albiemu Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 [quote name='żaba88'] To nie może być smaczne! :eviltong: A Pani Roma raz mi powiedziała że zjadłaby kilka plasterków szynki :evil_lol:[/quote] to się ucieszy jak dostanie pyszną wędline i parówki - niczym nie różnią się od oryginału :D ... wiem, że ciężko w to uwierzyć ale już niejednego nabrałam bo się nie kapnął .... a niby tacy mięsożerni byli :D Quote
albiemu Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 ale ona jest szczęśliwa ... [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images6.fotosik.pl/210/7a4d5125ec449318.jpg[/IMG][/URL] Quote
halcia Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Niech wieje pan Sz jak najszybciej,to sie baaaardzo ucieszymy.Żaba,masz racje,to nie moze byc dobre.Montujemy sie na sobote,bedziesz? Quote
gagata Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 No, a na spacerach jest nie do podrobienia. Najpierw siusiu i reszta ( od porodu ani razu nie zrobiła tego w domu:lol: ),potem pobiegać i poszczekać a potem przykleja mi się do nogi i bez smyczy sunie obok jak wilczur po tresurze. Dopiero blisko domu wyrywa do przodu, bo ciągnie ją do małego... Też nie do końca jestem pewna, jak tam u nich z tym niejedzeniem mięsa.Wiem,że Roma na pewno nie używa drobiu pod żadną postacią, nie przyjęła też kiedyś królika.Mleko, masło, jaja je, gdy ktoś jej przyniesie.Wiem,że pan Franek czasem coś tam zje. Podejrzewam,że zwyczajnie wszystko ładują w pieski a z uwagi na brak środków ten wegetarianizm na początku był trochę wymuszony a potem się przyzwyczaili.Zresztą, o jakim wegetarianiżmie tu mowa, skoro nie uzupełniają diety soją itp, tylko kasza, ryż i marchewka...no i to, co dobrzy ludzie podeślą...Albiemu, jak masz fajny przepis na takie wegetariańskie jedzonko, to go podeślij... Quote
Margo05 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Albiemu, mnie też zaciekawiła ta "wędlina" :evil_lol: Quote
albiemu Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Pani Romie kupie z wielką przyjemnością wędline sojową :) Dzisiaj przeglądnęłam w gazetach rubryki -oddam- ale ani pralki ani lodówki. Żaba zadzioro i niedowiarku jak jej posmakują to spełniasz jedno moje życzenie, jeśli nie to na odwrót - zakład?? :diabloti: Quote
gagata Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 No,najlepiej,żeby to była ławka u Romy..:evil_lol: Albiemu, musisz wygrać... Quote
weronika1 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Moi drodzy, wynikło nieporozumienie albo ktoś usłużny próbuje skłócić mnie z Panią Roma.Pewnie popełniłam błąd podając wykaz potrzeb dla pani Romy na prośbę Margo. Przyznaję,że się ucieszyłam tym że kto chce Pani Romie pomóc. Nie wiedziałam, że będzie jej przykro z tego powodu. Wierzcie mi ,że miałam dobre intencję a wyszło z tego, że robię z tej Pani żebraczkę. Albo ktoś źle zinterpretował moje intencje, lub jestem komuś niewygodna i przeszkadzam.Nie wiem co mam robić? Przede wszystkim chciałabym przeprosić Panią Romę jeśli czymkolwiek ją uraziłam, nie chciałam i jest mi z tego powodu ,bardzo ,bardzo przykro. Quote
albiemu Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Weroniko z tego co czytam Pani Roma potrafi się przyznać do tego, że jest jej ciężko jednak ma swoją olbrzymią godność i nie jest jej łatwo tą pomoc przyjmować tym bardziej, że zrobiła się tak głośna. Lepiej mniej gadać i tyle. Nikt źle nie chciał ale trzeba pomagać Pani Romie tak jak ona tego chce. Nie ma co dystkutować jedynie zrozumieć i przyjąć jej opinie. Biorąc pod uwage jak wiele złego ją spotkało ja ją rozumiem ze jest bardzo ostrożna, nieufna i tak reaguje. Quote
