Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem,czy dobrze zrobiłam...Ale Radek napisał mi maila z zapytaniem o trójłapki,ponieważ szuka psiaka który zakwalifikowałby się do operacji protezy łapy...
Dałam mu link do wątku Atosa-Jankesa...

Posted

Atos przebywa od wczoraj u Fedaka. Niedługo mają przyjechać redaktorzy z TVN'u, którzy robią reportaż o chorym rysiu, przebywającym u dr. Fedaczyńskiego.
Przy tej okazji, że ryś będzie miał zakładaną protezę łapki, Atosek ma szansę pokazania się w mediach :razz: Może ktoś wreszcie zadzwoni :roll:

Posted

Chmm...Może nie tylko się pokazać???:oops:
Mail od Radka:
"Pojawiła się szansa stworzenia nowatorskiej protezy dla psów które
straciły łapę. Szukam psa któremu jako pierwszemu w Polsce można by
było ją założyć. Czy znasz kogoś? jakies schronisko co ma takiego psa
do adopcji? Prosze poszukaj na dogomani i podaj mi namiary na te
osoby. dzieki
R.F."
Oby się udało...:oops:

Posted

Nie wiem,nie zastanawiałam się nad tym.Radek prosił mnie o pomoc,więc dałam mu linki do Atosa-Jankesa i do trójłapków.
Na gg odpisał mi tak:
Radek. (24-02-2009 14:11)
hej
nie mialem czasu odpisa
ale dzieki
Radek. (24-02-2009 14:12)
zaczne od trojlapka z orzechowiec
Radek. (24-02-2009 14:12)
zobaczymy co ztego wyjdzie

Posted

Trochę dziwny ten mail biorąc pod uwagę że doktor przez kilka lat był wetem tego schroniska i jakby nie wiedział że jest tam 1 pies bez łapy i to urodzony ze 4 lata temu w schronisku...:shake:.:roll:

Posted

Z treści maila i gg wydaje mi się,że ta proteza to jeszcze nic pewnego...Być może Radek nie chce robić przedwczesnych nadziei???
Ale szczerze mówiąc chciałabym,by coś z tego wyszło...
Zawsze to większa szansa na dom...

Posted

Wet-siostra napisał(a):
Z treści maila i gg wydaje mi się,że ta proteza to jeszcze nic pewnego...Być może Radek nie chce robić przedwczesnych nadziei???
Ale szczerze mówiąc chciałabym,by coś z tego wyszło...
Zawsze to większa szansa na dom...

Nie sądzę żeby proteza zwiekszyła szansę na dom bo Atos urodził się bez łapy i świetnie sobie bez niej radzi. On nawet nie wie jak to jest mieć łapę i ofiarowanie mu protezy wcale nie zwiekszy komfortu jego życia, a wręcz odwrotnie.
Proteza może byłaby dobra dla psa któremu łapę amputowano i nie umie sobie radzić bez niej ale Atosa to nie dotyczy.

Posted

Z tego co wiem, to Fedak chciał pokazać przy okazji tego rysia jakąś psią bidę, też bez łapki, zapytał o to Artka i tak doszedł do Jankesa ;)