Saphira Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Dziewczyny w Kielcach mają chętnych starszych ludzi na jakąś małą sunię. Jak nic nie znajdą u siebie to /podałam tel. do Romy / zadzwonią. Nie wiem czy mogę podać namiary na Żabę ? Dziewczyny pytaja czy miałby kto zawieźć w razie czego sunię do W-wy i w jakim wieku jest psinka? Dziewczyny napisały: "Z tego co wiem to piesek musi być malutki. Nawiąże z nimi kontakt i dowiem się czegoś więcej. Wiem tylko że Państwo mieszkają w kaminicy, mają dostęp do ogródka. Ale to są jacyś starsi ludzie(p.Kasia nazwala ich staruszkami, pan schorowany, pani w dobrej kondycji), więc w gre wchodzi tylko starszy psiaczek. Nie jakieś tam 5 lat tylko ok. 10." Quote
Saphira Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [b][size=4]wĘgiel Ma PodroŻeĆ Nawet O 100 ZŁ Na Tonie !!!! Kupujcie !!!!![/size][/b] Quote
Saphira Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Kurcze ! Zostałam tu sama ? :crazyeye: Quote
weronika1 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Saphiro, dotarła piewsza paczka. W paczce były buty, z których P. Roma bardzo sie cieszyła, herbata lipton z pieknymi kubkami, spore ilości produktów sojowych , skórzane rękawice, ciepłe getry. Nie wiem czy wszystko z tej paczki wymieniłam, ale radość p. Romy była tak duza, że nie mam pojęcia czy wszystko zapamiętałam. Jeszcze podobno zielona Żabka dla Dudusia. Pani Roma powiedziała , że Żabka jest piękna, będzie jej przypominać tą na dwóch nogach. DZIĘKUJĘ :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Quote
irysek Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 ide pakowac ostatnia lub przedostatnia paczke dla panstwa osiegow. mam nadzieje, ze takze beda sie cieszyc :) jutro wysylka. podpisze na apczce, zeby zawiadomic iryska jak dojdzie, tak jak ostatnio... ;) Quote
Poker Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [quote name='Saphira'] Dziewczyny napisały: "Z tego co wiem to piesek musi być malutki. Nawiąże z nimi kontakt i dowiem się czegoś więcej. Wiem tylko że Państwo mieszkają w kaminicy, mają dostęp do ogródka. Ale to są jacyś starsi ludzie(p.Kasia nazwala ich staruszkami, pan schorowany, pani w dobrej kondycji), więc w gre wchodzi tylko starszy psiaczek. Nie jakieś tam 5 lat tylko ok. 10."[/quote] nie uważam ,że do straszych ludzi mają iśc starawe psiaki.Zwykle strasze psy zaczynają chorować i starsi ludzie nie zawsze mają siły jeździć do weta,nie mówiąc o funduszach.5-6. letnie psy wydają mi się być odpowiednie. Quote
Saphira Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 [quote name='weronika1']Saphiro, dotarła piewsza paczka. W paczce były buty, z których P. Roma bardzo sie cieszyła, herbata lipton z pieknymi kubkami, spore ilości produktów sojowych , skórzane rękawice, ciepłe getry. Nie wiem czy wszystko z tej paczki wymieniłam, ale radość p. Romy była tak duza, że nie mam pojęcia czy wszystko zapamiętałam. Jeszcze podobno zielona Żabka dla Dudusia. Pani Roma powiedziała , że Żabka jest piękna, będzie jej przypominać tą na dwóch nogach. DZIĘKUJĘ :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:[/quote] Weroniko ! Bardzo mnie zmartwilaś ! Dotarła paczka , która była wysyłana we wtorek, a po dwóch piątkowych ani śladu. Były w nich 3 pary butów, 2 dla Romy , jedna dla Frania, dużo rozmaitej bielizny, skarpet i ciepłych rajstop, piżama z polarka, pościel, ciepłe ciuchy z polarka / bluza granatowa i pomarańczowa/, podomka / zielona/, swetry brązowy rozpinany z reserwet i granatowy z wzorkiem na górze z wółczanki. Błagam sprawdź bo mam ochotę wysadzic w powietrze budynek poczty polskiej. A może Roma cos pomylila ? Quote
Charly Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Pan Jacek (nick na dogo Brutus_L) przekazuje na p. Romę i jej psy 300 zl. Będą przelane na podane konto. Dajcie prosze znac jak pieniądze dojdą. Dzięki Quote
Saphira Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Przed chwilą rozmawialam z Panią Romą. Nie podpalę, ani nie wysadzę w powietrze Poczty Polskiej :evil_lol:. Paczki doszły. Doszla też paczuszka od Pani Basi z przepięknymi zdjęciami psiakow :lol::lol::lol::lol::lol: za które nasza Roma serdecznie dziękuje. :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: Quote
mru Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 [quote name='Charly'][SIZE=4][B]Pan Jacek (nick na dogo Brutus_L) przekazuje na p. Romę i jej psy 300 zl. Będą przelane na podane konto. Dajcie prosze znac jak pieniądze dojdą. Dzięki[/B][/SIZE][/quote] gromkie brawa dla pana Jacka! :D:D:D:D Quote
basiapron Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 nie mam kolorowej drukarki,ale chciałam jakąś ładną karteczkę z podziękowaniem dołączyć i pomyślalam że zrobię taką. Quote
Saphira Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Weroniko ! Ile w Przemyślu kosztuje tona węgla ? Czy dostaniesz od razu , czy może jest kolejka ? Quote
