Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agusiazet napisał(a):
Iwona nie zagląda:(

zaglądam, ale mam ostrą anginę i jakoś nie mam formy do pisania...
Stanłaci troche się ustabilizował. Miała kolejny atak, ale już nie taki ostry...

• 2 months later...
Posted

Ataki padaczki sa rzadsze, ale niestety Łatusia ma zaawansowany nowotwór sutka...:( Prawdopodobnie są przerzuty bo ma powiększone gruczoły pachwinowe i szyjne... :(

Posted

EVA2406 napisał(a):
Jeśli są powiększone węzły chłonne to nie musi być objaw przerzutu. Może być jakiś stan zapalny. Powinien to zobaczyć wet.

Oczywiście, że jest pod stałą kontrolą lekarza... :(

Posted

EVA2406 napisał(a):
I to wet mówi, że powiększone węzły to przerzut?

Nie. Mówi, że to może wskazywać na przerzuty. W przyszłym tygoddniu bedzie usg i rentgrn, więc bedzie wiadomo więcej.

Tylko, że ze względu na chore serce i wiek (16 lat) Łacia i tak jest nieoperacyjna,a guz sutka z malutkiego guzka w ciągu 2 tygodni powiększył się do wielkości pomarańczy :(

Wiem sporo o nowotworach, bo mój mąz umarł na raka, a ja też leczę się onkologicznie (może to głupie porównanie, ale tak bardzo znów się nie różnimy od zwierząt)

Posted

To prawda, że się nie różnimy...............ale może to jeszcze nie to najgorsze.....................
Wiem, że Łacia to już starsza pani, bo wątek śledzę od dawna, ale może jeszcze trochę pobędzie z nami. Cieplutkie myśli i kciuki, żeby się udało.

Posted

EVA2406 napisał(a):
To prawda, że się nie różnimy...............ale może to jeszcze nie to najgorsze.....................
Wiem, że Łacia to już starsza pani, bo wątek śledzę od dawna, ale może jeszcze trochę pobędzie z nami. Cieplutkie myśli i kciuki, żeby się udało.

Apetyt ma niezły :) A jak ślicznie doopka kręci :) To najpiękniejszy gremlinek świata :ą

Posted

EVA2406 napisał(a):
A ewentualnie narkozę wziewną ma?

żadnych decyzji co do operacji jeszcze nie podjąl ani wet, ani ja. Pokaże wam na zdjęciach jak to wyglada.
Trzeba wziąć pod uwagę, że Łacia zachowuje się jak na jej stan zdrowia (arytmia, padaczka, nowotwór) całkiem dobrze - ostatnio przytyła 30 dkg, na sacerkach sie nie wysila (siusiu, kupa, pare kroków), ale niestety "startuje" do mieszkającej w pobliżu amstafki.

Nie wiem czy to prawda, że Łacia ma 16 lat (u mnie jest od 3 lat), ale zrobie wszystko, zeby ten cudowny gremlinek był z nami jak najdłużej. Łatka to IDEALNY pies. Nie jestem wstanie zrozumieć, jak jej pani mogła oddać ją do schroniska. Łatka to pies, który rozprasza zły humor :) Wystarczy, że porusza cudownymi uszami i wyłysiałą (niestety) doopką :)

Posted

Niestety guz rósł w takim tempie, że łatka zaczęła mieć trudności z chodzeniem. Dzisiaj została zoperowana... Operację zniosła dobrze, ale trzymajcie kciuki za gremlinka...:(

Jutro postaram się wkleić zdjęcia.

Posted

agusiazet napisał(a):
Łacia, trzymajcie się razem z Pańcia:)

Agusiazet, ja wiem - wszystkie psy sa wspaniałe, ale nie poznałaś Łatki.... Łacia to pies wyjątkowy. To pies nie tylko nie sprawiający żadnych problemów, ale antydepresyjny... Gdy byłam chora i było ze mną źle, wystarczyło, że spojrzałam na jej minke i jej uszy gremlinka i musiałam sie uśmiechnąć. Dziekuję losowi, że Łacia zamieszkała u mnie. Szkoda, że tak późno...

Posted

Bardzo wam dziekuję : Łacia noc znisła dobrze. Dzisiaj ze smakiem zjadła cielecinkę :) Po godz. 18 przyjedzie do niej wet więc zobaczymy...

Zdjęcia Łaci parę dni przed operacją:

guz:

Po operacji: