Bachnach Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Zabieg jak najszybciej , ale zależy to również od męskiej pomocy, Kaj jest dośc ciężki .Próbuję się umówić na ten tydzień. Jeżeli chodzi o karmę to oczywiście w takich ilościach jak to praktykujecie, Karino , mamy też szczeniaka podrzutka.suczka Zorka ok 4 miesiecy , już po szczepieniach będzie duża waży teraz ok 10 kg i jej siostra Sonia tej samej wagi obie śliczne , szukaja domu. Rozumiem że kastracja Kaja załatwiona. Lecznica przy Wesołej prawdopodobnie czwartek. dzisiaj sie upewnię Quote
pędzelopka Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Kaj się chyba nie obrazi jak wkleję dziewczyny:diabloti: Od lewej: Zora i Sonia Sonia Zora Sistars:diabloti: Quote
Dorothy Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 rety, powalaja na kolana. I te uszy.... Quote
Bachnach Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 akodirka Zarejestrowany: May 2007 Postów: 237 nie wiem gdzie to napisac, ale kilka razy widzialam juz przy poczcie na wasilkowskiej dwa wolnobiegające psy - jeden wyglada, jakby na 99% byl szczenny, a drugi tez wyglada, jakby spodziewal sie mlodych, na dodatek, w tamtych okolicach kiedys inna bezdomna suka miala mlode i nie wiem co sie z nimi stalo, bo ich raczej nie widać, ale jeden niedawno biegał i rzucał się na inne psy (a jest calkiem sporych rozmiarów) nie wiem, gdzie to mam zglosic, wiec pisze to tutaj, moze ktos bedzie wiedział, co z tym trzeba zrobić, by zapobiec jakiemus nieszczęściu Quote
Bachnach Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 co z tą sunią ??Pędzlopka o 10 ?? Od zgłoszenia minęło trochę czasu , niestety i raczej mocno w typie rasy to pewnie sunia nie jest. Chociaz tam , ja sie na rasach zupełnie nie znam. Oby sie tylko jeszcze nie oszczeniła !! Zgłoszenie z 31 marca oj.... Quote
pędzelopka Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 A teraz szukaj wiatru w polu.. 10 mi pasuje Quote
Bachnach Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 KARINA, sterylizacja we czwartek o 8.15 lecznica przy Wesołej , pies KAJ . powidziano mi w lecznicy , że wystarczy telefon z TOZ , nr do lecznicy 742 38 00 Quote
Kuna Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 No cóż, pozostaje tylko cieszyć się z takiego zakończenia tej sprawy :)) Dzięki Karina 1002 że wzięłaś to na siebie. Quote
karina1002 Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Lecznica już wie. Podziękowanie też Iwonie i Wiki, dzięki której jest cała akcja i dzięki której są pieniądze choć na takie zabiegi. Quote
Bachnach Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Kaj , po sterylizacji , trochę pijany jeszcze , ale wszystko w porzadku. Dziekuje Pani Doktor Kasiu za wszystko , przez 8 lat pomaga mi Pani przy znajdkach , dziekuje i podziwiam za deliktność , ogromny takt i powściągliwośc w ocenie bardzo niekulturalnych osób , nic dziwnego ze jak to Alina mówi jest Pani jej weterynarzem. Quote
Izis Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 [quote name='karina1002']Podziękowanie też Iwonie i Wiki, dzięki której jest cała akcja i dzięki której są pieniądze choć na takie zabiegi. Dziękujemy Iwonko w imieniu Kaja i wszystkich tych bezdomnych biedaków, które dzięki Twojej akcji mają szansę zostać wysterylizowane, czyli przyczynią się do ograniczenia liczby bezdomnych psów w przyszłości. Quote
pędzelopka Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Podziękowania dla Bachnach dzięki której jest cała akcja. W imieniu Kaja oraz wszystkich zwierząt, które bezdomne, chore i okaleczone zostały przez nią uratowane i trafiły do nowych domów. Podziękowania dla Pani Małgosi za dobre serce. Podziękowania dla wszystkich białostoczan, którzy zapełnili skarbony i zasponsorowali ten oraz inne zabiegi kastracji i sterylizacji. Podziękowania dla Izis za rozweselenie tego pochmurnego dnia dowcipem sytuacyjnym. Tak trzymać:loveu: Quote
plinka Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 A mnie rozweselają te Wasze posty :p Tak, tak, policytujcie się jeszcze, kogo bardziej wychwalicie :p :multi: Quote
Camara Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Poczytałam wątek i dwukrotnie sugerowano w nim podobieństwo Kaja do owczarka podhalańskiego. Kaj ma coś wspólnego z podhalanem. Biały kolor :cool3: Ale psiak śliczny :p Quote
Bachnach Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 A co z dziewczynami , chyba tez sterylizacja wskazana? Quote
Izis Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Camara napisał(a):Poczytałam wątek i dwukrotnie sugerowano w nim podobieństwo Kaja do owczarka podhalańskiego. Kaj ma coś wspólnego z podhalanem. Biały kolor :cool3: Ale psiak śliczny :p Zgadzam się :-) Quote
Bachnach Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Jendak Kaj "na żywo" ma coś wspólnego z podhalanem , czekajacy "psiarze" w lecznicy orzekli , że podhalano - kaukazo - chau chau , taki mix . Czuje sie swietnie . Powiedziano mi , że nie istnieje rasa Akita długowłosa . Długi włos to wada tej rasy , ale ja sie nie znam , Alina sie zna. Quote
Izis Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Bachnach napisał(a):Jendak Kaj "na żywo" ma coś wspólnego z podhalanem , czekajacy "psiarze" w lecznicy orzekli , że podhalano - kaukazo - chau chau , taki mix . Ma ma... jasne... kolor :evil_lol: Camara ma rację :-) Bachnach napisał(a):Powiedziano mi , że nie istnieje rasa Akita długowłosa . Długi włos to wada tej rasy , ale ja sie nie znam Długowłosa akita jest jak najbardziej. Tak samo jak długowłosy owczarek niemiecki. A że stanowi niewystawową odmianę rasy krótkowłosej to żadna tajemnica. I tak jak niewystawowe owczarki długowłose pewnie kiedyś doczeka się swojego klubu i swoich wystaw. Rodowody mają normalne jak każdy inny pies rodowodowy. Zdjęcie białej akity długowłosej które wcześniej wstawiłam na tym wątku jest również zdjęciem akity rodowodowej - więc ciężko byłoby się upierać, że ona nie istnieje. Ale jak widać dla chcącego nic trudnego. Quote
Bachnach Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Izis , wszelki duch...... , pamiętaja cię z czasów najwiekszej wojny na wątku To Alina jest chcą.????ca Izis , a co powiesz o dziewczynach zamieszczonych powyżej, siedzą teraz u nas. (nie kopać to juz wiem) Quote
Izis Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 [quote name='Bachnach']Izis , a co powiesz o dziewczynach zamiszczonych powyżej, siedzą teraz u nas. (nie kopać to juz wiem) Dobrze, że to już wiesz... A sunie cóż... pewnie znów mix podhalana z czymś tam :crazyeye::evil_lol:, a co z tego, że nie białe ;-) Podhalany to jakby nie moja rasa ;-) więc niech się Wasi fachowcy wypowiedzą... Quote
Bachnach Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 haha, widzisz jaki suchar, zostałyśmy same na watku , ale że Ty wrociłas?? Izis Quote
Izis Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Nie wróciłam. Cały czas jestem i zdania też nie zmieniłam na wiadomy temat. I żeby nie było nieporozumień wierzę w to co widziała Iwona - nie miałaby powodu kłamać. I nic tu nie pomoże nieudolna próba umniejszanie jej zasług. Robi bardzo wiele dla psów i oby więcej takich ludzi oddanych ich losowi. Dziwi mnie tylko, że zamiast przyznać się do błędu Ty idziesz w zaparte... Nie mam zamiaru kontynuować dyskusji na powyższy temat, gdyż powiedziałam już to co uważałam za słuszne i celowe i przełączam się na obserwację dalszych losów Waszego "podhalana". Hej góry nasze góry... Quote
Bachnach Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 ty ja okularow zapomnialam z roboty , moze wiekszymi literami. Obserwacje , to w samochodzik i pod Bialystok, no bo kurde jak inaczej Izis ? miala powód , miała , ale to z Malgosią sie do TOZ wybieramy i pogadamy z Wiki po meńsku , nie wolno kłamać ! Quote
Recommended Posts