wojtuś Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Jakie ładne te szczeniaki, ale każdy z nich powinien prędko znaleść domek.... schron to nie dla nich miejsce :shake: A robicie im ogłoszenia? Dodzwoniłem się dzisiaj do Pani Ani, i mówi że Szefowa przyjedzie do niej w poniedziałek- super to się cieszę :) I że udało się z transportem. Pięknie pozdrawiam:) Quote
lolka Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 hej Wojtuś , wrzuciłam je tylko na okoliczny najpopularniejszy portal...czekam na akceptację ogłoszenia szczeniorów w dalsze rewiry raczej nie ogłaszamy...logistycznie nie jesteśmy w stanie tego ogarnąć, telefoniczny przepływ informacji ze schroo jest średni....jedynie wyjście to zabierać i szukać im domu , ale z piątką nie ma szans Kasi nie odpisuję bo dziś ją widziałam i sobie popaplałyśmy:) :) no ciekawe jak tam nasza uczennica MadgaZ ???...zdała czy nie ??....aż strach dzwonić :) Quote
magda z. Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 [quote name='lolka'] no ciekawe jak tam nasza uczennica MadgaZ ???...zdała czy nie ??....aż strach dzwonić :)[/QUOTE] już nie uczennica;) na chwilę sie dorwałam do neta na uniwerku. Wczoraj akurat była tez rada instytutu, więc zatwierdzono mnie od razu po obronie i tak zostałam doktorem, nawet wyróżnieniem się to zakończyło. Wracam w niedzielę z w-wia Buziole Quote
Shawnee Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Sid i Elli pojechaly do nowego domku! [img]http://s1.directupload.net/images/100614/gmh4xn4d.jpg[/img] [img]http://s5.directupload.net/images/100614/mh9d3pcm.jpg[/img] Quote
kasia310 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='Shawnee']Sid i Elli pojechaly do nowego domku! [IMG]http://s1.directupload.net/images/100614/gmh4xn4d.jpg[/IMG] [IMG]http://s5.directupload.net/images/100614/mh9d3pcm.jpg[/IMG][/QUOTE] cudnie:loveu::loveu::loveu: Quote
Shawnee Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Kotek Djego dzisiaj poszed do nowego domku^^ [IMG]file:///C:/Dokumente%20und%20Einstellungen/Administrator/Desktop/www/www/images/Hunde%20aus%20Polen/elli2.jpg[/IMG] Quote
Shawnee Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Kotek Djego dzisiaj poszed do nowego domku^^ [IMG]http://s5.directupload.net/images/100527/5dty4vjv.jpg[/IMG] Quote
wojtuś Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='magda z.']już nie uczennica;) na chwilę sie dorwałam do neta na uniwerku. Wczoraj akurat była tez rada instytutu, więc zatwierdzono mnie od razu po obronie i tak zostałam doktorem, nawet wyróżnieniem się to zakończyło. Wracam w niedzielę z w-wia Buziole[/QUOTE] Wielkie Buziaki - to jest super sprawa:loveu: Madzia gratulacje- i Pani Doktor - cieszę się:) Pozdrowienia piękne dla Wszystkich:);) Quote
lolka Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Szefowa już w domku w karkowie.......kochane i bardzo mądre psisko :)....mimo dwóch lat spędzonych w schronisku w najgorszych i najcięższych kojcach, w nowym/obcym miejscu zaaklimatyzowała się błyskawicznie...widocznie pamiętała jak to prawdziwe życie wygląda ....okazało się, że uwielbia jeździć samochodem i nawet winda jej nie straszna .....ale się cieszę, :) :) zajrzałam przez chwilkę rano do schroo.....cztery malusie szczeniaczki plączą wniebogłosy i do przyjęcia jest wiele pięknych, jak zwykle spanikowanych psów.... najgorsze chwile teraz przezywają, psy przy budach, szczególnie te dwie na lewo od wejścia....tzn taki dziadek sfilcowany i stara owczareczka.....bidule nie maja gdzie się schronić przed słońcem....coś tam na prędce prowizorycznego skonstruowałam ale do doopy nie ma Kikutka, tzn nie ma go na starym miejscu...jak Kasiuchna pojedzie na poczatku tygodnia to wybada temat.....boziuniu ciekawe gdzie on trafił ?, na jego miejscu jest ta owczareczka...kolejna mądra psina , w stylu Szefowej Quote
