Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Napiszę na razie o propozycjach jakie mają ludzieńki względem Qdłaczka ...

1. potencjalny domek znajduje się kilka km od Jastrzębia , młody chłopak mieszkający w domku z ogródkiem ...umówiłyśmy się z nim na spotkanko w piątek na którym się dowiemy co pan ma do zaoferowania Qdaczkowi

2. na razie DT z możliwością pozostania na DS u Luzia&Funia zapewniający kastrację poprzez
Tarnobrzeskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt
„Ogród Świętego Franciszka” z którym współpracuje

Posted

[quote name='Niki-lidka']czyli jest dobrze....:)
no to ja zaciskam te kciuki mocno do samego piatku:):):)

no zaciskaj zaciskaj cioteczka bo teraz to bardzo potrzebne ;)po naszej ostatniej adopcji :razz::razz:

[quote name='chalimala']przypominam się że slużymy transportem, ale dopiero od poniedzialku... wyejżdżamy na dlugi weekend...

tak jest szefowo :evil_lol:..posłałam Ci na GG info o spanielku w schronie w Rybniku ...traz transport mamy bo TZ ma wolne więc spoko ...potem jakby cóś;)

Posted

[quote name='Alicja']Napiszę na razie o propozycjach jakie mają ludzieńki względem Qdłaczka ...

1. potencjalny domek znajduje się kilka km od Jastrzębia , młody chłopak mieszkający w domku z ogródkiem ...umówiłyśmy się z nim na spotkanko w piątek na którym się dowiemy co pan ma do zaoferowania Qdaczkowi

2. na razie DT z możliwością pozostania na DS u Luzia&Funia zapewniający kastrację poprzez
Tarnobrzeskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt
„Ogród Świętego Franciszka” z którym współpracuje

Uchyliłaś rąbka tajemnicy :lol:;)

Posted

[quote name='Niki-lidka']czyli jest dobrze....:)
no to ja zaciskam te kciuki mocno do samego piatku:):):)

no zaciskaj zaciskaj cioteczka bo teraz to bardzo potrzebne ;)po naszej ostatniej adopcji :razz::razz:

[quote name='chalimala']przypominam się że slużymy transportem, ale dopiero od poniedzialku... wyejżdżamy na dlugi weekend...

tak jest szefowo :evil_lol:..posłałam Ci na GG info o spanielku w schronie w Rybniku ...traz transport mamy bo TZ ma wolne więc spoko ...potem jakby cóś;)

Posted

Już zazdroszczę domkowi do którego trafi Qdłaczek ,widać że to wspaniały piesiol ma taki sam szalony uśmiech na pyszczku jak Bono .Naprawdę gdyby Kubuś i Bono byli starsi to Qudłaczka bym brał od razu .

Posted

[quote name='ATLANTYDA']Już zazdroszczę domkowi do którego trafi Qdłaczek ,widać że to wspaniały piesiol ma taki sam szalony uśmiech na pyszczku jak Bono .Naprawdę gdyby Kubuś i Bono byli starsi to Qudłaczka bym brał od razu .

:roll:a ja cały czas z drżeniem serducha myślę jak to będzie ....przyznam szczerze , że się cieszę a zarazem boję ...dlatego powiedziałam , ze mój Ozzy nie bedzie miał repa , nie będzie dzieci , bo ja bym chyba wszystkie małe wykupila :oops::roll:

wiem , ze to głupio ale nic nie poradzę .....wstyd mi ....no i tyle

Posted

lolka75 napisał(a):
po co im krolik:crazyeye:?

Królik jest sprzątaczką strusich kupek, ale najważniejsz funkcja to NIANIA. Strusiątka potrzebuja niani do prawidłowego rozwoju, a do tej funkcji najlepiej nadaje się królik :diabloti:

Oho....już coś wiemy:razz: No to pozostaje mi tylko :kciuki: :kciuki: :kciuki:

Gdyby ktos z Was miał ochotę, zeby umieścić jakiegoś piesia na naszej stornce gdzie jest już Qdłączek to proszę o linki..z chęcią umieścimy piesia, zawsze to więcej ogłoszen..Mialam to wczoraj napisać, ale zapomnialam:oops::oops::oops:

Oby się wsystko powiodło :kciuki:

Posted

[quote name='Luzia&Funia']TO ja pragnę zakomunikować że jeśli w piątek Qdłaczek nie będzie w nowym domku to w sobotę po niego zawitamy :razz:

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::loveu:

poczekaj zatkło mnie...zara coś dopisze

Posted

[quote name='clockwork']:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::loveu:

poczekaj zatkło mnie...zara coś dopisze

odetkam Cię ...pisz ;)

Posted

dobra ...spiłam kawe, spaliłam szlugi... otwarły mi sie oczy... przeczytałam raz jeszcze i UWAGA PISZĘ!!!

Luzia&Funia jesteś kochana :loveu:

w piątek jedziemy na wizytę przedadopcyjną do gościa.... nie ukrywam że po klikaniu z nim mam parę wątpliwości wymagających wyjaśnienia.... DOM DLA QDŁATEGO MUSI BYĆ NAJ.... u osoby która zna się na wychowaniu psa- to wyrośnięty szczeniak więc trzeba z nim siąść i uczyć- wierzę że nauka nie będzie długa bo chłopczyna pojętny, ale trzeba mu pokazać gdzie miejsce psa ;) ktoś kto nigdy nie miał psa, może mieć problem z ułożeniem szczeniaka Qdłaczka (gość miał ino kota).
no więc... w piątek obczaimy gościa, ale tak czy inaczej damy mu ze 3 dni na decyzję- jemu i sobie- nie chcemy żeby to była decyzja natychmiastowa, ani jego- bo nie wierze że się w nim nie zakocha od pierwszego wejrzenia, ani nasza..... raz taką już podjęłyśmy :shake:

w piątek napiszemy co myślimy o domku w Jastrzębiu- i jak bedą jakiekolwiek wątpiwości- Qdłaty jedzie do Luzia&Funia :loveu:

Luzia&Funia przedstaw nam się na wąteczku- co robisz, czym się zajmujesz, jakie plany wobec Qdłatego :razz: ja wiem , ale tyyyyle osób mu kibicuje że chyba wszyscy powinni się utwierdzić że jeżeli Qdłaty zostanie u Ciebie- to jest TEN dom .... zaciskam kciuki- żeby Qdłaty był Twoim Qdłatym :kciuki:

Posted

[quote name='Selket']Zwariować z Wami można :roll: Poczekam na konkrety :evil_lol: :evil_lol:

ty się nam nie dziw :roll:.....nie widziałaś miny mojego TZta jak o 23 oznajmiłam że następnego dnia o 8 rano jedziemy do Zabrza po psa :roll:.......a jeszcze fajniejsza była jego mina :diabloti:....Magda widziała :eviltong:, jak oznajmilyśmy mu na miejscu :evil_lol:, ze my go będziemy dopiero tam szukać :roflt: a on myślał ze my go jedziemy odebrać tylko ....no cóż ale taki nieświadomy był spokojniejszy i szczęśliwszy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:...

nie no teraz mam nadzieje już nie bedziemy się uganiać z Qdłatym ;)

Posted

[quote name='Alicja']ty się nam nie dziw :roll:.....nie widziałaś miny mojego TZta jak o 23 oznajmiłam że następnego dnia o 8 rano jedziemy do Zabrza po psa :roll:.......a jeszcze fajniejsza była jego mina :diabloti:....Magda widziała :eviltong:, jak oznajmilyśmy mu na miejscu :evil_lol:, ze my go będziemy dopiero tam szukać :roflt: a on myślał ze my go jedziemy odebrać tylko ....no cóż ale taki nieświadomy był spokojniejszy i szczęśliwszy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:...

nie no teraz mam nadzieje już nie bedziemy się uganiać z Qdłatym ;)

i nie słyszałaś komentarzy małża Alicji :roll: w życiu mi jeszcze nikt tak nie nawrzucał... :diabloti:

Posted

No więc tak mam 19 lat. Chodzę do liceum zaocznego. Mam jednego swojego starszego psa, którego przygarnęłam z ulicy prawie 8 lat temu. Poza tym przebywa u mnie obecnie suczka na tymczasie, dość nieufna i niezbyt skora do kontaktu z ludźmi ale nad tym cały czas pracujemy. Kurcze nie umiem pisać o sobie :oops:.
Obecnie mieszkam jeszcze z mamą ale mam w planach w najbliższym czasie przenieść się już na swoje.
Kiedy weszłam na ten wątek i Go zobaczyłam powiedziałam sobie że muszę coś zrobić, że muszę mu w jakiś sposób pomóc. Gnębiło mnie to strasznie w końcu powiedziałam to pani Kasi (jedna z założycielek naszego Stowarzyszenia ) Ona powiedziała że nie ma sprawy że jeśli tylko będę pewna żeby po niego jechać to pojedziemy. Bo i tak w najbliższym czasie i tak wybierają się w okolice Zawoji. Qudłaty zaraz po przyjeździe do mnie zostanie wykastrowany. Chcę z nim pracować najpewniej PT i agility(jeśli tylko to polubi) a jeśli dobrze nam pójdzie to spróbujemy się też w innych dyscyplinach. Jestem osobą aktywną lubię jeździć na rowerze a że moja Funia się powoli starzeje i już serducho nie takie jak powinno to nie ma kto mi dotrzymywać towarzystwa na rowerze. Jednym słowem chcę z nim pracować bo już na zdjęciach widzę że drzemie w nim ogromny potencjał który trzeba tylko odpowiednio ukierunkować.
Na razie wstępnie przyjmuję że będzie On u mnie na DT ale jeśli się przeprowadzę w najbliższym czasie to zostaje u mnie na DS. A przynajmniej takie jest moje marzenie.
Kurcze nie wiem już co pisać :roll: To może teraz jakieś pytania?? :razz: