morisowa Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Ciekawe kto miał serce robić takie zdjęcia zamiast interweniować :roll: Apsa, Grafit ma niesamowicie!! Super :multi: Po tylu latach spotkało go szczęście :loveu: Quote
Onaa Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 A wg mnie takie zdjęcia też są potrzebne. I najlepiej je pokazywać tym którzy z błahego powodu oddają swojego psa do schroniska , żeby wiedzieli na jaki los skazują swojego pupila :(. Quote
Onaa Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Czy jest jakaś możliwość dowiedzieć się co z psiakiem ? Bo o tamtym kudłaczku ze schroniska tymczasowego do tej pory nie udało mi się nic dowiedzieć :(. Quote
Dada M Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Dogo07 - na stronie www.psy.warszawa.pl masz zakładki ze zdjęciami psów, które przybyły na Paluch. To bardzo żmudna praca, ale przejrzyj zdjęcia, może rozpoznasz na którymś kudłacza i tego drugiego psiaka. Gdy już będziesz znać nr psa, każda z nas może zapytać w schronisku, co się z nim stało. Quote
Onaa Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Dada , masz namyśli : Nowe Psiaki, 2010 2009 itd ? Ale tam jest bardzo dużo zdjęć. To robota na cały miesiąc chyba. Nawet nie wiem w którym roku go szukać. Quote
Onaa Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Szkoda że te zdjęcia na stronie nie są jakoś podpisane, te biały piesek był 27 stycznia na kwarantannie. Quote
KWL Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Nie mówię że to proste ale my jakoś znajdujemy te które nas interesują. Jeśli 27.01.10 był na kwarantannie to do sprawdzenia jest pierwszych 300+ z tego roku i jeśli tam go nie ma to 2009 od końca. Quote
Onaa Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Znalazłam takiego jednego białego ale przyjęty 01.01.2010. to chyba niemożliwe żeby do 27 był na kwarantannie. Quote
APSA Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Możliwe. Kwarantanna trwa 14 dni kalendarzowych (w przypadku Palucha "dni robocze" = dni kalendarzowe, w weekendy pracuje się tam tak samo). Tylko że nie wszystkie psy są wyprowadzane z kwarantanny dokładnie po 14 dniach - niektóre z różnych powodów zostają tam dużo dłużej. Nawiązując do pw, nie widzę przeciwwskazań, żebyś o psy pytał ktoś z zewnątrz telefonicznie - tylko potrzebny jest nr psa (jak pyta wolontariusz to też jest potrzebny nr). Rzadko, ale zdarza się, że brakuje zdjęcia z przyjęcia psa. Jak nie ma na psy.warszawa.pl, to zwykle znaczy że pies został odebrany przez właściciela zanim autorka strony porobiła zdjęcia, ale czasem zdjęcia nie było wcale i wtedy klops. Z szarym kudłatym (oraz 'dalmatem trójłapem') znów mi nie wyszło, byłam dziś tylko przez moment na schronisku :-/ Quote
Onaa Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Właściwie to po to wkleiłam zdjęcie tego pieska gryzionego, bo może ktoś coś wie na ten temat, wie który to piesek , słyszał o tym wydarzeniu. Ja po samym zdjęciu naprawdę nie wiem który to piesek, a nawet jak mam numery schroniskowe to nie wiem czy mi w schronisku powiedzą czy to ten piesek był gryziony. Żeby nie było potem jakiś nieprzyjemności jak powiem że widziałam na stronie zdjęcie tego gryzionego pieska i chciałam się o nim dowiedzieć. Quote
APSA Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Domyślam się, kto robił zdjęcie, ale już Cię kiedyś odsyłałam do tej osoby (tej samej, co od zdjęcia kudłacza), więc teraz pewnie skończyłoby się tym samym :-/ Też kiedyś zrobiłam zdjęcie pogryzionego psa, powinno być tu na wątku. Tylko najpierw zajęłam się próbą rozdzielenia, a potem, czekając i obserwując, czy agresor nie zechce powtórzyć ataku, przy okazji sięgnęłam po cyfrówkę. A nie najpierw zdjęcia, a potem pomyślę, jak im pomóc. Fakt, moje zdjęcie nie wygląda tak medialnie... Quote
Onaa Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Znalazłam dwa podobne pieski . Myślicie że jak podam numery w schronisku i zapytam który to był ten gryziony ze zdjęcia to mi powiedzą ? Może temu biedakowi potrzebna jest pomoc, wyciągnięcie na dt. Quote
Grinia Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Dogo07 napisał(a):Właściwie to po to wkleiłam zdjęcie tego pieska gryzionego, bo może ktoś coś wie na ten temat, wie który to piesek , słyszał o tym wydarzeniu. Ja po samym zdjęciu naprawdę nie wiem który to piesek, a nawet jak mam numery schroniskowe to nie wiem czy mi w schronisku powiedzą czy to ten piesek był gryziony. Żeby nie było potem jakiś nieprzyjemności jak powiem że widziałam na stronie zdjęcie tego gryzionego pieska i chciałam się o nim dowiedzieć. Pogryziony bialy piesek podobny do pieska nr.12/10, jest w szpitalu. Quote
migdalena Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Tego dużego Kudłacza-w typie briarda(pisałam Ci na P.w) nie znalazłam,ale Dyrekcja utrzymywała,że odebrał go właściciel.Ostatnio znów obchodziłam tymczas i nie znalazłam takiego.Może ja sie nie nadaje do tych obchodów,albo psy się przede mną chowają,już sama nie wiem...Ostatnio przeoczyłam kaukaza,tak się wpakował do budy.Przykro mi... Quote
Onaa Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Grinia napisał(a):Pogryziony bialy piesek podobny do pieska nr.12/10, jest w szpitalu. Ale czy to jest piesek nr 12/10 ? Czy to jeszcze jakiś inny biały kudłaty psiak ? Quote
Grinia Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Dogo07 napisał(a):Ale czy to jest piesek nr 12/10 ? Czy to jeszcze jakiś inny biały kudłaty psiak ? Zobacz, ten piesek 12/10 bardzo podobny do pogryzionego pieska na zdjeciu EL, i jest teraz w szpitalu,to znaczy ze to moze byc ten sam pies. Quote
APSA Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Morisowa wspominała, że narobiła zdjęć, więc cały dzień patrzę, czy nigdzie ich nie ma i ciągle nic. Zapowiada się, że kolejne psiaki opuszczą schronisko :cool3: Quote
morisowa Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 APSA napisał(a):Morisowa wspominała, że narobiła zdjęć, więc cały dzień patrzę, czy nigdzie ich nie ma i ciągle nic. ups, naopowiadałam i się w końcu nie pochwaliłam. Lestat został sprawdzony na koty Spójrzcie jak słodko razem wyglądają :loveu: Quote
justynaz87 Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Apsa proszę o jakieś dobre wieści. Jakie pieski opuszczają schronisko :cool3:? Foto boskie :lol:. Z psami trzeba uważać jak się przechodzi obok Lestata a tu takie zaskoczenie. Siedzi ramię w ramię z kicią. Quote
APSA Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Cudoooooo :lol: Do opuszczenia schroniska szykują się dwa starsze pieski :cool3: Ale nie chcę więcej pisać, żeby nie zapeszyć ;) Quote
magdyska25 Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 Uzik i ..... ??? Morisowa- super zdjęcie! :) Jak nic Lestat miłośnik kotów! Quote
morisowa Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 ... i Opal :) Ja też się pochwalę: Kodżak :multi: Od połowy 2007 w schronisku, wiek średnio-starszy, zwykły owczarkowaty kundel. Dom zapowiada się całkiem przyzwoicie, oby wszystko było dobrze :lol: Quote
Recommended Posts