Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

http://www.dogomania.pl/forum/f96/zaginela-maja-mix-goldena-z-labkiem-otwock-143845/:-(

Maja zaginęła po raz kolejny, do dzisiaj sie nie znalazła:

"Wysłany: Wczoraj 23:50
Stało się niestety to czego obawiała sie Małgosia z Kielc i ja , Ci ludzie z Otwocka byli bardzo znudzeni Mają i trzeba było ją szybko zabierać , trochę mojej w tym winy a nawet dużo bo mogłam darować sobie te przeklętą wizytę przedadopcyjną i załatwić transport

Teraz biedna pewnie sie błąka i szuka ludzia co ją pokocha a może kochana szuka tej swojej Pani Ewy , u której była tymczasowo zanim przyjechała do Otwocka . Brak mi słów bo serce mało mi nie wyskoczy , że w momencie kiedy udało się nam z Gloria cokolwiek ustalić z transportem to okazało się , że bielaski nie ma "

Maja mogła jechać do kolejnego domku...- ale jej nie ma:-(

• Replies 9.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

emilia2280 napisał(a):
No nie wierze. Sá w Otwocku ludzie do jej szukania i rozwieszenia ogloszen?

EDIT: Erko, a Luna nie nadaje sié na Waszá dzialké chociaz?

działka odpada:shake: sąsiedzi do tego doprowadzili:placz:

Posted

Luna tymczasowo została zainstalowana na działce naszej...ale to wyjście tylko na kilka dni..b.pilny jest dla niej dom! :-(

to fenomenalna sunia, łagodna, b.mądra..Eliza zaraz podeśle tekst dzięki :loveu:

Posted

Eliza_ski, dzięki za tak szybką reakcję:loveu:.

Bardzo prosimy o pomoc finansową dla Belli, która jest na DT u Jaagi:modla::modla:.
Zbieramy fundusze na sterylkę i karmę dla niej.
Wpłaty na konto kiki22, która chętnym poda nr konta na pw.:p

Emilia2280, nasza działka juz niestety nie funkcjonuje:shake:.
Rzeczywiście przyczynili sie do tego sąsiedzi, ale również zrezygnowała z działalności Elwira, która tam opiekowała sie psiakami, bo miała już tego dosyć:cool1:.

Luna została tam umieszczona, ale dosłownie na kilka dni, bo nie jest to bezpieczne miejsce.

Posted

[quote name='erka']
Bardzo prosimy o pomoc finansową dla Belli, która jest na DT u Jaagi:modla::modla:.
Zbieramy fundusze na sterylkę i karmę dla niej.
Wpłaty na konto kiki22, która chętnym poda nr konta na pw.:p

Przypominam apel:evil_lol:
Bella ma u Jaagi bezpłatny DT, ale musimy zaplacic za sterylke i zarełko:cool3:
Sterylka juz jutro:cool3:
To szansa dla niej, bo tak by koczowała dalej na łace i nie wiadomo jak skonczyłby sie jej los:placz:

Dla zainteresowanych watek Belli oazy spokoju i lagodnosci:loveu:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/bella-mix-bernardynki-czy-reka-czlowieka-moze-nie-sprawiac-bolu-143527/

Posted

Szkoda ze Elwira odeszla, moze wróci do psów? Czy juz skonczyla z pomaganiem psom?

A ile brakuje do sterylki Belli? Mialam juz nigdzie nie placic, bo za duzo ludzi mnie wnerwia, ale mam slabosc do wátku kieleckiego.

Posted

emilia2280 napisał(a):
Szkoda ze Elwira odeszla, moze wróci do psów? Czy juz skonczyla z pomaganiem psom?

A ile brakuje do sterylki Belli? Mialam juz nigdzie nie placic, bo za duzo ludzi mnie wnerwia, ale mam slabosc do wátku kieleckiego.

Na ta chwile mam obiecana wpłate 100 zł. Jeszcze nie mam jej na koncie może bedzie wieczorkiem lub jutro:roll: Koszt sterylki 250 zł.
Czyli brakuje 150 zł:shake:

Posted

emilia2280 napisał(a):
Szkoda ze Elwira odeszla, moze wróci do psów? Czyjuz skonczyla z pomaganiem psom?