Rybka_39 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 [quote name='żaba88']Odpowiem za siebie, nie robię tam bardzo wiele bo posprzątanie podwórka z gałęzi, połatanie starej siatki, pomalowanie nowej, czy posadzenie zielonego itp. to dla mnie nic... Czułbym że pomogłem jakbym mógł posprzątać dom wolny od psiaków, doprowadzić go do stanu używalności... A krew mnie zalewa jak słyszę że pewien *** :grab: który myśli że schronisko jest jego, twierdzi że w schronisku nie ma miejsca na te psy... :angryy: A to jest główny problem, bo ok. 40 psów od zaraz nie znajdzie nowego domu...[/quote] Skoro jestes z tamtych okolic mozesz porobic fotki co poniektorym psiakom i napisac onich z 2 zdania? Przydaly by sie obroze z imionami, zeby ich nie mylic i jakis zeszyt z ifo o kazdym psiaku...cos jak w schronie..:roll: Quote
Majawrc Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Witam, prześledziłam cały wątek i ....serce mi pęka, napisałam PW z prośbą o adres gdyż mam w Przemyślu rodzinę i gdy zadzwonię to z pewnością pomogą jak będą mogli! Sama mam zamiar na dniach przygotować paczkę z najbardziej potrzebnymi rzeczami (np. kasze,makarony,ryż i żywność długoterminową) nie wiem tylko czy wysłąć bezpośrednio do nich czy może ktoś zaufany odbierze i przekaże ? Mam nadzieję że wszystko ułoży się po naszej myśli, mam jeszcze pytanie, czy oni nie potrzebują jakiś lekow, witamin,środkow odkażających itp? Quote
gagata Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 Słuchajcie,okazuje się,że rzeczywiście mamy na wątku osobę, która się nie ujawnia (nie ma w tym nic zdrożnego) ale ta osoba przekazuje Romie wieści z wątku bardzo tendencyjnie (poprzekręcane, wypaczone,podsypane kłamstewkami). Jest to bardzo przykre, szczególnie,że mimo intencji tej osoby ucierpią na tym zwierzęta pani Romy. W związku z powyższym,będziemy tu teraz podawć informacje bardziej ogólne,szczegoły przekazując PW,choć będzie to bardziej uciążliwe. Trudno...:diabloti::mad: Quote
gagata Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 Zeby unaocznić osobom niezorietowanym, z jak trudnym problemem mamy do czynienia, przekażę relację z wczorajszych wydarzeń, bardzo zresztą smutnych.. Otóż pani Roma poza psami miała jeszcze kilka kotów iwłaśnie przedwczoraj jeden z tych kotów stracił życie przez jej psy.Roma bardzo rozpaczała i szukała ratunku dla pozostałych. W końcu pan Piotr,który tam na miejscu pomaga Romie jak może,zdołał załatwić dla nich miejsce na DT w Rzewszowie. Gdy wczoraj, po załatwieniu transportu do Rzeszowa ,pożyczeniu klatek itp. udali się do Romy po koty, ta początkowo nie chciała im ich wydać. Okazało się, że jakaś "dobra dusza":mad::mad::mad: już Romie przyniosła rozkoszną wieść, że te koty mają zostać sprzedane po 50 zł za sztukę na futra!!! Usiąść i płakać!!! Dopiero telefon Romy do DT i potwierdzenie faktu przyjęcia kotów spowodował wydanie zwerzaków. Koty są już bezpieczne, ale z czym jeszcze się spotkamy, tego nie wiem... Quote
Margo05 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Siła wyższa :evil_lol: Ale damy radę i wszystkim zainteresowanym przekażemy info na pw. Quote
gagata Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 No dobrze, dość już smutków. Mam też i wesołe wieści! Stowarzyszenie "Nadzieja" z Przemyśla ponoć w końcu doczekało się potwierdzenia z sądu! Tak więc Weroniko, załatwiaj resztę formalności ( z kontem) i goń Stowarzyszenie do roboty! Możecie zacząć od Romy!!:lol::lol::lol::lol: Quote
