Lucky. Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='Tyna21']Kurde mnie przerażają albinosy :D Wyglądają jak dobermanie zombie[/QUOTE] pomyślałam dokładnie tak samo :diabloti: Jestem ciekawa jak Clayton będzie wyglądał jak wejdzie w fazę "rozbudowywania się"
gops Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 [quote name='omry']Też uwielbiam białasy :) Bull mój też raczej będzie biały, tak planuję :)[/QUOTE] bulle tylko białe :loveu: ewentualnie z rudym [quote name='Amber'] :loveu:[/QUOTE] biały doberman akurat nie jest ładny , na pewno bardziej podobaja mi się czarne i brązowe . dziwnie wygląda :lol: [quote name='omry'][URL]http://www.londondogtrainers.com/bull terrier.jpg[/URL] :evil_lol:[/QUOTE] :loveu: a jak się pięknie będzie brudził :lol: [quote name='Lucky.'] Jestem ciekawa jak Clayton będzie wyglądał jak wejdzie w fazę "rozbudowywania się"[/QUOTE] też jestem ciekawa :) to już nie długo .
zaba14 Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Dajcie mu jeszcze czas ;) to dopiero podlotek ;) zobaczysz, że do 3 lat będzie się zmieniał ;) oczywiście już nie tak "drastycznie" ale one jednak długo dojrzewają ;)
gops Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 już ze 100 razy pytałam innych właścicieli staffików czy na pewno się zmieni :evil_lol: do 2 lat zmieniać się powinien dość mocno , ale zacząć powinien niedługo nabierać masy , już poszedł do przodu aż 0,6kg ale poszedł :) a martwiłam się że mi schudł bo wizualnie zrobił się dużo chudszy przez to że poszedł w góre pare cm ,ale waga poszedl lekko do przodu na szczęście . ważyć i mierzyć będę go raz w miesiącu , ba nawet to zapisuję :) i będę miała zawsze porównanie .
omry Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='gops']:loveu: a jak się pięknie będzie brudził :lol:[/QUOTE] Nic nie mów :evil_lol: To będzie straszne..
Amber Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Białe dobki są extra, szkoda, że takie chorowite ;) Jak pies je, robi normalną kupę, to przybierze. Ja też jak Jari był w wieku Kajtka ;) martwiłam się, że nie urośnie i będzie wyglądał jak pinczerek, ale stało się inaczej ;).
gops Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 no właśnie je jak duży pies a i tak z 500g zeszłam na 400g ale nie mogę zejść niżej bo chodzi i żebra głodny . ten bc raczej służy bo kupy robi nie duże nie małe ,tylko strasznie ciemnego koloru ale może to taka karma poprostu . wiem że się wyrobi , że ma czas :) ale sama pewnie nie mogłaś się doczekać aż Jari się zmieni i zrobi się jak dorosły dobek . od rana leje u nas , mamy 13 stopni a młody czeka na spacer :mad: poczekam jeszcze z godzinke i jak nie minie to pójdziemy w ta ulewe .
gops Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 o i właśnie doszła nowa piłka hilton speed oczywiście :lol: następny razem zamówie zapas.
a_niusia Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='gops']no właśnie je jak duży pies a i tak z 500g zeszłam na 400g ale nie mogę zejść niżej bo chodzi i żebra głodny . ten bc raczej służy bo kupy robi nie duże nie małe ,tylko strasznie ciemnego koloru ale może to taka karma poprostu . wiem że się wyrobi , że ma czas :) ale sama pewnie nie mogłaś się doczekać aż Jari się zmieni i zrobi się jak dorosły dobek . od rana leje u nas , mamy 13 stopni a młody czeka na spacer :mad: poczekam jeszcze z godzinke i jak nie minie to pójdziemy w ta ulewe .[/QUOTE] sa ciemne, bo to jest typowe na jagniecinie:)))
Amber Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Bo jest teraz taki głupi okres, pies rośnie, więc spala wszystko co zje na samo rośnięcie + jak ma jeszcze ruch to już nic nie zostaje. Spójrz jak wyglądała Cortina mająca troszkę ponad roczek: [URL]http://i29.tinypic.com/30cn7ex.jpg[/URL] [URL]http://i32.tinypic.com/23u7rqh.jpg[/URL] [URL]http://i36.tinypic.com/b7doy8.jpg[/URL] [URL]http://multiply.com/mu/nokia51/image/5/photos/24/600x600/59/HASTA-Ze-Strasznego-Zamku-2.JPG?et=fUewCCnYUPjTV3ChXB%2BGbw&nmid=94275034[/URL] A jak wygląda teraz... Chyba wiesz :lol:
LadyS Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='a_niusia']sa ciemne, bo to jest typowe na jagniecinie:)))[/QUOTE] Ano, u nas tez na jagnięcinie były ciemne. A nie ma problemu młody z wyciekiem z oczu? Bo u Jaxa był wyciek ciemny, tzn. jakoś nie upierdliwy, ale mi przeszkadzał.
gops Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 [quote name='a_niusia']sa ciemne, bo to jest typowe na jagniecinie:)))[/QUOTE] a no to jak myślałam że to taka karma , to dobrze że to normalne :) [quote name='Amber']Bo jest teraz taki głupi okres, pies rośnie, więc spala wszystko co zje na samo rośnięcie + jak ma jeszcze ruch to już nic nie zostaje. Spójrz jak wyglądała Cortina mająca troszkę ponad roczek: [URL]http://i29.tinypic.com/30cn7ex.jpg[/URL] [URL]http://i32.tinypic.com/23u7rqh.jpg[/URL] [URL]http://i36.tinypic.com/b7doy8.jpg[/URL] [URL]http://multiply.com/mu/nokia51/image/5/photos/24/600x600/59/HASTA-Ze-Strasznego-Zamku-2.JPG?et=fUewCCnYUPjTV3ChXB%2BGbw&nmid=94275034[/URL] A jak wygląda teraz... Chyba wiesz :lol:[/QUOTE] no ile by nie zjadł i tak za chwile jest głodny :roll: z Cortiny normalnie inny pies teraz! śmiesznie wyglądała :lol: [quote name='LadyS']Ano, u nas tez na jagnięcinie były ciemne. A nie ma problemu młody z wyciekiem z oczu? Bo u Jaxa był wyciek ciemny, tzn. jakoś nie upierdliwy, ale mi przeszkadzał.[/QUOTE] oczy mu ropieją trochę ale póki co jasny kolor wycieka , wystarczy wytrzeć i nie ma śladów .
LadyS Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 U nas też trochę ropienie + zacieki były, podejrzewam, że właśnie z karmy, bo nic innego się nie zmieniło :) Clayton wygląda bardzo dobrze, widać, że rośnie - no i uroczy z niego białaś :loveu:
gops Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 rośnie rośnie , miesiąc temu a teraz to dużą różnice widać w jego wyglądzie . uroczy , ładny tylko w głowie pusto ;)
LadyS Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='gops']rośnie rośnie , miesiąc temu a teraz to dużą różnice widać w jego wyglądzie . [B]uroczy , ładny tylko w głowie pusto[/B] ;)[/QUOTE] Czasem mam wrażenie, że te białe tak mają :lol:
Amber Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [QUOTE] z Cortiny normalnie inny pies teraz! śmiesznie wyglądała :lol:[/QUOTE] Chciałaś powiedzieć - świetnie wyglądała ;). Teraz niestety bardziej przypomina zbitą bryłę tłuszczu :lol: Nie chce jej głodzić, z drugiej strony ma teraz tyle ruchu ile Jari (prawie, bo Jari lata jak wariat, ona trochę mniej) bo staram się ją zabierać na wszystkie spacery i myślę, że powinny wyjść tego rezultaty. Aż do następnej wpadki... Tj ona wykorzystuje wszystkie okazje, żeby się najeść na boku - kradnie Jariemu z michy, plądruje zakupy jak się nieuważnie postawi na podłodze torbę, wyżera stare obierki z kompostu itp. W tym przypadku kontrola wagi jest nieco trudniejsza :lol:
Vectra Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 staffik nabiera masy po 20 miesiącu życia , więc się nie ciesze że to już :diabloti:
gops Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 [quote name='Vectra']staffik nabiera masy po 20 miesiącu życia , więc się nie ciesze że to już :diabloti:[/QUOTE] :placz: będę odliczać każdy dzień :evil_lol:
Gezowa Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='gops']a najlepsze jest to że jeszzce 2 miesiące temu mówiłam że bałe staffiki są brzydkie :crazyeye: a teraz są najpiękniejsze :lol:[/QUOTE] O mamo... ja jak szukałam psa dla siebie to nawet w stronę chartów nie patrzyłam, bo wydawały mi się takie chude, z dziwnymi pyskami (borzoi np.), nie podobały mi się w ogóle... A teraz uważam, że to jedne z najpiękniejszych psów pod względem wizualnym jak i z charakteru :D. Odkąd mam takiego "brzydkiego" chudzielca to podobają mi się nawet nagie psy meksykańskie :lol: Podobają mi się ttb, bardziej z wyglądu, bo ich charakter jest mi w większej części obcy, a nie chciałabym się wygłupić przytaczając być może jakieś średniowieczne mity :lol: Więc powiem tylko tyle, że młody jest śliczny. Oby rósł zdrowo i nie przysparzał za dużo problemów... :evil_lol:
gops Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 oo charty to ja z wyglądu uwielbiam tylko whipety , dla mnie są mega ładne! tylko charakteru totalnie nie znam . jak już mam wymarzonego staffika to każdy kolejny pies będzie ttb lub kundlem ze schronu . łatwo się w tych świńskich mordach zakochać , uśmiechu od ucha do ucha i krzywych nogach :)
Gezowa Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Charty ogólnie są niezależne, stąd mit, że są głupie. Wbrew pozorom to bardzo inteligentne psy. Kolejnym mitem jest to, że chart potrzebuje długich spacerów... Whippet i borzoj to sprinterzy, więc im wystarczy polatać luźno wedle własnych granic. Kiedy nie biegają są naprawdę leniwe, praktycznie cały czas śpią albo leżą i odpoczywają :D. No ale są też charty długodystansowe... Z tego co kojarzę to saluki do nich należy. Jeśli chodzi o whippety to one są akurat łatwiejsze "w obsłudze" niż inne charty, właściwie polecane dla początkującego charciarza. Nie są aż tak niezależne i można nauczyć je wielu sztuczek. Młody od pewnego czasu potrafi otwierać szafkę przykładowo :lol:. Nauka zajęła nam ok. 4-5 dni, więc nie jest tak źle. Ale charty podobnie jak każda inna rasa - uzależnia... BARDZO uzależniają, bo wiemy już z rodzinką na pewno, że kolejnym będzie właśnie borzoj, który kiedyś tak bardzo mi się nie podobał... :cool3: Największa wada? Chyba ten instynkt łowiecki... Mając charta trzeba mieć oczy dookoła głowy, bo jak poleci za zwierzyną to głuchnie... Ale i nad tym można popracować, bo jest bardzo dużo osób, które bez obawy mogą spuszczać swoje psy albo chodzić z nimi bez smyczy. Mój to jeszcze dzieciak, ale i tak przeważnie chodzimy na lince 15m, bo tak jest po prostu łatwiej go kontrolować :) No... to tak w wielkim skrócie :lol:. Ja sama jeszcze nie wiem czy kupię z hodowli borzoja (taki jest pierwotny zamysł rodzinki) czy może zaadoptuje... chciałabym pomóc jakiemuś potrzebującemu psiakowi, a dużo jest ostatnio chartów w potrzebie, przeważnie naszych polskich... Z ttb prócz staffików i ich powalającego uśmiechu podobają mi się jeszcze bulteriery :D Ich jajowate głowy i wręcz "prosiaczkowy" pysk to po prostu chodzący urok :loveu: Ale raczej nie chciałabym mieć takiego psa, bo już się 'zacharciłam', więc tylko tak do powzdychania ;)
omry Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Ja też uwielbiam charty :loveu: Raczej nie będę mieć, ale oglądam sobie chętnie :) Ogólnie nie mam tak, że podoba mi się jedna czy dwie rasy, mnie podoba się wiele i to bardzo różnych :) Bulle, asty, rottki, dogi niemieckie, corsiaki, dogo canario, bulwy francuskie i angielskie, whippety, grzywki chińskie łyse, chiłki, jamniki, erdele.. :D
Amber Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Mi też się podobają charty np. azawakh, wygląda jak z jakiegoś komiksu - niesamowity pies [url]http://www.tombouktous-azawakhs.de/U%20Tidet%203%20J%2010%20M%20web.jpg[/url] :) Ale już charakter zupełnie do mnie nie przemawia... ;)
Vectra Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='gops']:placz: będę odliczać każdy dzień :evil_lol:[/QUOTE] stawiaj kreski na ścianie ;) i powiem Ci , że przy Franiu to też tak doczekać się nie mogłam , na efekt końcowy jego metamorfozy ze szczudła do staffika .... ehhh a już zaraz 6 lat kończy i wiele bym dała , by znowu miał te 6-8 miesięcy. Za szybko ten czas poleciał. Przy obecnych młodych gniewnych , już nie mam takich wymagań , by czas przyspieszać. Dla mnie mogą zostać szczurami na zawsze i by zawsze miały te 18-19 miesięcy ;) aczkolwiek bardzo się cieszę ,że Hania nie ma już 8-10 miesięcy i nie ze względu na jej nijaki wygląd , tylko podły charakter :evil_lol:
Recommended Posts