peppermint Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Nie wiem skąd Twoja agresja w stosunku do mnie. Dziewczyny od 2 stron kłócą się o wyższość Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą. Nie trzeba należeć do żadnego kółka aby samodzielnie dojść do wniosku, że to jest pozbawione sensu. A o dobro Kaja się nie martwię. Quote
Dorothy Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 Jezu czemnu ten watek taki kłótliwy?? pechowy jakis :-( co u Kaja? Quote
pędzelopka Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 peppermint to pewnie było do mnie. już odpowiadam. ja tam agresywna nie jestem. i wszystkie szczepienia mam :eviltong: posłuchajcie ciotki to już się zaczyna robić nudne. tak dalej być nie może. albo się wszystkie zbierzmy w kupę albo zamykamy wątek w cholerę. albo zacznijmy się obrzucać na PW .to nie telenowela. "Dziewczyny od 2 stron kłócą się o wyższość Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą." Ja tam jestem ponad to. żadnych świąt nie lubię. Ale gdybym musiała wybierać to wybrałabym Wielkanoc - Mikołaje działają mi na nerwy. " A o dobro Kaja się nie martwię." I ja również bo naprawdę jest w dobrych rękach. Trochę pewnie tęskni za swoimi jajkami , ale mówi się trudno. Nie można mieć wszystkiego:razz: Na koniec dodam , że sama osobiście Kaja oglądałam i podtrzymuję swoje zdanie, że to mix POTCHALANA(:diabloti:) Z NIEDźWIEDZIEM POLARNYM. A żeby nie było , że jestem nienormalna to wyjaśniam : Uwaga uwaga: rozładowuję atmosferę P.S. Moni3a widziałaś te maluchy, których zdjęcia wstawiałam? Quote
Guest monia3a Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 pędzelopka napisał(a): P.S. Moni3a widziałaś te maluchy, których zdjęcia wstawiałam? Widziałam i co ?? Jeszcze szukają domów ?? One to są mieszanką boksera,asta czy doga z domieszka niedzwiedzia brunatnego :evil_lol: Quote
pędzelopka Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 To są prawdziwe samojedy. :p Czy ktoś wie dlaczego schronisko zechciało 300zł za przyjęcie maluchów do siebie? Dobrze , że trafiły na taki tymczas jaki trafiły, ja już szczenięta ze śmietnika wyjmowałam. Czy TOZ mógłby zasponsorować sterylkę po pierwszej cieczce gdyby nie znalazł się dom. Tymczas już zasponsorował wszystkie szczepienia itp i na razie basta. Quote
Guest monia3a Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Raczej dobermany :p A tak poważnie, dlaczego one jeszcze szukaja domów?? Szczeniaki rozchodzą się w mig a one nie mają więcej niż 5 miesięcy. Sairisa robi tanie allegra więc może zróbcie je suniom, ogłoście wszędzie gdzie się da a dom znajdzie się w tydzień wtedy niech właściciel zrobi sterylizację i niech skorzysta z tańszej oferowanej przez TOZ :p Z tego co widziałam w ogłoszeniach do oddania jest tylko jedna bynajmniej jedna była w ostatnim ogłoszeniu na zdjęciu. Quote
pędzelopka Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Nie nie nie. to samojedy. Została jedna tylko i aż. Miałam już parę telefonów..ale w sprawie pręgowanej. Druga się nie podoba a nie oddam przecież podejrzanym typom byle się pozbyć. Nie sztuka znaleźć dom w tydzień. Sztuką jest znaleźć dom na dłużej niż tydzień. A, że będą duże to zmienia postać rzeczy. Najlepiej "schodzą" takie średnie, zmieszczą się i w bloku i w domu. A na łańcuch lub "do towarzystwa dla mojego wilczura" to podziękuję, takie oferty tez były. Czyli nie możemy na was liczyć w razie czego? Sama zapytałam sama sobie odpowiedziałam.Coby OT nie robić Kaj do góry. Na dziewczyny przyjdzie czas Quote
sairisa Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 [quote name='pędzelopka'] To już lepiej podnosić sobie ciśnienie na świeżym powietrzu, pobiegać z psem, porzucać patyki...co niezwłocznie idę uczynić bo już żal .... ściska jak to czytam. Sairisa chodź i Ty co się będziesz ciskać z nimi:painting: A właśnie wróciłam ze spacerków :p Moje psiaki strasznie niezadowolone, bo za ciepło i wogóle im się biegać nie chciało [quote name='monia3a']A ja chciałbym się dowiedzieć co u Kaja?? Jak idzie mu szkolenie o ile już zaczął ?? Co do rasy to już chyba wiemy, że to mieszanka akity napewno, samojeda też trochę, podhalana z uwagi na kolor no i może nieco budowę no i ostanie spostrzeżenia ast i malamut czyli reasumując Kaj w całej okazalości :) i stąd moje ostatnie pytanie jakiego domu szukacie dla niego ?? W koncu ktos spytał o Kaja alias podhalano, malamuto, asta, a i akitę no i samoyeda :p Z tego co wiem to ma juz dom, ale czy stały?? Musimy poczekać na Banach ;) [quote name='monia3a']Raczej dobermany :p ja tam u jednej widze zdecydowanie mieszanke tygrysa..ach te pręgi :roll: [quote name='monia3a'] Sairisa robi tanie allegra więc może zróbcie je suniom, Taniego allegro nie robię ,ale ogłoszenie zrobić mogę, podeślijcie tylko informacje na [email protected] ;) Quote
sairisa Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 A tak przy okazji, to szukamy kogos kompetentnego z Częstochowy, kto mógłby sprawdzic chętną na adopcje malamuta, znacie moze kogoś?? Quote
Guest monia3a Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Dla towarzystwa dla mojego obecnego psa ?? Tego bym nie odrzuciła tylko sprawdziła jak to ma wyglądać :p Moją Kiarę w poprzednie wakacje ktoś podrzucił, miała być średnia, wyrosła na owczarko-haskowatego mieszańca i też została jako towarzystwo dla mojej dobki :eviltong: Jeśli chodzi o sterylkę to .... sunia jest w takim wieku że napewno znajdzie dom przez 4 miesiące i zrobi ja juz właściciel :lol: Quote
Bachnach Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Kaj ma nowy dom , mam nadzieję że na stałe . Dziękuje wszystkim , chociaż , mam wrażenie ze wątek trochę "obok" Kaja. Quote
masienka Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 swietne wiesci :) trzymamy kciuki za dobre zachowanie chlopaka:razz: Quote
Izis Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Super, że Happy End :-) Oby go kochali za to jaki jest. Quote
plinka Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Bachnach napisał(a):Kaj ma nowy dom , mam nadzieję że na stałe . A może coś więcej? :) Quote
Guest monia3a Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Czy Kaj był na choć jednej lekcji u Aliny ?? Quote
Dorothy Posted April 25, 2008 Author Posted April 25, 2008 a czy to jest kolejny kamyczek do ogródka żeby "czyjeś" było na górze? :razz: smutne. ja bym zamknęła ten wątek. Quote
sairisa Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 monia3a napisał(a):Czy Kaj był na choć jednej lekcji u Aliny ?? Kaj chodzi na lekcje z nowym panem :p Quote
Guest monia3a Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 sairisa napisał(a):Kaj chodzi na lekcje z nowym panem :p I jak mu idzie ?? Wiecie coś ?? Quote
Guest monia3a Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Bachnach napisał(a):Przy ulicy Węglowej błąka się następna szczenna sunia . Co TOZ na to?? Już Ci piszę: TOZ na to tylko tyle, że niestety nie jesteśmy schroniskiem aby wyłapywać psy, które tak usilnie wyszukujesz :p Proponuję zadzwonić do schroniska lub do straży miejskiej albo najlepiej wziąć pod swoją opieką skoro tak wiele ponoć robisz dla biednych psów. Opuszczam ten wątek i popieram że należy go zamknąć bo przez chwilę fakt było coś w miare normalnego a teraz dalej jest dzika nagonka na TOZ a nie pomoc dla psa. Od opiekunki Kaja nie otrzymałam ani jednej sensownej odpowiedzi, żenujące. Żegnam wszystkich !!! Quote
Bachnach Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Tak Moniu od poczatku nie pomoc , tylko nagonka , tak to odbieram. Przykre. Quote
