Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Odszedł krówkowy maluszek , który miał zapalenie oskrzeli . Pewnie choroba bardzo się rozprzestrzeniła , bo malec miał problemy z oddychaniem i miał ogromny brzuszek . Pewnie miał tam wodę . Dostał wszystkie możliwe leki , ale nic nie dało się zrobić .
Reszta maluszków ma się dobrze i pięknie mruczy jak się je masuje i tuli .
Cioci Beatce bardzo się to podoba :loveu:.
Na razie mój optymizm nadal jest umiarkowany .

Posted

Była u mnie Beata Sabra z Krakowa . Razem pochowałyśmy maluszka w ogrodzie :-( śpi sobie pod czereśnią . Jeszcze chwila i czereśnia obsypie się kwiatami . Maluszek będzie spał słodko w kwiatach :-(

2 maluszki coraz fajniejsze . Ale ...................U maluszków zmiana następuje w parę godzin .

Posted

Bianko , jak zwykle jestem pod wrażeniem tego , co robisz :Rose:

mam nadzieję , że tym dwóm maluszkom się uda i z Twoją pomocą wyrosną na wielkie wspaniałe kociuchy !!!

Maleństwo
[*] śpij spokojnie :-(

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Była u mnie Beata Sabra z Krakowa . Razem pochowałyśmy maluszka w ogrodzie :-( śpi sobie pod czereśnią . Jeszcze chwila i czereśnia obsypie się kwiatami . Maluszek będzie spał słodko w kwiatach :-(

2 maluszki coraz fajniejsze . Ale ...................U maluszków zmiana następuje w parę godzin .

BeataSabra wylądowała właśnie w Krakowie w domu.

Ciociu Bianko jeszcze raz bardzo bardzo dziękuje za wszystko.

Maluszek zasnął w cieple nie był głodny nie był sam.....
Teraz jest za TM.
Miejsce wiecznego spoczynku ma piękne.
Maluszku (*)

Posted

BeataSabra napisał(a):
Dzień doberek
Jak tam kociaczki ??
Serdecznie pozdrawiam i miłego dnia życzę

Witam . Maluszki czują się dobrze . Są właśnie po karmieniu i ważeniu .
Czarny 170 a krówka 180 gram :loveu:

Posted

Bianka,
ja mam po swoich maluszkach resztki kocięcego mleczka Beaphara (końcówka puszki) i Gimpeta (3/4 puszki, bardzo dobre mleczko)
Mogę Ci też podesłac 2 saszetki convalescence, można rozrabiac to razem z mleczkiem, żeby zwiększyc kalorycznosc mikstury.
Podeślij adres na PW, będę w poniedziałek na poczcie.

Posted

wandul 66 napisał(a):
trzymam kciuki -wiem co czujesz , niedawno po kolei odchodziło nam 10 kociąt:placz:ALE TE DADZĄ RADĘ:lol:

Pamiętam Wasze maleństwa :-(
Zobaczymy , to wielka niewiadoma . Takie maluszki mogą odejść w każdej chwili .
Obecnie wszystko jest dobrze Słabo jedzą , nie co 2 godziny , a co 4-5 . Ale wtedy ciągną i nie trzeba na siłę je karmić . Siłowe karmienie zawsze zwiększa ryzyko zalania płuc . Dlatego skoro przybywają na wadze i ładnie koopkają , to widać takie karmienie im pasuje .
Jutro skończą tydzień . Jeszcze moment i powinne otwierać oczka .Tuśka i Wypłoszek miały po 180gram jak do mnie trafiły ale już widziały . Może tym maluszkom też się uda :lol:

Posted

Gacusiowa napisał(a):
Bianka,
ja mam po swoich maluszkach resztki kocięcego mleczka Beaphara (końcówka puszki) i Gimpeta (3/4 puszki, bardzo dobre mleczko)
Mogę Ci też podesłac 2 saszetki convalescence, można rozrabiac to razem z mleczkiem, żeby zwiększyc kalorycznosc mikstury.
Podeślij adres na PW, będę w poniedziałek na poczcie.

Super :lol:

Posted

Oj Bianka, trzymaj się. Jesteście dzieli a maluszki na pewno walczą o życie jak mogą.
A kwiaty czereśni są piekne....
Mój Ziutek śpi na pięknej łące, która lada dzień obsypie się mleczem i innymi kwiatami. Prośki kochają mlecze........... :-(

Posted

Bianko trzymajcie się tam dzielnie. a za maluszki mocno trzymam kciuki.

Podziwiam Cię, że dajesz radę z tym całym stadkiem i z domem i w ogóle! Chyba nad Twoim domem jakiś dobry duszek rozciągnął dobę, bo nie wyobrażam sobie zmieścić się z wszystkim w 24 godzinach:p

Posted

BeataSabra napisał(a):
Coś się dzieje ??

Niby nic ,ale moim zdaniem jedzą zdecydowanie za mało :roll:.
Choć zachowują się jak dorosłe koty , przeciągają , mruczą , cyckają pieluszkę . Kiedy daję smoka , to piją ledwie odrobinkę . Dopajam je portagenem pipetką . Ciężka sprawa z nimi :cool1:
Opieka nad nimi jest dla mnie niezwykle stresująca .