Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='KWL']No ciekawy bałaganik, coraz blizej potwierdzenia mojej teorii że Borysek to im się za szafą na miesiąc zapodział...[/QUOTE]

I pewnie dlatego o nim zapomnieli :mad:

Posted

[quote name='Ank@2']Ja się jeszcze z ogłoszeniami przypomnę. Mogę trochę plakatów porozwieszać ( Kraków). Są jakieś gotowe?[/quote]

niestety, nawet nie ma kto zrobić:shake:

Posted

Fakt - nie ma kto zrobić...
Pomyślę, czy znam taką zdolną Osobę...

Tweety - i jak sytuacja z Lusią ???

Przypominamy się !!!!
[B]Wszystkie kociny bardzo potrzebują domów stałych, domów tymczasowych i naprawdę bardzo pilnie... pomocy finansowej !!!!![/B]

Posted

Kolejne torbiszcze z fantami na bazarek już u mnie :)
Kto tam jeszcze co ma to proszę o podrzucenie :lol:
Przyjaciel koni, jutro muszę być w centrum, tak więc może w piątek?

Posted

[quote name='przyjaciel_koni']Fakt - nie ma kto zrobić...
Pomyślę, czy znam taką zdolną Osobę...

Tweety - i jak sytuacja z Lusią ???

Przypominamy się !!!!
[B]Wszystkie kociny bardzo potrzebują domów stałych, domów tymczasowych i naprawdę bardzo pilnie... pomocy finansowej !!!!![/B][/quote]

jakbyś mogła zastanowić się na temat kogoś od plakatów (Boże, po jakiemu ja już piszę :crazyeye:)
nie wiem co z Lusią, bo ze schronu nie dzwonili a ja się tam nie będę przypominać;)

Margo, wielkie dzięki za wystawianie tych bazarków, bo mam wrażenie, że mam możliwość wykorzystania każdej ilości pieniędzy na chore koty:shake:

Posted

No dobrze-aluzję zrozumiałem. Zrobię przez weekend plakaty tylko proszę napiszcie mi dla których kotków, z którego postu brać które zdjęcie i jakieś krótkie teksciki napiszcie to przez weekend zrobię pdf-y do wydruku.
[COLOR="Orange"]JA mam robić kocie plakaty Moje ogony jak mi zobaczą koty na monitorze to monitor pogonią... ( nie zdziwie się jak zacznie uciekać )
Surrealizm ON[/COLOR]

Posted

[quote name='KWL']No dobrze-aluzję zrozumiałem. Zrobię przez weekend plakaty tylko proszę napiszcie mi dla których kotków, z którego postu brać które zdjęcie i jakieś krótkie teksciki napiszcie to przez weekend zrobię pdf-y do wydruku.
[COLOR=Orange]JA mam robić kocie plakaty Moje ogony jak mi zobaczą koty na monitorze to monitor pogonią... ( nie zdziwie się jak zacznie uciekać )
Surrealizm ON[/COLOR][/quote]

Drogi Wujku KWL - jaki domyślny jesteście...
A Twoje cztery ogony... No nie wiem... Wg mnie koteczka by polubiły...
Własny kot jest fajny !!!!

Postaram się zrobić krótkie teksty.
[B]Kocinki na plakat musi Ci wybrać Tweety. Ona najlepiej wie, które z Krakowa już mogą poszukiwać w tej formie domu.[/B]
Wg mnie - Mruczuś i pewnie Zojka.
I wszystkie kociny z wątku Green w Warszawie. Tam w pierwszych postach jest chyba większość info.

Posted

No dobrze, rozumiem że początek weekendu. Więc proszę wstawcie teksty, linki do zdjęć i namiary do ogłoszeń jutro. Ja pewnie w niedzielę rano będę w Warszwie to się gdzieś na WiFi zaczepię i pozbieram.

Posted

Zgodnie z ustaleniem jutro mam co robić...

Tweety - jak się czujesz ??? Cały dzień Cię nie ma...
Niepokoję się tym razem o Ciebie...

[B]Prosimy o pomoc w szukaniu domów tymczasowych dla koteczków !!!!
I wciąż (niestety) o wsparcie finansowe...
Nie jest dobrze...[/B]

Posted

[quote name='przyjaciel_koni']Zgodnie z ustaleniem jutro mam co robić...