magda z. Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 [quote name='wojtuś']Wielkie Buziaki - to jest super sprawa:loveu: Madzia gratulacje- i Pani Doktor - cieszę się:) Pozdrowienia piękne dla Wszystkich:);)[/QUOTE] Dziękuję, ogromne buziole Wojtuś za pomoc z owczarką, lolka do mnie wczoraj zadzwoniła i opowiadała. Szefowa po wyjściu ze schroniska odstawiła prawdziwe pożegnanie i podziękowanie, naprawdę świetnie, że się z nią udało, z jej boksu jest jescze Lolka, podobna wiekiem, ale bardziej wylewna do człowieka. Takie sytuacje pozwalają wierzyć, że można więcej psów wyciągać. Gosiu bardzo dziękuję, teraz będę miała więcej czasu i zmolestuję Krzyśka, abyśmy kiedyś do Was wpadli na motorze, przy okazji wezmę aparat i obcykamy Twoje potworki:) Kasiu kiedy jedziesz - ja bym pojechała, ale jak temperatura spadnie, tzn jutro już ma być chłodniej. teraz moje uczulenie przeszło w fazę kaszlu, ale z chusteczkami dalej latam, a w upał gorzej to znoszę. Dzięki wszystkim za doping i wspomaganie, za kilka miesięcy powinno się dziać więcej w temacie publikacji mojej rozprawy;) Jutro powinnam jakiegoś bazara zmolestować, żebyśmy miały jakiś zapas i Miśce trzeba cosik podrzucić. Quote
wojtuś Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Muszę jeszcze opowiedzieć Wam o Owczarce-Szefowej, bo takich spotkań z Psiakami sie nie zapomina. Jest kochana i cudowna, jak mówi Lolka takie są dojrzałe Owczarki. Po wyjsciu z auta Pawła było krotkie przejście po trawie a potem odpoczynek na boku, przy mizianiu - brzuch do góry i dostałem buziaka, przeszliśmy do mojego auta a sunia strajk i nie chce wejść, znowu leżymy na trawie i odpoczywamy- przy próbie podniesienia za obroże- brzuch do góry i mówi: "Wojtek bo jestem jeszcze spanikowana po tak długiej jeździe i tym wszystkim - daj na razie spokój" No to z Anią medytujemy co tu zrobić. Ania wymysliła że pójdzie kupic jakiś przysmak, A my się miziamy, sunia wstaje to idziemy sie przejść, przychodzi Ania z parówką- i to był super pomysł, za parówka juz z ochota sunia wskoczyła do auta i potem poszła pieknie z Anią do domu. Kochana sunia, bała sie ale wiedziała że to będzie jej nowy dom. Quote
Alexandra29 Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Witam wszystkich;) Tak czytam te posty i czytam i serce się raduje! Wpadliście w rytm i życzę wam, aby tak zostało na zawsze. Dzięki wam wiele psiaków doznało szczęścia i wiele jeszcze dozna! Więżę w to i trzymam kciuki, aby tak było. Madziu Gratulacje:multi: Quote
magda z. Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 Jestesmy bardzo wdzięczne za pomoc, sunia kochana, ale i trafiła na swojej drodze na mądre osoby, które bez problemu pomogły jej przejść przez najgorsze momenty, bo to bardzo ważne. Teraz trzeba będzie się zaczaić na kolejne potworki Mam prośbę, ponieważ nasze foty zaczynają funkcjonować w dalszej, coraz mniej kontrolowanej przestrzeni to musimy je oznaczyć. Ja pomyslałam o mailu lolki, który funkcjonuje jako dyżurny tego wątku, tak aby można było trafić do osoby, która sie psem zajmuje. Proszę o koncepcje, bo już wykonawcę namierzyłam:razz: Quote
