erka Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Wczoraj dostałam telefon od pani, która znalazła to biedactwo rano, jak szła do pracy. Sunieczka w ciązy, ledwo się wlokła, wyraźnie zdezorientowana , wystraszona . Pani bardzo prosi o pomoc, ma już w domu 7 psów, nie jest w stanie jej zabrać , nawet na DT. Ostatnio też uratowała sukę z dwoma szczeniakami, które pomogliśmy jej wyadoptować, a sunia została u niej. Nie chce jej też oddać do schronu, bo wie, jaki jest kielecki schron. Pani była z sunią u weta, powiedział,że ciąża jest już zaawansowana, niecałe 2 tyg. do porodu i już nie można zrobić sterylki. Z tego co wiem, to nikt u nas nie chce robić sterylek aborcyjnych. Sunieczka jest przemiła, mała,bardzo ładna. My już niestety nie mamy gdzie jej zabrać. Bardzo prosimy o pomoc dla tej sunieczki:-(. Quote
ewelinka_m Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 w takim razie czekamy na banerek :loveu: i ucieekamy na górę Quote
mag.da Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Przypominam malutką ciężarną sunię, której grozi kielecki schron! Quote
Kar0la Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 O jest wątek malutkiej. Oby ktoś mógł pomóc. Quote
erka Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 Dzisiaj dostałam nowe zdjęcia sunieczki. Sunieczka błaga o pomoc! Ta pani przetrzyma ja kilka dni, ale długo nie da rady, ma 7 psów swoich psów.:shake: Quote
betel Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Szczenna sunia potrzebuje chociaż DT:-(:-(:-( Quote
Od-Nowa Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 o jak dobrze,że Betel zrobiła banerek :loveu: maleńka do góry! Quote
andzia69 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 dopiero na tych ostatnich zdjęciach widać jaka to fajna sunieczka:lol: i co tu robić:-(:-(:-( jak zwykle na watki kieleckie wchodzi tylko stała grupa osób- czyli tych co niewiele mogą więcej ponadto co robią:-( Quote
Jaaga Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Czy byłby mozliwy transport suni do Katowic? Porozmawiam z meżem, ale nie obiecuję nic, bo mam teraz wyjątkowo kłopotliwą suczkę na tymczasie i jest trochę wkurzony. Żal mi jednak takich samotnych mamusiek. Może ta pani zostawiłaby jednak jeszcze sunię u siebie? Szczeniętom domy znalazłabym bez trudu, gdyby do mnie później przyjechały. Jakbym wydała moją Manię, to wzięłabym tą suczkę od razu. Quote
ewelinka_m Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Pani oprócz tej suni ma 7 swoich psów :shake: Quote
Jaaga Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Ja mam 17 + tymczasowicze. Moja Mania mieszka z kotami w pokoju, bo nie miałam jej gdzie dac, ale pobyt u nas jest dla niej jedyną szansą na normalne zycie i to mnie przekonuje, kiedy nie mam już sił. Quote
andzia69 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Jaaga jeśli będziesz w stanie wziąść małą to będziemy kombinowac transport;) Quote
erka Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 Jaaga, bardzo dziekujemy za odzew:loveu:. Ja porozmawiam z ta panią, może jak będzie nadzieja na pomoc, to ona jeszcze trochę zostawi sunię. Ty też masz niezłą gromadkę:shake:, dobrze by było, gdybyś chociaż tą Manię wydała. Quote
Jaaga Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Jutro dam ogłoszenie na Manię w lokalnej gazecie na piątek. W ciągu tygodnia znalazłam domy moim trzem tymczasowiczom, ale wiadomo, ze różnie z tym bywa i nie da się nic przewidzieć (owczarkowata Sara czeka u nas pół roku) Jak Mania znalazłaby dom, to szczenną sunię oczywiście wezmę. Jesli ta pani zostawiłaby ją u siebie, a ja nie znalazłabym domu dla Manii, to na pewno wezmę małe, jesli mają zostać i ktoś przywiózby je. Prześlijcie mi jej ładne zdjęcie i kontakt na kogoś, kto może o niej cos powiedziec, a wstawie ją na moją stronę. Mój mail: [email protected] Quote
Kar0la Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Śliczniutka ta sunia. Tylko też brzuch ma jak koza... Chyba jednak poród niebawem... Quote
Jaaga Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Spróbujcie rozglądnąć się za transportem. Najprawdopodobniej mała będzie mogła przyjechać do mojej mamy do czasu, aż u mnie zwolni sie miejsce. Mama jeszcze musi przetrawić decyzję, bo ma opory po ostatniej tymczasowiczce. Wcisnełam jej Roxi z 2 szczeniakami na czas odchowania szczeniąt, a mieszkała u niej 1,5 roku, bo nikt jej tak długo nie chciał. Czy suczka jest zdrowa? Quote
Recommended Posts