saga_86 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Piękne szczeniory, może by im oddzielny wątek zrobić? Jakie są ich płcie?:razz:
kielczaninka Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Jakie są płcie poszczególnych piesków? Czy mogłby ktoś napisać? I jakiej będą mniej więcej wielkości? I gdzie dokładnie na Seminaryjskiej? Bezpańskie?
andzia69 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 kielczaninka napisał(a):Jakie są płcie poszczególnych piesków? Czy mogłby ktoś napisać? I jakiej będą mniej więcej wielkości? I gdzie dokładnie na Seminaryjskiej? Bezpańskie? będą wielkosci owczarka, one nie są już bezpańskie - one są pod naszą opieką;) i szukają domków w poprzednim miocie z tego co pamiętam też był brązowy szczenior:cool3:
kielczaninka Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 A są chłopcy wśród piesków i które to ?Moze ktoś napisać? Piękne są.
andzia69 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 a to starachowickie nowe maluchy:-( są zdjęcia ale jestem załamana,ludzie są okrutni,rzucali w szczeniaki petardy:angryy:żeby je przepędzić :angryy:uratowała je dziewczyna,która jest na skraju załamania nerwowego z powodu napastowania przez babke ,z którą mieszka i sąsiadów ,z czterech szczeniaków udało się jej dwa wydać w bezpieczne miejsca,oczywiście to byli chłopcy.Dwie suczki są u niej ale ja tam byłam i zdecydowałam jutro rano je zabrać,gdyż dziewczyna idzie do pracy i jesteśmy pewne ,że babka się ich w okrytny sposób pozbędzie.Nie wiem kogo mi było bardziej żal,szczeniaków czy tej dziewczyny,ona robiła wszystko żeby im pomóc i nikt jej nie udzielił pomocy,dla nas to normalka,wiemy jak to funkcjonuje,ale dla osoby ,której pod płotem wywalono 4 piszczace psiaki o 6 rano,i wszędzie słyszy ,że najlepiej je uśpić to była straszna rozpacz i poczucie beznadziejności.Sama jestem bardzo poruszona i chyba ten tekst nie jest w miare spójny ale emocje mnie trzymają. Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 500x667.
ewelinka_m Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 szczeniaki mają 8 tyg,brązowy to piesek,reszta suczki. są trochę dzikuskowate,b.przydałby sie częstszy kontakt z człowiekiem,ale jak im to zapewnić?:-( z kolejnych 'super' wieści...facet z cedzyny chce wywalić kinię i czarusię:placz:
ewab Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 OFF: Pyt. - Czy wiecie co to jest? Odp. Kręgosłup jednej z 50(!!!) pekinek "chodowanych" na kilkunastu metrach kw. http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-dramat-zlikwidowana-pseudohodowla-pekinczykow-pomozcie-134056/
ewab Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Tora ujawnia cechy CTR - swoich kocham, moga to być nawet koty (byleby mi do michy nie właziły:eviltong:), obcy pies nie musi być przyjacielem. Oczy - nie widzę za dużo powiedziane, na pewno niedowidzę (nie wiadomo dlaczego te drzewa na drodze rosną). Żarełko dobre przetworzone - wędliny, pasztety... Oto nowe foty ctr Tory:
Linssi Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 [LEFT]nawet na zdjeciach widac ze cos z oczkami jest nie tak :-( wyglada na to, ze watek szczeniaczkowy znowu sie przyda... :shake: moglby ktos zrobic Allegro na maluchow? Tych ze Starachowic i tych naszych...:placz: a oprocz plci wiadomo moze cos wiecej o szczeniorkach? szczepione? odrobaczone? ruszylabym dzis z ogloszeniami... [/LEFT]
Mefi Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Konkurs dla posiadaczy kotów - nagrody sponsoruje HIll's Koci, koci łapci - szukamy kocich piękności - Zwierzęta - WM.pl - Warmia, Mazury, Portal Warmii i Mazur Może macie jakieś kocie bidy coby pokazać, że te z ulicy są najpiękniejsze :razz:
ewelinka_m Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 [quote name='Mefi']Konkurs dla posiadaczy kotów - nagrody sponsoruje HIll's Koci, koci łapci - szukamy kocich piękności - Zwierzęta - WM.pl - Warmia, Mazury, Portal Warmii i Mazur Może macie jakieś kocie bidy coby pokazać, że te z ulicy są najpiękniejsze :razz: oo konkurs lada chwila się kończy..to idę zapodać na koci kieelcki :loveu:
Mefi Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Na zgłoszone kociaki głosuje się TUTAJ Z jednego IP jeden głos, więc gdyby gdyby jakieś kieleckie kotecki się tam trafiły to daj znać, bo trzeba będzie szybko głosować :evil_lol:
Fiona.22 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Do konkursu przystapiły: Igraszka, Inek, Brenda, Kropeczka i Klara :) Prosimy o głosy :multi:
andzia69 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 czy wy widzicie zdjecia???? bo ja nie widzę np. zdjeć Bromby co Ewa wstawiała:crazyeye:i wielu innych....
