KasiaO Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 xxxx52 napisał(a):w piatek wieczorem zostal przez Anete zabrany. To super:multi::multi: taka sierota byla z niego w tym boksie...albo stał bez ruchu albo leżał w kącie boksu...:-( Quote
beka Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Kasiu czy on jeszcze jest? Czy wiesz coś na jego temat? chodzi mi o to czy jest łagodny? (ja się boje psów :( piękny ONek Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 1600x1200, rozmiar 298KB. Quote
magda222 Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Mam pytanie co do husky'ego poniżej. Pan pyta w jakim jest wieku i czy jest zdrowy? Odezwała się też pani z Konina zakochana w suni na zdjęciu poniżej. Jest zainteresowana jej adopcją ale nie wie czy sunia jeszcze jest w schronie.Podobno dzwoniła do Kasi ale nie uzyskała odpowiedzi. Czy jest możliwość sprawdzenia czy mała jest jeszcze w schronie? Quote
KasiaO Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Beka - owczarek na 90% jest łagodny bo go głaskałam, ale jak teraz pojade do schornu to wypytam o niego pracownika. Czyżby udało się dla niego cosik znaleźć?? Magda222 - huski jest młody ma jakies 2 lata, jest zdrowy tylko ta przednia łapa jest zdeformowana - nie przeszkadza mu to w chodzeniu ale wygląda dziwnie...tylko to... Co do tej suni, rzeczywiście dzwoniła dziś do mnie babeczka i pytała o sunie nr 13 ale ja nie wiedziałam która...tak sobie myśle, że chyba po imionach łatwiej byłoby mi je zapamiętać bo te numery .. no sama nie wiem ale moim zdaniem takie anonimowe.... Myśle, że mała jest jeszcze w schornie, pojade w tym tygodniu to zobacze. A wiedz skąd jest ta pani? Czy poważnie jest zainteresowana mała? Ona rzeczywiście taka kochaniutka i wystraszona..:-( Quote
magda222 Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 KasiaO napisał(a): Magda222 - huski jest młody ma jakies 2 lata, jest zdrowy tylko ta przednia łapa jest zdeformowana - nie przeszkadza mu to w chodzeniu ale wygląda dziwnie...tylko to... Co do tej suni, rzeczywiście dzwoniła dziś do mnie babeczka i pytała o sunie nr 13 ale ja nie wiedziałam która...tak sobie myśle, że chyba po imionach łatwiej byłoby mi je zapamiętać bo te numery .. no sama nie wiem ale moim zdaniem takie anonimowe.... Myśle, że mała jest jeszcze w schornie, pojade w tym tygodniu to zobacze. A wiedz skąd jest ta pani? Czy poważnie jest zainteresowana mała? Ona rzeczywiście taka kochaniutka i wystraszona..:-( Odpisuję już ludziom na temat husky'ego. Co do suni: pani jest z Konina.Po tym co pisze w mailu jest zakochana w małej tylko nie chce nadaremnie jechać do Wrześni. Czyli co?Nadajemy imiona?Tak żeby Tobie było łatwiej identyfikować psiaki jak będą dzwonili ludzie. Możesz mi też Kasiu napisać coś więcej na temat psiaków ze zdjęć,które ostatnio robiłaś?Nic o nich nie wiem. Quote
KasiaO Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 magda222 napisał(a): Czyli co?Nadajemy imiona?Tak żeby Tobie było łatwiej identyfikować psiaki jak będą dzwonili ludzie. Możesz mi też Kasiu napisać coś więcej na temat psiaków ze zdjęć,które ostatnio robiłaś?Nic o nich nie wiem. Tak nadajemy imiona zdecydowanie :p Magda szczerze mówiąc jak nic nie pisze o psie to niestety o nim nic nie wiem.... No a pracownik zawsze bardzo zapracowany..... Quote
magda222 Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 KasiaO napisał(a): Magda szczerze mówiąc jak nic nie pisze o psie to niestety o nim nic nie wiem.... No a pracownik zawsze bardzo zapracowany..... Rozumie,tylko jak nie znam nawet płci i wieku psa to trudno mu zrobić ogłoszenie :( Chyba,że zrobię zbiorcze ogłoszenie,np.allegro i zamieszczę tyle fotek ile się da.Wyróżnie,podświetlę i inne bajery tam opłacę... Chodzi głównie o to,żeby zasygnalizować ludziom,że schronisko istnieje i że czeka tam mnóstwo psiaków na nich.Może jakąś mapkę dojazdu też zamieścić?Tylko czy pracownikowi będzie się chciało odbierać telefony i rozmawiać?Już sama nie wiem jak to zrobić,żeby było dobrze. Quote
KasiaO Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Byłam dziś w schronie i haskiego i tego ONka z pogryzionym pyskiem JUŻ NIE MA! ( po haskiego podobno przyszedł właściel....) Co do tej suni nr 13 - nadal jest w schornie, zadzwoniłam dziś do tej babki z Konina i powiedziałam jej, że mała jest - babka powiedziała, że przyjedzie ją zobaczyć w sobote ( zobaczymy czy ją weźmie....) Poza tym są nowe szczeniaczki - malutkie mają pewnie z 5-6 tygoni...:-( Jest też nowy baardzo stary piesek w typie foksteriera - strasznie się trzęsie i cały czas siedzi w budzie..:-(:-( On wygląda chyba najgorzej TRZEBA COS DLA NIEGO ZORGANIZOWAĆ - JAKIS TYMCZAS.... Zdjęcia wkleje wieczorem. Magda222 - pojawił się kolejny problem z tymi ogłoszeniami.... pracownik troche był na mnie zły bo ludzie dzwonia i podają numer pieska a on nie wie o jakiego chodzi.... Chyba będę musiała mu zawozić zdjęcia psów które wystawiasz .....chyba, że rzeczywiście zrobić jedną aukcję dla całego schroniska... Sama nie wiem może są na wątku ciotki, które mają wieksze doświadczenie w tym temacie?? Quote
MonikaP Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Kasiu, a czy w tym schronisku prowadzi się jakąś ewidencję psów? Jeśli tak, to opisuj w ogłoszeniach psy w taki sposób, jak są opisane w kartotece (np. numer plus imię, które mu nadałaś). A jeśli nie ma ewidencji, to umów się jakoś z pracownikiem, że np. ponadajecie boksom numery i wtedy łatwiej będzie rozpoznać psy. Quote
KasiaO Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 MonikaP napisał(a):Kasiu, a czy w tym schronisku prowadzi się jakąś ewidencję psów? Jeśli tak, to opisuj w ogłoszeniach psy w taki sposób, jak są opisane w kartotece (np. numer plus imię, które mu nadałaś). A jeśli nie ma ewidencji, to umów się jakoś z pracownikiem, że np. ponadajecie boksom numery i wtedy łatwiej będzie rozpoznać psy. Dzięki, tak chyba musimy zrobić... Quote
magda222 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 To nie wiem czy robienie tych ogłoszeń ma sens...:-( Ja też dostaję maile z pytaniami o psiaki i nie wiem co odpisywać...:-( Chyba porwałam się z motyką na słońce :-( Za daleko jednak mieszkam żeby pomagać :-( Na początku byłam pełna zapału i wiary a teraz ...:-( Nie wiem jak to wszystko zrobić żeby było dobrze :-( Przykro mi :-( Przepraszam... Quote
magda222 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Dobra...tego postu powyżej nie czytajcie... W ogłoszeniach będę podawać adres schroniska ale nr telefonu Kasi. Kasiu,dowiedz się proszę chociaż o wiek i płeć psiaków przy zdjęciach których nie ma żadnych informacji.Muszę mieć chociaż tyle żeby robić ogłoszenia.A propos imion dla psów...Może lepiej byłoby gdybyś Ty je nadała.Chodzi o to,że jak ludzie będą do Ciebie dzwonili będziesz wtedy najlepiej kojarzyła o którego psa chodzi.Co Ty na to? Quote
KasiaO Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Sorki, że dopiero teraz wklejam fotki ale wczoraj gdy już miałam wszystkie i chciałam zaakceptować post to wywaliło mnie z dogo:angryy: Więc mam nadzieje, że rozumiecie... Dziś będę wklejać po 2-3 pieski w jednym poście coby sytuacja się nie powtórzyla... Kira - śliczna, młoda sunia, ma pewnie z 3-4 miesiące, wygląda na to że wyrośnie na dużą dziewczynkę.. Lena - przekochana sunia w typie ONka, jest bardzo przyjacielska, lgnie do człowieka, jest młoda tak 2-3 lata Quote
Karilka Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 To to czarno - białe jest chartowate:loveu: Quote
