Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Fenris']Dlatego pytam o konkretne info. Jak wygląda syt i czy pani Wanda życzyć sobie będzie taką pomoc, bo to się wiadomo wiąże choćby z tym jakie są warunki - wc, jakieś umyciesie itd.
Nie chce zapeszać, do żadnych Kątnych czy innych Biedrzyckich nie jedziemy. Dlatego pytam o info.
A z naszej str - zależnie jaka ekipa - to i nawet kilku chłopa będzie co to niejedną prace znają. Tylko musi być w okolicy pole namiotowe coby wieczorem mieć czas dla się, piwko itd, coby nikomu w paradę nie wchodzić.[/quote]

[B][U]Pole namiotowe???? Kochana, tam są same pola:D :D :evil_lol:[/U][/B]
[B][U]czy będzie sobie życzyć taką pomoc??? Co za pytanie!!!![/U][/B]
[B][U]Co by się działo, gdyby rzeczywiscie ktoś tam przyjechał i pomógł w budowie!!![/U][/B]
[B][U]A dogadywanie w sprawie ewentualnej pomocy w przytulisku moze przeniesiemy na wątek Pani Wandy i jej psów..? jak myslicie??[/U][/B]

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108025[/URL]

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Fenris']Chodzi mi o info ile poza tym psami się ta pani opiekuje i jaka jej pomoc byłaby potrzebna. Na wakacje co roku mamy ekipę którą jeździmy na TARĘ pod wrockiem itd. Idzie skręcić taką ekipę i ewentualnie kilka kompetentych osób wysłać w namioty w okolice coby dopomóc, fizycznie. Byleby to ręce i nogi miało.

Skoro nie wiadomo czy wie OTOZ, to prosiłbym się skontaktować tym co prowadzą akcję. Nie zamierzam znów wyskakiwać prezesowej że gdzieśtam w polszcze źle się dzieje. Sami jej to powiedzcie że potrzebna pomoc, a nie odmówi. [URL="http://www.otoz.pl"]www.otoz.pl[/URL] - tam macie wszystko co trzeba.[/quote]

Na wątku , ktory podałam wczesniej jest troche inf. w 1 poscie.
A pomoc przydałaby się w Ruścu w budowie kojców .. itd..
Tego tam nie ma kto robic..:(
W Przyborówku i w Ruścu razem jest ok 200 piesów.

to kto do Grzegorza zadzwoni powiedzieć o tym OTOZ???
Bo ja nie mam skąd zadzwonić teraz:/

Posted

[quote name='Poker']Z pewnością taka pomoc sie przyda,bo ta kobieta nawet śpi na stojąco tak jest zarobiona.
Nie mówiąc o zdjęciach i opisach psów,żeby je przygotować do ogłoszeń do adopcji.[/quote]

To mało powiedziane, że się przyda taka pomoc!! :)Pomoc jest tam niezbędna.. Poważnie.
A o co Wam chodzi z tymi zdjęciami i opisami????
Przecież juz ktoryś raz mówię, że jak z Nicol zamieściłyśmy kilka zdjęć z opisami na wątku P.Wandy i jej psiaków- to odzew o ogłaszaniu był prawie zaden. :| Najpierw wszyscy mówili, że nawet osobne wątki pozakładają psom. I tylko Neczka pittbullkowi naszemu założyła. i koniec.

Posted

Hej!
Mam osobę która jeśli opłaci się jej bilet zawiezie Margo z POznania do Katowic.
Ale czy jesteście gotowi pokryc koszty biletu...bo oprócz pociągu na razie nic lepszego nie mam:-(

Posted

[quote name='Weronia']To mało powiedziane, że się przyda taka pomoc!! :)Pomoc jest tam niezbędna.. Poważnie.
A o co Wam chodzi z tymi zdjęciami i opisami????
Przecież juz ktoryś raz mówię, że jak z Nicol zamieściłyśmy kilka zdjęć z opisami na wątku P.Wandy i jej psiaków- to odzew o ogłaszaniu był prawie zaden. :| Najpierw wszyscy mówili, że nawet osobne wątki pozakładają psom. I tylko Neczka pittbullkowi naszemu założyła. i koniec.[/quote]

Moja Droga, ja również chciałam pomóc w ogłoszeniach, zwłaszcza tego kudłaczka... ale jak miałam to niby zrobić?? Prosiłam Cię o trochę więcej informacji na temat psa, to dostałam odpowiedź: miły, fajny.... z sukami sie dogaduje z psami [B]pewnie też.[/B] Jak można robić ogłoszenia i napisać "z psem też pewnie sie dogada"?? Jeśli ktoś jest zainteresowany psem to chciałby trochę pewniejsze mieć informacje o nim. Myślę że Pani Wanda jest w stanie nieco więcej powiedzieć o każdym ze swoich podopiecznych :roll:

