Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie znam.

Amelia nie żyje :(
Lady wygląda dość makabrycznie - gorzej niż od grzyba. To wygląda podobnie, jak grzyb od razu powikłany bakteriami, co widziałam na jednej kocie. I podobno posuwa się szybko, a leczenie nie przynosi efektów (nic dziwnego, nie jest leczona na grzyba). Tylko czekać, aż wszystkie psy z tej sali będą pół łyse :roll:
Dla lekkiej przeciwwagi: Ayla adoptowana :)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Amelia była przerzucana między pawilonami a geriatrią. Staruszka, która marnie sobie radziła w zwykłym boksie, jednak z geriatrii była uparcie wyrzucana :roll: Na koniec zachorowała i była "leczona". Jak widać skutecznie.

Na Lady pewnie jest różnorodne życie i stąd takie efekty. Żal mi jej strasznie...

Posted

Psychicznie trzyma się nieźle, fizycznie też nie odstaje na tle reszty geriatrium, ale prędzej czy później przyjdzie załamanie - zresztą ta infekcja skóry to już objaw osłabienia organizmu. Biedna sunia.

W temacie suń - Diana, piękna rasowa ONeczka, też mieszkanka geriatrium.
Jest starsza, ale z taką urodą mogłaby znaleźć dom. Tylko że ma guzy przy odbycia, miała być operowana (wiadomość z lata), nie była. Stan na dziś: ma jechać na konsultację. Jakby się ktoś uparł, to jest szansa, że by ją dostał z zaleceniem dalszego leczenia, ale to nigdy nie wiadomo. Ogłaszać, nie ogłaszać? Ma najlepszą możliwą miejscówkę (poza biurem), ale to nie to, co dom.

Posted

Byłam pewna, że tam już jesteś :diabloti:

Na temat zwróciłam uwagę kilka dni temu, zajrzałam - a tam jakieś znajome zdjęcia :eviltong:
Wiedziałam, że o czymś zapomniałam Ci napisać/powiedzieć :roll:

Posted

Teraz już jestem :p

Ale przyznam, ze się zirytowałam: mój tekst, moje zdjęcia, użyte bez mojej wiedzy i zgody i założycielka wątku nie miała dość przyzwoitości, żeby mnie chociaż o tym poinformować :roll:

Posted

Powinna Cię poinformować choćby z tego względu, że aktualnie wiesz o psie najwięcej - i możesz pomóc w rozwijaniu wątku, ogłoszeniach itd.

Ale nie ma tego złego ... teraz już musisz ją ogłaszać :eviltong:

Posted

Nie, źle wyciągasz wnioski - teraz mogę to zwalić na innych :eviltong:

A propos Basty właśnie odebrałam maila z pytaniem o nią, brzmi nieźle. Tylko musi być łagodna do dzieci - masz jakieś na podorędziu, żeby ją wyprobować?

Posted

Masę - gromadzę dzieci-testerów, to moje hobby :eviltong:

Moja siostra ma 13 lat, ale wygląda na 10 - mogę ją namówić, żeby dała się rzucić Baście na pożarcie.

Basta chyba sprawdzi się przy dzieciach - oby nie były bardzo małe, bo Basta nie lubi np. gdy ktoś skubie jej sierść, wówczas się odwraca i podgryza, ale delikatnie, jakby chciała powiedzieć "Weź, spadaj, ok ?".

Ale teraz to już inna Basta niż kiedyś. Miła, smutna i łagodna :cool1:

Posted

[quote name='APSA']Nie, źle wyciągasz wnioski - teraz mogę to zwalić na innych :eviltong:

A propos Basty właśnie odebrałam maila z pytaniem o nią, brzmi nieźle. Tylko musi być łagodna do dzieci - masz jakieś na podorędziu, żeby ją wyprobować?

Ja mam siostrę 10-letnią:evil_lol: ale niestety nie mam możliwości przyjechania w ten weekend do schroniska...

Posted

Fajny masz Morisowa telefon, że się tak rozdzwania. Mam nadzieję, że coś z tego wyniknie a jak nie tym razem to chociaż jeden telefon to dobry początek, kolejka zaczyna się ustawiać :p a jest do kogo bo Frezja zmieniła się w fajną (b. żywiołową i ciekawską) psinę.

Mój telefon niestety milczy a sunie nadal w schronie.
Za co te psy tam muszą siedzieć. Domy, gdzie jesteście!?

Posted

morisowa napisał(a):
Miałam telefon o Frezję :eviltong: Na razie nic konkretnie, ale generalnie telefon mi się rozdzwonił dziś :crazyeye:

Frezja ma najwięcej wejść na gumtree i alegratce(?).
Także ja zaciskam kciuki aby wreszcie był TEN.

Posted

Uwielbiam to - zawracanie d .... , maile, telefony ...

A potem - "nagle zmieniły nam się warunki", "przygarnęliśmy już inną biedę", pitu-pitu.

Mam tylko nadzieję, że faktycznie wziął jakiegoś innego psa w potrzebie:roll:

Posted

No to jeszcze lepiej - "ktoś im ją odradził".
Ciekawe, kto na Paluchu ma tak bezkresną wiedzę o tym psie, żeby decydować, do jakiego domu pasuje :angryy:

Rozumiem, że wzięli inną sunię z Palucha ? Czy też nic o tym ów Pan nie wspomniał ?

Posted

Cóż znalazłam dziś na stronie :crazyeye:

[FONT=Comic Sans MS]Sofia z Palucha - 856/06[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]18 listopada 2009 r.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Dziś nastąpił tak długo wyczekiwany, Wielki Dzień Sofii, absolutnie niezwykłej suni z Palucha.
Czekała na ten Dzień ponad 3 długie lata...
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Wszystkiego najlepszego !!!![/FONT]