Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='erka']Wymyślcie proszę jakieś imię dla tej suni. Jak już pisała ewelinka_m jest juz po sterylce. Okazało się, że waży już 32 kg, a ma dopiero 7 mies, czyli będzie to kawał psa.
Sunia jest naprawdę piękna, wetce, która robiła sterylkę bardzo się spodobała, podobno właśnie o takim psie marzyła, ale niestety w tej chwili nie ma warunków, żeby ją wziąć.

[URL="http://img198.imageshack.us/i/090808suniazwp3.jpg/"][IMG]http://img198.imageshack.us/img198/9614/090808suniazwp3.jpg[/IMG][/URL]

Sunia ma tymczas po sterylce tylko 3 dni, a potem wraca na ulicę.:placz:[/quote]

Dziewczyny proszę nie zapominajcie też o tej pięknej suczce.

• Replies 9.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam dzisiaj na działce u pani Ani, gdzie są dwie szczeniorki z Bolechowic i Hurcia.
Szczeniorki dalej straszne dzikuski, biegały tylko wkoło działki i uciekały przede mną. Naprawdę nie wiem, co z nimi będzie:shake:. One tam mają tylko kontakt z tą panią, która sie nimi opiekuje. Przydało by się , aby więcej osób może tam chodziło.
A najpewniej potrzebny jest natychmiast dom docelowy, gdzie ktoś mógłby poświęcić im więcej czasu, jak dłużej tam zostaną, to już się tego nie nadrobi:-(.

Ale już zupełnie przeraziła mnie Hurcia, przez cały czas nawet nie wychyliła się z budy, zaszyła sie w kąt, tak ,że nawet jej nie widziałam.:placz:
Ona nie była w taki stanie przecież nawet wtedy, kiedy była w tej hurtowni, skąd została zabrana.:-(

Posted

A astka tak się bardzo już przyzwyczaiła do pani Ani,że nie chciała ze mną wyjść na spacer:diabloti:, pani Ania musiała iśc z nami, bo nie ruszyła sprzed klatki.
Myślę, że ona bała się , że ją zabiorę z miejsca, gdzie jest jej tak dobrze.

Posted

[quote name='erka']Ale już zupełnie przeraziła mnie Hurcia, przez cały czas nawet nie wychyliła się z budy, zaszyła sie w kąt, tak ,że nawet jej nie widziałam.:placz:
Ona nie była w taki stanie przecież nawet wtedy, kiedy była w tej hurtowni, skąd została zabrana.:-([/quote]

Hurci przydałby sie Dt gdzie ktos poswieciłby jej troszke czasu:-(
Tylko gdzie taki znalesc:shake:
Inaczej nigdy nie znajdziemy jej domku, bo nikt nie chce dzikuska:placz:

Posted

[quote name='erka']Wymyślcie proszę jakieś imię dla tej suni.

[URL="http://img198.imageshack.us/i/090808suniazwp3.jpg/"][IMG]http://img198.imageshack.us/img198/9614/090808suniazwp3.jpg[/IMG][/URL]

[/quote]

Wpisałam jej Novika, jak proponowała Od-Nowa :)

A jak mają na imię Bolechowickie?
Szorstka to Rysia, a druga mała i mamuśka?

Posted

Mail ws. Luny od [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]:

Treść wiadomości:
Dzien dobry.

Bardzo prosze o informacje jakiej wielkosci jest Luna. Chodzi o wysokosc w klebie<od przednich lap po miejsce miedzy lopatkami czyli najwyzszy punkt na grzbiecie). Mieszkam w Krakowie i napewno jakiegos psa zaadoptuje, tylko Luna nie daje mi spac spokojnie :). Szukam psa malego lub sredniego a ona wyglada na duzą sukE.Moze to zludzenie optyczne? Na zdjeciu z panią nie widac bo nie stoją rowno. Prosze tylko o te jedną informacje, jak Luna bedzie za duza jade na Rybna... Pozdrawiam, Kxxxx Txxxxx.

Posted

[quote name='mag.da']Wpisałam jej Novika, jak proponowała Od-Nowa :)

A jak mają na imię Bolechowickie?
Szorstka to Rysia, a druga mała i mamuśka?[/quote]

Mama nie ma imienia. Wszyscy wolaja na nia po prostu sunia ;)

Posted

[quote name='eliza_sk']Mail ws. Luny od [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]:

Treść wiadomości:
Dzien dobry.

Bardzo prosze o informacje jakiej wielkosci jest Luna. Chodzi o wysokosc w klebie<od przednich lap po miejsce miedzy lopatkami czyli najwyzszy punkt na grzbiecie). Mieszkam w Krakowie i napewno jakiegos psa zaadoptuje, tylko Luna nie daje mi spac spokojnie :). Szukam psa malego lub sredniego a ona wyglada na duzą sukE.Moze to zludzenie optyczne? Na zdjeciu z panią nie widac bo nie stoją rowno. Prosze tylko o te jedną informacje, jak Luna bedzie za duza jade na Rybna... Pozdrawiam, Kxxxx Txxxxx.[/quote]

dzięki Eliza, też dostałam już meila od tej pani ;)

Posted

Reksiu na 3 województwa:

[URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=718714722"]REKSIU-piękny 5 mies. OWCZAREK mix-pokochaj go ! (718714722) - Aukcje internetowe Allegro[/URL]

Mika na 3 woj.:
[URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=718730780[/URL]

Boczek na 3 woj.:
[url]http://allegro.pl/show_item.php?item=718735047[/url]

[B]To chyba tyle, bolechowicką sunię podmieniłam. Jak coś to krzycz Ewelinko.[/B]

Posted

[quote name='Linssi']Mama nie ma imienia. Wszyscy wolaja na nia po prostu sunia ;)[/quote]

Ja ją tymczasowo ogłosiłam jako "mama", gdyby ktoś pytał, to o nią chodzi :lol:

Posted

Mag.da - z 1 stronu można zdjac starachowicką Misię - ma ds oraz Monę...."zaginęła" choć podobno Monika od kogoś słyszała, ze ktos przejeżdżajacy zabrał wałęsającą się psinę...mam nadzieję, że to prawda:-(

Posted

ON-ka, Dina już została dzisiaj wysterylizowana.

Natomiast okazało się, że nie jest konieczna operacja przepuklinki u szczeniaczka z Sitkówki, jest na tyle malutka,że wet powiedział,że sama się wchłonie.
W takim razie sfinasowaliśmy tylko szczepienie malucha.
Jak ta kobieta trochę lepiej go karmi, to podobno przeszły też wymioty.

Bardzo proszę ogłaszajcie go, bo tam psiak się zmarnuje.

Posted

Eh ta karma z Lidla... dobrze, ze maly przestal wymiotowac :multi: Erka pisalas, ze wyslalyscie zdjecia Diny jakiemus panu. napisz cos wiecej bo strasznie jestem ciekawa :cool3:

Posted

[quote name='Linssi']Eh ta karma z Lidla... dobrze, ze maly przestal wymiotowac :multi: Erka pisalas, ze wyslalyscie zdjecia Diny jakiemus panu. napisz cos wiecej bo strasznie jestem ciekawa :cool3:[/quote]

To ja wysyłałam zdjecia. Niestety pan nie jest tak zachwycony sunia jak my :(

Posted

[quote name='beka']To ja wysyłałam zdjecia. Niestety pan nie jest tak zachwycony sunia jak my :([/quote]

no to nie wie co traci. a jak Dina bedzie odzywiona i zadbana to jeszcze ludzie beda sie na nia gapic!! taka bedzie piekna!!

Posted

co z transportem astki od p.Ani na tymczas? slyszalam (lub czytalam) ze jest takowy zapewniony?
ja mimo szczerych checi nie upchne 4 psow do mojego auta, w tym 2 duzych suk :shake:

Posted

Linssi,pisząc ,że transport astki zapewniony miałam na myśli Ciebie:lol:.

Wczoraj mogła pojechać córka andzi69 , miała zabrać sunię ze schronu i astkę, ale ponieważ się nie udało, to nie opłacało się jechać z jednym psem do Katowic, skoro i On-ka ma tam jechac.

Linssi, a o jakich 4 psach mówisz?:crazyeye:

Posted

[quote name='erka']
Linssi, a o jakich 4 psach mówisz?:crazyeye:[/quote]

Dina /onka/, Tekila /astka/, Minia od Majki ze starachowic,myślałyśmy też kiedyś, żeby od razu podrzucić do olkusza Funię, ale już nie upchamy więcej :shake:

ahaa jutro ma przyjechać ta dziewczyna z krakowa oglądać Lunę :cool3: / ta której meila wstawiła Eliza_sk,pisała do mnie też z gumtree/

Posted

[quote name='Linssi']co z transportem astki od p.Ani na tymczas? slyszalam (lub czytalam) ze jest takowy zapewniony?
ja mimo szczerych checi nie upchne 4 psow do mojego auta, w tym 2 duzych suk :shake:[/quote]

Ja już chyba z rozpędu przyznaję się do czegoś , czego nie napisałam :cool3:.

Sprawdziłam:eviltong:, nie napisałam ,że transport dla astki jest zapewniony , tylko na wątku Diny pisałam,że ona ma zapewnione DT:p.

Natomiast nie ukrywam, że cały czas liczyłam Na Twoją pomoc, Linsii, bo niestety wydzwaniałam do bardzo wielu osób i nikt nie chce lub nie może jechać.
A przede wszystkim liczy na to pani Ani, która w sobote rano wyjeżdża i caly czas martwi sie o to,żeby suka wyjechała przed jej wyjazdem.

Posted

Erka, ale ja w tym tygodniu nie dam rady pojechac. Wzielam 2 dni urlopu zeby wywiazac sie z zobowiazan z drugiej pracy. Chodze spac o 3 nad ranem, wiec odpadam do niedzieli. Ewelinka tez nie da rady ze mna pojechac do soboty. Najwczesniej moge pojechac w poniedzialek. Choc nadal nie wiem jak upchniemy 2 duze suki, transporter i nas dwie...moje auto nie rozciaga sie niestety, a trzeba wziac tez pod uwage bezpieczenstwo podrozy (co jesli suki beda mialy jakies "ale" do siebie?)

Posted

A może ta Pani z Krakowa mogłaby wziąć ze sobą Dinę? Gdyby się zgodziła, to mozna by poszukać szybciutko transportu Kraków-Katowice. Może ktos znalazłby sie, bo to tylko 80 km.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...