GreenEvil Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Jeny, bianka podziwiam i trzymam kciuki :) pzdr GreenEvil Quote
BIANKA1 Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 Jesteśmy po nocnym sranku i jedzonku :lol: Teraz 2 ładnie ssały , a jeden na siłę pipetką :lol: Quote
ulvhedinn Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Ktoś tu ma bzika :evil_lol: Ale Bianeczko Ty się nie martw, nie jesteś sama. Miałyśmy dziś hurtową dostawę ze schronu- dla Agi Sue-grubolinda, dla mnie kot. Na szczęście ciocia się zgodziła przytulić czasowo młodą bo ostatnio i tak obudziłam się w łóżku z trójką :mad: kociejstw... Quote
Tweety Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 maluchy, zbierać się do życia, nie ma czasu na wygłupy! Quote
BIANKA1 Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 Kociaki są 3 . Dwa krówkowe i jeden czarny . Roki jest zachwycony :evil_lol: Ja średnio :cool3: Karmienie to prawdziwa walka sił .Jak dalej nie załapią , to dostaną sterydowego strzała w tyłki :cool3: Wolę tego uniknąć , ale ................. Wypłosz też dostawał . Nie będę się z nimi bić :cool1: Trochę mi się obsry......... Przemywam wacikami , bo nie chcę ich moczyć . Ech , życie ...............a już był taki luzik :roll: Quote
Mraulina Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Gdyby dziadek myślał, to z kotkami dostarczyłby kotkę. Może ona i nie ma pokarmu - ale daje ciepło, masuje brzuszki. A pokarm jeszcze się może pojawić... o ile rzeczywiście go nie było. :shake: Quote
BIANKA1 Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 Mraulina napisał(a):Gdyby dziadek myślał, to z kotkami dostarczyłby kotkę. Może ona i nie ma pokarmu - ale daje ciepło, masuje brzuszki. A pokarm jeszcze się może pojawić... o ile rzeczywiście go nie było. :shake: To jest dziadek z serii " wszystko wiem najlepiej ":evil_lol: Uczył mnie , jak mam z nimi postępować , bo jak nie , to każe je uśpić . Nawet jednego dnia dłużej nie chciał ich przechować . Musiałam wszystko nagle rzucić i jechać . Wierzcie mi , że nie jestem zachwycona takim rozwiązaniem , ale nie było innego wyjscia . Małe miały więcej pcheł jak włosów . Studenci łapali je intensywnie . Skropiono je czymś , na co się z lekka oburzyłam . Okazało się , ze to środek do stosowania od drugiego dnia życia . Jak przyjechałam , to trzy studentki łapały pchły na mokrych kociakach . Prosiłam o osuszenie malców pod kwoką . Wiem , że mają , bo jestem tam częstym gościem . Dopiero wtedy malcy zostali wysuszeni , i zbadani , Jedno miało duszności , dostało tlen .Jak patrzyłam , z jakim mozołem studentki przeliczają dawkę leków i jak się trudzą przy jego podaniu ................ Mam nadzieję , że jeszcze parę lat postudiują :lol::evil_lol: Ale serca u nich wielkie :loveu: Quote
Tola Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Dobrego dnia zyczę:loveu: Maluszki nabierajcie sił i nie róbcie żadnych głupstw Quote
GreenEvil Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Ciociu Bianko... a nie lepiej dawac kociuchom mleko kocie? czytalam ,ze ludzkie nie jest zbyt odpowiednie :oops: A za Glizdziochy kciuki niezmiennie. pzdr GreenEvil Quote
Tweety Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Miauciki były wspomagane kozim, może to tez jakieś wyjście. A jakaś kocia ciotka do grzania i masowania małych "śmietniczków" faktycznie by się przydała. Dobrze, że przy Miaucikach moja Sońka częściowo przejęła obowiązki po śmierci Miauci Quote
BIANKA1 Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 Mleko kocie dobre , ale raz , drogie , dwa -na Mixolu miałam 2 łysole . Na Bebiku odchowałam kilka kociaków bez problemów . Tylko trzeba dać 2x więcej proszku na wodę . Dobre jest to mleko BOGENA ale 30 zł za małą puszkę przy 3 kociakach to koszt za wysoki jak dla mnie . . Mam 2 kotki , ale nie wykazują zainteresowania . Najbardziej zainteresowany jest dobek i on chętnie by je wylizał . Tylko boję się , że mu się przykleją do jęzora i połknie :evil_lol: Dajemy radę . Mam co prawda goowienka pod paznokciami , ale można to uznać dekorację .:cool3: Małe jedzą 2 , a na następny raz jeden i potem znowu 2 . One chyba myślą , że nie mam nic innego do roboty :roll: Muszę jeszcze kupić igły i strzykawki , po co drugi dzień maluchy mają dostawać po 2 zastrzyki .Mam też zestaw ratunkowy -kroplówki i dopalacz , zawsze zapominam jak to się nazywa . Ale na razie maluszki są w niezłej kondycji . Jedzą , wydalają , nie mają wystrzałowych biegunek . Ważą po 100gram , więc są maleńkie . Gdyby doszły do 200 , to będzie z górki :lol: Quote