Nie wiadomo czy Elwira wróci, póki co jest bardzo zmęczona, chodzenie przez kilka lat 2x dziennie na działkę/czasem częściej/, plus cała opieka itd to ogromne obciążenie psychiczne i fizyczne .. :-( dodatkowo ma teraz strasznie dużo pracy, z tego co mi mówiła, raczej nie planuje powrotu, ale tego nigdy nie jest się do końca pewnym...
zobaczymy co czas przyniesie...

ogłoszę wieczorem Lunę raz jeszcze z nowymi fotkami..może akurat... to tak fantastyczna sunia ..kocha ludzi, sympatyczna strasznie, szkoda jej.

p.s mag.do do opisu Soni dodaj, że jest wysterylizowana ;) /już jakiś czas temu była ciachana/

p.s 2 fridaoo nie wiesz czy Andzi udało się zdobyć info co z Moną?

Posted

Emilia2280, nie chciałybysmy Cię nadużywać, bo i tak b.dużo nam pomogłaś , ale cieszy nas Twoja "słabość do wątku kieleckiego":loveu::p.

W tej chwili rzeczywiście sytuacja bezdomniaków w Kielcach jest b.ciężka, w zasadzie pozostaje im tylko schron, a co to oznacza, wszyscy wiemy:-(.
Nie ma już miejsca na przechowywanie psiaków, i też osoby, które pracowały ponad siły po prostu się wypaliły.
Teraz udaje się ratować pojedyńcze psiaki, jeżeli znajdzie się dla nich DT.
A niestety psów w potrzebie nie ubywa, prawie codziennie są telefony o jakichś psich dramatach.

Posted

Jutro do płatnego hoteliku w Kielcach idzie mix terierki Teri vel Tereska, która została wyłapana w Starachowicach. Może ktoś mógłby ją przyjąć na DT, byłoby taniej. Suczka początkowo nieufna z czasem staje się kontaktowa. A może ktoś mógłby jej zrobić ogłoszenia?

Posted

Dołączę do apelu o pomoc finansową dla Belli.
Dziś jest sterylizowana, dotrze też jedzenie, a nie ma na to wszystko pieniędzy :roll:. Każda kwota, która moze zmniejszyć dług, jest cenna.
Moze ktos wesprze Bellę bazarkowo?

Mam jeszcze pytanie. Czy ktoś mógłby zrobic mi bazarek na zapłacenie leczenia uszu Belli? Mam rzeczy, ale nie mam kiedy zrobić bazarku, a wstawianie zdjeć długo trwa. Przesłałabym fotki i opisy mailem, gdyby ktos sie tego podjął.

Posted

kika22 napisał(a):
Na ta chwile mam obiecana wpłate 100 zł. Jeszcze nie mam jej na koncie może bedzie wieczorkiem lub jutro:roll: Koszt sterylki 250 zł.
Czyli brakuje 150 zł:shake:

Wplacé te brakujáce 150zl wieczorem, bo nie mam przy sobie kodów teraz.

Kika, wal konto na pw.

Posted

emilia2280 napisał(a):

Kika, wal konto na pw.

już posyłam :oops: dziękujemy:Rose:

Jaaga po info w gazecie, że szukamy Belli było kilka sygnałów..erka sprawdziła okolice zalewu bo ktoś ją podobno tam widział..ale niestety nie zastała jej tam, być może się przemieszcza,albo to nie była ona:shake:
myślałyśmy też,że to ta sunia z wojska polskiego,która była nie dawno wstawiana,ale też nie

Posted

[quote name='justysiek']ja moge pomoc, jesli potrzeba, macie jakis gotowy tekst o niej czy trzeba ulozyc?;)
Justysiek bardzo proszę ułóż, ja już nie daję rady czasowo, a w niedzielę wyjeżdżam. Sunia FOKSIA vel TERI vel Tereska jest już w hoteliku, niestety jeszcze nie jest wysterylizowana - kończy jej się cieczka. Sunia jest bardzo grzeczna, przemiła, może ktoś byłby w stanie wziąć ją na DT?
Info i zdjęcia suni na wątku starachowickim:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/starachowice-bezdomne-porzucone-niechciane-potrzebujace-pomocy-domow-135846/

Posted

Dziewczyny dzieki za kaske na Belle:loveu:
Jeszcze nie mam nic na koncie, ale pewnie pojawi sie kaska wieczorem lub jutro rano:razz:
Jaaga jak tylko bede miec kaske to robie Ci przelew tylko prosze nr konta na pw;)

Jaaga bazarek moge zrobic wysylaj foty na [email protected]:loveu:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...