magda z. Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 [quote name='Alexandra29']Witam wszystkich;) Tak czytam te posty i czytam i serce się raduje! Wpadliście w rytm i życzę wam, aby tak zostało na zawsze. Dzięki wam wiele psiaków doznało szczęścia i wiele jeszcze dozna! Więżę w to i trzymam kciuki, aby tak było. Madziu Gratulacje:multi:[/QUOTE] Dzięki Olciu, teraz trzeba na spokojnie kolejne psy obfotografować i zaczyna się wszystko od nowa, mamy na głowie jescze sterylkę Lalki, bo dla jej zdrowia psychicznego lepiej ją zrobić w nowym domu, niż w hotelu, a poza tym już od prawie miesiąca cieszy się ona swoim człowiekiem. Miśkę trzeba zacząć promować, Ramzesem się zająć i tez czeka go sesja, bo nie odpuścimy, jak poszły nasze dwa zasiedziałe psy, to i on musi. No i w schronie tak około 180 wciąż czeka. No własnie lecę ze szczeniakami na zgorzelecką stronę, stamtąd 20 km do schronu, moze ktoś się wybierze, lolka przekopiuję Twój tekst z bolca. szczeniaczkowo na zinfo [URL]http://www.zinfo.pl/ogloszenia/wpis/4840[/URL] gumtree [url]http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Szczeniaki-do-pilnej-adopcji-schronisko-Dluzyna-Gorna-W0QQAdIdZ215552368[/url] Quote
lolka Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 ciotka Magda wróciła :multi::multi:......hurra Magda z tą lolką to przesadziłaś, jak ona ma 8 lat to ja mam 88 ....wydaje mi się młodym psem, chyba:roll: jak zwykle nie wiem o co chodzi z tym moim mailem :evil_lol: ale oczywiście mówię TAK:p:diabloti: do szefowej dziś nie dzwoniłam, nie chce zbytnio naciskać......może zbiorę się jutro :) może uda mi się znaleźć dom w lesnej dla jednego szczeniora....kurcze aby się któryś spodobał buuuzzzziii wszystkim Quote
magda z. Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 Miałam telefon, pani szuka psiaka i najpierw do Gosi miała zadzwonić - w zasadzie to ktoś podał mój telefon, a chodziło o psiaki Gosi, dobrze, ze się dogadałyśmy. W razie potzreby powiedziałam też o szczeniakach w Dłużynie. Z tym mailem - to nałozenie na zdjęcie dodatkowo maila, żeby jak ktoś chce mógł do nas napisać po obejrzeniu foto. Ja zacznę tez swoje foty chyba dodatkowo sygnować, skoro już tak idą w świat:evil_lol: Jak dorwę kolegę to go poproszę o nałożenie i zaprezentuję, ostatnio sie pytał co z ogłoszeniami, bo to on przerabiał Lalkę i Semira, zeby było po polsku. Niestety ogłoszenia mam zbyt chaotyczne, bo znam psy i nie idzie to tak jak z historią;) Ale dobrze, ze mamy ochotnika do takich poprawek. lecę na rower, jutro bazara zrobię rano Quote
kasia310 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 [quote name='magda z.']Dziękuję, ogromne buziole Wojtuś za pomoc z owczarką, lolka do mnie wczoraj zadzwoniła i opowiadała. Szefowa po wyjściu ze schroniska odstawiła prawdziwe pożegnanie i podziękowanie, naprawdę świetnie, że się z nią udało, z jej boksu jest jescze Lolka, podobna wiekiem, ale bardziej wylewna do człowieka. Takie sytuacje pozwalają wierzyć, że można więcej psów wyciągać. Gosiu bardzo dziękuję, teraz będę miała więcej czasu i zmolestuję Krzyśka, abyśmy kiedyś do Was wpadli na motorze, przy okazji wezmę aparat i obcykamy Twoje potworki:) Kasiu kiedy jedziesz - ja bym pojechała, ale jak temperatura spadnie, tzn jutro już ma być chłodniej. teraz moje uczulenie przeszło w fazę kaszlu, ale z chusteczkami dalej latam, a w upał gorzej to znoszę. Dzięki wszystkim za doping i wspomaganie, za kilka miesięcy powinno się dziać więcej w temacie publikacji mojej rozprawy;) Jutro powinnam jakiegoś bazara zmolestować, żebyśmy miały jakiś zapas i Miśce trzeba cosik podrzucić.