Posted

[quote name='Wisełka']Moja Droga, ja również chciałam pomóc w ogłoszeniach, zwłaszcza tego kudłaczka... ale jak miałam to niby zrobić?? Prosiłam Cię o trochę więcej informacji na temat psa, to dostałam odpowiedź: miły, fajny.... z sukami sie dogaduje z psami [B]pewnie też.[/B] Jak można robić ogłoszenia i napisać "z psem też pewnie sie dogada"?? Jeśli ktoś jest zainteresowany psem to chciałby trochę pewniejsze mieć informacje o nim. Myślę że Pani Wanda jest w stanie nieco więcej powiedzieć o każdym ze swoich podopiecznych [IMG]http://www.dogomania.pl:80/forum/[/IMG][/quote]

Te psiaki nie ida do normalnej adopcji-tego trzeba miec swiadomosc-ida do adopcji czasowej, dopoki sad nie podejmie decyzji o odebraniu psiakow opiekunce. Jesli sąd podejmie taka decyzje wtedy moze byc to adopcja stala.Opiekun czasowy musi miec swiadomosc tego jak i tego, ze skrupulatnie musi przechowac wszelką dokumentacje medyczna dotyczącą psiaka.

Posted

[quote name='ARKA']Te psiaki nie ida do normalnej adopcji-tego trzeba miec swiadomosc-ida do adopcji czasowej, dopoki sad nie podejmie decyzji o odebraniu psiakow opiekunce. Jesli sąd podejmie taka decyzje wtedy moze byc to adopcja stala.Opiekun czasowy musi miec swiadomosc tego jak i tego, ze skrupulatnie musi przechowac wszelką dokumentacje medyczna dotyczącą psiaka.[/quote]

Ale tu chodziło o wątek Pani Wandy!! A nie o ten na którym się znajdujemy :p To dwie różne sprawy.

Posted

[quote name='Wisełka']Ale tu chodziło o wątek Pani Wandy!! A nie o ten na którym się znajdujemy [IMG]http://www.dogomania.pl:80/forum/[/IMG] To dwie różne sprawy.[/quote]

achaaaaaa!

Posted

[quote name='Wisełka']Moja Droga, ja również chciałam pomóc w ogłoszeniach, zwłaszcza tego kudłaczka... ale jak miałam to niby zrobić?? Prosiłam Cię o trochę więcej informacji na temat psa, to dostałam odpowiedź: miły, fajny.... z sukami sie dogaduje z psami [B]pewnie też.[/B] Jak można robić ogłoszenia i napisać "z psem też pewnie sie dogada"?? Jeśli ktoś jest zainteresowany psem to chciałby trochę pewniejsze mieć informacje o nim. Myślę że Pani Wanda jest w stanie nieco więcej powiedzieć o każdym ze swoich podopiecznych :roll:[/quote]

pytałaś, ja odpisywałam, Ty znowu pytałaś i jakoś nie zwrocilas uwagi na to że inf są- niewielkie- bo w warunkach schroniskowych trudno jest sprawdzać niektore rzeczy- np stosunek do dzieci.
Jeśli ktos jest zainteresowany psem, to przyjedzie i sie sam dowie. Bo mówilam, że Wanda wolalaby oddawać psy w obrębie Wielkopolski.
Czy mam mu może psychoanalizę zrobić na Twoje zyczenie????
M<yslę , że inf. że jest miłym łagodnym wesołym psem, zgadza sie z innymi sukami i psami, wykastrowany, ile ma lat, itd- w zupełności wystarczą- nie ejstem w stanie powiedzieć o psie nic wiecej.

Posted

[quote name='Wisełka']Ale tu chodziło o wątek Pani Wandy!! A nie o ten na którym się znajdujemy :p To dwie różne sprawy.[/quote]

TU chodzi o psy zagłodzone spod Warszawy Wisełko. A nie o psy P. Wandy. One mają swój wątek gdzie indziej.

Posted

[quote name='Weronia']
Jeśli ktos jest zainteresowany psem, to przyjedzie i sie sam dowie.[/quote]

Ale najpierw trzeba go do tego w jakiś sposób zachęcić....
A zdjęcie też było tylko jedno i 2 jak zmoknięty jest - co na pewno nikogo nie chwyci za serce.

Posted

[quote name='Wisełka']Wiem gdzie mają swój wątek. Ale to Ty tu wtrąciłaś myśl odnośnie Pani Wandy i tamtej sprawy...
Z resztą.... nie ważne.[/quote]
Wisełka przenieś zarzuty dostyczące brzydkiego zdjęcia pieska na tamten wątek, ok?

