Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piękny wiosenny dzień... ludzie spacerkiem przechadzają się pomiędzy schroniskowymi boksami. Witają ich dziesiątki wyciągniętych łapek i wpatrzonych oczu "może tym razem mi się uda, może ktoś mnie wreszcie zauważy! ". W jednym z boksów siedzi i nieśmiało merda ogonkiem piękny, rudy pitbull z dostojnymi białymi skarpetami. Do siatki podchodzi młode małżeństwo:
-piękny pies, może go weźmiemy?
-lepiej nie, przecież to pitbull ! nie słyszałeś jaka to groźna rasa ?! i to jeszcze ze schroniska ! napewno ktoś go oddał bo był agresywny.. a może kogoś pogryzł ?! idziemy dalej !
pies zrozumiał.. usiadł zawiedzony przy budzie i wpatrywał się dalej w przechodzące po 2 stronie krat sylwetki "za co się tu znalazłem ? przecież zawsze byłem grzeczny.. a może kiedyś wróci mój pan ? może tylko o mnie zapomniał i niedługo przyjdzie, żeby mnie stąd zabrać..? kiedy jeszcze byłem jego psem, wziął mnie na spacer do lasu, kazał usiąść na kocyku, zostać i na siebie czekać. Czekałem bardzo długo, nie zwracałem uwagi na zimno, pragnienie i głód.. czekałem tam kilka dni i nocy, a jego wciąż nie było.. nie wracał po mnie.. już nigdy więcej go nie zobaczyłem..nie wrócił..".
Jego pan już nie wróci, zostawił go w ciemnym zimnym lesie i dał kocyk, jakby liczył na to, że on uszczęśliwi porzuconą duszyczkę.
Odkąd ****k przybył do schroniska ze strażą miejską, która znalazła go w ostatniej chwili wycieńczonego i obolałego, codziennie ogląda świat tylko zza krat.
Nasz bohater jest ok. 2-letnim bardzo miłym i grzecznym ****kiem. Mimo wszystko kocha ludzi jest wręcz spragniony kontaktu z ludzką ręką, którego niestety w należytej ilości nie mogą zapewnić mu pracownicy schroniska. Psie serducho powoli pęka..
Rudy wypatruje człowieka, który go pokocha i zabierze ze sobą oddając całe serce, w Przyborowskim przytulisku pod Poznaniem.
Proszę, pomóż odmienić jego los..

kontakt:

tel: 511 819 130
gg: 9713846

banerki :

• Replies 374
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Neczka'] (...) Odkąd psiak przybył do schroniska ze strażą miejską, która znalazła go w ostatniej chwili wycieńczonego i obolałego(...) Z jakiego powodu pies był obolały? Czy coś mu dolegało? Miał jakieś obrażenia? Nasz bohater jest ok. 2-letnim bardzo miłym i grzecznym psiakiem. Mimo wszystko kocha ludzi jest wręcz spragniony kontaktu z ludzką ręką(...)
Jak długo pies przebywa w schronie? Jaki jest stan jego zdrówka? Czy dogaduje się z innymi psiakami?

Posted

majqa, jeśli chodzi o to pierwsze, czyli obrażenia, to chyba nic mu nei było, poprostu leżał na tym kocu przez kilka dni i czekał.. nie ruszał się z miejsca.. czekał na tego skur.... który go tam zostawił :angryy: więc obolały był napewno, do tego jeszcze osłabienie organizmu i wszystko jasne:shake:[quote name='majqa']Jak długo pies przebywa w schronie? Jaki jest stan jego zdrówka? Czy dogaduje się z innymi psiakami?
z tego jak na dziś mogę odpowiedzieć na 2 pytanie - jest zdrowy ;)
na resztę pytań odpowie Weronia, albo ja napiszę, jak ona mi odpisze.. wiem, skomplikowane :eviltong:

Posted

szkoda zeby taki przystojniak się marnował w schronie :-(
na razie nie mogę pobrać banerka ale jak tylko error zniknie, to pożycze go sobie do podpisu....moze sie ktos zakocha...

Posted

Witam!
Dziekuje Neczko za założenie watku Rudemu:) kochana jestes:)
Piesek jest na prawdę przeuroczy.
Jest zdrowy, ma tylko problem z siusiackiem..:( ale to chyba nie jest problemowa sprawa.
Kiedyś ktoś go chciał zaadoptować.. w końcu się nie zdecydował ze względu na tego siusiacka;| :( ;(

Obiecuje przesłać nowe fotki, jak najszybciej się da.

Posted

[quote name='SZPiLKA23']Neczka daj moze go na bulowate w potrzebie?? wrazie czego jestem zarejstrowana na forum bullterierow
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10125422#post10125422 tutaj też jest...
jakbyś mogła napisać o nim tam na forum, to byłabym wdzięczna bardzo ;)
[quote name='becia66']Trzeba mu zrobić allegro wyróżnione to jest duża szansa na domek...:roll:
Beciu, ja niestety nie potrafię zakładać allegro..

Posted

[quote name='doddy']A jaki konkretnie problem z tym susiaczkiem? Bo jego wątek śledzę dość długo i nie było o tym wcześniej mowy.

no przeciez jego wątek Neczka założyła 2 dni temu dopiero:)
i jest JEDYNĄ osobą która się zdecydowała pomóc mi w ogłaszaniu psów którym założyłam wątek.:)
nie wiem dokładnie... to jest jakas wada chyba..
ale zdaje się ze to nic poważnego.

oto wątek zbiorczy:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108025

Posted

[quote name='Weronia']no przeciez jego wątek Neczka założyła 2 dni temu dopiero:)
i jest JEDYNĄ osobą która się zdecydowała pomóc mi w ogłaszaniu psów którym założyłam wątek.:)
nie wiem dokładnie... to jest jakas wada chyba..
ale zdaje się ze to nic poważnego.

oto wątek zbiorczy:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108025

Pitbull jest ogłaszany na forach amstaffowych razem z innymi bullowatymi z tego schroniska od początku kwietnia (np. on, Terenia). I jakoś nigdzie nie wyczytalam, by miał cos z susiakiem. Co to za wada? Bo to dość istotne.
Nie napiszę przecież - piesek ma wadę - ale jaką to nie wiemy bo nikt nie sprawdził...

Posted

coś takiego.
To szkoda, że nikt na wątku nie informuje, że psa od początku kwietnia ogłasza.
Dowiem się co to za wada. Zawsze też mozna zadzwonić do P.Wandy i zapytać.

Posted

doddy napisał(a):
Weronia, daruj sobie głupie docinki...
wróćmy do psa.

słucham???:-o głupie docinki??? no to Ty sobie daruj takie teksty pod moim adresem.
przecież trzeba pisać na wątku, że się psa ogłasza, prawda? żeby nie był więcej razy ogłaszany w tym samym miejscu. Chociażby dlatego.

Posted

Wszystkie bullowate są na forum amstaffów na prośbę GoniP. I to tyle w kwesti wyjaśnień na którym wątku się o czym informuje.

Weroniu, napisz gdzie ogłosiłaś pitusia? Żebyśmy nie dublowali :lol: