Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zabieg jak najszybciej , ale zależy to również od męskiej pomocy, Kaj jest dośc ciężki .Próbuję się umówić na ten tydzień. Jeżeli chodzi o karmę to oczywiście w takich ilościach jak to praktykujecie,
Karino , mamy też szczeniaka podrzutka.suczka Zorka ok 4 miesiecy , już po szczepieniach będzie duża waży teraz ok 10 kg i jej siostra Sonia tej samej wagi obie śliczne , szukaja domu.

Rozumiem że kastracja Kaja załatwiona.
Lecznica przy Wesołej prawdopodobnie czwartek.
dzisiaj sie upewnię

• Replies 281
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

akodirka

nie wiem gdzie to napisac,
ale kilka razy widzialam juz przy poczcie na wasilkowskiej dwa wolnobiegające psy - jeden wyglada, jakby na 99% byl szczenny, a drugi tez wyglada, jakby spodziewal sie mlodych,
na dodatek, w tamtych okolicach kiedys inna bezdomna suka miala mlode i nie wiem co sie z nimi stalo, bo ich raczej nie widać, ale jeden niedawno biegał i rzucał się na inne psy (a jest calkiem sporych rozmiarów)
nie wiem, gdzie to mam zglosic, wiec pisze to tutaj, moze ktos bedzie wiedział, co z tym trzeba zrobić, by zapobiec jakiemus nieszczęściu

Posted

co z tą sunią ??Pędzlopka o 10 ?? Od zgłoszenia minęło trochę czasu , niestety i raczej mocno w typie rasy to pewnie sunia nie jest.
Chociaz tam , ja sie na rasach zupełnie nie znam.
Oby sie tylko jeszcze nie oszczeniła !!

Zgłoszenie z 31 marca oj....

Posted

Kaj , po sterylizacji , trochę pijany jeszcze , ale wszystko w porzadku. Dziekuje Pani Doktor Kasiu za wszystko , przez 8 lat pomaga mi Pani przy znajdkach , dziekuje i podziwiam za deliktność , ogromny takt i powściągliwośc w ocenie bardzo niekulturalnych osób , nic dziwnego ze jak to Alina mówi jest Pani jej weterynarzem.

Posted

[quote name='karina1002']Podziękowanie też Iwonie i Wiki, dzięki której jest cała akcja i dzięki której są pieniądze choć na takie zabiegi.

Dziękujemy Iwonko w imieniu Kaja i wszystkich tych bezdomnych biedaków, które dzięki Twojej akcji mają szansę zostać wysterylizowane, czyli przyczynią się do ograniczenia liczby bezdomnych psów w przyszłości.

Posted

Podziękowania dla Bachnach dzięki której jest cała akcja. W imieniu Kaja oraz wszystkich zwierząt, które bezdomne, chore i okaleczone zostały przez nią uratowane i trafiły do nowych domów.

Podziękowania dla Pani Małgosi za dobre serce.

Podziękowania dla wszystkich białostoczan, którzy zapełnili skarbony i zasponsorowali ten oraz inne zabiegi kastracji i sterylizacji.

Podziękowania dla Izis za rozweselenie tego pochmurnego dnia dowcipem sytuacyjnym. Tak trzymać:loveu:

Posted

Poczytałam wątek i dwukrotnie sugerowano w nim podobieństwo Kaja do owczarka podhalańskiego.
Kaj ma coś wspólnego z podhalanem. Biały kolor :cool3:
Ale psiak śliczny :p

Posted

Camara napisał(a):
Poczytałam wątek i dwukrotnie sugerowano w nim podobieństwo Kaja do owczarka podhalańskiego.
Kaj ma coś wspólnego z podhalanem. Biały kolor :cool3:
Ale psiak śliczny :p

Zgadzam się :-)

Posted

Jendak Kaj "na żywo" ma coś wspólnego z podhalanem , czekajacy "psiarze" w lecznicy orzekli , że podhalano - kaukazo - chau chau ,
taki mix .
Czuje sie swietnie .
Powiedziano mi , że nie istnieje rasa Akita długowłosa .
Długi włos to wada tej rasy , ale ja sie nie znam , Alina sie zna.

Posted

Bachnach napisał(a):
Jendak Kaj "na żywo" ma coś wspólnego z podhalanem , czekajacy "psiarze" w lecznicy orzekli , że podhalano - kaukazo - chau chau ,
taki mix .

Ma ma... jasne... kolor :evil_lol: Camara ma rację :-)

Bachnach napisał(a):
Powiedziano mi , że nie istnieje rasa Akita długowłosa . Długi włos to wada tej rasy , ale ja sie nie znam

Długowłosa akita jest jak najbardziej. Tak samo jak długowłosy owczarek niemiecki. A że stanowi niewystawową odmianę rasy krótkowłosej to żadna tajemnica. I tak jak niewystawowe owczarki długowłose pewnie kiedyś doczeka się swojego klubu i swoich wystaw. Rodowody mają normalne jak każdy inny pies rodowodowy. Zdjęcie białej akity długowłosej które wcześniej wstawiłam na tym wątku jest również zdjęciem akity rodowodowej - więc ciężko byłoby się upierać, że ona nie istnieje. Ale jak widać dla chcącego nic trudnego.

Posted

Izis , wszelki duch...... , pamiętaja cię z czasów najwiekszej wojny na wątku

To Alina jest chcą.????ca
Izis , a co powiesz o dziewczynach zamieszczonych powyżej,
siedzą teraz u nas. (nie kopać to juz wiem)

Posted

[quote name='Bachnach']Izis , a co powiesz o dziewczynach zamiszczonych powyżej, siedzą teraz u nas. (nie kopać to juz wiem)

Dobrze, że to już wiesz...

A sunie cóż... pewnie znów mix podhalana z czymś tam :crazyeye::evil_lol:, a co z tego, że nie białe ;-) Podhalany to jakby nie moja rasa ;-) więc niech się Wasi fachowcy wypowiedzą...

Posted

Nie wróciłam. Cały czas jestem i zdania też nie zmieniłam na wiadomy temat. I żeby nie było nieporozumień wierzę w to co widziała Iwona - nie miałaby powodu kłamać. I nic tu nie pomoże nieudolna próba umniejszanie jej zasług. Robi bardzo wiele dla psów i oby więcej takich ludzi oddanych ich losowi. Dziwi mnie tylko, że zamiast przyznać się do błędu Ty idziesz w zaparte...
Nie mam zamiaru kontynuować dyskusji na powyższy temat, gdyż powiedziałam już to co uważałam za słuszne i celowe i przełączam się na obserwację dalszych losów Waszego "podhalana". Hej góry nasze góry...

Posted

ty ja okularow zapomnialam z roboty , moze wiekszymi literami. Obserwacje , to w samochodzik i pod Bialystok, no bo kurde jak inaczej Izis ?
miala powód , miała , ale to z Malgosią sie do TOZ wybieramy
i pogadamy z Wiki po meńsku , nie wolno kłamać !