Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak sobie pomyślałam, żeby może "zawiesić" wątek Atosa do czasu, kiedy chłopak będzie bardziej adopcyjny. Z tym, że teraz jeździmy tak rzadko... nie wiem, czy to całkowite oswojenie jest możliwe jak na dzisiaj:shake:

• 1 month later...
Posted

Dalej w schronisku......

Trzeba zrobić nowe foty, pewnie pozmieniam trochę opis i reaktywujemy wątek, albo założę nowy a ten się usunie...
Ten psiak naprawdę nie jest taki "dziki". Gdybyśmy mogli być tam częściej, napewno inaczej by to wyglądało...:shake: Koniecznie przydałby się choćby DT...

Posted

Widzę, że nikt mi tutaj nie wierzy, ale ja się powtórzę, że kiedy do jego boksu wchodzi jedna osoba i nikogo obok nie ma (przynajmniej w moim przypadku tak jest), psiak wychodzi z budy, biega dookoła, cieszy się, czasami nawet przyjdzie do mnie, wyłoży do góry brzuszkiem i czeka na mizianie...
Wszystko to jest takie szybkie i chaotyczne, ale chyba jeszcze nie jest jeszcze do końca pewien, jak człowiek zareaguje, co człowiek oznacza...
Kiedy tak biega i się cieszy, trochę strofuje go kolega z boksu - Niedźwiedź, więc chowa się z powrotem do budy. Z niej przygląda się, jak na głaskanie reaguje Niedźwiedź, że nic mu się nie dzieje, że podoba mu się to... i znowu wyskakuje na mizianie...:loveu:

Dlatego uważam, że gdyby wziąć go do domku, choćby tymczasowego, szybko przekonałby się do człowieka i byłby świetnym przytulaśnym psem...:roll:

Aha, u Artura nasz Atos to Jankes, więc zmieniam tytuł ;)

Posted

Ale ona sie zawsze tak zachowaywał ze chcial a bała sie, a to ze czasami wyłozy sie i daje chwile pomiziac nie wiele daje jezeli kłapie zebami jak na kontakt z człowiekiem nie ma ochoty, moze DT by to załatwiło ale to musiałoby byc DT gdzie ktos by pracował nad psem najlepiej behawiorysta

Posted

O kłapaniu nic nie wiedziałam.... przy szczepieniach też nie chciał wyjść, a nie zachowywał się agresywnie w żaden sposób...:roll:

DT koniecznie potrzebny...:shake:

• 5 weeks later...