lolka Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 watek ciapy:loveu::loveu: http://www.dogomania.pl/forum/f28/bialy-ciapowaty-misio-2letni-ala-podhalan-blaga-o-dt-137213/ Quote
Shawnee Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 lolka napisał(a):dla całej bandy?? tylko ja nie wiem czy ten facio zechce je przetrzymać do 12 tygodnia ich zycia .......on chce je jak najszybciej oddać , najlepiej odrazu:-( a napisałaś że muszą mieć tzry miesiące i wszelkie szczepienia, chipy itd Tak, ja moge 5 kotek wziac i jesze mam 2 rodzine ktore majom miesce. ^^ masz jesce jednom pw. Quote
AniaRe Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Witam po chwilowej przerwie. Pudelek z komórki-Yogi- juz prawie 2 tygodnie z nami. Ma się doskonale, jest wesołym, radosnym psem, aż dziwne po takich przejsciach. Ogolony został szybko, bo kołtuny utrudniały mu poruszanie sie, ciag dalszy pielegnacji trwa. Jest niesamowicie zywiołowy, skacze jak piłeczka, dosłownie teleportuje sie po meblach, na dworze szaleje jak dziki z Szyszką - nasza młodziutką cavalierką i Kubusiem -moim 5cio letnim synem. Moga godzinami biegac po ogrodzie, z zabawka, butelka, czy kijkiem a i bez tez :D Jest tak piekielnie szybki, że jak chce wejśc, albo wyjśc, prawie nie udaje sie go powstrzymac :D a w końcu mamy w tym niejaką wprawe. Zadzwia jego umiejętnośc unikania konfilktów z psami, genialnie wprost ich unika i zachowuje sie tak, ze psy, nawet te z problemami, nie zauważają go. Do ludzi ciagnie bardzo, choc nie lubi byc brany na ręce. Na kolankach, na krześle, na kanapie uwielbie siedziec, choc rzadko spokojnie.Zasoby energii ma ma klika psów... Chyba sobie skumulował przez te lata... Takie "zywe srebro" Nauczył sie, ze czasami trzeba pobyc grzecznie w klatce, nie brudzi w domu, je chętnie -choc na poczatku nie pasowała mu sucha karma, ale juz sobie daje rade i je wszystko, co dostaje. Od naszej 15-letniej kotki uczy sie, ze nie warto ganiać kotów...papugi i swinki morskie już "olewa".. Wymaga wyciszenia, musimy go nauczyć spokojnego odpoczywania, na luzie. Tego nie umie, jest cały czas pobudzony, w akcji- to nie jest dla niego dobre i musi sie nauczyć wyluzowywać Quote
Equus Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 AniaRe napisał(a):jest cały czas pobudzony, w akcji- to nie jest dla niego dobre i musi sie nauczyć wyluzowywać To może agility?:p Ukierunkowałby tą swoją energię;) Quote
AniaRe Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Ale nauczenie uspokajania sie jest mu potrzebne również, jesli ćwiczyłby agility. Ale fakt, do jego charakteru bardziej pasuje agility, zastawnawiamy sie czy pod tym katem nie popatrzeć na jego przyszłość. Quote
magda z. Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 lolka posłałam z mojego bazaru 40,75 zł, niewiele, ale juz na kolejnym mam oferty Quote
Basia1968 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 lolka napisał(a):a ten dziadziunio Bethowen, zupełnie zapomniany przez świat jest najdłużej ze wszystkich w schronisku.....7 lat!!!! w tej chwili ma 13 lat i jest psem który już stracił kompletnie wiarę w zmianę swojego ponurego losu....apatyczny, niczym się niecieszący stary pies chciałam jeszcze przypomnieć tego bidula, dziś nie chciał już wyjść z budy:-( w naszym schroo jest dużo starych, niepozornych psów, ale wystarczy poswiecic im choc odrobine uwagi a ujawniają się cudowne psie osobowości......jakie to przykre jest tam taka babulinka onka taka brzydka i nijaka ale dzis poswieciłam jej pól godziny na czesanko....boziuniu jaki cudny pies :placz::placz: chyba sie powieszę przez te nieme psie smutki i tragedie Witam - czy ten psiunio ma allegro i jakieś ogłoszenia? Quote
magda z. Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 Basia1968 napisał(a):Witam - czy ten psiunio ma allegro i jakieś ogłoszenia? mniemam, ze nie, jakbyś mogła go gdzieś wrzucić, to byłybyśmy wdzięczne, w namiarach na adopcje podaj Agę, bo ona najwięcej wie o nim i najczęściej jest w schronisku, tel 601 079 807 Quote
Basia1968 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 oczywiście zrobię allegro i go poogłaszam, bo serce mi zwiędnie z żalu. Te jego oczy - tak cudne! Moja maleńka sugestia - jak mogły byście aktualizować w pierwszym poście, to byłoby super, bo przedrzeć się przez cały wątek cięzko - chyba, że coś przeoczyłam, ale wydaje mi się, że nie ma aktualizacji na początku tylko wm kolejnych postach. I taka prośba, jesli można to prosze o jakąś krótką historię na temat tego psiaka Bethovena. Quote
lolka Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Basia1968 napisał(a):oczywiście zrobię allegro i go poogłaszam, bo serce mi zwiędnie z żalu. Te jego oczy - tak cudne! Moja maleńka sugestia - jak mogły byście aktualizować w pierwszym poście, to byłoby super, bo przedrzeć się przez cały wątek cięzko - chyba, że coś przeoczyłam, ale wydaje mi się, że nie ma aktualizacji na początku tylko wm kolejnych postach. I taka prośba, jesli można to prosze o jakąś krótką historię na temat tego psiaka Bethovena. o mamo , co ja mogę o nim powiedzieć:roll:, ........skoro on bardzo rzadko wychodzi z budy, można na niego cmokać , wołać i nic ....czasami się skusi na smakołyk , na głaskanie tez nie reaguje niuniek jest kompletnie zobojętniały, chyba już sam nie wie po co żyje o dziwo jeden z pracowników pamięta jak był przyjmowany, ponoć gryzł ludzi ale to było 7 lat temu:-( a on miał wtedy ok 5-6 lat .......... teraz to 12 letni dziadunio który te 7 lat spędził na dwumetrowym łańcuchu przy budzie kochana ciężko technicznie aktualizowac nowe psiaki w pierwszym poscie .....po pierwsze ZuziaM załozyła watek i ma żadko dostep do netu a po drugie takiej ilosci psiaków nawet piętnascie pierwszych postów nie pomieści:shake: Quote
Basia1968 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 kurcze biedny Bethowen:-( czyli jego reakcje to raczej trudno określić. Szlag trafia, że takie miśki siedzą tyle lat w schronie. Czy w tym pieprz...m kraju cos się w końcu zmieni? popracuję nad allegro dla niego i ogłoszę. Quote
jaanna019 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Pani z Lubania, o której tu pisałam wybrała Lisiczkę. lolka masz PW. Działajcie dziewczyny:multi: Quote
lolka Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 jaanna019 napisał(a):Pani z Lubania, o której tu pisałam wybrała Lisiczkę. lolka masz PW. Działajcie dziewczyny:multi: dziękuje kochana to dzięki Tobie:loveu::loveu:, z Panią już rozmawiałam, jutro potwierdzę czy malutka nadal w schroo, i jak wrócę to przy dobrych wiatrach lisiczka już w poniedziałek będzie grzała doopke w nowym domku:multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
jaanna019 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Tak podejrzewałam, że ze wszystkich psiaków pani wybierze Lisiczkę, bo ona najbardziej do mojej Miłki podobna, same zobaczcie Quote
magda z. Posted May 9, 2009 Author Posted May 9, 2009 ale będzie superowo, zawsze to jeden psiak mniej w schornie Quote
zuziaM Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 jaanna019 napisał(a):Pani z Lubania, o której tu pisałam wybrała Lisiczkę. lolka masz PW. Działajcie dziewczyny:multi: I ja sie ogromnie ciesze :lol: ! Dzieki Joanna, ze wyslalas pani te zdjecia. Jakos mialam przeczucie, ze ta pani szuka wlasnie w typie takiej malej przytulanki, ktora pokochac potrafi czlowieka na smierc ! Dzieki :lol: ! A z ta aktualizacja zdjec i informacji o psiakach w pierwszych postach to rzeczywiscie trudna sprawa. Juz tego probowalam.......... Ale najbardziej aktualne wiesci sa zawsze w swiezych postach. Quote
AniaRe Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Yogi się szkoli :lol: i widac, że sprawia mu to frajdę :multi: Mnie też z resztą - ale może mniej to widać :cool3: Quote
magda z. Posted May 10, 2009 Author Posted May 10, 2009 jaki skoncentrowany chłopak:loveu:Aniu naprawdę jesteś wielka Quote
lolka Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 [quote name='AniaRe'] o boziuniu to nasz kawaler ?!?!:crazyeye::crazyeye: jestem w szoku jaki on piękny dziewczyny wielkie pokłony za pomoc, uratowałyście mu doopsko kudłate:evil_lol: Quote
lolka Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 jaanna019 napisał(a):Pani z Lubania, o której tu pisałam wybrała Lisiczkę. lolka masz PW. Działajcie dziewczyny:multi: miałam wczoraj dzwonić do babeczki aby potwierdzić czy niunia nadal w schroo ale rozmowa z pracownikami fascynujaca:roll: więc jutro z rana dzwonie do kierownika aby m potwierdził i jak dam rade to pojutrze po południu podskocze do babeczki na rozeznanie a potem do schroo po psiaka.............jak się nie wyrobie to w środę no chyba że ktos ma jutro czas na spokojnie to załatwic:oops: Quote
zuziaM Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 I jak ? Czy wiadomo cos o psince ? Czy jest w schronie ? ( komorke zostawilam dzisiaj w domu ... zapomnialam :cool3:, wiec dopiero po poludniu bede miala kontakt telefoniczny ) Quote
lolka Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 zuziaM napisał(a):I jak ? Czy wiadomo cos o psince ? Czy jest w schronie ? ( komorke zostawilam dzisiaj w domu ... zapomnialam :cool3:, wiec dopiero po poludniu bede miala kontakt telefoniczny ) lisiczki nie ma w schroo już od soboty, ktoś ją zabrał ....babeczka z lubania bardzo sie zmartwiła ale z w sumie jakby jej tak bardzo zależało to by po nią pojechała tym bardziej że to ok 20 km a tak czekała aż ja wróce i jej ją przywiozę..........ja juz sama nie wiem ale czasami ludzie mnie dziwią no nic powiedziałam jej że u nas co chwilę takie malutkie psinki się pojawiaja ale ja nie jestem już w stanie za kazdym razem jeździc robic fotki i pytać czy aby ta.........umówiłysmy się ze po prostu ją zabiore któregos popołudnia do schroo , fajnie by było aby jakąs sobie wybrała, no zobaczymy Quote
Recommended Posts