Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziekuję za zainteresowanie Franią. Cała rodzinka ma sie dobrze, ale przez opiekę nad poparzoną i pogryzioną suczką, która do mnie trafiła, nie mam czasu na nic innego. Jak bedę miała wolną chwile, to zrobię dzidziusiom zdjątka.

Posted

W takich sytuacjach zawsze mowie: take your time ;) A na polski, zeby to mialo rece i nogi :roll: Wez swoj czas ... po malutku :roll:

Jaagus ja z tak daleka ale moze czegos Ci potrzeba? Napisz prosze.

Posted

Kasiu, bardzo dziękuję. Najbardziej nękają mnie poparzeniowe blizny, które są za mało elastyczne i ciągle pękają. Może ktoś zna jakiś środek, który może temu zapobiec?
Dziewczynka już otworzyła oczka. Jak wszystkie będą widzieć, to wstawię tu ich nowe fotki.

Posted

masc na zrosty i blizny nazywa sie Cepan-bardzo skuteczna .Jest tez jej drozszy odpowiednik Contratubex ale nie ma takiej potrzeby bo Cepan jest polski i swietne sa po nim rezulataty a cena conajmniej 3 razy mniejsza

Posted

Trzymam kciuki za poparzone biedactwo. Ile się musi wycierpieć , takie rany są wyjątkowo wredne i bardzo bolą:shake:

Jaaga ( oczywiście nie mysle o Tobie , bo u Ciebie i tak nadmiar biedot), czy nie znasz kogos z Twoich stron kto wziąłby na tymczas to maleństwo:

To sunia Ruda z okolic Częstochowy

Jest malutka, jeszcze bardzo młoda, ma zaledwie 2 lata.
a wygląda tak, jakby już się poddała... tak bardzo nie chce być tam, gdzie jest... Przeraża j a schroniskowy boks, dziesiątki innych psów w pobliżu...
Od 13 grudnia 2007 roku siedzi wciśnięta w kącik i trzęsie się ze strachu

Ruda mieszkała wcześniej w ruinie na polach, nie miała częstego kontaktu z człowiekiem.
Nie podchodzi do człowieka, kiedy inne psiaki przepychają się po odrobinę pieszczoty i ciepło ludzkiej ręki.

W grę wchodzi także rozsądnie płatny tymczas, ale opiekunem musi byc osoba , która potrafi zając sie taka dzikuską. Jeśli miałabyś kogoś takiego wsród swoich znajomych , daj znac proszę.

Posted

Betel, niestety nie znam nikogo, kto wziąłby sunię do siebie :shake:. Znajomi mający rasowe psy, nigdy nie zgodziliby się wziąć bezdomnego psa. Na wystawie dadzą kasę do puszki schroniskowej i mają spokojne sumienia. Tylko ja mam taką korbę ;).
Kasiu, dziękuję za chęć pomocy. Fokusia dziś dostała od cioteczki z Miau Solcoseryl, Contractubex i Cepan. Ciocia Julita zapowiedziała, że gdyby trzeba było kupić następne, to jeszcze kupi. Mam też nadzieję, że szybko wyjdę z kłopotów finansowych i sobie poradzę.

Dziś odrobaczyłam maluszki. Jutro zrobię im zdjęcia i pokażę Cioteczkom:lol:. Są fajnymi kluskami i Franusia bardzo o nie się troszczy. Za tydzień ją odciążę i zacznę podawać im miesko.

Posted

Wybaczcie Cioteczki. Obiecane fotki beda jutro, bo mam Manię po sterylce, poparzoną Fokusię poszytą , no i trzecią suczkę, tą z guzami wczoraj dałam sterylizować. biegam teraz od jednej do drugiej, podaję leki, sprawdzam rany i smaruję maściami. Urwanie głowy.

Posted

Jaaga napisał(a):
Wybaczcie Cioteczki. Obiecane fotki beda jutro, bo mam Manię po sterylce, poparzoną Fokusię poszytą , no i trzecią suczkę, tą z guzami wczoraj dałam sterylizować. biegam teraz od jednej do drugiej, podaję leki, sprawdzam rany i smaruję maściami. Urwanie głowy.

:lilangel: Jaaga aniele w ludzkiej skórze, nie ma pośpiechu, zajmij się suniami my na zdjęcia cierpliwie poczekamy. Ja mogę tylko kciuki bardzo mocno z całego serca za Was trzymać i w weekend poogłaszać Twoją gromadkę.

Posted

Dziś dałam ogłoszenie do lokalnej gazety. Dzwoni tylu zainteresowanych, ze gdyby maluszki były do wydania na już, to wszystkie znalazłyby fajne domy. Nie wiem, czy u nas nie ma teraz szczeniąt, czy co? Jeśli nadal tak będzie, to Frania tez powinna bez problemu znaleźć dom:lol:.

Posted

Erka, też już o tym myślałam, ale nikt nie bedzie chciał jechać tak daleko po malucha. Gdyby był możliwy transport, to pewnie byłoby łatwiej. Wszyscy dzwonią i pytają o pieski, które nie wyrosną za duże. Specyfika miasta. Z tego ogłoszenia wydałam dziś też moją Manię. Gdybym miała na już do wydania jeszcze jakieś małe psy, to też pewnie trafiłyby do domów. Ludzie poumawiali sie i mają dzwonić pod koniec miesiąca o maluszki.