majqa Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 To ja się tak po cichutku zacznę cieszyć...:roll: Quote
majqa Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Margo05 napisał(a):Dzis jedziemy :) Jejuś, jejuś...:multi: Quote
snuszak Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 jestem pewna ze psia zrobi dobre wrazenie, aby jeszcze przyszli wlasciciele :evil_lol: tez Quote
rotek_ Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 no niestety nie dostąłam dobrych wiadomości:shake: Quote
Margo05 Posted April 27, 2008 Author Posted April 27, 2008 Już jestem. A więc sprawa ma się następująco. Blakie zrobił dobre wrażenie i domek jest jak najbardziej za. Jednak piesek z domku już mniej :-( Możliwe, że to tylko kwestia okoliczności, ponieważ spotkaliśmy się na coursingu charcików. Było tam dużo psów, ale też i suczek. Oba psiaki były mocno pobudzone. Generalnie się ignorowali, ale w końcu doszło do małego spięcia. Potem znów się omijali. Później wkleję fotki. Blakie bardzo się domkowi spodobał i domek bardzo go chce. A domek rewelacja :loveu::loveu::loveu: Wstępnie ustaliliśmy, że dziewczyny przyjadą po niego w czwartek i go zabiorą. To będzie akurat długi weekend i pieski będą miały okazję się lepiej poznać :loveu: Może jednak zaiskrzy :) Mieliśmy problem z właścicielami. Na info, że piesek nie może dziś pojechać do Konina, napisali, że jak chcą to niech go zabierają teraz, bo oni nie chcą tego ponownie przeżywać. Byłyśmy w kropce. Oddanie im psa mogło oznaczać, że więcej go nie dostaniemy. Była opcja, że go przetrzymamy do czwratku, a potem pies pojedzie do nowego domku. Problem w tym, że psiaki mogą się nie polubić i wtedy Blakie wrółby do Wawy. Ale już nie do dawnych właścicieli. Musiałby pójść na tymczas. I to właśnie był kolejny problem. Mimo deklaracji pomocy finansowej mogłoby się okazać, że pieniążków na tymczas nie będzie lub będzie za mało. Ani ja, ani koleżanka nie byłybyśmy w stanie pokryć kosztów. Można by było próbować, ale to byłoby spore ryzyko. Nie powiem, starałyśmy się przygotować grunt pod taką możliwość. Nawet załatwiłyśmy domek na przetrzymanie Blakiego do czwartku. Umowę adopcyjną mam podpisaną przez właściciela, więc jest pewne pole manewru. W końcu postanowiłyśmy pójść na żywioł i zadzwonić do dotychczasowych właścicieli. Chciałyśmy wybadać grunt. Na szczęście pierwsze emocje, jakie towarzyszyły smsowi, opadły. Państwo powiedzieli, że przyjadą po psa. I przyjechali. Była okazja do rozmowy. Pogadaliśmy sobie całkiem od serca. Przedstwiłam sytuację Blakiego, powiedziałam o ryzyku wywiezienia psa, opowiedziałam o domku. Poprosiłam by dali psu szansę znalezienia domu. Państwo pojęli sytuację. Są gotowi podjąć ryzyko wyjazdu Blakiego do Konina. I chcą, aby trafił do dobrego domu. Będą współpracować. Poprosiłam ich, by raz jeszcze dobrze się zastanowili, czy muszą oddać Blakiego. Do środy mają podjąć decyzję. Ustaliliśmy, że jeśli jednak pies u nich nie zostanie, to dadzą szansę na znalezienie mu domu. I poczekają, aż go znajdziemy. Wiedzą, że zrobimy wszystko, by trafił w naprawdę dobre ręce. Ja ufam, że będzie dobrze. To na tyle :) Quote
majqa Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Pozostaje się modlić za pozytywne zakończenie. Quote
Margo05 Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 Oby się udało. Blakie to cudowny, spokojny i grzeczny pies. Uwielbia wodę i gonitwy. Jest naprawdę przeuroczy. W samochodzie był niesamowicie spokojny. Usiadł sobie na fotelu i siedział taki wyprostowany. Cudny :loveu: Quote
rotek_ Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 mypo smsie myślałam ze będzie duuużo gorzej...ale tak to przynajmniej mamy jakiś cień nadzieji:loveu: Quote
Margo05 Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 Cień nadzieji jest :loveu: A takiego doku życzę każdemu psiakowi :) Quote
Margo05 Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 A to zdjęcia Blakiego słodkiej mordeczki :) W drodze na spotkanie: " class="ipsImage" alt=""> Na miejscu: Quote
Margo05 Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 Fotek ciąg dalszy: A tu się otrząchamy po kapieli :) A tu z pieskiem, który był na coursingu (to nie ten z domku) Fotki z pieskiem z domku, mam nadzieję, będą wkrótce :) Quote
uxmal Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Ale fotka fajna:) O!!!!!! JAKA WIELKA KAŁUŻA!!!!!:crazyeye: Quote
Margo05 Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 A jak fajnie było się w tej kałuży pluskać :evil_lol: Nawet nie zliczyliśmy ile razy :loveu: Quote
majqa Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Margo, on jest przeeeeeeepiękny....:loveu: Jejku, nie sądziłam, że aż tak...:loveu: Quote
Margo05 Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 Naprawdę jest prześliczny :evil_lol: Quote
KWL Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Zgadzam się z Majgą :-) Ale piękno tych psów najlepiej wdać w ruchu, w przestrzeni :-) Quote
Margo05 Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 W biegu wyglądają przepięknie :) Jak wrócę do domu to pokaże Wam zdjęcie brata Blakiego - Martiego :evil_lol: Quote
magdyska25 Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 http://images6.fotosik.pl/181/e2a17d82af526a16.jpg co tu dużo pisać -> śliczny:loveu::loveu::loveu:.......no i jak wygląda sprawa domku??coś już wiadomo?? Quote
Margo05 Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 [quote name='magdyska25']http://images6.fotosik.pl/181/e2a17d82af526a16.jpg co tu dużo pisać -> śliczny:loveu::loveu::loveu:.......no i jak wygląda sprawa domku??coś już wiadomo?? Blakie jedzie w czwartek. Ale to jeszcze nie znaczy, że już tam zostanie. Okaże się jak psiaki na siebie zareagują na gruncie domowym. Dostałam zgodę na pokazanie zdjeć, więc postaram się je wkleić. A kto umie wkeić filmik? Bo ja nigdy tego nie robiłam :cool3: Quote
Guest ursa81 Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Pewnie gdyby miał ogolony ogon to wyglądałby bardziej charcio :shake: Oczywiście żartuję ;) Quote
rotek_ Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 margo bierz nożyczki w ręce i tnij ten pióropusz na ogonie będzie chart angielski;) Quote
Recommended Posts