Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mysle ze jesli chodzi o psiaka to rzeczywiscie nie musi byc to kryterium wyboru. Rzeczywiscie jakos faceci na punkcie kastarcji jakos fiksuja....Wiem z wlasnego domu;)
Kurcze to zalezy od temperamentu psa tez. Ja mam 2 skrajne przyklady teraz w domu - moj Akaj nie jest kastrowany i nigdy, ale to nigdy (a ma 13 lat juz) nie poszedl za suka. Nawet jak w sasiedztwie jakas byla z cieczka. A Czarny z kolei nie przepuscil chyba zadnej...Wiec w sumie nigdy nie wiadomo...Ciezko:)

• Replies 9.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Do mieszkania 2 pokojowego z kilkuletnim dzieckiem.. co mi się średnio podoba :( Pan pracuje w ochronie.. mam wrażenie, że z tego względu zależy mu na dużym psie..

Posted

Moje zdanie w przypadku adopcji psów bez kastracji jest takie samo jak poprzedniczek.

Mam prośbę o DT dla szczeniorów Koni.
Rozmawiałam dziś z Panią Joasią z Brzyścia. W tej chwili nie ma możliwości przyjęcia psa (miał jechać Szopen), ale może przyjąć sukę. Ustaliłyśmy więc, że pojedzie do niej Koni.
Bardzo proszę o DT dla szczeniorków, wtedy Koni znajdzie się w hotelu, w przyzwoitych warunkach i za przyzwoitą cenę.

Posted

Wiem Divia.. to jak u ludzi ;) Tez miałam psa, który byl "bezpłciowy" sam z siebie a dzięki temu super posłuszny i kochany :) Ale reszta (3 sztuki) wiały w świat za sukami aż się kurzyło (byłam wtedy mała - dla usprawiedliwienia dodam)

Posted

[quote name='erka']Ewelinko, pamiętasz, jak w zeszłym roku zabierałysmy szczeniaki z Pietraszek i sterylizowały ich mamę?
Do mieszkających tam cyganów przybłakała się sunia bernardynka, w ten największe mrozy urodziła szczeniaki. Cyganie się stamtąd wynieśli, a sunia została tam sama.
2 szczeniaki zabrała do siebie ta kobieta, która tam ma letni dom i szuka im miejsca. Ale sunia, podobno rasowa bernardynka tam została!:(
rozmawiałam wczoraj wieczorem z Elwirą, mówiła mi o tej sunieczce..strasznie mi jej szkoda :-( samą ją zostawili :-(

O wstawienie tej suni prosiła mnie Agnieszka24:

W dn. 20.02.2010 z prywatnej posesji przy ul. Stolarskiej w Kielcach, zaginęła czarna suczka podobna do sznaucera miniaturowego. Suczka nie jest rasowa. Jest cała czarna, nie miała obroży. Wabi się TUSIA. W domu czekają na nią małe dzieci.
Na uczciwego znalazcę czeka wysoka nagroda. Proszę o kontakt: 792 28 09 02

i jeszcze zdjęcia ratlerka z bocianka o którym kiedyś pisałam- 8 letni psiak, któremu umarła pani..rodzina nie chce się nim zająć, a dodatkowo chce albo go wywieźć do schroniska albo uśpić :-( psinka jest zdrowa, bardzo przyjazna..obecnie trochę spłoszona i wystraszona, ale co się dziwić..odeszła od niego najważniejsza osoba. Obecnie przebywa na dt u sąsiadki, ale nie może tam długo zostać pani sobie nie radzi.
Na smyczy b.ładnie chodzi,bez też sobie świetnie radzi i się słucha.

Posted

Kontakt może na mnie Magdo, bo ta pani nie ma doświadczenia. Prosimy o ogłoszenia dla tego biedaka, ta pani nie może go trzymać, bo jej suka jest bardzo zadrosna, rzuca się na niego i ciągle dochodzi do spięć.

Posted

a ja zapytam o psy ŚTOZu - co z benią? dalmasiem? co z wetem dla beni (oczy i inne), co z dt w Raszynie dla dalmasia? ja więcej się juz w takie rzeczy pakowac nie będę...łażę po wątkach, zebrzę, rozgłaszam...ktoś cos pyta a ja nawet nie potrafię nic odpowiedzieć....zbierane są pieniadze - nikt nie ma czasu na wątkach zrobić rozliczenia (co chwilę ktos na wątku pyta co z jego wpłatą) - przypomne tylko, ze jeśli któryś mod wpadnie na wątek i nie bedzie rozliczenia aktualnego na 1 stronie(Chopin, Mozart, Zośka) to wątek pewnie zamknie...co z kasą, która została po Nutce? też by dobrze było napisać co i jak...więc na te wątki jak widzę brak czasu ale zakłada się kolejne ...ech...

Posted

Mam pytanie, czy ktos mógłby przetrzymac Kajtusia jeden dzień/ z środy na czwartek/?

Kajtuś jedzie w czwartek do nowego domu, z Linssi do Krakowa, a stamtąd przyszli właściciele zabieraja go do Katowic.
Ale koleżanka Basi1968 może go przyweiźc z Tarnobrzega do Kielc w środę rano. I właśnie jest problem z przechowaniem go do czwartku/do13-tej/.

Posted

[quote name='andzia69']a ja zapytam o psy ŚTOZu - co z benią? dalmasiem? co z wetem dla beni (oczy i inne), co z dt w Raszynie dla dalmasia? ja więcej się juz w takie rzeczy pakowac nie będę...łażę po wątkach, zebrzę, rozgłaszam...ktoś cos pyta a ja nawet nie potrafię nic odpowiedzieć....zbierane są pieniadze - nikt nie ma czasu na wątkach zrobić rozliczenia (co chwilę ktos na wątku pyta co z jego wpłatą) - przypomne tylko, ze jeśli któryś mod wpadnie na wątek i nie bedzie rozliczenia aktualnego na 1 stronie(Chopin, Mozart, Zośka) to wątek pewnie zamknie...co z kasą, która została po Nutce? też by dobrze było napisać co i jak...więc na te wątki jak widzę brak czasu ale zakłada się kolejne ...ech...

Andzia zazwyczaj z pokorą przyjmuję Twoje uwagi, ale czasem wykaż też trochę zrozumienia dla bliźnich. O wpłatach na wątku informuje na bieżąco i od czasu do czasu robię pełne zestawienia. Jak ktoś pyta o wpłaty dostaje odpowiedź. Czasem są to w pytania zadawane w dniu zrobienia dyspozycji. Czasem na deklaracjach nie ma nicku i muszę sprawdzać w całej historii do kogo dopasować wpłatę. Jeśli chodzi o dzisiejsze pytania z wątku Zosi, nie ma wpływu deklaracji z grudnia i stycznia. Sorry jeśli Malibo ma faktycznie wysłała dyspozycję trzeba będzie sprawdzić, który bank nawalił.
Niestety ostatni miesiąc nie był dla mnie łaskawy czasowo i nie mogłam wystarczająco dużo czasu poświęcić zwierzakom. Teraz też nie jest wiele łatwiej, ale powoli zaczynam wracać do rzeczywistości. Co do dalmasia ustalenia nie zmieniły się, pies pojedzie do Raszyna po wyjęciu drutów. Prawdopodobnie będzie to w tym tygodniu.
U Beni niestety nie byłam i tu masz rację nie udało się sklonować.
Co do kasy po Nutce pozwolisz, że się zacytuję z wątku Nutki:

[quote name='ewab']Bardzo dziękuję wszystkim Ciotkom szukającym domu dla Nutki. Dziękuję Andzi69 (dobrze wie za co:)), Igiełce, Mamanabank i wszystkim, którzy suni kibicowali.
Dziękuję za wsparcie finansowe, nie dopisałam jeszcze jednej wpłaty od kaffkao 20 zł. Ogólem wpłaty dla Nutki wyniosły 955 zł, z tego 377 zł zostało w lecznicy. Zostało 578 zł, które chciałam przeznaczyć na nasze matki z dziećmi, czyli Pakoszkę, Koni i szczeniory Koni.

Posted

Erka, dzownila do mnie jakas pani z Krakowa, ze mam jej zawiezc jakas sunie 2-letnia w czwartek... sunia o imieniu Luiza (??)... Moja mina ----->:crazyeye:. O co chodzi????? Skad mam ta sunie zabrac?? Ja o niczym nie wiem :niewiem:

Posted

Same kłopoty, przed chwilą dzownił facet od Orfinki, ze jeżeli nie zabierzmy jej do końca tygodnia, to on ja gdzies odda:mad:.
A tu nie ma kompletnie gdzie jej zabrać.
Jutro divia_gg z ewelinką_m mają jechac tam zrobic fotki i trzeba ja będzie intensywnie ogłaszać.

O mamie Nika jeszce nie mam info.A czy ktos juz zobił ogłoszenia tyemu ratlerkowi? Kar0la, czy mogłybysmy Cie o to prosić?:p

Jeszcze bardzo pilne są ogłoszenia dla Nikusia. Bardzo ładny tekst do ogłoszeń napisała halbina, jest na jego watku, razem z informacjami Jaagi o psiaku.
Gdybyu Niko znalazł dom, to może Jaag amogłaby pomóc jego mamie.
Dostałam wczoraj telefon,ze mama Nika , ON-ka, która nie dała sie wtedy złapać na tej wsi jest bardzo chora, lezy i cała sie trzęsie.
Znajoma z Kielc próbowała dzwonic do jakiegos weta z sasiedniej wsi,żeby pojechał do niej, bo tam to nie ma co liczyc ,że ktos cos zrobi. To była niedziela , weta nie było, a w poniedziałek suka sie zebrała i poszła gdzieś. Tak na odległośc, to trudno cokolwiek zrobic. Tam nawet nie ma kto założyc pieniędzy na ewentualną wizytę.

Posted

erka napisał(a):
Same kłopoty, przed chwilą dzownił facet od Orfinki, ze jeżeli nie zabierzmy jej do końca tygodnia, to on ja gdzies odda:mad:.

Erka, następnym razem kieruj pana do mnie. Juz ja sobie z nim porozmawiam....&%$^%&^ jeden!! :angryy:

Posted

Słuchajcie takie pytanie mi chodzi po glowie od kilku dni. Bo tyle interwencji i roznych przypadkow ostatnio. A to jest tylko czubek gory...Jak to jest u nas (czy w ogole takie cos jest) z zakazem trzymania zwierzat. Np taki Mozart zabrany dziadowi. Mozart zabrany, ale przeciez zdobycie psa nie wymaga zadengo wysilku. I taki dziad jeden z drugim bedzie robil nowych Mozartow...Czy mozna dac takiemu..... zakaz posiadania zwierzat. Czy jest taka opcjia i jak to moze byc zrobione. Potem oczywiscie kontrola jakas czy nie ma kolejnego.
Tak pytam rozeznawczo, bo jakos mi nie daje spokoju pytanie.

A co do tych ludzi to naprawde nie powinni juz miec psow....

Posted

Erka zrobię ogloszenia ratlerkowi. Wiadomo jak on ma na imię?
Zastanawiam się nad tymczasem dla niego, ale jeszcze nie wiem czy coś z tego wyjdzie.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...