ewelinka_m Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Andziu ja widzę wszytko :diabloti: no to foto Figi, jakie dostałam jakiś czas temu ;)
andzia69 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 już widzę zdjęcia:angryy: durny komputer... czy maluszki mają porobione choć jedno ogłoszenie? Ewatr robiła zbiorcze allegro maluchom...to może zrobi kolejne:razz::p a co do psiaków z Cedzyny -Ewelinka wiesz coś? gdzie one trafią jak ktoś tam kaze je wywieźć...pewnie do schronu:-(
ewelinka_m Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 andziu nic nie wiem :shake: tam jest dość dziwna sytuacja, z boku hotelów jest ogrodzony placyk, na którym stoi budynek gdzie przebywa ten chłop,to jest jakiś cieć czy ktuś taki on opiekuje się Czarusią i Kinią (wcześniej jeszcze Bronką) na tym terenie stoją budki psiaków, kiedy tam ostatnio byłyśmy, facet nic nie wspominał, ze psy mu przeszkadzają, wypowiadał się o nich bardzo ciepło, cieszył się, że suki są posterylizowane, stwierdził nawet, że skoro są po zabiegu to nie ma problemu mogą tu siedzieć cały czas a on będzie się nimi opiekował... :shake: nie wiem więc co mu nagle przestało się podobać :angryy: Do Luizy (która pracuje w tamtejszym hotelu i powiadamia nas o psach) ostatnio właśnie stwierdizł że chce je wywalić :mad: a u p.Ani jest nowy psiak w mieszkaniu...z cedzyny właśnie..miał być suką, ale okazało się, że to pies, zupełnie nie kłopotliwy, trzeba nad nim trochę popracować, bo na smyczy średnio podobno umie chodzić. idę jutro zrobić zdjęcia to zobaczę jak się sprawa ma.
Kashdog Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Dzisiaj zrobiłam zdjęcia Fliperowi : I mam jeszcze zdjęcie suni z działki Zauważyłam, że ta sunia ma kleszcza w lewym uchu :shake:. Ja kleszczy nie umiem wyciągać więc go nie ruszałam .
ewelinka_m Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 dzięki dziewczyny za zdjęcia! :buzi: możesz napisać coś więcej o Fliperku? p.s udało się zrobić więcej zdjęć na działce?
Kashdog Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 [quote name='ewelinka_m']dzięki dziewczyny za zdjęcia! :buzi: możesz napisać coś więcej o Fliperku? p.s udało się zrobić więcej zdjęć na działce? Fliper na dworze jest strasznie przerażony.Na smyczy nie umie chodzić więc z domu i do domu trzeba go wnosić na rękach. W domu jest bardziej otwarty i nawet zaczepia łapkami aby się z nim pobawić. Mam jeszcze pare fotek z działki:
Linssi Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 andzia69 napisał(a): czy maluszki mają porobione choć jedno ogłoszenie? Ewatr robiła zbiorcze allegro maluchom...to może zrobi kolejne:razz::p jutro zrobie ogloszenia szczeniaczkom. tylko potrzebuje wiadomosci czy byly szczepione, odrobaczane itd.
andzia69 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 odrobaczone były, a szczepienia się pewnie zdąży zrobić zanim pójdą do adopcji;)
ewelinka_m Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Z tego co przekazała mi Kashdog, ta sunieczka: http://img440.imageshack.us/img440/5017/tnczarn.jpg jest najśmielsza z całej czwórki,lubi jak się ją głaszcze. z chłopczykiem jest niestety najgorzej :( jest bardzo nieśmiały i płochliwy, cały czas jak ktoś jest na działce siedzi w budce :shake: trzeba z nim popracować i jak najszybciej znaleźć mu domek..bo nam chłopak zdziczeje do końca :-( Kasiu jeśli masz jeszcze jakieś spostrzeżenia pisz, przydadzą się do pisania tekstu do ogłoszeń ;)
Recommended Posts