Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

aanka napisał(a):
Postaramy się lepiej z tymi zdjęciami .., ale aparat i umiejętności gorsze.....:roll:

ja tak naprawdę też od niedawna robię zdjęcia i mój aparat to nadal tajemnica przede mną;) wszystko przed Wami, na pewno sie uda. Ja cały czas robię zdjęcia tym psom, które już obstrykałam, ale później mam z czego wybierać. My w zasadzie teraz nie wychodzimy na spacery, bo nie mamy jak, równie ważne stały się zdjęcia, bo pomagają one psom opuścić schronisko na zawsze, a spacer to chwila tylko. Cięzko wybierać, ale i tak wszystkich nie wyprowadzimy, zazwyczaj wychodzą tylko te, które trzeba obfocić

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1114509441
po kolei dodaję kolejne psy, które nam doszły, w razie potzreby prosze o uwagi

Posted

Magda super fotencje.......takie naturalne ...i fajnie że praktycznie na kazdych jest nasza dyżurna modelka, Kasiuchna znaczy....dzięki takim fotkom ludzie widzą, że te psy są naprawdę czułe, miłe i smutne.....zdjęcia samych pojedynczych psów muszą już pójść do lamusa....no nic nie ma wyjścia trzeba będzie aparatos porządny/dyżurny zakupić

Posted

miało być tak pięknie a jak zwykle się skomplikowało...jak już wiadomo Ramzes w poniedziałek jedzie do ZuziaM....dzięki jej uprzejmości mamy gdzie go umieścić i tylko za 300 zł:lol:

okres ostatnich 2 tygodni w hotelu u marka opłaci jeszcze fundacja ale u Gosi płacimy już same...mamy pieniązki na pierwszy miesiąc ale zabraknie na sterylkę lalki, jestem z nimi wstępnie za 10 dni umówiona
jutro zrobię dokładne rozliczenia ale tak na goraco mamy:
120 zł ze sprzedazy pozabazarkowej
158 zł z moich kociakowych
50 zł w skarpecie ogolnej
30 zł od Kasi
............
czyli na dzien dzisiejszy mamy 358 zł ( 300 pójdzie na ramzesa a 58 na częsc sterylki Lalki)

dostałyśmy mnóstwo gadżetów na bazarki, cześć wzięła Kasia na allegro(te większe) cześć ja wystawię , ale nie damy rady wszystkiego....Magda nie chciałabyś wystawić choć odrobiny?:cool3:....mogę Ci dać wyboru gadżety kocie lub psie....co wolisz....jest tego naprawdę multum, świetnych rzeczy i można sporo uzbierać

mamy do uzbierania jeszcze ok 150 zł na sterylkę lalki
musimy wesprzeć miśkę
płacić ramzesa
i moze cosik miesiecznie na transporty dało by radę wygiełgać....

dawałyśmy do tej pory rade uzbierać 700 zł miesięcznie to tak z 450 na luzie nam się uda.....300 zł na ramzesa i stówka na krysysy lub transporty i 50 na miskę

co myślicie o tym??

Posted

Mogę część wystawić, mogą być psie, w poniedziałek możemy zrobić przerzut. Dostaniecie ode mnie maila, tam przedstawię sprawę, która za jakiś czas może nas dotyczyć, będzie multimedialnie, bo z filmem, na forum proszę się powstrzymać od epitetów, bo nas do sądu podadzą:evil_lol:
Dzięki za pochwałę fotencji, duża zasługa w tym Kasi. Jak ogarnę się i powysyłam mniejsze rozmiarami do Marioli, Ingi i kierownika to zacznę ogłoszenia robić na szerszą skalę. W międzyczasie muszę cv wysyłać, więc nie ma tak różowo...
Ja z tego bazaru już zaznaczyłam, że połowa pójdzie na Miśkę i zasad nie zmienię, bo ona też na minusie, ale mam jescze dużo szmatek w domu i dojdą psie manelki, wiec powinniśmy dać radę

Posted

Pierwsze strony juz sa w miarę aktualne, lolka wyrzuć proszę z pierwszego postu na stronie 3 foty pirenejki i świerzbowca, oboje są na pierwszej juz z lepszymi - jemu zmieniłam imię na Pikuś, ale czekam na pomysły. jakbyś mogła to na drugiej też uporządkuj ostatni - max 5 zdjeć, Timura już nie ma. I gdzies na 3 stronę w wolny dodaj kociaki;)

Posted

Dziewczyny, moze macie szelki takie na malego psiaka ... lolka widziala moja tymczasowiczke Julcie.
Ona jak ratlerka ... taka 6 - kilogramowa sunia.
Musz eja w szelki ubrac, bo na smyczy nie umie chodzic ... na dodatek dzikuska .. juz 4 miesiace mi w lazience siedzi i nie chce wychodzic ... no i w dodatku gryzie wszystkich, ktorzy chca ja brac na rece ....

