Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zuziaM napisał(a):
Dziewczyny, otrzebuje 3 budy. Jesli mi sie uda zalatwic, to bede mogla na ( platny niestety ) tymczas wziac jakies trzy psiaki.... wole starsze i spokojne. Wiadomo, mam cztery suki i dwie kocice, ktore teraz duzo czasu spedzaja na dworze razem z moimi psiakami. Nie chcialabym jakiegos potworka, ktory by mi je mogl skrzywdzic.
Najbardziej odpowiednimi psiakami bylyby wlasnie takie smutaski, jak mix bokserka.

ło mamo ......Gosia to wybawienie dla naszych sierotek :loveu::loveu::loveu::loveu:
a napisz kochana ile to by kosztowało

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Basia1968 napisał(a):
już wszystko wiem odnośnie sznaucerek - na weekendzie napisze co i jak - trzymam rękę na pulsie:loveu:

napisz koniecznie, może uda się jak w przypadku podhalanka znalezc domek zanim trafią do schroo:roll: :-(

Posted

lolka napisał(a):
dziękuje kochana:loveu:............ . za imiona to ja sie nie biorę bo najchętniej bym je nazywała Ciapy, dziumdziusie, malinki i takie tam:evil_lol:

nie ma za co, ja to znowu jestem zboczeniec historyczny, ostatnio kolezanki chłopak mi zazdrościł imienia Bismarck, bo oni mają amstaffa i tylko Filip, zresztą konkubin nie grzeszy inteligencją, to miałam ubaw, jak się zachwycał brzmieniem tego imienia:evil_lol: poprzedniego miałam Cenzora;)

Posted

lolka napisał(a):
ło mamo ......Gosia to wybawienie dla naszych sierotek :loveu::loveu::loveu::loveu:
a napisz kochana ile to by kosztowało

W przyszlym tygodniu staramy sie o materialy na budki i budujemy sami :lol:.
I koniecznie musimy zrobic zadaszenie nad kojcami ze wzgledu na ryzyko wyskoczenia i na cien potrzebny latem.
Widzialabym psiaki spokojne, raczej starsze ( mam 4 suki i 2 kotki ).
max. do 27 kg ( jak moja Isia ).
Cena za dobe : 8,- zl i 10,- zl ( miarka beda moje psice :lol: ).
No i psiaki nie calkiem male ( takie min. 15 kg - jak moja Ina ), bo otwory w kojcu sa dosc spore.
W cenie - wyzywienie 3 x dziennie, jak to maja moje dziewczyny :lol:.
I oczywiscie spacerki na poczatek, bo jesli sie psiny zgodza ze soba, to beda z moimi luzem, a nie w kojcu.
I tak to ogolnie wyglada.
Acha i opieka weterynaryjna w razie potrzeby, ale platna juz osobno. Chyba, ze jakis drobiazg.

Posted

lolka napisał(a):
dziękuje kochana:loveu:............ . za imiona to ja sie nie biorę bo najchętniej bym je nazywała Ciapy, dziumdziusie, malinki i takie tam:evil_lol:

No bo i one na takie slodkie i mile imiona zasluguja :lol:.

Posted

[quote name='Shawnee']4 psy i 3-4 doroswe koty albo pare mlode moge 01.06 brac. Dla Boxermix jesze nic nie mam :shake:

Joasia a to mają być małe psiaki czy mogą być większe?? sunie czy samce?
a tą mix jamniczkę weźmiesz bo ona już na Ciebie czeka:evil_lol:
oto ona:loveu:

ja mam nadal trzy kociaki do oddania ......nie wiem czy je zechcesz zabrać czy inne ze schroniska ............w razie "w" dowiem sie czy są tam maluttkie bo dużych jest pełno:roll:

jakby co we wtorek jedziemy z Kasią do schroo na akcję czesanie i kąpanie brudasów...mogę porobić fotki zarówno kotów jak i psiaków

a dostałas fotki od kierownika...on wysłał Ci trzy kandydatki do zabrania:cool3:

Posted

[quote name='Shawnee']4 psy i 3-4 doroswe koty albo pare mlode moge 01.06 brac. Dla Boxermix jesze nic nie mam :shake:

może tą młodziutka sunię byś zabrała;)

albo takiego wielkiego łagodnego smoka:roll:

na stronie 140 jest tez kilka fotek małych psiaków

Posted

mloda jamniczka jedzie 100 % do niemiec ;)
Pan Kula podal fotos od 3 sunje, jedna juzs nie ma w schronu a te 2 inne to jusz zareserwowane^^

szukami jesze samca, maly albo do kolana, do 5 lat, mily do ludzi i psow, spokony.

faine by bylo, jak by te mlode kotky pojechaly do niemiec, rodzina by sie ciesyla... ale jak nie ma mlodich kotkow, to wesmom doroswe.

Posted

rozliczanko

+20 zł bazarek Maszaberla
+14 zł bazarek KubaP
+12 zł bazarek Malawaszka
- 150 zł operacja amstaffa - wycięcie mięsaka poszczepiennego

............................
+ 128,65 zł

Posted

Pompon się zmienił nie do poznania:loveu:
Dziewczyny, może mi pomożecie bo gdzieś tu u Was na wątku kiedyś podawano link do fundacji "labradorowej" ale teraz nie mogę znaleźć, a znajoma mnie prosiła żebym się zorientowała, czy nie ma może jakiegoś 1-2 letniego labka do przygarnięcia. Pamiętacie może ten link?

Posted

przeklejam z wątku:

http://www.dogomania.pl/forum/f28/potrzebny-grosz-na-leczenie-gapci-kazda-zlotowka-na-miare-zlota-pomocy-135237/index31.html

post 306:
[quote name='starlet1']Może znacie kogoś kto chciałby piękna czteroletnią sunieczkę labradorkę? Sunia musi opuścić dom, bo dziecko ma tak silna alergię, że na skórze pojawiaja sie okropne wykwity. Chetni na sunie już byli, ale właścicielka po sprawdzeniu ewentualnych domków odmówiła. Sunia jest sliczna, spokojna. Może macie wśród znajomych kogoś kto szuka psiaka dla dziecka. Kontakt przeze mnie.

co prawda nie 1-2 letni ale może akurat ???:roll:

Posted

Equus napisał(a):
Pompon się zmienił nie do poznania:loveu:
Dziewczyny, może mi pomożecie bo gdzieś tu u Was na wątku kiedyś podawano link do fundacji "labradorowej" ale teraz nie mogę znaleźć, a znajoma mnie prosiła żebym się zorientowała, czy nie ma może jakiegoś 1-2 letniego labka do przygarnięcia. Pamiętacie może ten link?

MagdaZ na bank wie:evil_lol:, ona wie wszystko:diabloti: ..........a jak nie wie to i tak sie dowie:eviltong: ..............pewnie jak się tu pojawi to poda Ci linka ...........kochana kuj żelazo póki gorące, jak znajoma chce psiaka to nie wypuść jej bez niego, swojego czasu było tu na forum kilka labków do oddania jak znajdę to dam sygnała, bo u nas to same labko małopodobne:cool3:

Posted

[quote name='Equus']Pompon się zmienił nie do poznania:loveu:
ja znam tylko stronę od goldenów, ale tam się dobrze orientują
Strona główna - Szansa - Na Pomoc Goldenom!!
najlepiej się dowiadywać u AnkaRa:p lolcia, a masz wieści o tym goldenie co miał być do adopcji, ale babka nie odbierała, bo Ania do mnei pisała, nie wiem czy sms doszedł, bo pewnie na forum tam trzeba wątek jakoś zakończyć, bo troche czasu minęło:roll:nieodpoiwedzilani ci ludzie, najpierw psa zgłaszają, a później telefonów nie odbierają:roll:

Posted

[quote name='magda z.']ja znam tylko stronę od goldenów, ale tam się dobrze orientują
Strona główna - Szansa - Na Pomoc Goldenom!!
najlepiej się dowiadywać u AnkaRa:p lolcia, a masz wieści o tym goldenie co miał być do adopcji, ale babka nie odbierała, bo Ania do mnei pisała, nie wiem czy sms doszedł, bo pewnie na forum tam trzeba wątek jakoś zakończyć, bo troche czasu minęło:roll:nieodpoiwedzilani ci ludzie, najpierw psa zgłaszają, a później telefonów nie odbierają:roll:

no babiszon się nie odzywa.........ale dziś jeszcze poproszę Beatę aby sama pomolestowała kobitę ale obawiam sie że został oddany byle komu aby tylko sie pozbyc problemu:-(

Posted

a jeszcze zapomniałam dodać że w sprawie naszego podhalana odezwała sie rewelacyjna babeczka z warszawy...bardzo by chciała psiaka podhalana lub w typie, może macie jakiegos na oku lub znacie kogos z terenów warszawskich kto mógłby poszukac jej jakiejs bidy?