gops Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 [quote name='fridaso']Gops, łap PW. ;)[/QUOTE] Dzięki :) Czyli pływa , bardzo mnie to cieszy :) Quote
Rinuś Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 (edited) [quote name='a_niusia']ja wlasnie teraz kupie moim kundlom pullery, bo czas cos zamowic z ds:)) mysle, ze im sie spodobaja. a czy ktos mial te pilke? [URL]http://www.zooplus.pl/shop/psy/zabawki_szkolenie_psa/pilki/pilki_dla_psa/322009[/URL] czy mozna ja zostawic psu, zeby sobie memlal? szukam takich zabawek, bo moj najmlodsy pies ma ogromna potrzebe ciaglego rzucia i jak nie ma nic do memlania to sobie sam znajduje.[/QUOTE] Dokładnie tej piłki nie mam, ale z Bionica mam to: [URL]http://www.petnetstore.pl/pl,prod,zabawka_bionic_urban_stick_small_22_cm,312,,312.html[/URL] Super wytrzymale, pies memla i nic się z tym nie dzieje :) tylko lekkie rysy są. I dla niej wielkościowo jest ok: [IMG]https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1/1656043_745127645511805_1242784221_n.jpg[/IMG] Edited February 5, 2014 by Rinuś Quote
Talagia Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 No, mój bionic wytrzymał może 20 min :D Quote
barbarasz49 Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Moja labka najbardziej lubi sie bawić zabawkami z serii Kong w tym też oprócz tych na rozwijanie inteligencji,piszczącymi piłeczkami Kong, fresbee, sznurkami Trixie do przeciągania i przy okazji czyszczenia zebów. Quote
Rinuś Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 [quote name='Talagia']No, mój bionic wytrzymał może 20 min :D[/QUOTE] To co Ty masz za psy ? :diabloti: Quote
Talagia Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 [quote name='Rinuś']To co Ty masz za psy ? :diabloti:[/QUOTE] Co zrobić :( Moi 35 kilowi chłopcy przez 8 lat nie zniszczyli tyle zabawek co ten mały diabeł ;) Ma również na koncie kilka kongów - aktualnie walczy z czarnym XL :D oby jak najdłużej! Quote
Rosiczka Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 [quote name='Talagia']Co zrobić :( Moi 35 kilowi chłopcy przez 8 lat nie zniszczyli tyle zabawek co ten mały diabeł ;) Ma również na koncie kilka kongów - aktualnie walczy z czarnym XL :D oby jak najdłużej![/QUOTE] Doskonale to znam, moje 2 dorosłe psy przez całe życie nie zniszczyły tyle zabawek co mała psuja 6 miesięczna. Bionic zajął jej 1 godzinę, i po całym domu rozwalone były pomarańczowe skrawki, to samo z kong squeez, kong puppy etc. Quote
barbarasz49 Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Ja jestem mile zaskoczona wytrzymałością żółtej,piszczącej piłeczki tenisowej firmy Kong. Dotychczas moja labradorka każda piłkę "załatwiała" w ciągu jednego dnia,ta bawi sie już piąty miesiąc i piłeczka jest cała i w dobrym stanie,a Luna cała w skowronkach wita nas jak wracamy do domu piszcząc piłeczką z radości. Najzabawniejsze jest jak rozmawiam przez telefon ona natychmiast biegnie po piłeczkę i piszczy nią myśląc chyba że "bierze udział w rozmowie".W sumie piłeczka bardzo wytrzymała ,a w zapasie mam jeszcze drugą bo zamawiałam opakowanie "large" gdzie są 2 piłki,ale można tez zamówić "medium" i tu przysyłają 3 piłki. Quote
katasza1 Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 jest tyle zabawek ktore chce zamowic...boze daj mi pieniadze.... w marcu chce kupic pullery, konga patyk i te pilki tenisowe piszczace. I szelki dla mlodego. Chyba zaczne krasc :P Quote
Rinuś Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 [quote name='Talagia']No, mój bionic wytrzymał może 20 min :D[/QUOTE] przez Ciebie Salma wczoraj nadgryzła Bionica :diabloti: Quote
PaulinaBemol Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 dziewczynki mam pytanko bo w temacie zabawek jestem zielona. Czy znacie jakąś zabawkę o funkcji szarpaka ale z piszczałką? Quote
Soko Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 Mi się bardzo sprawdza kong squeez ball! Nie zamawiaj tylko z Karuska, bo tam mają na razie wadliwą partię i właśnie piszczałki padają. Wera to memle, gryzie, szarpie się i nie ma ani rysy, jestem w szoku :P Quote
wilczek777 Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 Ja choruję na piłkę Hol-ee Roller i zastanawiam się czy ktoś nie robi nowego zbiorowego zamówienia. Ostatnie było bodaj w maju zeszłego roku więc może... Świetnie są ty piłki <3 Quote
dance_macabre Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 [quote name='PaulinaBemol']dziewczynki mam pytanko bo w temacie zabawek jestem zielona. Czy znacie jakąś zabawkę o funkcji szarpaka ale z piszczałką?[/QUOTE] Piłkę squeez można przeciągnąć sznurek przez środek, ringo też się można przeciągać. wilczek777 w wątku o tych piłkach jest dziewczyna która robi zakówienia zbiorowe. Quote
AnYya Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 Do nas przyszedł Kong Squeezz Ring i zapowiada się świetnie, pies nie rozwalił piszczałki przy pierwszym użyciu co jest już sukcesem! W dodatku jak dobrze się go rzuci to fajnie się toczy i jest na tyle duży że trzymając go można się szarpać z psem. Zobaczymy jak długo pociągnie, sierściuch zakochany, ja póki co też bardzo zadowolona, oby posłużył jak najdłużej. Mógłby tylko być jeszcze ciut większy. Quote
katasza1 Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 [url]http://www.vetuk.co.uk/dog-toys-rubber-dog-toys-c-439_699/jw-pet-holee-roller-dog-toy-p-3716[/url] ja mam taka. Kupilam sobie w zoologu w niemczech, jakby poszukac to pewnie jakis niemieckich sklepach internetowych sa, pewnie tansza wysylka niz ze stanow ;) Quote
NightQueen Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 Dora popsuła crackle balla, przebiła plastik, ale dalej się bawi piłką, bo gumy jeszcze nie zjadła Zamówiłam dziś Bounzera rozmiar M dla M., ciekawe czy jej się spodoba. Powiedzcie mi czy gdzieś poza Fun4Dog dostanę konga żelki? Quote
dance_macabre Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 [quote name='katasza1'][URL]http://www.vetuk.co.uk/dog-toys-rubber-dog-toys-c-439_699/jw-pet-holee-roller-dog-toy-p-3716[/URL] ja mam taka. Kupilam sobie w zoologu w niemczech, jakby poszukac to pewnie jakis niemieckich sklepach internetowych sa, pewnie tansza wysylka niz ze stanow ;)[/QUOTE] Sklep który podałaś to sklep w Angli. Przesyłkę też mają niezłą bo do Do Niemiec jest to 5funtów czyli ok 25 zł. Muszę do nich zapytać ile piłek się mieści w takim zamówieniu. Quote
Dioranne Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 Olśni mnie ktoś jak się "profesjonalnie" nazywa [B]KONG "patyk"[/B]? Bo Nico dawno żadnej zabawki nie dostał, a taki patyk mógłby się nam przydać bardziej niż Bounzer. Quote
dance_macabre Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 [quote name='Dioranne']Olśni mnie ktoś jak się "profesjonalnie" nazywa [B]KONG "patyk"[/B]? Bo Nico dawno żadnej zabawki nie dostał, a taki patyk mógłby się nam przydać bardziej niż Bounzer.[/QUOTE] Ma pieczera nawet s może być za duży, parę stron wcześniej wstawiałam zdjęcie mojego tollera z s. Quote
Dioranne Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 Na szybko znalazłam aukcję na allegro z KONG Safestix Small. Zdjęcie Twojego tollera [B]dance[/B] widziałam, ale szczerze mówiąc - za dużo mi to nie da. Musiałabym tego KONGa "obmacać" w realu, ale niestety nie mam takiej możliwości. Według opisu na aukcji ten rozmiar nadaje się dla psów małych i średnich... Ostatnio Młody dostał około 30cm sznur bawełniany i świetnie daje sobie z nim radę, więc może z Safestixem również sobie poradzi. Jak wrócę do domu to będzie narada rodzinna i zobaczę czy Młodemu sprezentuję taką zabawkę. ;) W każdym bądź razie dziękuję wszystkim za pomoc. [B]kataszo[/B], a taka "profesjonalna" nazwa tej wersji KONGa brzmi...? Bo na określenie patyk zapewne niewiele znajdę. :lol: Quote
katasza1 Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 [url]http://www.zooplus.pl/shop/psy/zabawki_szkolenie_psa/kong_dla_psa/rozne/337909[/url] Quote
razed_in_black Posted February 8, 2014 Posted February 8, 2014 ja mam safestix s dla 11-kilowego cavaliera i jak dla mnie jest za duży i za ciężki, normalnie jak Roni uwielbia patyki i z nimi biega to z tym może ubiegnie z 1 metr i go wypuszcza z pyska [URL]http://i271.photobucket.com/albums/jj154/bajaderkazorro/safestix_zpse9a761a8.jpg[/URL] Quote
Recommended Posts