Posted

[quote name='Weronia']TU chodzi o psy zagłodzone spod Warszawy Wisełko. A nie o psy P. Wandy. One mają swój wątek gdzie indziej.[/quote]
Wiem gdzie mają swój wątek. Ale to Ty tu wtrąciłaś myśl odnośnie Pani Wandy i tamtej sprawy...
Z resztą.... nie ważne.

Posted

[quote name='Weronia']Co z aukcją allegro???
Będzie nowa??? :)[/quote]

Weroniu skontaktuj się proszę na pw z Isadorą, która na bazarkowym wątku kierującym do allegro o tym pisze.

Posted

[quote name='eliza_sk']Weroniu skontaktuj się proszę na pw z Isadorą, która na bazarkowym wątku kierującym do allegro o tym pisze.[/quote]

Eliza, napisałam już na wątku allegrowym wszystko.

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111615&page=14[/URL]

Posted

[quote name='Weronia']Eliza, napisałam już na wątku allegrowym wszystko.

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111615&page=14[/URL][/quote]

Ok, dzięki, skontaktowałam się z Tobą ja, bo Isadora napisała wczoraj, że nie bardzo ma czas na to, ale czeka na zmienione info i wystawia allegro.

Posted

[quote name='Weronia']a ile teraz będzie cegiełek????? :):)
Dajcie z 1000 - też zejdzie:)[/quote]

[B]Weronia im więcej cegiełek to więcej kosztuje aukcja.

Poza tym ja uważam, że bardziej efektywne są aukcje z mniejszą ilością cegiełek. Ponawiane jako kolejne edycje. 1000 to wg mnie zdecydowanie za dużo na jedną edycję. Powiedzmy 500 ale jak móię koszty od wystawione+koszty sprzedanej+koszty aukcji jako takiej.

Lepiej działa, lepiej się sprzedaje takie aukcje seriami i wtedy np na kolejnych cegiełkach zaznaczać edycja 1, edycja 2 itd. To naprawdę lepiej działa.

Dane poprawione mam. Wystawić mogę wieczorem, jak jeszcze jakieś pomysły, zmiany, ilości cegiełek (może jednak kilka zdjęć psiaków z tymczasów) to ewentualnie jest parę godzin czasu.

[/B]W aukcji w której jest już pierwsza transakcja nic nie można zmieniać, można tylko dodać.

Posted

[quote name='Isadora7'][B]Weronia im więcej cegiełek to więcej kosztuje aukcja.[/B]

[B]Poza tym ja uważam, że bardziej efektywne są aukcje z mniejszą ilością cegiełek. Ponawiane jako kolejne edycje. 1000 to wg mnie zdecydowanie za dużo na jedną edycję. Powiedzmy 500 ale jak móię koszty od wystawione+koszty sprzedanej+koszty aukcji jako takiej.[/B]

[B]Lepiej działa, lepiej się sprzedaje takie aukcje seriami i wtedy np na kolejnych cegiełkach zaznaczać edycja 1, edycja 2 itd. To naprawdę lepiej działa.[/B]

[B]Dane poprawione mam. Wystawić mogę wieczorem, jak jeszcze jakieś pomysły, zmiany, ilości cegiełek (może jednak kilka zdjęć psiaków z tymczasów) to ewentualnie jest parę godzin czasu.[/B]
.[/quote]

ok , to zrob jak uważasz.. ja się nie znam na allegro:)

Posted

[quote name='Isadora7'][B]Weronia im więcej cegiełek to więcej kosztuje aukcja.[/B]

[B]Poza tym ja uważam, że bardziej efektywne są aukcje z mniejszą ilością cegiełek. Ponawiane jako kolejne edycje. 1000 to wg mnie zdecydowanie za dużo na jedną edycję. Powiedzmy 500 ale jak móię koszty od wystawione+koszty sprzedanej+koszty aukcji jako takiej.[/B]

[B]Lepiej działa, lepiej się sprzedaje takie aukcje seriami i wtedy np na kolejnych cegiełkach zaznaczać edycja 1, edycja 2 itd. To naprawdę lepiej działa.[/B]

[B]Dane poprawione mam. Wystawić mogę wieczorem, jak jeszcze jakieś pomysły, zmiany, ilości cegiełek (może jednak kilka zdjęć psiaków z tymczasów) to ewentualnie jest parę godzin czasu.[/B]

W aukcji w której jest już pierwsza transakcja nic nie można zmieniać, można tylko dodać.[/quote]

Isadorko, wystaw 200. Duża ilość cegiełek kojarzy się z nachalnym wyciąganiem pieniędzy. Już zdarzało mi się słyszeć i czytać opinie "ooo, zobacz jak się chcą nachapać, naiwniaków szukają". Tak jak powiedziałaś, lepiej kilka serii, a mniej. Tak myślę :cool3: