-u mam nadzieje,że uda mi się coś wyrwać talonów :cool3: Przecież to jest wręcz pewne,że przyjdą bogate paniusię, którym szkoda wydać kasy na sterylkę, albo osoby, które włożą talon do szuflady.. powtarzany jest ten scenariusz co roku :mad: Oczywiście są też i osoby, które naprawdę pomagają, ale zwykle dla nich już nie starcza talonów, zwłaszcza, że w tym roku jest ich tylko 100 :-( Barego strasznie szkoda..to cudowny psiak, przylepa straszna :-( Jaaga dziękuje, że dasz mu szansę :Rose:
andzia69 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Ewelinka - nie wiem czy coś wskórasz...ja próbowałam i dostalam propozycję...wziecia urlopu i siedzieć w UM we wtorek i środę i rozdawac talony!
erka Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Bary już u Jaagi, miał być z Sonią w podwórku, ale już było za późno na zapoznawanie pary i wylądował w łazience:eviltong:. Jaaga mówi,że taki misiaczek z niego o posturze olbrzyma:lol:. Bardzo grzeczny , jak na razie, choć troche pewnie zdezorientowany tym, co się z nim dzieje od trzech dni. Teraz doszłysmy do wniosku, że on wyglada trochę , jak mix rottweilera z wyżłem:razz:. Aaa, dzisiaj rano obudził mnie telefon , facet chciał Barego jako partnera dla suki, mieszańca rottweilera z amstafem.:diabloti:
divia_gg Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 O rany, kobiety co za akcja - Bary juz w DT, szal;) ALe dobrze rzeczywiscie ze nie musial wracac do tej babki z Cedzyny...On taki proczlowieczy przeciez;)
emilia2280 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Tyle tu sié mówi o Barym-ciapie, jest jego wáték? chétnie go podgládné ;p
erka Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Emilia2280, Bary nie ma osobnego wątku. Nie dajemy rady, żeby wszytskim psom zakładać wątki. Ale fotoreportaż z wizyty dziewczyn u Barego możesz zobaczyć na str. 867 tego wątku.:)
Rudzia-Bianca Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Ciotki kieleckie, obiecuję że jak tylko dojdę do równowagi po wszystkich ostatnich wydarzeniach w moim domu zabieram się za bazarki bo inaczej pomóc nie mogę . Na razie jednak Bazyl absorbuje resztki mojego wolnego czasu i nie jestem w stanie podołać bazarkowym obowiązkom ...
GoskaGoska Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Erka zawsze bezpieczniej jest podawać nr postu - nie strony, bo to ile ktoś ma stron - to zależy od ustawień osobistych - i ile ktoś ma w opcji ilości postów wyświetlanych na stronie. A czy dziewczyny myślałyście o tym, by ten wątek zamknąć, a otworzyć taki sam , ale nowy? ten się tak okropnie rozrósł, ze będąc na ostatniej stronie jak chce zajrzeć na 1 stronę to jednak jest wyzwanie- bo opcja w dogo <,OSTATNI> nie bardzo działa. Myślę, ze mimo wszystko jak pies nie ma wątku to gubią się jego foty i ciężej upilnować co jak i gdzie i jedynie Wy wiecie poźniej o co chodzi i o jakiego psa. A już zapomniałam Lida to z pod Lidla jest juz w DS? - bo przyszedł maila o odnowienie ogłoszenia - ale chyba już jej nie trzeba.
divia_gg Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 [QUOTE]A już zapomniałam Lida to z pod Lidla jest juz w DS? - bo przyszedł maila o odnowienie ogłoszenia - ale chyba już jej nie trzeba.[/QUOTE] Niestey trzeba ja oglosic znow. Wrocila....Nie wiem na jakim etapie jest teraz ani gdzie jest, ale nie kojarze informacji o jej ponownym wydaniu.... Co do watkow to niby spoko jak ma psiak osobny, ale rzeczywiscie ogarnac to to bedzie sztuka. Choc ja moge jeszcze jeden czy dwa zalozyc i poprowadzic, tylko czy nie zgina marnie? Jak bedziecie chcialy....
GoskaGoska Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 no nic napisałam tylko moje zdanie, bo na wątku przecież nie trzeba przecież pisać coś non-stop tylko jak coś się dzieje czy zmienia się sytuacja psa. no to Lidi odświeżyłam cafeanimal.
Jaaga Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Też uważam, że trzeba Baremu załozyć wątek. Tym bardziej, że Niko pojechał do domu, więc jeden mniej. Może ktoś akurat wypatrzy na nim swojego przyjaciela? Baruś grzecznie przespał noc. Ani razu nie szczeknął. Jest miśkiem, który uwielbia łaskotki pod pachami. Na spacerze poznał naszą Łatkę. Z ciekawością obwąchał i tyle, więc cieszę się, że nie atakuje malutkich psów. Pottem poznał Teri i Albinkę. Albinka go obszczekała i obszedł ją szerokim łukiem. Na koty też nie bardzo reaguje. Co prawda powitała go nasza wiedźma Sonia, więc skutecznie mogła ochłodzić jego zapał. Na spacerze unikałam mężczyzn, bo na widok każego prostował się, napinał i czujnie śledził każdy ruch. Bary jest duzym psem. Na razie na utrzymanie mam pieniądze od jkp, które przeznaczyłam wtedy na Nika, ale od przyszłego miesiąca nie ma ani złotówki. Trzeba by zbierać deklaracje, bo nie wiadomo jak szybko dom się znajdzie. O Soni myślałam, że zaraz po sterylce wyląduje w domu, a tu jeden mail w jej sprawie. Na Teri też nie ma pieniędzi i Erka musiała wziąć z ogólnego konta na ten miesiąc. Szkoda, bo psów ciągle jest wiele i duże potrzeby. Bary jest kochanym spokojnym psem. Ta Pani z Krakowa musiałaby mieć Sonię, żeby zobaczyć, co to żywiołowy pies :eviltong:. Bary jest grzeczny, nie ucieka, nie ciągnie, tylko pies na baby, ale z tym, co ma miedzy nogami, to nie dziwi :evil_lol:. Kastracja jest więc koniecznością, tym bardziej, że jeszcze w tym miesiącu jest za pół ceny. Dzis kupie mu tabletki na odrobaczenie i umawiam na kastrację. Założy ktoś Barusiowi wątek?
divia_gg Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 No ja obiecywalam i chce sie wywiazac:) Wieczorkiem siade i zaloze, ale bardzo prosilabym o pomoc w rozsylaniu, bo z tym u mnie moze byc troszke gorzej. Ale oczywiscie bede rozsylac. jak pisalam wieczorkiem siade. Chyba ze ktos ma duze pragnienie zalozenia watku to zapraszam;) A jak nie to sie tym zajme. A jakby pieniazki na niego to na czyje konto? Erko dasz rade prowadzic jego rozliczenie? Czy tez sie tym zajac z moim kontem?
Jaaga Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Divia_gg, dziekuję. Teraz to pewnie nikt już chętny nie zgłosi się ;). Może Erki nie obarczajmy już rozliczeniami Barego, bo i tak ma tyle na głowie. Dasz radę na swoje konto zbierać? Mitzi za kilka dni pojedzie do domu, to jedne rozliczenie odpadnie.
