Emigrantka Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Krysiu - mam nadzieje ze z Twoja sunia bedzie wszystko ok.... Bura jakos bardzo za mna chodzi odkad ja zobaczylam, moze dlatego ze tez mam sunie, nie wiem ale...jak patrze na te jej zdjecia z malymi i pozniej samej to strasznie mnie rusza a niewiele na odleglosc moge zrobic. Wymyziaj ja ode mnie jak u niej bedziesz, mam nadzieje ze kiedys znajdzie dobry domek dla siebie Quote
Krysiam Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 Ja też głęboko wierzę, że znajdzie dobry domek, dlatego tak bardzo potrezbna jej socjalizacja. Ona jest takim duzym misiem, ale bardzo nieśmiałym i wycofanym. Sunie bezdomne maja przechlapane, nie tylko głód ale tez nieustanne ciąże - ja tez mam prawie same sunie Quote
Emigrantka Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Ja mam tylko jedna ale za to strasznie pyskata - nie daje mi praktycznie z domu wyjsc, wieczne problemy z sasiadami o szczekanie, zamowilam w koncu jakies cos co niby ma pomoc zeby nie szczekala, na ultradzwiki - nie obroza ale takie cos co sie stawia w domu i psu "piszczy" jak szczeka. Mieszkam niestety w bloku. Nie moge doczytac, czy Bura miala juz sterylke? Bo pamietam ze byl problem gdzie ja po sterylce te pare dni przetrzymac? I gdzie ona teraz jest? U ciebie na dzialce czy u kogos na tymczasie? Taka strasznei smutna na tych zdjeciach biedula...rece opadaja :( Quote
Emigrantka Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Acha, doczytalam - miala cieczke wiec sterylko nie bylo. I jest u Patrycji w kojcu, czyli nie w domu. Quote
Plicha Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Hej Krysiam do mnie nie dotarły dane do przelewu :( Czy masz może jakieś rozliczenie jak wygląda jej sytuacja finansowa, ile potrzeba itp? Czy jesteś jedyną osoba ktora teraz ma ją "pod opieką"? Mam nadzieję że twoja sunia będzie zdrowa, 8 latek to jeszcze nie tak dużo :) Quote
Emigrantka Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Krysiu - dam Burej [B][COLOR=Blue]100zl miesiecznie, to deklaracja stala[/COLOR][/B] (od lutego, teraz jestem juz gola i malo wesola) , wiecej nie dam rady. Pieniadze bede przesylac przez Nikus poniewaz taniej jest mi wyslac na jedna osobe,Nikus bedzie wplacal na konto jakie podasz zaraz mu dam znac. Wymyziaj Bura ode mnie. Quote
Krysiam Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 Emigrantko, to cudowna wiadomość - Bura i Ja bardzo dziekujemy! Mam nadzieję że nie będzie to trwało długo. Quote
Emigrantka Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Krysiu - zeby tylko Bura domek znalazla i zeby miala czlowieka takiego tylko dla siebie na zawsze. Wymyziaj ja ode mnie jak ja zobaczysz.... Dzieki ze sie nia opiekujesz. Quote
Plicha Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Krysiu czemu nie odpowiadasz na moje posty? Quote
Neris Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Gdzieś na wątku był nr konta, ale chyba Krysiam skasowała... Quote
Krysiam Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 Plicha napisał(a):Hej Krysiam do mnie nie dotarły dane do przelewu :( Czy masz może jakieś rozliczenie jak wygląda jej sytuacja finansowa, ile potrzeba itp? Czy jesteś jedyną osoba ktora teraz ma ją "pod opieką"? Mam nadzieję że twoja sunia będzie zdrowa, 8 latek to jeszcze nie tak dużo :) Wybacz Plicha, w pośpiechu przeoczyłam twój post a bardzo tego nie chciałam. Chętnie podam ci dane do przelewu na PW - Burcia ciągle jest w potrzebie. Oprócz 300 zł co miesiąc, musi być jeszcze wysterylizowana. Jest mała szansa, że będzie miała sterylkę na talon ale urzędy jeszcze nie maja pieniędzy a Burą trzeba wysterylizować tak do końca lutego. Aktualna informacja o rozliczeniach jest na pierwszej stronie i uzupełniam ja na bieżąco. Bura została "na mojej głowie" ale chetnie przyjmuję kazdą pomoc. Mam w tej chwili swoich 9 psów na utrzymaniu a to niemało. Quote
Plicha Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Ok, jutro coś dorzucę dla Buraski i postaram się pomagać w miarę możliwości :) Jak uda Ci się ją odwiedzić to daj znać jak tam sunia sobie radzi. Quote
Emigrantka Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Rozliczenia sa na pierwszej stronie ale z tego co widze Krysia nie ma czego rozliczac bo Bura biedna faktycznie jakos wsparcia od Dogomaniakow ma malo. Zrobilam deklaracje stala na 100 miesiecznie (od lutego) - jezeli bede mogla cos wiecej to dorzuce ale Bura trzeba bardziej po Dogo rozglosic bo Krysia sie sama w ten sposob wykonczy, sama z 10 psami. Krysiu, ile kosztuje sterylka i czy Bura u Patrycji po sterylce moze buc zeby doszla do siebie? Quote
Krysiam Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 Własnie o to chodzi, że Patrycja może zaopiekować sie Burą po sterylce - sterylka to zawsze jakies ryzyko, szczególnie u dużej suki Quote
malibo57 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Krysiamm, poproszę o nr konta i dane do przelewu na PW. Prześlę 250 dla Burej na sterylkę. Quote
Emigrantka Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Malibo - dzieki ze zajrzalas i pomozesz Burej. Quote
Emigrantka Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Do gory Bura - zeby wiecej osob do Ciebie biedulo zajrzalo.... Quote
malibo57 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Pieniążki na sterylkę poszły na konto Krysi - 250. Quote
Krysiam Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 malibo57 napisał(a):Pieniążki na sterylkę poszły na konto Krysi - 250. Malibo57, jesteś wielka :) Teraz jestem pewna, że Bura już nigdy nie będzie w ciąży! Quote
malibo57 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 To na pewno:) Tylko jeszcze domek trzeba jej znaleźć. Quote
Plicha Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Super, że są pieniążki na sterylizację Burci :) Ja przelałam na razie 50zł i będę się starać w miarę możliwości pomagać dalej. Quote
malibo57 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Plicha napisał(a):Super, że są pieniążki na sterylizację Burci :) Ja przelałam na razie 50zł i będę się starać w miarę możliwości pomagać dalej. Plicha, Słonko, jak Ty wstawiasz tyle banerków? Mnie odmawia za każdym razem, jak chce wstawić piąty. Quote
Cantadorra Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Malibo, moze sie nie rozkrecaj z banerkami :) Potem okaze sie ze zbanowali Pliche :) To byl zart :) Quote
malibo57 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Wiem, że piętrowo nie wolno, ale żeby 5 się nie mieściło? Bez sensu... Quote
Recommended Posts