Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hihi - ja jak sie draznilam z sunia od cioci to weszlam na jej miejsce to ona mi tak tak smiesznie glową popychala, ale ja nie chialam zejsc to ona sie polozyla na takim malutkim, wolnym skrawku:evil_lol: a to owczarek niemiecki wiec wygladalo to komicznie:evil_lol: i oczywiscie nie obylo sie bez owczarkowatego narzekania(mmmmmhhhh):evil_lol:

• Replies 940
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taak uwielbiam to burczenie pod nosem. Nie zapomne jak jednego razu na skzoleniu zaczął burczeć na inne psy (wyglądało to jakby mówił : no i na co się gapisz :P), Musiał warować i wiele innych komend robic a bardzo mu się nie chcialo to w pewnym momencie zaczął burczeć na swój cień :D Ten dźwięk zawsze mnie rozśmiesza ;) Owczarki są bardzo kochane a jak jest mieszanką i ma nawyki 2 ras to jes jeszcze śmieszniej :)

Posted

e tam, moja ostatnio znalazła sobie świetne posłanie:evil_lol: mama miesiac temu kupiła sofe do mojego pokoju, rzadko ktoś tam siedzi tylko jak ktoś przyjdzie, to Rika na noc zaakceptowała to jako posłanie:evil_lol: i tak spi teraz:evil_lol:

:evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='piciminikas']e tam, moja ostatnio znalazła sobie świetne posłanie:evil_lol: mama miesiac temu kupiła sofe do mojego pokoju, rzadko ktoś tam siedzi tylko jak ktoś przyjdzie, to Rika na noc zaakceptowała to jako posłanie:evil_lol: i tak spi teraz:evil_lol:

:evil_lol::evil_lol:

No no no Rika wie co dobre :)

Posted

Wola napisał(a):
coś o tym wiem bo też mam mixa Owczarka Niemieckiego tyle że z Kaukaskim ;)

fotki śliczne :loveu:

kaukazy tylko widziałam, ale malo co o nich wiem. Czy ta rasa ma jakieś takie swoje charakterystyczne zachowania??

Posted

groszek83 napisał(a):
Hej
Może tak mu sie podoba bo jest własnie takie zasłonięte z wszystkich stron,moje lubią spać pod łóżkiem i pod stołem.Ale na łóżku jednak najlepiej;)

No mój położy się na łóżku jak ja śpię ale to na chwilę i schodzi. Teraz postanowiłam go oduczyć całkowicie wchodzenia na łóżko, no chyba że będzie chcial przez okno patrzeć bo tak to może nawet pół dnia przesiedzieć :) Bardzo go to wciąga i pasjonuje ;)

Posted

Sara ma zdecydowanie więcej z ONka. Kaukazy zazwyczaj są dumne, poważne i nieufne w stosunku do obcych.

Sara z kaukaza ma na pewno instynkt terytorialny, ach te donośne szczekanie...
Ale czy jest poważna?? zdecydowanie nie, bo trudno nazwać 5 letniego psa poważnym, gdy ta ciągle "rzuca" w nas piłeczkami, zabawkami, biega w koło i chce się bawić. Do tego ulubione miejsce do spania to zdecydowanie łóżko ale to chyba nie zależne od rasy :eviltong:

PS. Rika świetnie się kamufluje na tej sofie :lol:

Posted

Ja do charakteru kaukazika moge dodać że są bardzo niezależne,lubią chodzić swoimi drogami ale do swojej rodziny to mają serce na łapie:loveu: No i nie zawsze są takie poważne;)
Doberek

Posted

Wola napisał(a):
Sara ma zdecydowanie więcej z ONka. Kaukazy zazwyczaj są dumne, poważne i nieufne w stosunku do obcych.

Sara z kaukaza ma na pewno instynkt terytorialny, ach te donośne szczekanie...
Ale czy jest poważna?? zdecydowanie nie, bo trudno nazwać 5 letniego psa poważnym, gdy ta ciągle "rzuca" w nas piłeczkami, zabawkami, biega w koło i chce się bawić. Do tego ulubione miejsce do spania to zdecydowanie łóżko ale to chyba nie zależne od rasy :eviltong:

PS. Rika świetnie się kamufluje na tej sofie :lol:

No to widzę supe psiunia. Myślę,że z Shadowem szybko by się zaprzyjaźnili :)

Posted

piciminikas napisał(a):
Ładny pokój :D

Dziękuje bardzo :) Choc na tym zdjęciu chciałam skupic sie na rezydencji futrzaka, który właśnie kogoś/coś goni, oczywiście przez sen :) Pokonał juz odległość ok. 1,5 metra bokiem po podłodze :)

Posted

popieram zdanie piciminikas pokój ładny, taki pozytywny :loveu: no ja mam obecnie dużo psiaków w okolicy ale to nowe miejsce więc jeszcze boję się spuszczać Sarę żeby się pobawiła...

Posted

Katarama napisał(a):
Dziękuje bardzo :) Choc na tym zdjęciu chciałam skupic sie na rezydencji futrzaka, który właśnie kogoś/coś goni, oczywiście przez sen :) Pokonał juz odległość ok. 1,5 metra bokiem po podłodze :)

:) tak to jest jak się nie chce wyjść ze zwierzakiem na spacer, to tylko mu bieganie przez sen pozostaje:diabloti:

Posted

Żeby można było z taką ilością sierści nie wyjść na spacer ;P Sama sie dopomina. Dziś w nocy wychodziliśmy średnio co 1,5 godz bo futro miało problem żołądkowy. Teraz juz jest ok, ale dziś tylko delikatne jedzonko w nie za dużej ilości, aby nie podrażniać. Za chwilkę na dłuższy spacerek idziemy :)

Posted

Shadow się nauczył tak, że spokojnie do 12 wytrzyma, nie raz na pierwsze siusiu zdarza sie wyjśc o 14 :D W domu nie narobi no chyba, że cos mu zaszkodzi ale wtedy już sie bardzo domaga i mówi, że chce wyjść.

Posted

Zazdroszcze, ja najczesciej do szkoły chodzę na 7,30 więc ona jest przyzwyczajona w tych godzinach, a przecież nie wie, że np. dzisiaj jest niedziela i nie muszę tak wcześnie wstawać ...
W każdym razie nie da mi zaspać do szkoły:D