Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A wg mnie takie zdjęcia też są potrzebne. I najlepiej je pokazywać tym którzy z błahego powodu oddają swojego psa do schroniska , żeby wiedzieli na jaki los skazują swojego pupila :(.

Posted

Czy jest jakaś możliwość dowiedzieć się co z psiakiem ?
Bo o tamtym kudłaczku ze schroniska tymczasowego do tej pory nie udało mi się nic dowiedzieć :(.

Posted

Dogo07 - na stronie www.psy.warszawa.pl masz zakładki ze zdjęciami psów, które przybyły na Paluch. To bardzo żmudna praca, ale przejrzyj zdjęcia, może rozpoznasz na którymś kudłacza i tego drugiego psiaka. Gdy już będziesz znać nr psa, każda z nas może zapytać w schronisku, co się z nim stało.

Posted

Dada , masz namyśli :
Nowe Psiaki,
2010
2009
itd ?

Ale tam jest bardzo dużo zdjęć. To robota na cały miesiąc chyba. Nawet nie wiem w którym roku go szukać.

Posted

Nie mówię że to proste ale my jakoś znajdujemy te które nas interesują. Jeśli 27.01.10 był na kwarantannie to do sprawdzenia jest pierwszych 300+ z tego roku i jeśli tam go nie ma to 2009 od końca.

Posted

Możliwe.
Kwarantanna trwa 14 dni kalendarzowych (w przypadku Palucha "dni robocze" = dni kalendarzowe, w weekendy pracuje się tam tak samo). Tylko że nie wszystkie psy są wyprowadzane z kwarantanny dokładnie po 14 dniach - niektóre z różnych powodów zostają tam dużo dłużej.
Nawiązując do pw, nie widzę przeciwwskazań, żebyś o psy pytał ktoś z zewnątrz telefonicznie - tylko potrzebny jest nr psa (jak pyta wolontariusz to też jest potrzebny nr).
Rzadko, ale zdarza się, że brakuje zdjęcia z przyjęcia psa. Jak nie ma na psy.warszawa.pl, to zwykle znaczy że pies został odebrany przez właściciela zanim autorka strony porobiła zdjęcia, ale czasem zdjęcia nie było wcale i wtedy klops.
Z szarym kudłatym (oraz 'dalmatem trójłapem') znów mi nie wyszło, byłam dziś tylko przez moment na schronisku :-/

Posted

Właściwie to po to wkleiłam zdjęcie tego pieska gryzionego, bo może ktoś coś wie na ten temat, wie który to piesek , słyszał o tym wydarzeniu.
Ja po samym zdjęciu naprawdę nie wiem który to piesek, a nawet jak mam numery schroniskowe to nie wiem czy mi w schronisku powiedzą czy to ten piesek był gryziony.
Żeby nie było potem jakiś nieprzyjemności jak powiem że widziałam na stronie zdjęcie tego gryzionego pieska i chciałam się o nim dowiedzieć.

Posted

Domyślam się, kto robił zdjęcie, ale już Cię kiedyś odsyłałam do tej osoby (tej samej, co od zdjęcia kudłacza), więc teraz pewnie skończyłoby się tym samym :-/

Też kiedyś zrobiłam zdjęcie pogryzionego psa, powinno być tu na wątku. Tylko najpierw zajęłam się próbą rozdzielenia, a potem, czekając i obserwując, czy agresor nie zechce powtórzyć ataku, przy okazji sięgnęłam po cyfrówkę. A nie najpierw zdjęcia, a potem pomyślę, jak im pomóc. Fakt, moje zdjęcie nie wygląda tak medialnie...

Posted

Znalazłam dwa podobne pieski . Myślicie że jak podam numery w schronisku i zapytam który to był ten gryziony ze zdjęcia to mi powiedzą ?
Może temu biedakowi potrzebna jest pomoc, wyciągnięcie na dt.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Właściwie to po to wkleiłam zdjęcie tego pieska gryzionego, bo może ktoś coś wie na ten temat, wie który to piesek , słyszał o tym wydarzeniu.
Ja po samym zdjęciu naprawdę nie wiem który to piesek, a nawet jak mam numery schroniskowe to nie wiem czy mi w schronisku powiedzą czy to ten piesek był gryziony.
Żeby nie było potem jakiś nieprzyjemności jak powiem że widziałam na stronie zdjęcie tego gryzionego pieska i chciałam się o nim dowiedzieć.

Pogryziony bialy piesek podobny do pieska nr.12/10, jest w szpitalu.

Posted

Tego dużego Kudłacza-w typie briarda(pisałam Ci na P.w) nie znalazłam,ale Dyrekcja utrzymywała,że odebrał go właściciel.Ostatnio znów obchodziłam tymczas i nie znalazłam takiego.Może ja sie nie nadaje do tych obchodów,albo psy się przede mną chowają,już sama nie wiem...Ostatnio przeoczyłam kaukaza,tak się wpakował do budy.Przykro mi...

Posted

Grinia napisał(a):
Pogryziony bialy piesek podobny do pieska nr.12/10, jest w szpitalu.

Ale czy to jest piesek nr 12/10 ? Czy to jeszcze jakiś inny biały kudłaty psiak ?

Posted

Dogo07 napisał(a):
Ale czy to jest piesek nr 12/10 ? Czy to jeszcze jakiś inny biały kudłaty psiak ?

Zobacz, ten piesek 12/10 bardzo podobny do pogryzionego pieska na zdjeciu EL, i jest teraz w szpitalu,to znaczy ze to moze byc ten sam pies.

Posted

Morisowa wspominała, że narobiła zdjęć, więc cały dzień patrzę, czy nigdzie ich nie ma i ciągle nic.

Zapowiada się, że kolejne psiaki opuszczą schronisko :cool3:

Posted

APSA napisał(a):
Morisowa wspominała, że narobiła zdjęć, więc cały dzień patrzę, czy nigdzie ich nie ma i ciągle nic.

ups, naopowiadałam i się w końcu nie pochwaliłam.

Lestat został sprawdzony na koty

Spójrzcie jak słodko razem wyglądają :loveu:

Posted

Apsa proszę o jakieś dobre wieści. Jakie pieski opuszczają schronisko :cool3:?

Foto boskie :lol:. Z psami trzeba uważać jak się przechodzi obok Lestata a tu takie zaskoczenie. Siedzi ramię w ramię z kicią.

Posted

... i Opal :)

Ja też się pochwalę: Kodżak :multi: Od połowy 2007 w schronisku, wiek średnio-starszy, zwykły owczarkowaty kundel. Dom zapowiada się całkiem przyzwoicie, oby wszystko było dobrze :lol: