Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Od-Nowa napisał(a):
jak doczytałam na kieleckim dziś poród! mlduję się na czówanie ;) chociaż to pewnie w nocy nastapi...
oj trzymacie się kochane

:crazyeye: trzymam więc kciuki żeby było bez komplikacji

Posted

Franka od rana nie chce już nawet na spacer iśc. Siedzi w budce, ale nie ma jeszcze żadnych skurczów. Na wszelki wypadek nasz wet śpi dziś z komórką ;), jakby trzeba było cesarkę zrobić.
Ma niesamowity instynkt macierzyński. "Zaadoptowała" sobie moją córkę. Ma fioła na jej punkcie. Piszczy i wyje, kiedy Minia od niej wychodzi.

Posted

To co to będzie, jak przyjdzie pora sie rozstać:roll:.

Jaaga, okazało się ,że ta dużą suka ze szczeniakami u nas ma właścicieli, więc tylko ogłosimy te szczeniory- 3 sunie, a suke pomożemy wysterylizowac.
Dzięki za chęć pomocy:loveu:.

Posted

Przeczytałam już o suni. Dobrze, ze ma dom. Kamień z serca mi spadł.

Erka, może zmienisz tytuł :razz:. Teraz Franka szuka domu stałego.

Frania dziś nad ranem zaczęła w końcu rodzić. Urodziła 4 maluchy. Dwa chłopaczki są czarne z białymi znaczeniam, jeden brązowy pręgowany hienek i jedna czarna podpalana dziewczyna. Sama raczej nie poradziłaby sobie. Zostawiała szczenięta w błonkach i nie interesowała się nimi. Tylko przy pierwszym wszystko sama zrobiła, resztę olała.
Pierwsze zdjęcie malców, trochę kiepskiej jakości, ale trudno zrobić lepsze w budce;):

Posted

To może to jest pierwsza ciąża Frani, skoro tak nie potrafiła się zachować:roll:. Dobrze,że tylko cztery szczeniorki są.
Tytuł już zmieniłam:lol:.

Posted

Na pewno pierwsza. Na moje oko Frania ma ok. roku, nie więcej. Też cieszę się, że są tylko 4, a w tym 1 suczka. Jak wydaję szczeniaczki suczki, to zawsze zamartwiam się, czy ludzie jednak je wysterylizują w przyszłości.

Posted

Jakie malusie są grzeczne:crazyeye:. Nawet nie wiem, że są. Frankę trzeba było wyciągnąć z budki na spacer. Wracała już z piskiem i lamentem i od razu zajęła się dzidziusiami. Jedzenie muszę wsadzać do budki.
Ciągle miałam poczucie winy, ze tyle następnych psów przybędzie. Jednak naprawdę nie byłabym w stanie zabrać jej któregokolwiek:shake:.
O maluchy dałam pierwsze ogłoszenie. Najwcześniej bedą do wydania na początku maja. Może ktoś się już nad nimi zastanowi. Dobry czas na przyjęcie szczeniaczka do domu. Można przez kilka wolnych dni latać ze szmatą i siuśki zbierać:evil_lol:.

Posted

Betel, dziekuję serdecznie za propozycję, ale ja mam allegro. Co prawda zwierzaki wystawia mi na razie dobra duszyczka z Miau, bo nie potrafie robić fotek miniaturek, ale mam nadzieje, że przez święta się nauczę.

Brązowy pręgusek jest ślicznym rodzyneczkiem :loveu:. Będzie identyczny, jak moja tymczasowiczka Mania. Moja córka, kiedy go rano zobaczyła, powiedziała, że ten mały jest inny i jest dzidziusiem Mani, nie Frani.

Posted

Nie ma sprawy. Dam następne. Chociaż tak moge trochę pomóc.
Nawet nie macie pojęcia, jak małe urosły. To tylko doba, a sa już o 1/3 wieksze:crazyeye:.

Posted

To jest pies z tego wątku:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108027
Myślałam, że jest pod Wasza opieką, bo na wątku pisały te same osoby z Kielc.
Hoka ma do mnie przyjechac, więc można pieniądze przeznaczyć na płatny transport, bo raczej tylko taki wchodzi w grę. Jeśli psem nie opiekujecie się, to pieniądze mogą wpłynąć na moje konto i ja zapłacę za przewóz psa. Konto podałabym na PW licytujacym.