divia_gg Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Wlasnie rozmawialam z ewelinka i jak zdarzy teraz to zalozy chlopakowi watek, wlasnie obmyslamy tytul;) A rozliczenia mysle ze dam rade na swoje konto. rzeczywiscie Erka niech ma troche mniej. To bedzie w takim razie watek diviowo-ewelinkowy:evil_lol:
divia_gg Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 I juz jest. Wstawiamy Barego na nowa droge zycia;) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/182268-Bary-duA-a-i-przyjazna-ciapa-ma-dt-ale-nie-ma-KASY-i-swojego-ludzia?p=14335569#post14335569[/URL]
erka Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Dzięki dziewczyny za wątek Barusia:). Chyba rzeczywiście trzeba pomysleć o założeniu nowego wątku, bo ten rozrósł się makabrycznie. Musze porozmawiać z mag.dą.:)
erka Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 [quote name='Rudzia-Bianca']Ciotki kieleckie, obiecuję że jak tylko dojdę do równowagi po wszystkich ostatnich wydarzeniach w moim domu zabieram się za bazarki bo inaczej pomóc nie mogę . Na razie jednak Bazyl absorbuje resztki mojego wolnego czasu i nie jestem w stanie podołać bazarkowym obowiązkom ...[/QUOTE] Rudzia-Bianca, Ty i tak nam bardzo dużo pomogłaś ,cieszę się ,że się jesteś:loveu::loveu:, bo już myśłałam, ze sie na nas pogniewałaś.:razz:
andzia69 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 [quote name='erka']Dzięki dziewczyny za wątek Barusia:). Chyba rzeczywiście trzeba pomysleć o założeniu nowego wątku, bo ten rozrósł się makabrycznie. Musze porozmawiać z mag.dą.:)[/QUOTE] ja myślę, żeby zakładając nowy wątek porezerwować np. z 10 postów i je pomału uzupełniać - opis j z 4-5 zdjeć - tak, żeby było też od razu do ogłoszeń, żeby nie trzeba było biegac po całym wątku i szukać zdjęć;) to taka moja propozycja - zobaczcie jak wygląda mój wątek bullowatych - 1 strona :) co prawda..zdjęć jest pełno, opisów mało...bo niestety bullowatych są setki do adopcji i w życiu bym nie zmieściła tego na 2 stronach nawet...ale jakos i tak daję radę i uzupełniam na bieżąco;) zerknijcie: [url]http://www.dogomania.pl/threads/22803-Bulowate-Do-Adopcji-Jeden-WAE-tek-Dla-Wszystkich-aktualizacje-str-1-post-1-2-5-8[/url]
emilia2280 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 [quote name='erka']Emilia2280, Bary nie ma osobnego wątku. Nie dajemy rady, żeby wszytskim psom zakładać wątki. Ale fotoreportaż z wizyty dziewczyn u Barego możesz zobaczyć na str. 867 tego wątku.:)[/QUOTE] Dziéki za info. Alez on jest przepiékny. Na wies juz na szczéscie nie trafi od Jaagi.
divia_gg Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Ja jestem za....Bo ja wprost uwielbiam porzadek. Jestem za umieszczeniem kilku (3-4) najladniejszych zdjec i obok gotowy tekst do ogloszen. Bo wydaje mi sie ze kilka osob moze i by pooglaszalo, ale im sie nie chce szukac i ukladac tekstu, nie mowiac o szukaniu zdjec. Ewentualnie przy kazdym piesie napisac w ktorym poscie jest wiecej zdjec i ewentualnie gdzie jest gotowy teks, coby miejsca jednak starczylo...Ale to taka propozycja szaloenj pedantki:)
Kashdog Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 To ja może dam kilka zdjęć szczęśliwego, wiosennego Puszka: [IMG]http://i566.photobucket.com/albums/ss105/Coves/DSC_4859.jpg[/IMG] [IMG]http://i566.photobucket.com/albums/ss105/Coves/DSC_4836.jpg[/IMG] [IMG]http://i566.photobucket.com/albums/ss105/Coves/DSC_4822.jpg[/IMG] [IMG]http://i566.photobucket.com/albums/ss105/Coves/DSC_4808.jpg[/IMG] [IMG]http://i566.photobucket.com/albums/ss105/Coves/DSC_4806.jpg[/IMG] [IMG]http://i566.photobucket.com/albums/ss105/Coves/DSC_4786.jpg[/IMG]
Recommended Posts