Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeśli będzie to, co mam nadzieję, że będzie, to pewnie nie będę nigdzie zaglądać :p
Ślepaczka też dawno nie widziałam. Jak ostatnio (miesiąc temu?) rozmawiałam z opiekunką, to mówiła tylko, że jest już w pojedynczej klateczce.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='APSA']Jeśli będzie to, co mam nadzieję, że będzie, to pewnie nie będę nigdzie zaglądać :p[/QUOTE]
hmm, mam pewne podejrzenia, które powstały po Twoich poprzednich wpisach na innych wątkach, ciekawe czy to to co myślę :cool3:

Posted

[quote name='magdyska25']Coś mi się nasunęło na myśl ale czy Apsa jesteś aż tak bardzo szalona?:eviltong:[/QUOTE] Nie, nie ja. Ale w sumie na jedno wychodzi. Zaraz wstawię zdjęcia, sokro już się dorwałam do komputera.

Tego małego czarnego pseudosznaucera nie ma w zdjęciach z przyjęcia.

Posted

Internet mi praktycznie nie działa, ale może uda się wysłać jednego posta dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą, o czym mowa ;)

Chyba się udało :)

Posted

Z PSAmi w porządku.
Z Haraldem trudno powiedzieć, w domu on wszystkie psy traktuje tak samo obojętnie. Trudno też powiedzieć, czy Harietta go poznała - była chyba zbyt przejęta wycieczką, żeby cokolwiek po sobie pokazać.
W przyszłym tygodniu możemy ją zapoznać z Mokotowską częścią stada ;) bo będzie u mnie - pociągam ją trochę po znajomych weterynarzach (muszę pochwalić się nią Marioletcie :evil_lol:).

W schronisku było bardzo sympatycznie - wprawdzie opiekunka na wstępnie ostro wypytywała, dlaczego akurat ta sunia i skąd pani o niej wie (ja w tym czasie szukałam owej opiekunki gdzie indziej, mama znalazła ją pierwsza). Lekarka sama doszła do tego, że leczenie nie musi się odbywać w schronisku, może być kontynuowane w domu (H. ma jakąś przypadłość skórną). Ogólnie miło, sprawnie i bez problemu.
Czyli warto się podenerwować na zapas, bo inaczej się okazja do nerwów zmarnuje ;)

Posted

Mokotowska część stada dziękuje za zaproszenie :lol:

Co Harietta ma ze skórą? to ona była leczona? Dziś widziałam Lady i ... zaczyna przypominać naszą Torę :roll: pewnie MC ją dorwało

Posted

Jak mnie nie ściągną w ostatniej chwili do pracy,to jadę na Paluch.Wiadomości o Lady:-(...:-(
Naprawdę nic nie zuważyłam,więc chyba coś się zaczyna.Mam nadzieję,że coś jutro ustalę.
Arystokratka juz w odpowiednim miejscu:multi:

Posted

:-o Gratuluję nowego "nabytku";).

Rodzice chcieli czy musieli być przekonywani o tym?:lol:.

I jak w domu się zachowuje?
Fajnie patrzeć na psa, który już nie drży z zimna na budzie a dumnie prezentuje się na posłaniu:loveu:

Posted

To był ich pomysł. Żaden z kandydatów, których sama proponowałam, nie pasował, i chyba doszli do wniosku, że nie przestanę ich męczyć, jeżeli sobie sami czegoś nie wybiorą :lol:
I przyznaję, że mnie trochę zaskoczyli :)
W domu ok, wczoraj strasznie dużo piła (reakcja na stres) i zdarzyły się mokre wpadki, dziś już dużo lepiej. Próbuje korzystać z każdej dostępnej powierzchni kanapo-podobnej :diabloti:
Mam całą masę zdjęć z dzisiejszego spaceru, ale internet i fotobukiet nie chcą ze mną współpracować...

Posted

[quote name='ladySwallow']Dziewczyny, macie jakiś spis tych psów? Porobiłabym nieco Allegro, ale trudno cokolwiek znaleźć.
Lady, jest spis psów na pierwszej stronie tego wątku i na pierwszej stronie bliźniaczego - wątku psów. To psy Magdyski i Justyny, które prowadzą te wątki. To są chyba najaktualniejsze spisy.
"Moje psy" są skatalogowane na Psy do adopcji - schronisko Na Paluchu , tam ze 4 psy są już nieaktualne.
Psy Morisowej są na Schronisko Na Paluchu - psy do adopcji , tam też się znajdzie kilka, które już mają domy.

Czy jest na wątku ktoś inteligentny, kto mógłby mi objaśnić, o czym pisze pani EL???
http://psy.warszawa.pl/podstrony/aktualnosci2009/aky20091031/suniaodcykorka.htm
Czy Szanta/Inka została adoptowana, przeniesiona, czy jeszcze coś innego? :???:

Posted

Szanta/ Inka urodziła szczenięta. Norbert słyszał jak EL robiła awanturę dyrektorce. Chyba przeżył jeden z nich, został znaleziony podczas dokładania słomy do budy Szanty. Sunię pewnie mają zamiar wysterylizować, nie słyszałam, żeby została pogryziona etc.

A jeśli chodzi o "krzywdę" - wydaje mi się, że to protest przeciwko uśpieniu malucha.

Posted

Mnie dziwi tylko to, że sprawa miała miejsce w sektorze 2 - tam jest (był ?) chyba najlepszy opiekun wśród mężczyzn - nawet paluchowy wet ostatnio mówił mi, że to jedyny opiekun, który skrupulatnie dba o sterylizacje swoich podopiecznych.

Posted

Dziś do adopcji pojechała Suzi(zwyciężyła młodość),z pawilonu VIII.
Szybka łapanka i szybka decyzja:loveu:
Załapał się też psiak z budy przed V,ale nie trójłapek.:razz:
Tak się wyginał i przymilał,że decyzja trwała kilka sekund.
Lestat był w dobrym humorze,przynosił piłeczkę do zabawy,dostąpiłam zaszczytu:p
Było miło, tylko widok Lady zasmuca...