KasiaO Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Bela - kolejna sunia w typie ONka, troszkę starsza, ale równie kochana,widać, że bardzo tęskni za człowiekiem:-( Szczeniaczki, jest ich 6, dziewczynki i chłopcy, maluchy mają pewnie 5-6 tygodni:-(:-( Matka psiaków to średnia sunia, ojciec nn... Quote
KasiaO Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Foksiu - piesek w typie foksteriera, bardzo stary, ma chyba bielmo na oczach ale coś widzi bo bez problemu wszedł do budy... On nie może tam zostać!! Trzeba poszukać mu DT, on nie przeżyje tam....:placz: Quote
KasiaO Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Dino - fajny, nieduży pieske, bardzo przyjazny. Wiek hmm nie wiem ale stary nie jest więc tak mysle że 3-4 lata..Piesek ma obciety ogonek. Lara - fajna, młoda sunia, trochę przestraszona, widać ze nie radzi sobie w schornie...:-( Jest średnim pieskiem. Quote
KasiaO Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Ciri - nietypowej urody sunia, bardzo przyjacielska, młoda Berta - piękna, spokojna, duża sunia, wydaje mi się że w typie jakies rasy ale teraz nie mogę jej znaleźć:oops: W schornisku określana na około 7 lat. W schronie są też teraz małe kotki... Quote
KasiaO Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Karilka napisał(a):To to czarno - białe jest chartowate:loveu: Hmm sama nie wiem..mnie się wydaje trochę za potężna...ale na chatach to ja się zupełnie nie znam...:oops: Quote
Karilka Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 To szczeniak, dlatego sie taka wydaje. Przynajmniej na tych zdjęciach jest chartowata:lol:. Napisz do Oris. Mieszka w ok. poznania i to chartowo - dobkowa cioteczka. Quote
KasiaO Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Karilka napisał(a):To szczeniak, dlatego sie taka wydaje. Przynajmniej na tych zdjęciach jest chartowata:lol:. Napisz do Oris. Mieszka w ok. poznania i to chartowo - dobkowa cioteczka. Oris powiadomiona ( zadzwonilam do niej) mam nadzieje, że to jednak charciczka i cioteczki od chartó się nią zaopiekują:p Quote
supergoga Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Berta jest piękna, w typie landseera. Wyslij ja na wątek nowofundlandów lub benków. Po kąpieli będzie śliczna. A szczeniorki - może warto zrobic ogłoszenia i wystawić na allegro. Oby jak najszybciej poszły do domków. Wydają się że maleńkie nie będą i wyglądają mi na nieco więcej niż 5-6 tygodni, ale może to tak na zdjęciu. Wyslę do 1 osoby, pytała o szczeniora. Quote
KasiaO Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 supergoga napisał(a):Berta jest piękna, w typie landseera. Wyslij ja na wątek nowofundlandów lub benków. Po kąpieli będzie śliczna. A szczeniorki - może warto zrobic ogłoszenia i wystawić na allegro. Oby jak najszybciej poszły do domków. Wydają się że maleńkie nie będą i wyglądają mi na nieco więcej niż 5-6 tygodni, ale może to tak na zdjęciu. Wyslę do 1 osoby, pytała o szczeniora. Tak, Berta to piękny pies i widać że źle znosi schronisko... Co do szczeniaków, nie upieram się przy ich wieku ( mam za małe doświadczenie) Jutro dowiem się ile w tej grupie jest chłopaków a ile dziewczyn wtedy porobi się im ogłoszenia Quote
oris Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Jutro dowiem się ile w tej grupie jest chłopaków a ile dziewczyn wtedy porobi się im ogłoszenia to jest dobry pomysl Kasiu bez tego nie ruszymy dalej :) Berta jest na niufach i benach, nie wiem gdzie jeszcze ja dac Quote
KasiaO Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 oris napisał(a):Jutro dowiem się ile w tej grupie jest chłopaków a ile dziewczyn wtedy porobi się im ogłoszenia to jest dobry pomysl Kasiu bez tego nie ruszymy dalej :) Berta jest na niufach i benach, nie wiem gdzie jeszcze ja dac Super Oris dzięki:loveu: Quote
Recommended Posts