EVA2406 Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Zmysł napisał(a):Niestety, pieski wciąż się nie dogadują i raczje nie ma na to szans. Muszą wychodzić osobno na spacerki, bo szczególnie samiec rezydent jest agresywny. A i Misio zaczął się odszczekiwać. To znaczy, że Misio znacznie pewniej się poczuł. Quote
Zmysł Posted May 15, 2008 Author Posted May 15, 2008 EVA2406 napisał(a):To znaczy, że Misio znacznie pewniej się poczuł. tak właśnie jest Quote
tomcug Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 A mnie bardzo martwi łapka Misia, bardzo. :shake: Quote
Zmysł Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 Łapka jest cały czas naświetlana, jest ciepła, więc nie ma pogorszenia. Podobno lekarze sugerują próby jej uratowania jeszcze miesiąc, może dwa. Quote
Zmysł Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 Słuchajcie. Z bazarków na Misia powinno wpłynąć jeszcze ok.10 zł. Ja dołożę od siebie, aby zebrana kwota osiągnęła 300 zł. Ale jest problem z ich przekazaniem. Od wielu dni "molestowałem" Opiekunów Misia o to, aby przyjęli tę kwotę. Wczoraj już bardzo kategorycznie Pani Ludmiła oświadczyła, że absolutnie nie przyjmie ani grosza, bo wie, że jest tyle miejsc bardziej potrzebujących. Wydaje mi się, że nie ma sensu już dłużej namawiać. Jedyne, co mi się udało wymóc, to obietnica, że w razie jakichkolwiek problemów finansowych, większych wydatków, zwrócą się do nas o pomoc. Jednocześnie Pani Ludmiła prosiła o przekazanie serdecznych podziękowań wszystkim pamiętającym o Misiu i zaproszenia do odwiedzenia psiaka. Ja na pewno (może w czerwcu) wybiorę się do nich. Kto jeszcze ma ochotę-zapraszam. Pani Ludmiła powiedziała, że dla nich największą pomocą była świadomość, że ktoś się nimi interesuje, że nie zostali sami z problemem Misia, jak było wcześniej. To dla nich bardzo ważne, bo wcześniej dzwonili w wiele miejsc, aby skonsultować problem, a zazwyczaj ich zbywano, a wręcz sugerowano uśpienie psiaka. Co do pieniędzy to mamy pełna swobodę w ich rozdysponowaniu. Wiem, że jest to bardzo trudne, ale ja teraz zaproponowałbym Koci Świat. Tam sytuacja stała się bardzo ciężka, są długi w lecznicy, przybywa zwierząt, które w dodatku okazują się chore i wymagają wielkich nakładów pieniężnych(można poczytać na wielu nowych wątkach:-(). Ale to oczywiście moja propozycja, jeśli macie inne przemyślenia to proszę o sugestię, w szczególności tych osób, które wpłacały bezpośrednio na potrzeby Misia. Quote
tomcug Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Szkoda, ze nie przyjęli pieniążków, bo naprawdę ich potrzebują. Ale jeśli tak, to jestem zdecydowanie za tym, by przekazać Kociemu Światu. Quote
Zmysł Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 Argat też mi odpisała, że nie ma nic przeciwko. To w poniedziałek prześlę pieniądze na Koci Świat. Quote
tomcug Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Zmysł napisał(a):Argat też mi odpisała, że nie ma nic przeciwko. To w poniedziałek prześlę pieniądze na Koci Świat. No to świetnie, zawsze to jakaś pomoc. Quote
Zmysł Posted May 17, 2008 Author Posted May 17, 2008 Kto będzie chciał pojechać ze mną do Misia? Quote
Zmysł Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 Jak będę miał konkretny termin, wtedy będę się przypominał Quote
Zmysł Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 EVA2406 napisał(a):Jeśli będzie pasował mi termin to chętnie pojadę. A jeszcze powinna pojechać Teresa, bo to do niej zadzwoniła p. Ludmiła i to właśnie Teresa prosiła nas o pomoc dla Misia. no to pojedziemy Quote
EVA2406 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Zmysł napisał(a):Kto będzie chciał pojechać ze mną do Misia? Jeśli będzie pasował mi termin to chętnie pojadę. A jeszcze powinna pojechać Teresa, bo to do niej zadzwoniła p. Ludmiła i to właśnie Teresa prosiła nas o pomoc dla Misia. Quote
EVA2406 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 tomcug napisał(a):Misio - kochany psiak. I ma szczęście w nieszczęściu, że trafił na takich LUDZI Quote
tomcug Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 A ja cały czas o tej łapce myślę - tak bym chciała, żeby dało się ją uratować. Quote
Zmysł Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 Przelałem 300 zł na rzecz Kociego Świata. Jeszcze raz dziękuję wszystkim darczyńcom. Quote
Recommended Posts