Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 524
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Psiak zostaje, bo go kochają. Myślę jednak, że jakby się znalazł jakiś fajny domek to dla dobra Misia jego Opiekunowie by go oddali. Wciąż bowiem się nie dogaduje z domowymi psiakami i tak pewnie zostaje. To tworzy sporo ograniczeń.

Posted

Był specjalista i zrobił, co mógł. Ale psiaki są już 4 lata u Państwa i są bardzo rozpuszczone i rozkapryszone. Dlatego sprawa jest niezwykle ciężka

Posted

No cóż, zostaje więc liczyć na to, że może czas zrobi swoje. Najważniejsze że Misio ma wspaniały dom. Żeby jeszcze tylko zdrowie dopisało..

Posted

Niestety, też jestem tym zmartwiony. Ale, lekarze twierdzą, że najważniejsze, że łapka jest ciepła i że trzeba jeszcze i można spróbować ją uratować.

Posted

Ale ja mam znajomą, która ma psa (sunieczkę, znaczy się ;)) trójłapka i bardzo dobrze sobie radzi. Więc to nie koniec świata. Znajoma twierdzi, ze ta niesprawna łapka bardzo suni przeszkadzała, czasami miała pozdzieraną do krwi i nie czuła bólu, potykała się o nią. Teraz biega jak rakieta. :loveu:

Posted

[quote name='Zmysł']
Dingo z Kociego Świata też sobie świetnie radzi

Nasza Aza ( ON-ka) też śmigała na trzech łapach przez 3 lata i nie było widać, żeby miała być z tego powodu nieszczęśliwa (odeszła z powodu choroby nowotworowej jamy brzusznej). W chwili wypadku ważyła 45 kg, po diecie 35 i na spacerach ganiała za kotami tak, że nie było widać, że jedna łapka jej dynda, pływała i w wodzie wydawało się, że rusza łapą ( używała do wyrzucania łapy w przód mięśni grzbietu). Pozwolę sobie powiedzieć, z wlasnego doświadczenia - jeśli jest zerwany splot barkowy, to nic nie pomoże ( ani laser ani bioptron ani unitron ani ćwiczenia - psy żyją za krótko, żeby nerwy tak duże miały choćby cień szansy na regenerację :-(). Ciepła łapa o niczym nie świadczy :-(. Ja po pewnym czasie żałowałam, że nie zdecydowaliśmy się na amputację w odpowiednim momencie, bo bezwładna łapka ulegała częstym stłuczeniom i otarciom i wiecznie walczyłam z trudno gojącymi się ranami. Trzeba sobie zdawać sprawę z faktu, że w pewnym momencie amputacja może stać się ryzykowna ( ze względu na gorsze ukrwienie i unerwienie, gojenie tak dużej rany może być utrudnione mówiąc oględnie)