sairisa Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 monia3a napisał(a):Już Ci piszę: TOZ na to tylko tyle, że niestety nie jesteśmy schroniskiem aby wyłapywać psy, które tak usilnie wyszukujesz :p Proponuję zadzwonić do schroniska lub do straży miejskiej Nie mogłaś ograniczyc się do tego?? Po co ten jad?? Bawi Cie dogryzanie innym ,czy o co Ci chodzi? Banach uratowała Kaja i chyba co do tego nie ma wątpliwości! monia3a napisał(a): Od opiekunki Kaja nie otrzymałam ani jednej sensownej odpowiedzi, żenujące. Żegnam wszystkich !!! Kaj jest w nowym domu, myślisz ,ze ktos codziennie składa raport jak pies sie zachowuje itp?? Daj psu czas na zaakliamtyzowanie się, a wtedy Banach napewno napisze co u niego słychać, bo co mozna pisać o kilku dniach pobytu w nowym domu, tym bardziej ,ze problemy z psem pojawiały sie dopiero jak się zaaklimatyzował w nowych domach. Quote
Kuna Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 [quote name='monia3a']Już Ci piszę: TOZ na to tylko tyle, że niestety nie jesteśmy schroniskiem aby wyłapywać psy, które tak usilnie wyszukujesz :p Proponuję zadzwonić do schroniska lub do straży miejskiej albo najlepiej wziąć pod swoją opieką skoro tak wiele ponoć robisz dla biednych psów. no no, musze powiedzieć, że zdolna jesteś. Naprawdę trudno zagonić mnie na jakiekolwiek forum, bo jak juz pisałam nie mam na to czasu... Ale, Ty potrafisz! Skąd dziewczyno tyle złośliwości w Tobie?? Usilnie wyszukuje?! jak możesz coś takiego pisać?? Bachnach po prostu nie przechodzi obojętnie obok psów w potrzebie. Jeżeli uważasz, że schronisko i staraż miejska to jedyna rada/pomoc jakiej możesz udzielić, to zastanów się czy napewno powinnaś byc członkiem instytucji, która z założenia ma nieść pomoc. Opuszczam ten wątek i popieram że należy go zamknąć bo przez chwilę fakt było coś w miare normalnego a teraz dalej jest dzika nagonka na TOZ a nie pomoc dla psa. Od opiekunki Kaja nie otrzymałam ani jednej sensownej odpowiedzi, żenujące. Żegnam wszystkich !!! obiecywałaś to juz kilka razy, może rzeczywiście powinnaś go opuścić... A opiekunka Kaja robi dla tego psa wszystko co możliwe, w przeciwieństwie do Ciebie Quote
sairisa Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Kuna napisał(a):Jeżeli uważasz, że schronisko i staraż miejska to jedyna rada/pomoc jakiej możesz udzielić, to zastanów się czy napewno powinnaś byc członkiem instytucji, która z założenia ma nieść pomoc. Z tego co pisały dziewczyny, to ich TOZ nie moze udzielić innej pomocy, ale można to było napisać grzecznie... Niemniej jednak powinny pojechać na miejsce i dopilnować aby odpowiednie władze się suką zajeły, skoro same nie mają mozliwości przetrzymywania psów. Quote
Guest monia3a Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 [quote name='sairisa']Z tego co pisały dziewczyny, to ich TOZ nie moze udzielić innej pomocy, ale można to było napisać grzecznie... Niemniej jednak powinny pojechać na miejsce i dopilnować aby odpowiednie władze się suką zajeły, skoro same nie mają mozliwości przetrzymywania psów. 1. Nie mamy możliwości przetrzymywania psów. 2. Każdy człowiek ma przy sobie telefon ( no prawie każdy ) i może zadzwonić do schroniska czy do straży miejskiej z prośbą o pomoc, nie wymagaj ode mnie abym jeździła do kazdego psa czy kota w potrzebie, ja też mam swój dom i rodzinę, której też muszę poświęcić czas a skoro ktoś widzi jakąś krzywdę to powinien reagować a nie pisać na forum że coś gdzieś się dzieje i czekać aż ktoś inny za niego coś zrobi. 3. wydaje mi się, że nie napisałam nic złośliwie tylko prawdziwie i szkoda, że tylko moje słowa wyłapujecie i sie do nich czepiacie. 4. Pies znalazł dom(Kaj) i to mnie cieszy jak również to, że ktoś specjalnie aby mi odpisać zagląda na forum :p choć z drugiej strony to powinno sie tu być dla psa :-o obiecywałaś to juz kilka razy, może rzeczywiście powinnaś go opuścić... specjalnie na Twoje życzenie uciekam i życzę wszystkim miłego wekeendu. Bachnach po prostu nie przechodzi obojętnie obok psów w potrzebie. Jeżeli uważasz, że schronisko i staraż miejska to jedyna rada/pomoc jakiej możesz udzielić, to zastanów się czy napewno powinnaś byc członkiem instytucji, która z założenia ma nieść pomoc. skoro możesz zrobić więcej to proszę bardzo nikt Ci tego nie zabrania i jeśli odejście od psa w potrzebie i napisanie tylko o nim na forum nazywa się pomocą to faktycznie dużo zostało zrobione. Quote
Recommended Posts