majqa Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 [B]Jeśli uzgodnicie z Panią Romą, że dla danego psa możemy szukać domku[/B] (czyli po znalezieniu takowego, dobrego, który zostanie sprawdzony, Pani Roma podtrzyma wolę wydania), [B]chętnie, na ile mi tylko czas pozwoli, pomogę w tekście ogłoszeniowym i samym ogłaszaniu. [/B][B]W konkretny post wkleję już sam tekst i linki ogłoszeniowe.[/B] [B]Napiszę, co by się przydało:[/B] - imię piesia, choć orientacyjnie wiek, - info, czy: zaszczepiony, odrobaczony wykastrowany/ wysterylizowana - stan zdrowia - czy ma jakieś problemy ze zdrówkiem, jeśli - jakie? - zachowanie - czy może dołączyć do innych psów/ suczek (jak stoi z kotami?) - do jakiego domu powinien trafić, do jakiego nie, czy będąc z Panią Romą w domu sygnalizuje potrzebę wyjścia - jeśli była szansa poprowadzić go na smyczy, jak chodzi, podobnie, ma się rzecz z autem (miał szansę przejechać się - jak reagował; panika, wymioty?) - zdjęcia- szczyt szczęścia = pomniejszone do mniej niż 100kb (wymóg stron ogłoszeniowych) - na kogo podawać kontakt - imię, mail, kom. - jeśli coś pominęłam - wszelkie konkrety, jakie przyjdą Wam do głowy; im więcej info tym lepiej "ugrać" fajny tekst Quote
Margo05 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Ze swej strony mogę obiecać obróbkę zdjęć na potrzeby Majqi i nie tylko :evil_lol: Quote
majqa Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 [quote name='gagata']Słuchajcie,okazuje się,że rzeczywiście mamy na wątku osobę, która się nie ujawnia (nie ma w tym nic zdrożnego) ale ta osoba przekazuje Romie wieści z wątku bardzo tendencyjnie (poprzekręcane, wypaczone,podsypane kłamstewkami). Jest to bardzo przykre, szczególnie,że mimo intencji tej osoby ucierpią na tym zwierzęta pani Romy. W związku z powyższym,będziemy tu teraz podawć informacje bardziej ogólne,szczegoły przekazując PW,choć będzie to bardziej uciążliwe. Trudno...:diabloti::mad:[/quote] Do wątku dochodzą nowe, przejęte sytuacją Pani Romy, osoby. Mogą poprosić w dobrej wierze, o dowolny konkret na PW ale wtedy nigdy nie macie pewności, że taka osoba, o jakiej jest mowa w cytowanym poście, nie ubiegnie Was i takich informacji nie zdobędzie, pisząc do kogokolwiek niezorientowanego. Niestety...:-( Przykro się czyta takie posty, jak w cytacie. Jeśli miałabym pewność, taką z pierwszej ręki, że ktoś ewidentnie szkodzi pośrednio Pani Romie, a w dalszej perspektywie blokuje pomoc jej zwierzakom, wolałabym by taka osoba została nazwana po imieniu (w tym wypadku nicku - o ile jest zarejestrowana na dogo). Wiedziałabym wtedy, od kogo lekceważyć wszelkie zapytania. Quote
majqa Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 [quote name='Margo05']Ze swej strony mogę obiecać obróbkę zdjęć na potrzeby Majqi i nie tylko :evil_lol:[/quote] Czy Ty mi obiecujesz coś jeszcze w znaczeniu "obróbka", a zwłaszcza "i nie tylko" ? ;) :evil_lol: :razz: Quote
gagata Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 Też bym tak wolała,ale Roma to dyskretna osoba i nie powie, przyjnajmniej narazie, kto jej takie bzdury opowiada. Podejrzewam jednak, że ten któś na dogo nie jest zarejestrowany... Quote
Margo05 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Majqa :oops::oops: :eviltong: Jeszcze nie wiemy kto zacz, ale się dowiemy. Quote
Isadora7 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Jeżeli w tym maczają palce [B]Margo05[/B] i [B]majqa[/B] to ja mogę zrobić allegro dla pani Romy. Można przecież takie zbiorcze dla wszystkich psiaków. [B]Z takim duetem choćby na koniec Świata[/B] Quote
majqa Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 [quote name='Isadora7']Jeżeli w tym maczają palce [B]Margo05[/B] i [B]majqa[/B] to ja mogę zrobić allegro dla pani Romy. Można przecież takie zbiorcze dla wszystkich psiaków. [B]Z takim duetem choćby na koniec Świata[/B][/quote] Dziękujemy Isadorko!!! :loveu: W nd. będę miała "odtroskowioną łepetynę" - spłodzę tekst zbiorczy i pocudujemy! O ile pamiętam, przeczesując wątek, zbiorcze allegro było robione. [B]Myślę, że od przybytku głowa nie boli ale nie chcąc się rządzić na nie swoim wątku, czekam żeby się wypowiedziała gagata, bo może uzna, że pomysł nie jest trafiony.[/B] Quote
Recommended Posts