Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='a_niusia']ja wlasnie teraz kupie moim kundlom pullery, bo czas cos zamowic z ds:))
mysle, ze im sie spodobaja.

a czy ktos mial te pilke?
[URL]http://www.zooplus.pl/shop/psy/zabawki_szkolenie_psa/pilki/pilki_dla_psa/322009[/URL]
czy mozna ja zostawic psu, zeby sobie memlal?
szukam takich zabawek, bo moj najmlodsy pies ma ogromna potrzebe ciaglego rzucia i jak nie ma nic do memlania to sobie sam znajduje.[/QUOTE]
Dokładnie tej piłki nie mam, ale z Bionica mam to:
[URL]http://www.petnetstore.pl/pl,prod,zabawka_bionic_urban_stick_small_22_cm,312,,312.html[/URL]

Super wytrzymale, pies memla i nic się z tym nie dzieje :) tylko lekkie rysy są.

I dla niej wielkościowo jest ok:

[IMG]https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1/1656043_745127645511805_1242784221_n.jpg[/IMG]

Edited by Rinuś
Posted

Moja labka najbardziej lubi sie bawić zabawkami z serii Kong w tym też oprócz tych na rozwijanie inteligencji,piszczącymi piłeczkami Kong, fresbee, sznurkami Trixie do przeciągania i przy okazji czyszczenia zebów.

Posted

[quote name='Rinuś']To co Ty masz za psy ? :diabloti:[/QUOTE]

Co zrobić :( Moi 35 kilowi chłopcy przez 8 lat nie zniszczyli tyle zabawek co ten mały diabeł ;) Ma również na koncie kilka kongów - aktualnie walczy z czarnym XL :D oby jak najdłużej!

Posted

[quote name='Talagia']Co zrobić :( Moi 35 kilowi chłopcy przez 8 lat nie zniszczyli tyle zabawek co ten mały diabeł ;) Ma również na koncie kilka kongów - aktualnie walczy z czarnym XL :D oby jak najdłużej![/QUOTE]

Doskonale to znam, moje 2 dorosłe psy przez całe życie nie zniszczyły tyle zabawek co mała psuja 6 miesięczna.

Bionic zajął jej 1 godzinę, i po całym domu rozwalone były pomarańczowe skrawki, to samo z kong squeez, kong puppy etc.

Posted

Ja jestem mile zaskoczona wytrzymałością żółtej,piszczącej piłeczki tenisowej firmy Kong. Dotychczas moja labradorka każda piłkę "załatwiała" w ciągu jednego dnia,ta bawi sie już piąty miesiąc i piłeczka jest cała i w dobrym stanie,a Luna cała w skowronkach wita nas jak wracamy do domu piszcząc piłeczką z radości. Najzabawniejsze jest jak rozmawiam przez telefon ona natychmiast biegnie po piłeczkę i piszczy nią myśląc chyba że "bierze udział w rozmowie".W sumie piłeczka bardzo wytrzymała ,a w zapasie mam jeszcze drugą bo zamawiałam opakowanie "large" gdzie są 2 piłki,ale można tez zamówić "medium" i tu przysyłają 3 piłki.

Posted

jest tyle zabawek ktore chce zamowic...boze daj mi pieniadze....

w marcu chce kupic pullery, konga patyk i te pilki tenisowe piszczace. I szelki dla mlodego. Chyba zaczne krasc :P

Posted

Mi się bardzo sprawdza kong squeez ball! Nie zamawiaj tylko z Karuska, bo tam mają na razie wadliwą partię i właśnie piszczałki padają.
Wera to memle, gryzie, szarpie się i nie ma ani rysy, jestem w szoku :P

Posted

Ja choruję na piłkę Hol-ee Roller i zastanawiam się czy ktoś nie robi nowego zbiorowego zamówienia. Ostatnie było bodaj w maju zeszłego roku więc może... Świetnie są ty piłki <3

Posted

[quote name='PaulinaBemol']dziewczynki mam pytanko bo w temacie zabawek jestem zielona. Czy znacie jakąś zabawkę o funkcji szarpaka ale z piszczałką?[/QUOTE]
Piłkę squeez można przeciągnąć sznurek przez środek, ringo też się można przeciągać.

wilczek777 w wątku o tych piłkach jest dziewczyna która robi zakówienia zbiorowe.

Posted

Do nas przyszedł Kong Squeezz Ring i zapowiada się świetnie, pies nie rozwalił piszczałki przy pierwszym użyciu co jest już sukcesem! W dodatku jak dobrze się go rzuci to fajnie się toczy i jest na tyle duży że trzymając go można się szarpać z psem. Zobaczymy jak długo pociągnie, sierściuch zakochany, ja póki co też bardzo zadowolona, oby posłużył jak najdłużej. Mógłby tylko być jeszcze ciut większy.

Posted

[url]http://www.vetuk.co.uk/dog-toys-rubber-dog-toys-c-439_699/jw-pet-holee-roller-dog-toy-p-3716[/url]
ja mam taka. Kupilam sobie w zoologu w niemczech, jakby poszukac to pewnie jakis niemieckich sklepach internetowych sa, pewnie tansza wysylka niz ze stanow ;)

Posted

Dora popsuła crackle balla, przebiła plastik, ale dalej się bawi piłką, bo gumy jeszcze nie zjadła
Zamówiłam dziś Bounzera rozmiar M dla M., ciekawe czy jej się spodoba.

Powiedzcie mi czy gdzieś poza Fun4Dog dostanę konga żelki?

Posted

[quote name='katasza1'][URL]http://www.vetuk.co.uk/dog-toys-rubber-dog-toys-c-439_699/jw-pet-holee-roller-dog-toy-p-3716[/URL]
ja mam taka. Kupilam sobie w zoologu w niemczech, jakby poszukac to pewnie jakis niemieckich sklepach internetowych sa, pewnie tansza wysylka niz ze stanow ;)[/QUOTE]

Sklep który podałaś to sklep w Angli. Przesyłkę też mają niezłą bo do Do Niemiec jest to 5funtów czyli ok 25 zł. Muszę do nich zapytać ile piłek się mieści w takim zamówieniu.

Posted

Olśni mnie ktoś jak się "profesjonalnie" nazywa [B]KONG "patyk"[/B]? Bo Nico dawno żadnej zabawki nie dostał, a taki patyk mógłby się nam przydać bardziej niż Bounzer.

Posted

[quote name='Dioranne']Olśni mnie ktoś jak się "profesjonalnie" nazywa [B]KONG "patyk"[/B]? Bo Nico dawno żadnej zabawki nie dostał, a taki patyk mógłby się nam przydać bardziej niż Bounzer.[/QUOTE]
Ma pieczera nawet s może być za duży, parę stron wcześniej wstawiałam zdjęcie mojego tollera z s.

Posted

Na szybko znalazłam aukcję na allegro z KONG Safestix Small. Zdjęcie Twojego tollera [B]dance[/B] widziałam, ale szczerze mówiąc - za dużo mi to nie da. Musiałabym tego KONGa "obmacać" w realu, ale niestety nie mam takiej możliwości. Według opisu na aukcji ten rozmiar nadaje się dla psów małych i średnich... Ostatnio Młody dostał około 30cm sznur bawełniany i świetnie daje sobie z nim radę, więc może z Safestixem również sobie poradzi. Jak wrócę do domu to będzie narada rodzinna i zobaczę czy Młodemu sprezentuję taką zabawkę. ;) W każdym bądź razie dziękuję wszystkim za pomoc.

[B]kataszo[/B], a taka "profesjonalna" nazwa tej wersji KONGa brzmi...? Bo na określenie patyk zapewne niewiele znajdę. :lol:

Posted

ja mam safestix s dla 11-kilowego cavaliera i jak dla mnie jest za duży i za ciężki, normalnie jak Roni uwielbia patyki i z nimi biega to z tym może ubiegnie z 1 metr i go wypuszcza z pyska

[URL]http://i271.photobucket.com/albums/jj154/bajaderkazorro/safestix_zpse9a761a8.jpg[/URL]