Tweety - jak się czujesz ??? Cały dzień Cię nie ma...
Niepokoję się tym razem o Ciebie...

[B]Prosimy o pomoc w szukaniu domów tymczasowych dla koteczków !!!!
I wciąż (niestety) o wsparcie finansowe...
Nie jest dobrze...[/B][/quote]

Tweety żyje rozmawiałam z Nią wczoraj.
Jest bardzo zajęta i nie ogarnia momentami tego wszystkiego.
Martwi się kociętami z KK.
Trzymajcie za nie kciuki a zwłaszcza za czekoladowego kociaka....

A ja martwię się o Mufase za miesiąc wyjeżdżam a on nadal u mnie na tymczasie siedzi (od listopada .......)
Potrzebny dom stały. Dom który będzie mu robił dwa razy dziennie inhalacje i karmił dobrej jakości karmą....Dom który będzie cierpliwie czekał aż Mufek mu zaufa.....Mufek jest cudny i zasługuje na najlepszy dom na świecie.....

Posted

[quote name='KWL']
[COLOR=Orange]JA mam robić kocie plakaty Moje ogony jak mi zobaczą koty na monitorze to monitor pogonią... ( nie zdziwie się jak zacznie uciekać )
Surrealizm ON[/COLOR][/quote]
:evil_lol: musisz nauczyc swoj monitor przychodzenia na zawolanie, bo inaczej jeszcze ucieknie Ci skutecznie :evil_lol:

pzdr
GreenEvil

Posted

[quote name='BeataSabra']Tweety żyje rozmawiałam z Nią wczoraj.
Jest bardzo zajęta i nie ogarnia momentami tego wszystkiego.
Martwi się kociętami z KK.
Trzymajcie za nie kciuki a zwłaszcza za czekoladowego kociaka....

A ja martwię się o Mufase za miesiąc wyjeżdżam a on nadal u mnie na tymczasie siedzi (od listopada .......)
Potrzebny dom stały. Dom który będzie mu robił dwa razy dziennie inhalacje i karmił dobrej jakości karmą....Dom który będzie cierpliwie czekał aż Mufek mu zaufa.....Mufek jest cudny i zasługuje na najlepszy dom na świecie.....[/quote]

No tak...
Tweety już nie wyrabia... I mnie to zupełnie nie dziwi...

Fakt - Mufek jest ślicznym koteczkiem !!!
Czy stan Mufasy jest taki, że może już iść do adopcji ?

Robię zbiorówkę do plakatów, które ma opracować KWL.
Mam sporo wątpliwości co do adopcyjności większości z tych schorowanych kocinków...
Bardzo mnie to zmartwiło...
Jak zachęcić ludzi... Jak wytłumaczyć, że z takim kotem da się żyć...
Nie każdy jest rozsądny i odpowiedzialny... Ludzie są teraz bardzo wygodni...

Posted

[quote name='Margo05']Poszło do skarpety Koty Krk 190 zł.[/quote]

świetnie, bardzo są potrzebne pieniądze, po samej Łapuni został rachunek prawie 500 zł. Ale mogłabym zapłacić i 5 razy tyle gdyby tylko żyła koteńka:-(

Acha, pilnie potrzebuję na jutro transportu z Suchej Beskidzkiej do Krakowa dla Śnieżynki od Joli_K. To jeszcze karmiąca kotka (mimo, że dzieci zmarły) a w Krakowie jest maluszek 3 dniowy, sierotka, któremu zmarło już rodzeństwo a nie wiadomo jak długo on pożyje:shake:

Posted

No właśnie, to nie jest daleko od Krakowa, niecałe 60 km. Ja nie mam jak jechać, bo dziś cały dzień nie miałam auta a w nocy mój mąż wrócił taki chory, że jutro nie ruszy się z domu. Ja, ze względu na mój stan zdrowia, nie ruszam się ostatnio sama samochodem, bo to niebezpieczne. A nie wiem jak temu maluchowi jeszcze długo się będzie udawać, boję się telefonu jutro, że nie żyje, bo nie miał kto przywieźć mu mamki:shake:

Posted

[quote name='przyjaciel_koni']No tak...
Tweety już nie wyrabia... I mnie to zupełnie nie dziwi...

Fakt - Mufek jest ślicznym koteczkiem !!!
Czy stan Mufasy jest taki, że może już iść do adopcji ?

Robię zbiorówkę do plakatów, które ma opracować KWL.
Mam sporo wątpliwości co do adopcyjności większości z tych schorowanych kocinków...
Bardzo mnie to zmartwiło...
Jak zachęcić ludzi... Jak wytłumaczyć, że z takim kotem da się żyć...
Nie każdy jest rozsądny i odpowiedzialny... Ludzie są teraz bardzo wygodni...[/quote]

Mufasa z dnia na dzień w coraz lepszej formie.
Dzięki inhalacją od dawna nie miał duszności.
Jest coraz bardziej przytulasty i pro ludzki.
Tak że myślę że można go ogłaszać.
Na pewno nie może być kotem wychodzącym i na pewno nie może dostawać do jedzenia karmy pt z marketu czy whiskas....
Na pewno będzie musiał mieć robione inhalacje- on inhalacje znosi z wielkim spokojem i coraz częściej podczas mruczy.

Przyjaciel _koni a co myślisz o Nali (siostrze Mufasy)??
To już wyższa szkoła jazdy tak chory kot nigdy by domu nie znalazł - na szczęście ona nie szuka domu......

Posted

Trudna sytuacja z małą Nalusią...

Wstawię tu, bo może dotrze do większej rzeszy ludzi, jak [B]bardzo potrzebna jest pomoc dla koteczki u Beaty !!!![/B]
To cytat z wątku Mafii...

[I][B] Nala na dom szansy nie ma .... [/B]I nie mam sumienia tak malutki kotka oddawać .... nie wiadomo ile jej życia zostało...

Ona ma tętniaka aorty
przetrwały przewód tętniczy botalla
Uszkodzone zastawki w sercu
zwężona tętnicę płucną....
No i podejrzenie grasiczaka

[B] Dla Nali jest potrzebne wsparcie finansowe bo ja nie dam rady wziąść na siebie wizyt u weta -zwłaszcza wizyty w Warszawie ( dr Niziołek dr Jagielski tomografia......):oops::oops:[/B]

[B] Dom potrzebny jest dla Mufka PILNIE ............[/B][/I][B]

[SIZE=3][COLOR=Red]Bardzo prosimy - pomóżcie tej maleńkiej koteczce wpłatami na badania i leczenie !!!![/COLOR]
Beata dała jej dom !!!! My pomóżmy jej dojść do lepszego stanu zdrowia...[/SIZE][/B]o ile to tylko możliwe...

I biedactwo Mufasa... To też koteczek z dużymi problemami zdrowotnymi (choć jest już lepiej)...
[COLOR=Red][B]Mufasa bardzo pilnie poszukuje dobrego domu !!!

[/B][COLOR=Black]Tweety - czy koteczka karmiąca jakoś dojechała ?
To maleństwo 3-dniowe... Jestem w stresie...
I jeszcze Tola... Napisz coś - bardzo proszę...

[/COLOR][/COLOR]

Posted

Przyjacielu_koni, już widziałam, ze wiesz o maluszku. Dla innych wiadomość, Że Śnieżka już go niańczy (pojechała dzisiaj), Jola_K ma kontakt z tą panią, mam nadzieję, że już będzie tylko dobrze:loveu:
A o Toli wrzucę na jej wątek

Posted

Tweety mam pytanie czy są jakieś rzeczy które mogę wystawić na Miau na Koty Krk ??

Wystawiałam bazarki na Mafie to i na krakowskie bidy mogę wystawić i pilotować ....

Proszę opis rzeczy zdjęcie i cene

Posted

[quote name='BeataSabra']Tweety mam pytanie czy są jakieś rzeczy które mogę wystawić na Miau na Koty Krk ??

Wystawiałam bazarki na Mafie to i na krakowskie bidy mogę wystawić i pilotować ....

Proszę opis rzeczy zdjęcie i cene[/quote]
wszystko co nie zeszło na moich bazarkach jak najbardziej wielkie dzięki!:loveu: