Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

DIF napisał(a):
Z tego co mi wiadomo, opiekunka Barego była osobą samotną, bez rodziny.
Po jej śmierci nikt w tym domu nie mieszka i nikt się nim nie interesuje.
Nie wiem jaki jest status prawny tej "posiadłości" :shake: i nie mam bladego pojęcia gdzie to sprawdzić i do kogo uderzyć w tej sprawie. W każdym razie dom jest w opłakanym stanie....

w urzedze miasta gminy .....znajdziesz dane wlascicela .....a czy jest spatkobierca to juz inna historia ......jak nie ma przejmuje to miasto gmina itd

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

majqa napisał(a):
Zapytać w urzędzie gminnym.

Wydaje mi się, że nie jest to dobry pomysł :shake:. Zaraz się znajdzie jakiś nadgorliwiec, który wpadnie na pomysł zamieszkania opuszczonego domu i napuści na Barego hycla! A tak może zapomnieli.... może nie wiedzą.... Wolę nie poruszać tego tematu!

Cholercia! Nie widziałam Barego od wczoraj :shake:. Znowu zaczynam się o niego martwić!!

Posted

DIF napisał(a):
Wydaje mi się, że nie jest to dobry pomysł :shake:. Zaraz się znajdzie jakiś nadgorliwiec, który wpadnie na pomysł zamieszkania opuszczonego domu i napuści na Barego hycla! (...)

Taki nadgorliwiec za przyczyną dpopytania w gminie się nie trafi, z prostej przyczyny. Musiałby się wywodzić bezpośrednio z urzędników gminnych,
a ci i tak wiedzą o pustostatnie na mocy aktu zgonu (taka nota jest w dokumentach zmarłej właścicielki).
Szybciej nadgorliwiec, na podstawie obserwacji pustostanu, wprowadzi się wprost z ulicy.

Posted

DIF wysłała mi smsa. Jest odcięta od netu. Prosiła bym zrobiła wpis.
Dziś też nie widziała Barego, jest poważnie wystraszona. :-(
Liczy na to, że może widziała go Cekinka.