[/QUOTE] Madziuchna:) jadę do schroo jutro czyli w środę, czekam na info od Ciebie czy możesz....sporo pracy - nowe zdjęcia i dokładne opisy psiaków, może szczeniaczek do zabrania:) Ale z Szefową cudownie:loveu::loveu::loveu: Quote
magda z. Posted July 6, 2010 Author Posted July 6, 2010 [quote name='kasia310']Madziuchna:) jadę do schroo jutro czyli w środę, czekam na info od Ciebie czy możesz....sporo pracy - nowe zdjęcia i dokładne opisy psiaków, może szczeniaczek do zabrania:) Ale z Szefową cudownie:loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] to ja dam znać popołudniu, bo dzisiaj czeka mnie przeprawa w UP - o ubezpieczenie zdrowotne muszę zadbać, bo uniwerek dotąd mnie opłacał;) No i nie moge sobie z kaszlem poradzic, po wczorajszym rowerze umierałam przez całą noc, ale jeśli pogoda się utrzyma to powinno być lepiej już Quote
zuza911 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Zapraszam na bazarek ogłoszeniowy: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/188148-BAZAREK-OGŁOSZENIOWY!-70-stron-jedyne-10zł-na-Fundację-AST?p=14937473#post14937473[/URL] ! 70 stron jedynie 10zł! Cały dochód na Fundację AST :) Quote
zuziaM Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 [quote name='magda z.']Miałam telefon, pani szuka psiaka i najpierw do Gosi miała zadzwonić - w zasadzie to ktoś podał mój telefon, a chodziło o psiaki Gosi, dobrze, ze się dogadałyśmy. W razie potzreby powiedziałam też o szczeniakach w Dłużynie. lecę na rower, [/QUOTE] Pani rzeczywiscie dzwonila, ale w sprawie szczeniaczka dla dzieci .... Ma juz doroslego kaukaza w domu. Ja szczeniackow nie mam .... a juz tym bardziej cocker spanielka ... bo takiego pani chciala .... A Magdziu, pamietasz zeby podczas rowerowej wycieczki do Semirka zajrzec ????? On juz w kojcu jest, wiec na pewno i dom poznasz. Nie ma ogrodzenia wokol domu, dlatego Semcio w kojcu. Moze jakas fotke Ci sie uda cyknac ???? A w ogole to nawet mozesz wejsc do pani i powiedziec, kim jestes. To przemili ludzie i zapraszaja nas do siebie i Semircia oczywiscie. Quote
sekkmet Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Państwo z Zebrzydowej (ok 30stki) dwójka dzieci, mieszkanie z posesją, którzy zgadzają się na wszystkie warunki adopcyjne, sprawdzeni, chcą adoptować psa w typie rasy, jedyny warunek musi akceptować dzieci (2 i 6 lat) mieli wczesniej spaniela, mieli miec znowu, ale ktos ich uprzedził adoptując wcześniej Macie jakieś "rasowce" - w typie Quote
zuziaM Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Cofnij sie tu na watku kilkanascie stron .... Jest tu dziewczyna ( ma zdjecie cockerka pod nickiem ). Ona sie zajmuje adopcjami cocker spanielkow. Pomagala szukac domow dla psiakow z Dluzyny. Quote
magda z. Posted July 7, 2010 Author Posted July 7, 2010 to mi ta pani nic nie mówiła o spanielu;) zreszta ja jej powiedziałam, że u Ciebie Gosiu nie ma szczeniaków. Sekkmet na razie u nas cicho ze spanielami, ale cyklicznie się pojawiają. Ostatnio był nawet młody, ale do operacji oka. od spanieli jest Asia&Ginger Quote
Recommended Posts