Posted

zuziaM napisał(a):
Dziewczyny, moze macie szelki takie na malego psiaka ... lolka widziala moja tymczasowiczke Julcie.
Ona jak ratlerka ... taka 6 - kilogramowa sunia.
Musz eja w szelki ubrac, bo na smyczy nie umie chodzic ... na dodatek dzikuska .. juz 4 miesiace mi w lazience siedzi i nie chce wychodzic ... no i w dodatku gryzie wszystkich, ktorzy chca ja brac na rece ....

Jutro będzie z nami Mirek, juz mu napisałam o Julci, mam nadzieję, że uda się coś z nią zrobić;)
Aga ja proponuję najwcześniej 17, bo wcześniej to nic nie damy rady zrobić, w takim słońcu to nawet psy na zdjęciach nie wyjdą dobrze. Ja dojadę do Gosi od razu z Mirkiem, będzie mi tez łatwiej zabrać rzeczy na bazarek. Jakbyśmy byli wcześniej u Gosi to ja i tak będę robiła foty innym psom, a Mirkowi pokazemy Julcię.

Papiery na szczeniaczkę już podpisane, mała ma się dobrze, miała lekka biegunke, ale juz wszystko gra. Jej towarzysz jest większy, więc się spełnia w roli mamki;)

Posted

suczka po sterylce, 3 lata, od 07.06.2010, lp 413, czip 064916 - ja bym tą sunię wzięła. Mogę dostać jej nowe zdjęcia i przede wszystkim WIĘCEJ zdjęć? i jaki ma charakter.

Posted

shawnee napisał(a):
czas na zabawę

helga - dagi - hunter - flinki - jopa

dorosła kotka była moja :d ale się cieszę że znalazła nowy domek :d moja kochana rozalka ma przynajmniej kogoś do towarzystwa :d nie sprawia problemów?

Posted

shawnee napisał(a):
niestety, brakuje mi czas. Więcej zdjęć na weekend.

:loveu::loveu::loveu:

to moja rozalka ma teraz cloe na imię :d śliczne imię, widać, że ma tam lepiej niż u mnie, proszę wycałować ją od laury!!!

Posted

Magda ja jutro mam zastępstwo w pracy...właściwie jestem wolna od 12.00.........nie wiem o której zabiorę Ramzesa, obawiam się, ze będę musiała się dostosować do hotelu Marka......zobaczymy

no chyba, że jutro rano z łózka się nie zwlokę:).....oj dostałam jak mało kiedy......dowiedziałam się gdzie moje miejsce w szeregu, przeżyłam i chwile strachu i niemiłosierne wręcz zmęczenie......sponiewierało mną w tych góreckach ;) że ho ho

Posted

Niestety musiałam ją oddać... Sprawiała nam kłopoty, gdybyśmy jej nie oddali (szukaliśmy jej również domku gdzie indziej niż w schronisku ale nie udało się) to niestety nie mielibyśmy gdzie mieszkać... Okropnie rzucała się na psy, koty i... załatwiała swoje potrzeby na klatce schodowej...:(
A macie może jeszcze tą sunię 3 lata po sterylce? Tą z pierwszej strony co się tak lubi z jamnikiem?

Posted

I chciałam jeszcze dodać że kotka to mieszaniec Norweskiego Kota Leśnego - jej matka była nawet rodowodowa, i miała na imię Bibi. A ojciec niestety nieznany :shake:
I u mnie zwała się Rozalka :cool3:

Posted

lolka napisał(a):
Magda ja jutro mam zastępstwo w pracy...właściwie jestem wolna od 12.00.........nie wiem o której zabiorę Ramzesa, obawiam się, ze będę musiała się dostosować do hotelu Marka......zobaczymy

no chyba, że jutro rano z łózka się nie zwlokę:).....oj dostałam jak mało kiedy......dowiedziałam się gdzie moje miejsce w szeregu, przeżyłam i chwile strachu i niemiłosierne wręcz zmęczenie......sponiewierało mną w tych góreckach ;) że ho ho

Fajnie, że weekend Ci się udał. Ja wstępnie Mirkowi napisałam, ze 17 najwcześniej. W takim upale nic nie zwojujemy, daj znać proszę jak się to rozstrzygnie na polu hotelowym. Ja najwyżej ściągnę go szybciej. Chociaż ja sama też umieram, razem z kompem, dlatego na razie nawet zdjęć nie powysyłałam, bo odpalam średnio na pół godziny sprzet i dużej mi nie wytrzymuje;/