BeataSabra Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 BIANKA1 napisał(a):Mleko kocie dobre , ale raz , drogie , dwa -na Mixolu miałam 2 łysole . Na Bebiku odchowałam kilka kociaków bez problemów . Tylko trzeba dać 2x więcej proszku na wodę . Dobre jest to mleko BOGENA ale 30 zł za małą puszkę przy 3 kociakach to koszt za wysoki jak dla mnie . . Mam 2 kotki , ale nie wykazują zainteresowania . Najbardziej zainteresowany jest dobek i on chętnie by je wylizał . Tylko boję się , że mu się przykleją do jęzora i połknie :evil_lol: Dajemy radę . Mam co prawda goowienka pod paznokciami , ale można to uznać dekorację .:cool3: Małe jedzą 2 , a na następny raz jeden i potem znowu 2 . One chyba myślą , że nie mam nic innego do roboty :roll: Muszę jeszcze kupić igły i strzykawki , po co drugi dzień maluchy mają dostawać po 2 zastrzyki .Mam też zestaw ratunkowy -kroplówki i dopalacz , zawsze zapominam jak to się nazywa . Ale na razie maluszki są w niezłej kondycji . Jedzą , wydalają , nie mają wystrzałowych biegunek . Ważą po 100gram , więc są maleńkie . Gdyby doszły do 200 , to będzie z górki :lol: jakie igły potrzebne ?? Strzykawki 2 ml ?? Czy wieksze ?? Ręczniki papierowe ?/ Cioteczko prosze napisz mi co kociaki potrzebują.......... Nie mam worka wolnej gotówki ale w miare możliwości pomoge ................ Quote
BIANKA1 Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 BeataSabra napisał(a):jakie igły potrzebne ?? Strzykawki 2 ml ?? Czy wieksze ?? Ręczniki papierowe ?/ Cioteczko prosze napisz mi co kociaki potrzebują.......... Nie mam worka wolnej gotówki ale w miare możliwości pomoge ................ Strzykawki insulinówki z wyjmowaną igłą . Cała zabawa polega na tym , że one dostają półtora kreski w insulinówce na 3 sztuki :cool3:Zwyklą strzykawką nie da się tego odmierzyć . A że antybiotyk jest gęsty , to trzeba wymieniać igłę na grubszą . Quote
BeataSabra Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 BIANKA1 napisał(a):Strzykawki insulinówki z wyjmowaną igłą . Cała zabawa polega na tym , że one dostają półtora kreski w insulinówce na 3 sztuki :cool3:Zwyklą strzykawką nie da się tego odmierzyć . A że antybiotyk jest gęsty , to trzeba wymieniać igłę na grubszą . Ok insulinówki Ino jakie najlepiej ?? I nr igieł ......... Quote
BIANKA1 Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 Odwiedziła nas Ciocia Poker i przywiozła całą reklamówkę mleczka w proszku . Bardzo dziękuję w imieniu Okruszków :loveu: Quote
Iza i Fidel Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Faktycznie okruszki...po 100gr...Moja znajdka wazyla 400gr ,a ja narzekalam,ze to malo:oops: POWODZENIA ! Sliczne te maluchy ! Quote
BeataSabra Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Cioteczko insulinówek nie ma oblazłam wszystkie okoliczne apteki ..... Mogą być 2 ml ?? Mleka Bogeny też niestety nie dostałam ...... Może być Bebiko 0 ?? Quote
BIANKA1 Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 figa33 napisał(a):a jak tam Bianko z podkładami?:lol: Nijak . Już dawno się skończyły :oops: BeataSabra napisał(a):Cioteczko insulinówek nie ma oblazłam wszystkie okoliczne apteki ..... Mogą być 2 ml ?? Mleka Bogeny też niestety nie dostałam ...... Może być Bebiko 0 ?? Właśnie w mojej okolicy też nie ma . Nie mogą być inne , bo one dostają pół kreski w insulinówce , a jedna kreska w normalnej strzykawce tj milimetr , to 4 kreski w insulinówce .:cool3:Musiała bym dac 1/8 milimetra To nie ma jak obliczyć Quote
BIANKA1 Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 fona napisał(a):ja dostawalam od weta! Moja wetka ma takie z igłą na stałe , a gęsty antybiotyk nie przechodzi . Igła się zatyka , a tłoczek zaciera . Muszę wymieniać igłę na grubą . Zajoba idzie dostać . Ciągle mam problemy z durnymi insulinówkami :cool1: Quote
trolka Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 wow, to one ważą mniej od świnkowego maleństwa :crazyeye: Quote
Recommended Posts