Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[COLOR=navy]Od kilku lat korzystam z Elwetu przy Grzybowskiej, jestem bardzo zadowolona. Kompetentna i miła obsługa, posiadają duże doświadczenie w leczeniu zachowawczym i operacyjnym.[/COLOR]

• Replies 499
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dotychczas chodziłam do felisa na osowską, zawsze miałam wrażenie, że dobrze zajmują sie tam psami i kotami, pomijając miłe podejście do zwierzaków. ale zosia została olana ze swoim problemem. co więcej, nawet jej nie dotknęły badając!

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

[quote name='chodzę po dachu']Poszukuję dobrej kliniki w [B]Łodzi[/B]. Piesek potrzebuje operacji - zaćma.[/quote]
Weterynarzy ze specjalizacją okulistyczna jest dwóch: dr Kiełbowicz we Wrocławiu i dr Garncarz w W-wie.

Posted

czy ktos moglby mi polecic dobrego weta w lubinie, legnicy lub ewentualnie w glogowie? szukam przede wszystkim weta ogolnego, u ktorego mozna wykonac podstawowe badania rtg,usg krew,kal itp. i ktory w razie potrzeby bezproblemowo kieruje pacjenta do specjalisty

Posted

Ja w Warszawie polecam lecznicę całodobową A-Z WET na Targówku, na ulicy Zamiejskiej. Leczę tam swojego psa oraz pół-moje psa i kota. I nigdy nie zdarzyło się, żebym była niezadowolona z usług. Bezik przeżył dzięki nim nowotwór złośliwy (na skórze), babeszjozę i dużo problemów z ukł. pokarmowym, jak to na westa przystało. Pół-mój (bo w zasadzie to mojej babci) pies był ciężko pogryziony. Na początku dawali mu małe szanse i co? Minęły 3 lata, pies ma się świetnie, jest zdrowym staruszkiem :)
Kot jako maluch też miał jakieś problemy z pokarmowcem, został wyleczony, teraz ma 2 lata.
Moja znajoma miała też problem ze swoim psem, jakas wredna alergia, łaziła po lekarzach, każdy mówił co innego więc wysłaliśmy ją do 'naszej' lecznicy i nareszcie zostala dobrze zdiagnozowana i wyleczona :multi:

Jeśli chodzi o konkretnych lekarzy to chyba nie wymienię bo prawie wszystkich tam uważam za kompetentnych, potrafią zawsze dobrze poradzić, są mili, wzbudzają szacunek i uznanie. :) No i potrafią leczyć :lol:
Lecznica jest dość mała ale schludna, dobrze zaopatrzona. Każdy pies jest rejestrowany, przebieg wizyty zapisywany żeby jeżeli w trakcie leczenia zmienił się wet to zeby wiedział co się dzieje konkretnie ze zwierzakiem.

Jedynym mankamentem są ciągłe kolejki! :)

Posted

[B]Katowice- Brynow
[/B]Barzo polecam ta lecznice, maja opieke nad mamy pieskami od paru lat, tez tam bylam z moimi jak bylam w odwiedzinach , super !
[url]http://www.lecznica-brynow.com/olecznicy.htm[/url]

Posted

Prosze o kontakt z dobrym wet-em wyspecjalizowanym w leczeniu malych zwierzat (chihuahua) w Warszawie/okolicach
Nic zlego sie nie dzieje, ale chcialabym miec taki adres pod reka
Z gory dziekuje

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='coztego']W Katowicach miałam przyjemność poznać dr Gierka, ul. Ceglana. Moją sukę konsultował ortopedycznie, ale z tego co wiem, to cieszy się dobrą opinią także w innych sprawach. Bardzo fajny facet, miły, konkretny, nie żałuje czasu i uwagi pacjentom.[/quote]

A nr tel albo www masz moze?

Moja kuzynka u ktorej obecnie przebywam ma 3 koty.Dzis jeden z nich wypadl z czwartego pietra :-( 2 przednie lapy zlamane.Obecnie przebywa na brynowie ale chyba nie jest to najlepsze miejsce...Sama nie wiem.czy ktos mi moze cos polecic?My naprawde nie wiemy co robic....:placz: Bardzo liczy sie czas....

Posted

o qrde.. biedny kot!! ja znam kota, ktory wypadl z 7 pietra.. i byl tylko w lekkim szoku.. hmm w chorzowie ejst jakis facet od stawow/kosci wiem, ze psy dobrze przeswietla.. ale mowia, ze ejst niemily.. neistety nazwiska nie pamietam:(

Posted

[quote name='marmara_19']o qrde.. biedny kot!! ja znam kota, ktory wypadl z 7 pietra.. i byl tylko w lekkim szoku.. hmm w chorzowie ejst jakis facet od stawow/kosci wiem, ze psy dobrze przeswietla.. ale mowia, ze ejst niemily.. neistety nazwiska nie pamietam:([/quote]

dzieki tak czy siak

Posted

Poki co nic nie zadzialam bo moja kuzynka-a do niej nalezy kotka-pojechala na brynow i tam z nia siedzi...Ale dziekuje za namiary i wszystko jej przekaze.Mam nadzieje ze bedzie dobrze...

• 4 weeks later...
Posted

poszukuje weterynarza dla znajomej, który zna się na ptactwie podejrzewany jest rak:shake: może ktoś zna jakiegoś dobrego lekarza specjalizującego się w owych dziedzinach?
najlepiej z okolic gdyni ale w grę wchodzi również cała Polska ..
także proszę o pomoc to pilna sprawa

Posted

Mogę polecić lecznicę okulistyczną pana Garncarza. Byłam tam z Bezikowym pogryzionym okiem, pani nie tylko popatrzyła na oczko i poświeciła, ale zrobiła inne badania : zmierzyła ciśnienie w gałce (jeśli nie jest w normie to mozliwy jest stan zapalny), wlała mu jakieś dziwne zielone kropelki do oczu i poświeciłą żeby zbadać dno oka i inne. W ogóle wow,! I była super miła ale nie natrętna jak to niektórzy bywają ;) Nawet Bzik dostał smakołyki na pocieszenie. Poza tym wyjaśniła nam wszyystko dokładnie co się z psem dzieje, dlaczego, na czym to polega itp.
Rozmawialiśmy chwilę i pani opowiadała ze okulistyka w weterynarii to dziedzina wręcz niszowa, nie mozna w Polsce robić tej specjalizacji. Pan Garncarz robił ją w Anglii , przeszkolił i wciąż uczy swój personel.

[url]http://www.garncarz.pl/[/url]

polecam ;)
co prawda, zainkasowali 6 dych ale przynajmniej nie boję się o psa.