weronika1 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Lepszy węgiel kosztuje na składzie 650 tona, jest tez po 500 zł. Wydaje mi sie że lepiej kupić ten po 650 . Dzisiaj było sporo ludzi na składzie ale węgiel był. Wzięłam nr konta i jutro przeleje za tonę ,Żabek kupi drugą i przywieziemy razem. Saphiro kochana , nie masz powodu do zmartwień, dzisiaj przyszło dwie paczki na raz jedna juz wymieniłaś, a w drugiej było 30 kg kaszy i 1 kg mąki. Było też mleko spore ilości . Pani Roma prosiła aby nie przysyłać mleka , ponieważ ona otrzymuje z MOPS. Dziękuje za wszystko i bardzo się cieszyła, ciągle powtarza cyt:" Boże ile jest dobrych ludzi proszę pamiętać i wszystkim podziękować":lol: Quote
Brutus_L Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Czego pani Roma z mężem w tej chwili najbardziej potrzebuje? Mam na myśli nie tylko potrzeby psów ale również ich własne. Quote
Brutus_L Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Czego pani Roma z mężem w tej chwili najbardziej potrzebuje? Mam na myśli nie tylko potrzeby psów ale również ich własne. Quote
Saphira Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 [quote name='Brutus_L']Czego pani Roma z mężem w tej chwili najbardziej potrzebuje? Mam na myśli nie tylko potrzeby psów ale również ich własne.[/quote] Wszelkiego typu żywność długoterminowa , ale nie jada drobiu i wołowiny. Zastępuje to żywnościa sojową : głównie pasztety i kotlety sojowe. Poza tym zupki typu knor, przyprawy, masło, margaryny, olej,cukier, mąka, przetwory rybne /lubi śledzie /, serki np. almette, topione, kasza manna, kaszki mleczno-ryżowe / takie jak dla dzieci/. No i oczywiscie środki czystości czyli płyny do mycia naczyń, płyny i proszki do prania, mydła itp. Bardzo jej smakowały gotowe sosy z Łowicza typu : boloński, do spagetti, chiński itp. Nie wiem czy mają ciepłe kurtki na zimę ? Podam ci telefon do Pani romy. Bardzo sympatycznie się z Nią rozmawia. Quote
weronika1 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Pani Roma najbardziej to potrzebuje zdrowia i tego jej życzymy z całego serca. :lol: Poza tym , to wszystkiego co jest potrzebne aby funkcjonować jak normalny człowiek. Jest to osoba bardzo skromna , ma małe wymagania , lubi sucharki , dużo pije to i kompociki, za soją nie przepada ,choć ostatnio nawet się do tego przekaonała i mówiła że zdrowa i smaczna. Czas od czasu masełko, pomidorek, wendlinkę wieprzowa, skromnie sie ubiera . Najbardziej to stara się o psiaki i wiem ,że gdyby im zabrakło jedzenia to by było bardzo źle , natomiast o siebie to nie dba specjalnie. Quote
gagata Posted September 27, 2008 Author Posted September 27, 2008 Wiem też, że skończyła się sucha karma dla psów. Gdyby coś się stało i Roma nie mogłaby im ugotować, to byłby problem... Nic nie chcę mówić, ale po zakupie węgla trzeba zacząć myśleć o kasie na szczepienia psów....Większości terminy mijają w grudniu...Dodaję,że one są szczepione wyłącznie na wściekliznę.... Saphiro, ceny ogłoszeń w Warszawie sprawdzę zaraz w poniedziałek.... Quote
Margo05 Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Spróbuję się dowiedzieć o suchą karmę. Możliwe, że będzie nieco tańsza, bo od zaopatrzeniowca. Ale pewności jeszcze nie mam. Weroniczko, uśmiecham się pięknie o zdjęcia Pani Romy. Potrzebuję tragarzy, lodówki i telewizora. Na wtorek. Ma ktoś na zbyciu? :evil_lol: Quote
weronika1 Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Margo, przykro mi ale chwilowo nie mam aparatu, bo pożyczyłam , pojechał na Karaiby i ma wrócić jutro . Jak tylko wróci aparat ,to razem z Żabką przy zwalani węgla może coś zdjęć zrobimy. Quote
irysek Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 kurtke na zime to ja bym znalazla, nie jest zbyt piekna, ale sie nadal albo dla jednego albo dla drugiego. poslalam im teraz 4 kostki mydla, kisiele, budynie, przyprawy, slodyczy troche, sprawy typu ambi pur do wc, kilka op kotletow sojowych, tofu, kilka puszek ryb w sosie pom., kasze gryczana, flaki sojowe, 2 opakowania bulionu warzywnego w kostkach, zabawke dla psiakow (po moim kocie), 2 sukienki, 2 torebki, portfel. ogolnie jak zwykle 10kg tego co najlepsze ;) Quote
Margo05 Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Irysku, piękne dzięki :loveu::loveu::loveu: Quote
cinusiowa Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Ile mogłam na chwilkę obecną tyle przelałam. Nie wiem na co wystarczy, ale zawsze na kilka dni jedzenia dla Pani Romy będzie ;) Musi dbać o siebie jak ma tyle psiaków ;) Quote
gagata Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 Słuchajcie, tam i tak trzeba mimo wszystko zadbać w pierwszej kolejności o karmę dla psów ( poza węglem oczywiście), bo jak psy nie będą miały co jeść, to Roma odda im swoje jedzenie....a tak już niegdyś bywało:shake: Quote
Saphira Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Dobrze by było, żeby Weronika co najmniej tydzień naprzód wołała o środki finansowe na karmę. Wtedy zawsze coś zaradzimy. Z tego co się dowiedziałam przydałyby się gumiaki / kalosze/ , bo błoto u nich straszne na posesji. Quote
Recommended Posts